Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Inte helt oväntat så behåller Amanda Jenssen och Erik Grönwall de två topplaceringarna på Svensktoppen även denna söndag. Föregående veckas trea, Lars Winnerbäck & Miss Lis långkörare “Om du lämnade mig nu”, halkade dock ner två placeringar men det är väldigt jämnt efter de två första platserna. Mellan tredje och sjunde plats skiljer det endast 23 poäng. Christer Sjögren intar denna vecka bronsplatsen med “Ge oss år tillbaka”, en förbättring med en placering sedan förra söndagen, och Jill Johnson klättrar två placeringar upp till fjärde plats med “The Heat Is On”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2010

hellfueled

Hårdrocksbandet Hellfueled från Huskvarna presenterar nu sin nya video “In Anger” vilken kommer från gruppens fjärde album, “Emission of Sins”, som släpptes i slutet av november förra året genom Black Lodge Records. Skivan spelades in under sju veckor vid Leon Music Studios tillsammans med producenten Rikard Löfgren som tidigare arbetat med bland andra Deathstars och Sparzanza. Du kan själv se videon nedan.

Kommande spelningar:
5 mars – Sticky Fingers, Göteborg
11 mars – Tattoobåten, Stockholm-Turku
19 mars – Folkets Park, Huskvarna
26 mars – S2, Borlänge
27 mars – L’Orient, Linköping
30 april – Sigurdsgatan 25, Västerås

Närmare information om klubbspelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2010

joanna-newsom

Numera är man lat om man drar paralleller mellan Joanna Newsoms artistskap och älvlika väsen i John Bauers trollskogar. Hennes pipande stämma och drömska harpa skapade för sex år sedan en helt ny röst i popmusiken: sagoindie. Men Joanna Newsom vandrar på en smal stig mellan virtuost musicerande, indietilltal och folkmusik, och nu är konceptet utvecklat. Äventyrslustan har tagit med henne till en plats där det enkla har blivit det sofistikerade. Joanna har blivit en stor artist.

Skimrande vacker som alltid – ”Have one on me”, hennes nya skiva, är en resa tillbaka till det enkla tonläget, i kontrast till föregångaren ”Ys”. Då gjorde producenten Van Dyke Park s stora orkestreringar att Newsoms stilla skogsgläntor blev till stora bergsmassiv. Numera kombineras det lilla med det stora: ”Have one on me” är magstarkt nog en trippelplatta som kontrasterar det romantiskt skira med soulpop, pianoballader och långa, vindlande låtar i en ändlös rikedom av tät, välskisserad skönhet.

Klangbottnen i Newsoms musik är hennes säregna röst och den ömsom skira, ömsom taggiga harpan. Harpan är ett signum och en identitet, och utgör fundamenten i hennes plattor såväl som hennes konserter. Joanna Newsom sprudlar av ord, toner och en nästan övernaturlig egenhet. Det melodiska, enkla och själfulla har gjort henne omåttligt populär, men ”Have one on me” är precis som hennes framträdanden en samling musikaliska dialekter som spelar på helt andra stämningar än traditionell sorg eller glädje. Det verkligt överväldigande är det ovanligt starka bildspråket i musiken – Newsom använder musik för att göra sina berättelser mer visuella än någonsin en målning.

Alla kontraster som utgör hennes identitet kompletterar Newsoms dubbla förhållande till den indie-kultur som omfamnar henne, men i vars kläder hon inte riktigt passat. Hennes album, liksom hennes konserter, delar människor i läger; de som bara tycker det är naivt och gulligt, och de som inte kan existera utan dem.

Vi vet var vi står.

Konsertdatum:
24 maj – Dramaten, Stockholm

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2010

watain

Efter två intensiva månader i Necromorbus Studio i Alvik så har black metal-bandet Watain från Uppsala nu färdigställt inspelningen av sitt fjärde album vilket kommer att släppas genom det franska skivbolaget Season of Mist den 7 juni. Albumets titel har ännu inte avslöjats.

Watain kommer att framföra ett unikt hyllningsset till det legendariska svenska black metal-bandet Bathory på årets upplaga av Sweden Rock Festival den 12 juni.

Watain bildades i Uppsala 1998 och släppte debutalbumet “Rabid Death’s Curse” genom franska Drakkar Productions två år senare. 2004 agerade de förband på Dissections två månader långa återföreningsturné genom arton länder.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2010

anna-bergendahl

När den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2010 avgjordes på Malmö Arena ikväll så tog sig Anna Bergendahl och jokern Peter Jöback vidare till final med “This Is My Life” (musik av Bobby Ljunggren, text av Kristian Lagerström) respektive “Hollow” (text och musik av Fredrik Kempe och Anders Hansson). Pernilla Wahlgren och NEO får en andra chans.

Detta innebär att följande åtta bidrag tävlar i Andra chansen i Örebro lördagen den 6 mars:

Pain of Salvation – “Road Salt”
Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”
Pauline – “Sucker For Love”
Crucified Barbara – “Heaven Or Hell”
Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – “Underbart”
NEO – “Human Frontier”
Alcazar – “Headlines”
Jessica Andersson – “I Did It For Love”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

cannibal-corpse

De amerikanska legenderna Exodus och Cannibal Corpse hör tillsammans med Göteborgs-veteranerna Dark Tranquillity och brittiska Therapy? till de senaste bokade artisterna för årets upplaga av festivalen Getaway Rock vilken äger rum den 8-10 juli i utanför Gävle. Sedan tidigare är bland andra australiensiska AC/DC-inspirerade Airbourne, Cavalera Conspiracy med bröderna Cavalera från Sepultura, Europe, Motörhead, Mustasch och Sonic Syndicate klara för festivalen som ser ut att kunna ge Sweden Rock Festival en rejäl match när det gäller att vara Sveriges främsta hårdrocksfestival.

Samtliga klara band i nuläget är som följer:
ADEPT
AGGRESSIVE CHILL
AIRBOURNE
CANNIBAL CORPSE
CAVALERA CONSPIRACY
CORRODED
CRESCENDOLLS
CRUCIFIED BARBARA
DARK TRANQUILITY
DEATHSTARS
DEGRADEAD
DEICIDE
ENGEL
EUROPE
EXODUS
GRAND MAGUS
HEAVEN’S BASEMENT
ISOBEL & NOVEMBER
JORN
LAVETT
MEGADETH
MOTÖRHEAD
MUSTASCH
OVERKILL
RAUBTIER
SONIC SYNDICATE
SURVIVING THE CHARAD
SWITCH OPENS
THE GENERALS
THE QUIREBOYS
THERAPY?
VADER
WOLF

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

the-playtones

Veckan som gått har det skett ovanligt stora förändringar på singellistan. På förstaplatsen hittar vi nu Play med “Famous” som tagit sig upp från femte plats och förra veckans fyra – Brolle med “Anything She Wants” – har nu intagit silverplatsen och därmed petat ner Lady GaGas “Bad Romance” till tredje plats. Nanne har som nykomling gått direkt in på fjärde plats. Den märkligaste förändringen av alla är dock donkeyboy som fallit från topplaceringen förra veckan ända ned till nionde plats.

På albumlistan har det inte varit lika mycket rörelse men vi har ändå en ny etta i form av The Playtones och deras nya album “Rock’n Roll Dance Party” som tar över ledningen från “Soldier of Love” med Sade. Susan Boyle har klättrat hela fjorton placeringar sedan föregående vecka och placerar sig nu som fyra strax före veckans nykomling Peter Gabriel som med “Scratch My Back” bevisar att han ännu är en av världens främsta artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

u2-360-degrees-tour

Amerikanska Billboard har nyligen presenterad sin årliga lista över de artister som tjänat mest pengar under året som gått. Årets lista (alltså för 2009) toppas i överlägsen stil av U2 med drygt 108 miljoner dollar följda av Bruce Springsteen och Madonna. Vi har inga svenska artister på topp 10-listan vilken ser ut på följande vis:

01. U2 – $108,601,283
02. BRUCE SPRINGSTEEN – $57,619,037
03. MADONNA – $47,237,774
04. AC/DC – $43,650,466
05. BRITNEY SPEARS – $38,885,267
06. PINK – $36,347,658
07. JONAS BROTHERS – $33,596,576
08. COLDPLAY – $27,326,562
09. KENNY CHESNEY – $26,581,141
10. METALLICA – $25,564,234

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

mohammed-ali

Galet grym hiphop, punkrock och Babylonisk dans är nya tillskott till Umeå Open 2010 i form av Mohammed Ali, Invasionen och Babylon Queer Club.

Mohammed Ali
Flyter som en fjäril, sticker som ett bi. Mohammed Ali från Stockholm gör det som amerikanarna gör, fast på svenska. Det handlar om klassisk hiphop som doftar av Warren G:s 90-tal, med en dos slimmad och snygg, men samtidigt ruffig R´n´B. Mohammed Ali är en duo, bestående av medlemmarna Moms och Alias Ruggig, som skapat hiphop sedan början av millenniet. Efter att ha tagit en paus kom de tillbaka för något år sedan, och det med besked. Duon nominerades till P3 guld i genren bästa hiphop/soul, och utsågs till bästa hiphopakt under Manifestgalan i januari.
Efter att ha bidragit på ett antal liveframträdanden och mixtapes, finns den emotsedda och genomarbetade fullängdsplattan ”Processen” att få tag i via www.whoa.nu, och under Umeå Open står Mohammed Ali på scen. Nu med en framgångsvåg under sulorna, och redo att gå för knock.

Invasionen
Det är inte längre någon tvekan om att det som började som ett sidoprojekt med varierande medlemsantal, nu är en fast formation. 1999 släppte The Lost Patrol, med Dennis Lyxzén i spetsen, skivan ”Songs in the key of resistance” som ett projekt vid sidan av The (International) Noise Conspiracy. Ytterligare tre album och elva år senare har bandet fasta medlemmar, heter numera Invasionen, och ett skivsläpp på jätten Sony väntar runt hörnet. 
Invasionen har rötterna fastflätade i svensk punktradition, och hämtar näring ur melodiska och uttrycksfulla texter. Medlemmarna är vid det här laget rutinerade punkrockare, med erfarenheter från många andra konstellationer, vilket skapar en gedigen musikalisk gund. Språket är svenska, och tilltalet blir personligt och ärligt, något som känns igen från Ebba Grön eller KSMB:s lite mer stillsamma material. Om allt går enligt planerna släpps albumet ”Hela världen brinner” den 17 mars – knappt två veckor före framträdandet på Umeå Open. Purfärskt material och peppade medlemmar är att vänta, alltså.

Babylon Queer Club
Babylon Queer Club kommer till dig på Umeå Open. Med stjärnorna Selander and the Lion är dansgolvete garanterat att koka. Se till att vara på plats där festen änder. I musikväg bjuder de på en salig blandning av favoriter – It’s a sin, Lovegame, Diggi-Loo-Diggi-Ley, Breaking the law, Bad, Tutti-Frutti, Toxic, Don’t stop me now, D.A.N.C.E.

Inomhusfestivalen Umeå Open arrangeras för trettonde året 25-27 mars 2010 av Umeå Kulturförening Humlan.

Klara artister: Raised Fist, Salem Al Fakir, Markus Krunegård, Melissa Horn, Maskinen, Khoma, [Ingenting], Mono (JP), All Out Dubstep, Joel Alme, Makthaverskan, Mixtapes and Cellmates, Retribution Gospel Choir (US), Invasionen, Total Jävla Mörker, Times New Viking (US), The Bear Quartet, Mohammed Ali, Jennie Abrahamson, Gaiakollektivet, Klubb Henry, Movits!, Syket, Anna Hamilton, Brottsvåg, Penny Century, Good Morning June, John Duva, Hamngatan, Winnhill/Losehill, Babylon Queer Club, samt på Shape Up!: Goodfellas, Club Zoo, Buddy Waters, Chic Collins, Mashed Up, Teres från Äktenskapet, Klubb Lennart, En vän med en klubb, Elias and the Wizzkids, First Love, Last Rites.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

division-of-laura-lee

Punkrockbandet Division of Laura Lee kommer att hålla utställning på Macforum på Östra Hamngatan i Göteborg under två veckors tid med start nästa lördag den 6 mars då det även kommer att framföras livemusik av flera artister.

Division of Laura Lee
We’ve Been Planning This For Years, And Of Course You Had To Fuck It Up.

Utställning
6.3 – 20.3 2010
Macforum, Östra Hamngatan 16, Göteborg

Hallå.
Vi har samlat en del av de konstverk vi kräkts upp, mest nytt men också en del gamla grejer. Målningar, foton, grafik och video.
Tillsammans med äppleknyckarna på Macforum visar vi äntligen vad Division of Laura Lee skulle varit från första början; en jävla röra.
Väl mött.
/ DOLL

Vernissage Lördag 6e Mars 14.00 – 20.00
14.00 – Förmingel
17.00 – Livemusik med Lowood, Kristofer Åström, Daniel Gilbert & Isak Ferna.
20.00 – Stänger

Öppettider 7 mars – 20 mars:
Måndagar & Tisdagar Stängt.
Onsdagar – Fredagar Öppet 14.00-19.00
Lördagar Öppet 12.00-17.00
Söndagar Öppet 12.00-16.00

...