Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 12th, 2010

Fram med stålkammen och hårvaxet. Det är 2010 och rockabilly är tillbaka, och det med besked. Den 27 januari gästar The Baseballs, med sina sanslöst svängiga tolkningar av kända moderna poplåtar förpackade i femtiotalsförpackning, Göta Källare i Stockholm. Biljetterna släpptes idag, tisdagen den 12 januari!

Tyska The Baseballs anser inte att gränser mellan nytt och gammalt och pop och rockabilly är något annat än utmaningar. Med sina tolkningar av hitlåtar från bland andra Katy Perry, Robbie Williams, Rihanna, Leona Lewis och Roxette, har The Baseballs snabbt klättrat till en prestigefull 6:e plats på svenska albumlistan med sitt debutalbum Strike!. Och högre lär de gå; The Baseballs befinner sig fortfarande på startbanan av sin karriär. Den 27 januari spelar The Baseballs på Göta Källare i Stockholm.

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 12th, 2010

behemoth

Polska Behemoth är ett band som verkligen gör skäl för sitt namn. Bandets korsning av death- och black metal låter verkligen som en best, och det i synnerhet på scen: kvartettens turnéschema är ständigt fullspäckat så det är ett väloljat maskineri som kommer för att sätta scenen i brand. Bandet besökte Sweden Rock Festival 2005, och har sedan dess hunnit med att ge ut kritikerrosade “The Apostasy” (2007) och “Evangelion” (2009). Bandet vann nyligen hela nio (!) kategorier i brittiska tidningen Terrorizers läsaromröstning – däribland kategorin bästa liveband 2009. Och läser man intervjun med frontmannen Nergal i Sweden Rock Magazine #68 finns det en logisk förklaring till den konstanta hungern efter att stå på scen: – Vi är beroende av turnerandet och adrenalinet. Vi kan inte hjälpa det. Vi när oss på publikens energi. Bered dig på att bli överkörd.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 12th, 2010

alexandra-burkeAlexandra Burke är tjejen som slog igenom i 2008 års upplaga av X-Factor, där hon inte bara blev en publikfavorit utan hon gick hela vägen fram till vinst. Under säsongen framförde hon bl a en version av “Halleluja” som sedan blev den snabbast säljande digitala singeln någonsin.
Under sin medverkan gjorde hon även en duett tillsammans med hennes stora idol Beyoncé.

Direkt efter X-Factor blev hon signad till Simon Cowells label, Syco och nyligen släpptes hennes debutalbum i Storbritannien. Albumet “Overcome” gick direkt in som #1 på UK album chart och har redan sålt platina i hemlandet.

“Overcome” innehåller samarbeten med bl a Ne-Yo och Stargate. RedOne har producerat tre låtar på skivan.
Första singeln “Bad Boys” feat. Flo Rida, har också haft stor succé, då den gick in etta på både den engelska radiolistan och singellistan.

Den 24 februari släpps “Oversome” i Sverige – i samband med release kommer Alexandra Burke att besöka Stockholm den 21 januari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 12th, 2010

Under 2009 har SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresse-organisation) betalat ut rekordstora belopp till sina anslutna. Totalt uppgick utbetalningarna till drygt 100 miljoner kronor, vilket är en ökning med 27 procent jämfört med föregående år. SAMI:s huvuduppgift är att för utövare och producenter samla in ersättning för inspelad musik som framförs offentligt. Det rör sig exempelvis om musik som spelas i affärer, restauranger, väntrum och gym.

Totalt uppgick antalet mottagare av årets utbetalningar till drygt 29 000 svenska och utländska rättighetshavare.

”Upphovsrättsliga ersättningar från offentligt nyttjande betyder allt mer för artister och musiker. Därför är det glädjande att vi lyckas både samla in mer ersättningar och betala igenom större summor till våra anslutna”, säger SAMI:s VD Stefan Lagrell och avslutar: ”En betydande andel av ersättningarna kommer också från framföranden i andra länder vilket visar att svenska musiker och artister fortsätter att vara framgångsrika utomlands.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 12th, 2010

Det engelska rockbandet Blood Red Shoes följer upp debuten “Box of secrets” med nya albumet “Fire like this” 3 mars 2010. Duon har återigen samarbetat med Mike Crossey (Arctic Monkeys, Kooks, Razorlight) med målsättningen att få till en produktion lika äkta och rå som den på Nirvanas “In utero”.

“Fire like this” innehåller bland annat singeln “Light it up” och den suggestiva finallåten “Colours fade”.

Blood Red Shoes består av Laura-Mary Carter och Steven Ansell.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 12th, 2010

Göteborgs Symfoniker turnerar på Kanarieöarna med sin chefdirigent Gustavo Dudamel och den norske pianistprofilen Leif Ove Andsnes nästa vecka. Under fem dagar ger orkestern fyra konserter 18-22 januari. Dessförinnan ger man också två konserter i Göteborgs Konserthus 13 januari kl 19.30 & 15 januari kl 18.

Sedan många år hör den respekterade vinterfestivalen på Kanarieöarna till de stora musikaliska begivenheterna. Bland artister som framträder i år finns Staatskapelle Dresden och Zubin Mehta, London Philharmonic och Vladimir

Jurowski, pianisten Mitsuko Uchida och barytonsångaren Thomas Quasthoff.

Göteborgs Symfoniker ger fyra konserter under fem dagar på Teneriffa och Gran Canaria med Gustavo Dudamel och pianisten Leif Ove Andsnes. Orkestern spelar bland annat två tunga symfonier, Beethovens ”Pastoralsymfoni” nr 6 samt Sibelius andra symfoni som Göteborgs Symfoniker spelat 133 gånger i Göteborg, Norden och stora delar av världen!

Leif Ove Andsnes bjuder på Rachmaninovs svårknäckta men givande fjärde pianokonsert och festivalen kröns av ett uruppförande av det stora sydamerikanska orkesterverket Rituales Amerindios (”amerikanskindianska ritualer”) av den argentinske tonsättare Esteban Benzecry (f 1970).

...