Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Det var länge sedan det skedde några stora förändringar på Svensktoppen men idag lyckades en nykomling kliva direkt in på andraplatsen. Det handlar om förra årets Idol-finalist Erik Grönwall som både med låten “Higher” och sitt soloalbum njuter stora framgångar just nu. I övrigt är listan i princip intakt sedan föregående vecka med 2007 års Idol-tvåa Amanda Jenssen och “Happyland” i en betryggande ledning. Sarah Dawn Finer har dock halkat ner tre placeringar till sjunde plats med sin låt “Standing Strong”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2010

sophie-zelmani-2010

1994 inledde Sophie Zelmani och producenten/gitarristen Lars Halapi ett samarbete som 16 år senare måste rubriceras som ett av de mest envisa, och definitivt mest framgångsrika i svensk pophistoria.

Den åttonde albumföljden av det säregna samspelet mellan Zelmanis lågmält viskande sånger och Halapis sordinerade ljudlandskap heter “Im The Rain” och släpps den 24 februari.

Redan det förra albumet, “The Ocean And Me” från 2008, spelades in mer live i studion jämfört med sina föregångare och det arbetssättet har Halapi och Zelmani behållit även på detta album.

Sophie Zelmanis band består numera också av den nye pianisten Rickard Nilsson. Kvar sedan tidigare är trumslagaren Peter Korhonen och bassisten Thomas Axelsson.

Strax efter releasen av “Im the Rain” har Sophie valt att göra en kortare serie konserter, och att göra det i något mindre rum än senast. Den inledande turnén kommer till de största städerna i Sverige, Tyskland och Schweiz, dvs. de länder där hon har sin mest trogna publik. Med som förband på hela turnén är svensk-irakiske Prince of Assyria (aka Ninos Dankha).

Turnéplan:
2010-03-16 GÖTEBORG, Lorensbergsteatern
2010-03-17 STOCKHOLM, Göta Lejon
2010-03-18 UPPSALA, Katalin
2010-03-19 VÄXJÖ, Växjö teater
2010-03-20 MALMÖ, Palladium
2010-03-23 HAMBURG, Knust
2010-03-24 BERLIN, Lido
2010-03-25 FRANKFURT, Brotfabrik
2010-03-26 BERN, Bierhübeli
2010-03-27 ZüRICH, Härterei

Närmare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

Hemsida:
www.sophie-zelmani.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2010
The Baseballs

The Baseballs

Vi kan nu bekräfta den goda nyheten att The Baseballs kommer tillbaka för att låta er svänga på era 50-talssmyckade frisyrer ännu en gång. Eller fem! I veckan spelade The Baseballs inför ett utsålt Göta Källare i Stockholm, albumet ”Strike” firar sin andra vecka på albumlistans första plats och ikväll medverkar de i Nordens populäraste talkshow Skavlan som sänds i Svt kl 21:00. Rockabillyfavoriterna The Baseballs från Tyskland kommer tillbaka i april för konserter i Malmö, Gislaved, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Biljetterna släpps nu på tisdag den 2 februari.

Tyska The Baseballs anser inte att gränser mellan nytt och gammalt och pop och rockabilly är något annat än utmaningar. Med sina tolkningar av hitlåtar från bland andra Katy Perry, Robbie Williams, Rihanna, Leona Lewis och Roxette, har The Baseballs snabbt svingat sig raka vägen upp på svenska albumlistan, där de nu ligger på en hedervärd förstaplats för andra veckan i rad.

Ikväll medverkar de i Sveriges och Norges allra mest populära talkshow Skavlan. Och det här är bara början. The Baseballs kommer tillbaka för att låta er svänga på era 50-talssmyckade frisyrer ännu en gång. Eller fem!

Mellan den 17 och 28 april spelar The Baseballs i Malmö, Gislaved, Göteborg, Uppsala och Stockholm. Det är bara att välja. Biljetterna släpps den 2 februari.

Konsertdatum:
17.4 Kulturbolaget, Malmö
24.4 Gisleparken, Gislaved
25.4 Trädgår´n, Göteborg
27.4 Katalin, Uppsala
28.4 Cirkus, Stockholm

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010

chris-isaak-2010Med oförglömliga hits som “Wicked Game”, “Baby Did A Bad, Bad Thing” och “Somebody’s Crying” gjorde Chris Isaak en makalös debut i slutet av 80-talet. Sedan dess har han släppt ett tiotal album, turnerat och medverkat i en rad filmer. Nu är han aktuell med en Europaturné och kommer till Sverige för tre konserter; den 1 juni i Stockholm i Filadelfiakyrkan, i Malmö den 3 juni på KB och i Göteborg på Trädgår’n den 5 juni. Biljetterna till samtliga konserter släpps den 28 januari.

Förra året släppte Chris Isaak plattan ”Mr Lucky”. Sångerna på albumet handlar om konsekvenserna när en god kärlek förbyts till ond, men även när hat förvandlas till kärlek.

Chris Isaaks skivkatalog är en imponerande historia. Produktiv som få har han levererat en mängd album: från Silvertone (1985), Chris Isaak (1986), Heart Shaped World (1989), San Francisco Day (1993), Forever Blue (1995), det till större delen akustiska Baja Sessions (1996), Speak of the Devil (1998), Always Got Tonight (2002), julalbumet Christmas, Best of Chris Isaak compilation (2006) och nu 2009 Mr. Lucky.

Mellan alla dessa album och turnéer, har Chris Isaak fått beröm för de roller han gjort när han varit med i filmer som; The Mob (1988), Twin Peaks (1988), Little Buddha, När Lammen Tystnar (1991), och serien Vänner. Chris hade även en egen musikkomediserie i TV, The Chris Isaak Show, mellan 2001-2004.

Hemsidor:
www.chrisisaak.com
www.myspace.com/chrisisaak

Konsertinfo:
1.6 Stockholm, Filadelfiakyrkan
3.6 Malmö, KB
5.6 Göteborg, Trädgår’n

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010

pascal

Efter två album av lysande lakonisk garagerock är gotländska Pascal är nu äntligen tillbaka med sitt tredje fullängdsalster “Orkanen Närmar Sig”. Bandet behåller sin sprudlande kompromisslösa profil och tar detsamma till nya höjder genom en vidare påtaglig mognad. Det handlar helt enkelt om ett kargt, intellektuellt och sensuellt lockande album – där lyssnaren inbjuds till att ta del av de sinnliga eskapaderna och gemensamt skapa en insikt om samhällets bråda funktion.

Pascal kommer under februari att göra flera spelningar runt om i Sverige. Konsertdatum inbokad i nuläget är som följer:

6 feb – Hornstull Strand, Stockholm
11 feb – Ryds Herrgård, Linköping
12 feb – Pusterviksbaren, Göteborg
26 feb – Debaser, Malmö
27 feb – Kulturmejeriet, Lund

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

“Pascal är ett av Sveriges bästa band. Inget snack.”David Stark, TT Spektra

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010

good-morning-wine-lovers

Med högtidlig dekadens i sikte bjuder Luger in till en ny trevlig klubb med namnet ”Good Morning Wine Lovers!”. Den sista fredagen varje månad kommer Strand att fyllas till bredden av vin- och musikälskare. Tillsammans njuter vi av något törstsläckande från baren, speciellt utvalda liveakter från scenen och den bästa senaste musiken från DJ-båset. Ni kan förvänta er en mysig stämning med glädje, kunskap och kvalitet med ett suddigt fokus.

På premiärkvällen kommer Jenny Wilson & Tensta Gospel Choir att stå på scen. Tillsammans har de skapat fantastiska versioner av låtar från Jenny Wilsons senaste skiva ”Hardships!”. Det är ett magiskt möte, där kampmusik framförs som kampmusik ska framföras.

Jenny Wilson är karaktäristisk. Kanske är det mixen av kreativitet och konstnärlighet som gör henne till en artist som sticker ut från mängden. Hennes egensinniga uttryck spåras tillbaka till popbandet First Floor Power där hon bidrog med sång och text till bandets lekfulla, speciella sound. Det underfundiga, detaljrika och lustfyllda har blivit lite av Wilsons riktmärke, för att inte glömma historieberättandet. Men framförallt så blir allt hon rör vid smart och på pricken- för är det någonting Jenny Wilson kan så är det att formulera sig väl, både så det känns genomtänkt och framförs på ett elegant, inlevelsefullt och personligt vis.

Närmare information om spelningen hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010
The Baseballs

The Baseballs

Det har de senaste veckorna rört ovanligt mycket på sig på de svenska topplistorna. Denna veckan övertog Erik Grönwall åter ledningen på singellistan med låten “Higher” från förra veckans etta, Lady GaGas monsterhit “Bad Romance”. På tredje plats har vi en mycket högt placerat nykomling i form av “Stranded” där musikvärldens giganter Jay-Z, Bono, The Edge och Rihanna samarbetar till stöd för de drabbade i Haiti. Rihanna själv hittar vi även på femte plats med “Russian Roulette” som klättrar fyra placeringar jämfört med föregående vecka.

På albumlistan behåller de superheta tyskarna The Baseballs förstaplatsen med sitt nya alster “Strike!”. Idol-finalisten Erik Grönwall har tagit en placering sedan förra veckan och ligger nu tvåa med sitt eponyma debutalbum. Amanda Jenssen tar sig in på en bronsnotering med “Happyland”, en förbättring med tre placeringar. Den andra Idol-finalisten, Calle Kristiansson, har halkat ned ända till sjätte plats från föregående veckas silverposition. Högst placerade nykomling hittar vi på åttonde plats i form av folkrockmästaren Nordman och hans nya album “Korsväg”.

Att stödet för Haiti är utbrett i vårt land märks inte minst på veckolistan över samlingsalbum där “Hope For Haiti Now” som nykomling går direkt in på förstaplatsen. Förhoppningsvis kan försäljningsintäkterna av denna skiva bidra något till att lindra lidandet för landets nödställda men behovet är givetvis större. Vi uppmanar alla att skänka några kronor om ni har möjlighet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010

I februari går startskottet för ett europeiskt kulturutbyte med musikaliska förtecken på Italienska Institutet i Stockholm. Under rubriken DoubleDouble – Face the Music of 2010 lanseras en årslång konsertserie med den nyaste musiken av och med svenska, franska, italienska och tyska tonsättare och musiker. Samtliga 9 konserter sänds i Sveriges Radio P2. Första konserten 11 februari porträtterar franske tonsättaren Philippe Hurel.

Målet med DoubleDouble är större än själva festivalen: vi vill skapa en plattform för den musik som skrivs i dag, en mötesplats över gränserna, säger Stina Westerberg, VD:n för Svensk Musik, som förklaring till underrubriken Face the Music of 2010. Musik som samspelar med videokonst och film, och rör sig fritt över genregränserna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2010

sonic-syndicate-2009

Ett av Sveriges just nu internationellt mest framgångsrika hårdrocksband, Falkenbergs stoltheter Sonic Syndicate, kommer i slutet av april att göra sina första spelningar i Japan. Debuten består av tre spelningar i de större städerna Nagoya, Tokyo och Osaka.

Innan dess kommer Sonic Syndicate under den första halvan av april månad att göra en längre turné i Ryssland med en inledande spelning i den estniska huvudstaden Tallinn den 1 april. Rysslands-turnén består därefter av inte mindre än nio datum och avslutas i Nizhny Novgorod den 11 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2010

jay-z-2010

Den 39-åriga rapparen från New York har passerat Elvis Presley som den soloartist med flest förstaplatser på albumlistan i hemlandet. Detta gör inte bara Jay-Z till en internationell stjärna av rang utan även till en legend, som antagligen kommer att bli ihågkommen i flera generationer framåt.

Det var med en mycket speciell låt som Jay-Z började sin resa mot stjärnorna, nämligen “Hard Knock Life (Ghetto Anthem)”. Den genrebrytande världshiten ändrade för evigt reglerna för hur hiphop fick låta…

Imorgon lördag, kl 22.20 visar SVT andra delen i sin serie “Hitlåtens historia”, och det är nu dags för Jay-Z att bidra till sin del av musikhistorien.

Senaste singeln “Empire state of mind” , från albumet “The Blueprint III” har sålt över 7000 nedladdningar i Sverige och visar att Jay-Z fortfarande är en kraft att räkna med inom musikindustrin.

När Jay-Z var på blixtvisit i Stockholm så passade tidningen Kingsize på att göra ett stort reportage om hiphop mogulen.

...