Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

riverdance-2010Biljetterna till Riverdance – The Farewell Tour säljer som smör i solsken och Live Nation kan idag bekräfta att en extrashow läggs till programmet, en matiné på söndagen den 10 januari. Platsen är Annexet, Stockholm och biljetterna släpps imorgon klockan 09.00.

Med ett tiotusental shower, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour. Den 5, 6, 7, 8, 9 och nu även den 10 januari spelas Riverdance – The Farewell Tour i Stockholm på Annexet som kvällarna till ära specialdesignats i en intim miljö för bara 1500 besökare per föreställning.

Med sin framgångsrika fusion av irländsk och internationell dans och musik slog Riverdance igenom hos den breda allmänheten 1994, då de irländska dansarna gjorde ett nummer i pausen av Eurovision Song Contest som då avgjordes på Irland. Ett halvår senare bjöd Dublin på den första fullängdsshowen med Riverdance och därefter var världssuccén ett faktum.

Föreställningen är utöver sin karaktäristiska dans känd för sina vackra scenkostymer och den mångfacetterade irländska musiken, skriven av Bill Whelan som både vunnit grammis för Best Musical Show Album för Riverdance-albumet och blivit utsedd till medlem i Royal Irish Academy Of Music. Även artister som U2, Van Morrison och The Dubliners har använt sig av Bill Whelans kompositioner.

Redan från första framträdandet 1994 har temat varit ”floden” (the river), vilket alltså är shownamnets ursprung. Koreografin, som speglar moln som blir till regn som faller i floden och återvänder till marken där nytt liv föds, symboliserar livscykeln. Ekande av irländska erfarenheter av emigration och förnyelse, människor som lämnat sina hemland och rest över hav och sedan under 90-talet återvänt för att berika Irland med erfarenheter och talanger som införskaffats utomlands, har Riverdance hänfört sin publik världen över.

Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour.

För mer information, se Livenation.se eller Riverdance.com.

Biljettinformation:
5.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
6.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
7.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
8.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
9.1 Annexet, Stockholm (kl 15.00 samt 19.30)
10.1 Annexet, Stockholm (kl 15.00) *EXTRASHOW*
12.1 Kinnarps Arena, Jönköping
13.1 Kinnarps Arena, Jönköping

Biljetter Stockholm kostar 395 – 595 kr exklusive serviceavgift och köps via LiveNation.se, Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00 samt Ticnet-ombud. Biljetter till den nya matinén släpps fredagen den 18 december klockan 09.00.

Biljetter Jönköping kostar 520 – 565 kr exklusive serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon via Eventim utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Föreställningarna i Jönköping är ett samarrangemang mellan Live Nation och Kulturbolaget.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

date

Efter fyra intensiva tävlingsveckor står nu dansbandet Date som en av finalisterna i lördagens final av Dansbandskampen 2009.

Date har vunnit både juryns och publikens hjärtan under den gångna säsongen. Belönade med hela två guldstjärnor från TV tittarna har de fått sig en genväg till lördagens final där de gör upp om titeln “Sveriges bästa dansband” tillsammans med fem andra dansband.

Säsongen började med 26 tävlande dansband men nu är det bara sex band som står kvar i höstens största musiktävling. Date är ett av banden till final. Munkedalskillarna i Date siktar på vinst på lördag. “Vi har väntat länge på det här och det känns extra kul att ge sig in i lördagens dueller med guldstjärnor från fansen”, säger Jan Lindberg, sångare i Date.

Det är hektiska tider för bandet då det under veckan både repeterar inför finalen och sätter det sista på gruppens nya album som med release den 20 januari. Titeln på albumet är “Här och nu” vilket sammanfattar en mycket händelserik period med spelningar och andra åtagande. Framgångarna i “Dansbandskampen” kom nämligen väldigt oväntat för Date.

“Vi hade räknat med att vara med i ett program och aldrig ens tänkt tanken att vi skulle gå vidare. Vi blev tagna på sängen – på riktigt! Den senaste tiden hade dygnet behövt ha tre extra timmar. Dansbandskampen har fått allt att vända för oss” summerar Jan Lindberg.

Nya albumet “Här och nu” är Dates fjärde studioplatta. Merparten av låtarna är nytolkningar av svenska hits från 80- och 90-talen, blandat med låtar från “Dansbandskampen” och en del nyskrivet material. “Det här känns som vår absolut bästa skiva. Den blir riktigt bra med en tydlig röd tråd och mycket livekänsla. Det är musik som alla ska kunna tycka om efter en lyssning” förklarar Jan Lindberg.

Gruppen hoppas nu på allt stöd de kan få av tittarna på lördag. Deras första låt ut i finalen är covern “All for love” som har blivit framröstad som publikens val.

Sändningarna från Dansbandskampen i Strängnäs börjar kl 20.00 på lördag men redan kl 18.00 kan ni börja rösta på er favorit då SVT offentliggör röstningsnumret.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

torgny-melins-2009

Finalisterna i årets Dansbandskampen står redo – på lördag är det åter dags att kora årets stora dansbandshopp. Bland finalisterna att överta stafettpinnen från Larz-Kristerz hittar vi Säffles stoltheter Torgny Melins. Sony Music är stolta att återigen få ge ut album med Torgny Melins.

Vi är verkligen glada att få hälsa Torgny Melins tillbaka till Sony Music. Bandet har ju charmat TV-publiken under hösten med sina tävlingsbidrag i Dansbandskampen och vi ser fram att få jobba emot det nya albumet som kommer att bjuda på flera roliga överraskningar, säger Lasse Höglund, Sony Music

Dansbandet med självaste Torgny Melin i spetsen är ett av Sveriges mest etablerade dansband och har spelat tillsammans i över 25 år. 2006 blev Torgny Melins kända långt utanför dansvärldens gränser när de släppte album med sina tolkningar av Teddybears-låtar. Albumet Dansbander ledde till utsåld turne som kulminerade i en spängfylld teaterlada som Hultsfredfestivalen sent ska glömma. Dansbander följdes upp av succen Allting som vi har med låtar skrivna av bla Marit Bergman och Thomas G:son.
Sedan dess har Torgny Melins rullat vidare på Sveriges vägar och bjudit upp till dans.

Det känns som att komma hem igen. Tillbaka på Stureplan, hälsar Torgny Melin.

Torgny Melins är:
Torgny “Mille” Melin
Tommy “Tintin” Pettersson
Peter “Peppe” Nordhström
Stefan “Steffe” Haglund
Tony “Göken” Eriksson

Ett nytt album väntas tidigt nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

way-out-west-2010

Visst är vintern stundtals vacker, men mest grå, trött och ruggig. Ute virvlar snön, smält till vatten innan den träffar marken. Då behöver man något som värmer. Raggsockor, varmt kryddat vin, borsjtj eller festivaleskapism. Som en sol till morgonkaffet tänkte vi därför att det var dags att plocka fram kalendern 2010 och kryssa in 12-14 augusti. Då är det dags för Way Out West.

Inte nog med att ni ska plita ner datumen, ni kan även anteckna att biljetterna släpps på fredag 18:e december, till samma pris som förra året. Och medan ni har fingret på displayen, knåpa ner de tre första klara artisterna: Indiegudarna PAVEMENT, trollkarlens bästa CYMBALS EAT GUITARS och det stora genombrottets SURFER BLOOD.

Way Out West hoppades genomföra tre år. Det var aldrig självklart att vi skulle fortsätta. Ingen vill bli tagen för given. Ingen spelar bra pingis på hälarna.

Vi vet att klubbarna varit en viktig del som gör Way Out West värt ett besök. Ett grymt sätt att slita sista biten själ ur kroppen. Vi vet också att klubbarna inte alltid varit toppuppstyrda, vi tycker det till viss del är grejen med bra klubbar – det är tricky att ta sig in – men 2009 funkade det mycket bättre. Med det inte sagt att vi är nöjda: vi tittar på förbättringar i både uttryck och bekvämlighet inför kommande år.

Way Out West går in för fjärde året av miljödiplomering. Tämligen hårda krav ställs på oss, vilka vi ska ge järnet för att leva upp till om inte överträffa. I dagarna har en grön nordisk festivalallians bestående av Way Out West, Öya och Roskilde, överlämnat ca 20 000 namnunderskrifter till våra beslutsfattare inför det viktiga ställningstagandet på COP15 och vi föreläst för forskare och näringsidkare om vårt miljö- och mattänk. Vi har för avsikt att fortsatt verka såväl på som utanför festivalen för en bättre värld. Enligt samma linje ska maten bli ännu bättre. Med en svensk mästare i husmanskost bakom spisen (Mats Nordström) och med ökat fokus att hitta något för varje smak och plånbok. Way Out West är inte langos, Way Out West är paella på skaldjur från hamnen och biodynamiskt kallt vitt vin.

Artisterna… Lassot är kastat. Vi jobbar mot alla åldrar och kön; genrer, teknik och instrument för en så spännande line up som möjligt. Sen ska vi inte förneka vår uppväxt och skivsamling, men vi slåss med den – för att åter älska. Med inspiration från de största internationella festivalerna och scenerna är det till syvende och sist musiken vi förenas runt. Spring, släpp hästarna fria.

pavement-2009

PAVEMENT (US)
I tider av lo-fi- & shoegazer-revivals, årsdj-teman och decennielistor: ett bättre försvarstal för nittiotalet än Pavement behövs inte. Sorry Schyffert.

Under tio år var Pavement-posters tapetväv för en hel generation vars främsta mål i livet var att göra golvet till sjungande popmelodier, om så skeva och sviktande. Det snedställda gnisslet de genererade var och är en vägg man kan luta sig mot och känna sig trygg med.

Under några år som föregick skiftet av Jesus-siffror gick Pavement från att vara en illa hållen hemlighet till att vara en illa hållen angelägenhet. Visst, MTV gjorde sitt bästa för att gömma dem; i sitt indie-alibi, 120 Minutes, som sändes långt in på natten kunde man, om man hade tur, höra tre minuter av himmel i ”Cut Your Hair”. Men där slutade kanalens vilja. (På den sidan bredband & dintub-i-mobben betydde fortfarande musik-television något.) Trots detta kom de ändå att tveklöst definiera en hel musikstil och skuggan de kastade var Sagan Om Ringen-vid. Stephen Malkmus lakoniska anekdoter om allt och inget berättades till en kuliss av ostämda gitarrer och brusande rondeller. Längst fram vid scenen stod livsbejakande (ton)åringar som hävdade att de inte förstods av en enda icke närvarande själ. Ni kanske var där. Hos Pavement finns det man behöver.

Det har nu gått tio år sedan senaste spelningen och när vi nu röjt esset i ärmen att de kommer till Way Out West så kan vi bara konstatera att vi känner oss hedrade av dess närvaro.

CYMBALS EAT GUITARS (Klubb) (US)
Ett gäng bohemer från New York som inte drar sig för att gestikulera stort och yvigt, som högtidligt teoretiserar om berg. Lika episkt som en månlandning 1969 och lika vildsint som tjurrusning finner vi någonstans i mitten ett gigantiskt hål som slukar oss. Crescendo efter crescendo och man lyfts högre för varje gång. Cymbals Eat Guitars slår onekligen på den stora trumman, den stora gitarren och den stora basen. Ur en frontalkrock mellan Built To Spills duellerande gitarrer och My Bloody Valentines baklänges-diton ramlar denna kvartett ut, staplar sig fram ur röken och framför något som kallas ”magi”.
På albumet ”Why There Are Mountains” flyter allt ovanstående samman och bildar ett av 2009 års mest intressanta debuter. För folk som gillar att ta i, för folk som tycker ”less is more” är en förnedrande term, för folk som bär hjärtat väl synligt… låter som att det är för ”folk”: Njut!

SURFER BLOOD (Klubb) (US)
Nu lämnar vi New York för West Palm Beach. I kafferummet pratas det om Surfer Blood som en blandning av My Morning Jacket och Arcade Fire. Lägg till lite indianrytmer som hos det allra bästa och lite israelisk punk-galenskap så är referenskvoten fylld. Dags att uppleva.

Surfer Blood duckar inte för att dista på och kombinerar med sällsynt kombinationsförmåga strandharmonier med desperation. Deras debutalbum Astrocoast är kort sagt ruskigt bra. Vi vet i dagsläget inte hur stort det här kan bli, men det är bokstavligen bara början…

BILJETTER
Biljetter släpps kl 10.00 idag fredagen den 18 december.
DIREKTLÄNK
Biljetter säljs på www.wayoutwest.se
Du kan även köpa biljetter och få hjälp med andra biljettfrågor via Eventims telefonbokning 0771-651 000.
I Göteborg kan du köpa biljetter på Bengans (Stigbergstorget 1) och Pusterviksbiljetter (Järntorgsgatan 12). För samtliga Eventim-ombud se www.eventim.se

Festivalpass: 1345kr + serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag, samt alla klubbar torsdag till lördag (i mån av plats).

Ungdomspass (under 18år): 1045kr + serviceavgift
Gäller till festivalområdet fredag och lördag. Endast för dem som fyller 18 efter 14 augusti.

Observera att det är 13-årsgräns på festivalen. Gäller även småbarn/spädbarn. Detta på grund av myndigheters riktlinjer om ljudnivåer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

Till skillnad från vad många tidigare trott så går det knappast någon nöd på musikerna. Från 2000 till 2008 steg intäkterna från 786 miljoner till 1 058 miljoner, en ökning om 35 procent. Det visar ett omfattande arbete som KTH-forskare gjort.

Två forskare på KTH har nu kartlagt den svenska musikbranschens intäkter sedan 2000. Inte bara skivbolagens vinster har granskats utan också promotionbolagen som ordnar livespelningar och upphovsrättsorganisationer som kanaliserar pengar till artisterna.

Resultat: den svenska musikbranschen mår alldeles utmärkt. Artisterna, som grupp, tjänar bättre än någonsin.

Enligt Daniel Johansson, industridoktorand i datavetenskap och forskare på KTH, är anledningen till att artisterna får det allt bättre att intäkterna för livespelningar skjutit i höjden.

Vi pratar om en fördubbling. Dessutom tjänar artisterna procentuellt mer på liveframträdanden än musikförsäljning, säger Daniel Johansson.

Nya siffror från branschorganisationerna IFPI och GLF visar också att skivförsäljningen vänt uppåt för första gången sedan 2001. Omsättningen steg med 18 procent under de 9 första månaderna 2009, och den digitala musikförsäljningen tog ett jätteskutt uppåt med 80 procent. Detta i jämförelse med samma tidsperiod förra året.

Enligt Daniel Johansson är det en kombination av Ipred-lagen, att mobiltillverkarna framgångsrikt lyckats knyta ihop musiktjänster med sina produkter och att Spotify rönt stora framgångar.

Något har hänt. Slår man ihop det faktum att livespelningar står inför ett rekordår 2009 med allt annat, går det tokigt bra för svensk musikbransch just nu, säger Daniel Johansson.

En annan del av musikbranschen som det gått mycket finfint för är upphovsrättsällskapen SAMI, IFPI, STIM och Copyswede.

Upphovsrättsällskapen har fått en allt mer betydande roll, deras intäkter har ökat drastiskt, säger Daniel Johansson.

Han vill samtidigt passa på att flagga för att det via forskningen inte går att utröna fildelningens roll i sammanhanget.

Det finns i vår kartläggning inga som helst bevis för att artisterna tjänat på illegal fildelning, säger Daniel Johansson.

Mycket talar för att situationen i världen som helhet ser ut som den gör i Sverige.

Det finns en liknande studie gjord i England, men ungefär samma resultat. Jag tror att det ser likadant ut i resten av världen, säger Daniel Johansson.

Bakom det omfattande forskningsarbetet står doktoranden Daniel Johansson och studenten Markus Larsson. Professor emeritus Roger Wallis initierade kartläggningen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

I slutet av 2010 väntas 3 000 personer som är inskrivna vid Arbetsförmedlingen Kultur vara arbetslösa samtidigt som drygt 2 000 deltar i program med aktivitetsstöd. Det är en fördubbling på två vår.
Arbetslösheten drabbar Arbetsförmedlingen Kulturs stora yrkesgrupper som skådespelare, musiker, journalister och konstnärer. Alla åldrar kommer att drabbas av ökad arbetslöshet, men det blir extra tufft för yngre kulturarbetare som inte är etablerade inom sitt yrke. När konkurrensen om de lediga jobben ökar stiger också kompetenskraven. Bäst möjligheter på kulturarbetsmarknaden har personer med flera yrkeskompetenser.

Även om den allmänna konjunkturen tycks ljusna vet vi att kulturarbetarnas arbetsmarknad släpar efter. Det dröjer alltså innan våra arbetssökande får större del av den väntade konjunkturuppgången. Istället präglas 2010 av färre lediga jobb och hårdare konkurrens, säger Birgitta Johansson, chef för Arbetsförmedlingen Kultur.

Därför är det extra positivt att vi under 2009 fick mer resurser till arbetsmarknadspolitiska program, vilket gör det möjligt för oss att stärka de arbetssökande. Praktik eller nystartsjobb är t.ex. två möjligheter som gör det möjligt behålla kontakten med arbetsmarknaden och därmed bibehålla sin kompetens eller skaffa sig nya erfarenheter.

Inte minst för yngre arbetssökande som inte hunnit etablera sig ännu och skaffa kontaktnät är de här vägarna in på arbetsmarknaden oerhört värdefulla, avslutar Birgitta Johansson.

Sysselsättningen minskar kraftigt
Tillgången på jobb väntas minska kraftigt och cirka 2 500 arbetstillfällen kan försvinna under 2010, vilket är en minskning på 3 procent. Det är framför allt företag med över 20 anställda som minskar sin personal, medan mindre företag däremot anställer. Utvecklingen beror på att större företag i högre grad lägger ut fler tjänster på uppdrag, vilket gynnar småföretagen.

Den ekonomiska nedgången påverkar kulturarbetsmarknaden
Den allmänna ekonomiska nedgång fortsätter att innebära minskad sysselsättning för kulturarbetare. Fasta anställningar minskar och lösningar blir istället deltid, timanställningar eller andra lösningar för att hålla nere kostnaderna. Branschen anlitar bemanningsföretag i större utsträckning. Arbetsgivarnas krav höjs också i och med att utbudet av arbetssökande är så stort och personer med flera yrkeskompetenser har större chans till arbete.

Prognosen i korthet
• Kulturarbetsgivarna anger en svag optimism i intervjusvaren och är försiktigare i sina bedömningar om framtiden än arbetsgivare utanför kultursektorn.
• En högre andel arbetsgivare än tidigare har det senaste året lagt ut fler uppdrag/tjänster på andra företag – kommande år förutses andelen öka ytterligare.
• Arbetsgivarna bedömer att antalet sysselsatta minskar kommande år, i ungefär samma takt som de bedömde våren 2009.
• Sysselsättningen kan enligt Arbetsförmedlingen Kultur minska med närmare 5 000 arbetstillfällen under åren 2009 och 2010, varav knappt hälften år 2010.
• Antalet egenföretagare fortsätter att öka något, dock inte i samma omfattning som tidigare, medan antalet anställda minskar kraftigt.
• Kvinnor i kulturarbetskraften kommer att drabbas hårdare än män av nedskärningarna genom deras dominans bland de anställda.
• Bristen på arbetskraft är rekordlåg och förblir på en låg nivå även framöver.
• Antalet inskrivna ökar från knappt 9 000 till över 11 500 till slutet av 2010.
• Arbetslösheten inklusive programdeltagare ökar från 3 600 vid slutet av 2009 till cirka 5 000 vid slutet av år 2010.
• Ökningen av arbetslösa inkl dem i program sker främst i åldrarna 25- 45 år.
• Försörjningssituationen för de yrkesverksamma inom kultursektorn blir än sämre och medför en press mot att söka sig till andra jobb.
• Behovet av kompletteringsjobb inom yrken utanför kulturområdet ökar, men det blir färre kompletteringsjobb att söka.
• Antalet funktionshindrade, utlandsfödda och äldre (50-64 år) i arbetslöshet och i program ökar i snabb takt och antalet i dessa grupper är redan lika stort som när det kulminerade 2006.

Fakta: Arbetsmarknadsprognosen för kulturarbetsmarknaden bygger på Arbetsförmedlingen Kulturs intervjuer med cirka 350 arbetsgivare inom kultursektorn med minst en anställd. Dessutom har det genomförts tilläggsintervjuer med centrumbildningarna, kulturinstitutioner, vissa stora företag, designavdelningar samt ett antal kommuner och landsting. Därutöver har det skett analyser av statistiskt underlag från Statistiska Centralbyrån och Arbetsförmedlingen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

mustasch-2009-2

Hårdrocksbandet Mustasch går från klarhet till klarhet – i morse tillkännagavs bandets grammisnominering i kategorin Hårdrock, ett pris bandet vann redan 2007; då för albumet “Latest Version Of The Truth”.

Sagda album har nu också sålt guld, vilket i Sverige innebär 20 000 sålda exemplar.

För Mustasch väntar nu en gedigen utlandslansering då de skrivit avtal med det ledande tyska metalbolaget Nuclear Blast och med start i vår väntar en omfattande Europa-turné.

Mustasch har ett framgångsrikt år bakom sig. De har inte bara varit första bandet i världen som fått äran att välja ut varsin helt egen singel barrel för Jack Daniel’s whiskey, de har även varit ute på sin största Sverige-turné någonsin där burleskdansare varvades med LED-skärmar och en hårdrocksproduktion utan dess like. Det självbetitlade albumet Mustasch släpptes 30 september och inhöstade idel pressrosor, där bl a musiktidningen Groove förärade albumet betyget 5/5.

Mustasch är:
Ralf – sång
Danne – trummor
David – gitarr
Stam – bas

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

the-haunted

För fjärde gången i Linköping och för andra gången på Konsert & Kongress blir det hårdrocks och metalfestival i Linköping under namnet LINKÖPING METAL MASSACRE 4. Bokade band än så länge är Algaion (Åtvidaberg), Bullet (Växjö), Abramis Brama (Stockholm) och inga mindre än neo-thrashkungarna THE HAUNTED (Göteborg/Linköping/Danmark). Det blir hårdrocksbar, skiv och tröjförsäljning och allt annat som tillhör en riktig festival.

Festivalen är i Konsert och Kongress med en större scen i Garden och en mindre scen i Atmosfär. Festivalen har en 13-årsgräns.

Algaion gör sin första Sverigespelning sedan 1998 och är aktuella med nya plattan “Exthros”. Algaion spelar melodisk black metal och står som förgrundsgestalter inom denna extrema och ondskefulla musikstil. Du är härmed varnad.

Bullet från Växjö låter som en bastardhybrid mellan AC/DC och Accept. I somras gjorde succé både som förband till inga mindre än just AC/DC och som fotbollslag i “Metallsvenskan” där de hade skinnjackor, tajta jeans och skinnpaj som matchdress. Bullet är riffglädje, gasen i botten och ett jävla ös kort och gott…

The Haunted är ett av Sveriges största och hårdaste band eller hur ska man annars förklara att självaste Kerry King i Slayer allt som oftast brukar ses ekiperad i en Haunted-tröja? The Haunted har turnerat jorden runt åtskilliga varv och deras plattor lovordas i stort sett jorden runt. Bandet spelar en aggressiv neo-thrash som är så knivskarp och med sådan precision att man baxnar. Sångaren Peter Dolving är, förutom att han är en av genrens allra bästa sångare, också en mycket frispråkig och diskussionsvillig person. Bröderna Anders och Jonas Björler har en bakgrund i legendariska AT THE GATES, medan gitarristen Patrik Jensen har ett förflutet i lokala storheter som Satanic Slaughter och Seance. Danskfödde trummisen Per Möller Jensen har sina rötter i spännande band som Invocator och Konkhra. The Haunted gör sin första spelning på över tre år i Linköping under LMM…
The Haunted är aktuella som förband till Slayer på deras förestående Europaturné.

Abramis Brama startades 1997. Deras unika sound och svenska texter gör bandet till ett av få utstickande band, med influenser från band som November, Kipa samt Träd, Gräs och Stenar. Deras musik har sin bakgrund dels i den svenska progrocken, men har också tydliga influenser från band som Black Sabbath och Kyuss. Abramis Brama är nominerade till Sveriges Radios P3 GULD 2010 i kategorin “Årets Rock/Metal”.

Julklappsbiljett på Linköping Metal Massacre 4. Biljett + skittuff tröja för endast 600:- (ord biljettpris är 525:- och bara tröjan kostar 150 SEK). Detta erbjudande gäller endast från 1 december till den 23 i samma månad.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

fejd

Det svenska folkrockbandet Fejd från Göteborg, som bildats av medlemmar från bland annat Nostradameus och Pathos, skrev nyligen klart sin sista låt till sitt andra album vilket kommer att bära namnet “Eifur”. Gruppen kommer som det ser ut nu att påbörja inspelningen av plattan i februari vid RoastingHouse Studios i Malmö.

Fejd släppte sitt debutalbum “Storm” i mars i år genom det österrikiska skivbolaget Napalm Records.

Fejd bildades 2001 genom att folkmusik-duon Rimmerfors gick samman med medlemmar från metalbandet Pathos för att spela folkmusik med medeltida undertoner blandat med en hälsosam dos heavy metal.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2009

willy-clay-band

I januari och februari ger sig Kirunas egna countryhjältar Willy Clay Band ut på en omfattande turné i Sverige och Norge. Premiären blir på Debaser Slussen i Stockholm tisdagen den 26 januari. Samma dag är Willy Clay Band med i TV4 Nyhetsmorgon och några dagar tidigare, fredagen den 22 januari, medverkar de i SVT:s Go’kväll.

Turnédatum:
26 januari Stockholm, Debaser Medis
27 januari Uppsala, Katalin
28 januari Göteborg, Pustervik
29 januari Norrtälje, Teatern
30 januari Örebro, Clarion Hotel
10 februari Piteå, Krokodil
11 februari Luleå, Kulturens hus
12 februari Umeå, Scharinska
13 februari Kiruna, Folkets hus
16 februari Oslo, Herr Nilsen
17 februari Halden, TBA
18 februari Uddevalla, Mortens krog
19 februari Malmö, Babel
20 februari Linköping, Konsert & Kongress

Ytterligare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du allteftersom här.

...