Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2009

iron-maiden

Igår berättade vi att den internationella hårdrocksfestivalen Sonisphere återvänder till Sverige även nästa år. Idag har de första banden avslöjats och precis som vi tidigare meddelat så blev det som förväntat legendariska Iron Maiden som är huvudakt även i vårt land.

Totalt har sju band presenterats idag. Bland de övriga finns Heaven & Hell, det nya bandet som bildats av Black Sabbath-musiker med Ronnie James Dio på sång, och 80-talshjältarna i Mötley Crüe. Stockholm gästas dessutom av Iggy & The Stooges, thrash metal-pionjärerna Slayer och Anthrax samt skräckrockaren Alice Cooper. Samtliga dessa band kommer även att spela på den finska versionen av festivalen som till skillnad från den svenska äger rum under två dagar.

Sonisphere 2010 i Sverige kommer att äga rum den 7 augusti i Stora Skuggan på Djurgården i Stockholm där även festivalen Where The Action Is arrangerades tidigare i år. I Finland är det den 7 och 8 augusti och Kirjurinluoto i Pori (Björneborg) som gäller.

Biljetterna släpps nu på måndag den 14 december klocka 10:00 och kostar från 880 kr. Ytterligare information hittar du här.

sonisphere-sverige-2010

sonisphere-finland-2010

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2009

hypocrisy

Tomas Elofsson från Östersunds-bandet Sanctification har rekryterats som tillfällig inhoppare i dödsmetallbandet Hypocrisy när de ger sig ut på sin Europa-turné i slutet av januari tillsammans med danska Hatesphere och finska Survivors Zero. Turnén inleds i Hamburg den 24 januari och avslutas i Budapest den 18 februari. Det finns inga nordiska datum inbokade men väl besök i Tyskland, Polen, Holland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike och Ungern.

Sanctification kommer att fortsätta som band trots detta men kommer att ta en kortare paus. Gruppen släppte sitt senaste album, “Black Reign”, den 12 maj i år genom det Singapore-baserade skivbolaget Pulverised Records. “Black Reign” spelades in i Abyss-studion utanför Ludvika i Dalarna med just Peter Tägtgren från Hypocrisy och hans bror Tommy som producenter.

Som vi tidigare berättat så tvingades Hypocrisy nyligen att ställa in sin turné i Nordamerika på grund av visa-problem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2009

robbie-williams

Idag är Robbie Williams på exklusivt besök i Oslo för att spela in säsongsavslutningen av Skavlan.

Robbie kommer att uppträda med singeln ”You Know Me”, som finns med på det nya albumet ”Reality Killed The Video Star” som släpptes i november.

Skavlan sänds på SVT1 i morgon fredag kl 21.00. Till studion kommer även det äkta paret Will Smith och Jada Pinkett Smith.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2009

kent

En tidig julklapp till alla festivalvänner – i dag kan Hultsfred presentera de första artisterna inför nästa års festival. Bland annat är det nu klart att Kent kommer till Hultsfred.

Redan 1994 gjorde Kent sin debut på festivalen. Då spelade de i ett öltält. När de nu återvänder till festivalen för första gången sen 2006 kommer de att spela på en klart större scen än så.

Det första bandsläppet till Hultsfred är en påse svenskt gott & blandat innehållandes pop, rock och dans.

Förutom Kent är Familjen, Shout Out Louds och Maskinen numera klara för sommarens festival. Både Familjen och Shout Out Louds kommer under våren att släppa nya skivor.

Hultsfredsfestivalen 09 arrangeras 7-8-9 juli. Ordinarie biljettsläpp är 18 januari.

...