Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2009

aerosmith-2007

Såpoperan kring Aerosmith verkar inte ha nått sitt slut än. Det var i början av augusti som det legendariska amerikanska rockbandet fick avbryta sin turné då den 61-årige sångaren Steven Tyler skadades och fick föras till sjukhus efter ett fall från scen under en konsert. I mitten av september gjorde så gitarristen Joe Perry ett flertal uttalanden där han berättade att övriga bandmedlemmar inte talat med Tyler på en månad och att han måste skärpa sig. Han berättade då även att Tyler har en egen manager särskild från den bandet har.

Aerosmith uppträdde tillsammans igen för första gången sedan olyckan på två spelningar i Hawaii i mitten av oktober och i början av november sa Joe Perry att Tyler vill ta en paus och koncentrera sig på andra saker. Dette bekräftades även av Steven Tyler själv som i samband med Aerosmiths spelning på Abu Dhabi Grand Prix den 1 november sa sig vilja satsa på sig själv den närmaste tiden.

Fredagen den 6 november så sa Joe Perry i en intervju med Las Vegas Sun att Tyler lämnat bandet så vitt han vet.

“Jag vet inte mer än du om det. Jag steg av planet för två dagar sedan och såg på nätet att Steven sa att han skulle lämna bandet. Jag vet inte hur länge, för all framtid eller vad som. Förutom det vet jag inget. En del av problemet är att Tyler inte svarar på telefon.”, berättade Perry.

Några dagar senare skrev Joe Perry på sin Twitter-sida att Aerosmith inte kommer att splittras utan att bandet söker efter en ny sångare om Tyler tänker ta en paus eller lämna bandet. Tisdagen den 10 november uppträdde Joe Perry så på Irving Plaza i New York City med sitt band The Joe Perry Project och gjordes då sällskap på scen av ingen mindre än Steven Tyler som sjöng Aerosmith-klassikern “Walk This Way”. Tyler försäkrade då publiken om att han inte tänker lämna Aerosmith.

Dagen därpå berättade Perry för RollingStone.com att han inte visste om att Tyler skulle dyka upp dagen innan och att bandet fortfarande överväger att rekrytera en ny sångare för att kunna turnera som vanligt. En vecka senare spekulerade övriga bandmedlemmar i att de var oroade att Tyler återigen fallit in i någon form av missbruk vilket var nära att splittra bandet tidigt i deras karriär. De har velat spela in ett nytt album under en längre period men visste aldrig om Tyler skulle dyka upp i studion, om han skulle gilla producenten osv.

När Joe Perry medverkade som prisutdelare vid American Music Awards söndagen den 22 november berättade han för MTV.com att han och Steven Tyler inte talar med varandra och att han var osäker på bandets framtid. I början av december ryktades det om att gitarrlegenden Lenny Kravitz var föreslagen som ny sångare för Aerosmith men detta dementerades av Kravitz själv igår då han skrev på sin Twitter-sida att Steven Tyler är som en familjemedlem och att ingen annan röst kan ersätta honom.

Vad som händer med Aerosmith framöver vet nog just nu ingen, inte ens bandmedlemmarna själva.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 8th, 2009
The Bear Quartet

The Bear Quartet

Indierockveteranerna The Bear Quartet från Luleå nominerades i år till en Grammis i kategorin årets rock men nu avsäger bandet sig nomineringen och tycker att Grammis-galan bör be bandet om ursäkt.

“Vi bryr oss inte om Grammisgalan och vill inte förknippas med den. Jag har tidigare tackat nej till en nominering och de borde ha koll på att jag inte vill ha något med galan att göra”, säger sångaren Matti Alkberg i en ny intervju med Göteborgs-Posten.

Mattias Alkberg var nominerad som bästa manliga popartist på Grammis-galan 2005 då hans eget skivbolag skickat in hans namn. Nu valde bandet att skriva till Grammis-galan och lät då meddela följande:

“Tack men nej tack. Vi avsäger oss nomineringen, vi vill inte ha med Er att göra. Hoppas Ni respekterar detta. Vi tycker att en ursäkt vore på sin plats. Säg förlåt. Vänligen, The Bear Quartet.”

The Beart Quartet bildades i Luleå 1989 och har hittills släppt 14 album.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 8th, 2009

Enligt den finska nyhetsbyrån FNB så kommer det gamla radarparet från ABBABenny Andersson och Björn Ulvaeus – att inom kort inleda ett samarbete med Svenska Teatern i Helsingfors. Vad samarbetet gäller är ännu oklart och ingen vill uttala sig förrän det hela presenteras officiellt imorgon.

Jag kan inte uttala mig om något förrän onsdag, då projektet presenteras för pressen, säger Görel Hanser på Mono Music till TT Spektra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2009

Sedan tidigare är det klart att Robbie Williams kommer att gästa veckans avsnitt av Skavlan och nu är det också klart att Hollywood-stjärnorna Will och Jada Pinkett Smith delar en pratstund med Fredrik Skavlan som denna gång sänder från Oslo för första gången. Makarna Smith har kommit till den norska huvudstaden för att delta i Nobelkonserten som arrangeras för att hylla årets något märkliga val till fredspristagare – den amerikanska presidenten Barack Obama.

Jazzartisten Esperanza Spalding, en av Obamas personliga favoriter, kommer även att medverka. Både Will och Jada har musikalisk bakgrund. Will började som bekant sin karriär som en framgångsrik rapartist och Jada har framträtt som sångerska i hårdrocksbandet Wicked Wisdom som bland annat medverkat i den ambulerande amerikanska festivalen Ozzfest.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 8th, 2009

steelwing

I september berättade vi att heavy metal-bandet Steelwing från Nyköping vunnit ett skivkontrakt med den tyska hårdrocksgiganten Nuclear Blast. Nu står det också klart att bandet kommer att vara förband till veteranerna och skivbolagskollegorna Blind Guardian när de ger sig ut på sin Europa-turné i september nästa år. Turnén inleds i holländska Tilburg den 24 september och avslutas i Barcelona den 6 november. I nuläget är inga spelningar i de nordiska länderna inbokade men väl besök i Holland, Belgien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Ryssland och Spanien.

Steelwing kommer att släppa sitt debutalbum “Lord Of The Wasteland” den 26 februari 2010. Skivan spelades in vid Deep Blue Studios tillsammans med producenten Nicko DiMarino.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2009

rob-zombie

Enligt The Pulse of Radio så ryktas det att chockrockaren Rob Zombie förhandlar om att regisserat ett avsnitt av en populär tv-serie baserad kring rättsmedicin. Namnet på serien nämns ej men det torde vara någon av serierna i den oerhört populära CSI-franchisen. Inga ytterligare detaljer är kända och ett officiellt uttalande kommer inte att släppas förrän ett avtal finns undertecknat.

Rob Zombie har tidigare regisserat sina egna filmer “House Of 1000 Corpses”, “The Devil’s Rejects”, “Halloween”, den animerade “The Haunted World of El Superbeasto” samt den senaste “Halloween II”.

Zombie släpper sitt nya soloalbum, “Hellbilly Deluxe 2”, den 2 februari genom Roadrunner Records. Han avslutade nyligen en turné i Nordamerika och kommer återvända till livescenen efter storhelgerna.

...
Av Redaktionen
3 Kommentarer
Dec 8th, 2009

iron-maiden

I år hade den nya internationella hårdrocksfestivalen Sonisphere premiär med festivaler i Holland, Tyskland, Spanien, England, Finland samt svenska Hultsfred med Metallica som huvudakt. Festivalen kommer att anordnas även nästa år och först ut är Sonisphere i Knebworth Park i England som kommer att äga rum den 31 juli och 1 augusti 2010. Den brittiska upplagan av festivalen besöktes i år av 80 000 hårdrocksfans. Imorgon onsdag väntas Iron Maiden avslöja att de kommer att vara nästa års huvudakt. Ännu har inga andra datum för övriga länder bekräftats.

Iron Maidens gitarrist Janick Gers berättade i en intervju med BBC News i november att bandet redan har påbörjat låtskrivandet till sitt femtonde studioalbum och att bandet snart skulle samlas i Paris under tre veckor och arbeta på nytt material.

Iron Maiden blev det första bandet någonsin som rest runt världen i en specialanpassat jumbohet under sin “Somewhere Back In Time”-turné som även dokumenterades i den prisbelönta filmen “Flight 666”. Planet flögs delvis av gruppens sångare, Bruce Dickinson, som är utbildad pilot med ett stort antal flygningar mellan Storbritannien och Island på meritlistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2009

yasmin-levyYasmin Levy sjunger på ladino, det språk som de sefardiska judarna tog med sig när de förvisades från nuvarande Spanien för drygt 500 år sedan.

Yasmins pappa, Yitzhak Levy, dokumenterade ett stort antal religiösa och romantiska ladinosånger och Yasmins mamma sjöng dem. Yasmin bestämde sig för att föra traditionen vidare och idag är hon den sefardiska musikens stora stjärna, hyllad världen över för sin vackra, laddade musik och uttrycksfulla röst.

2006 fick Yasmin Levy pris av Anna Lindh Euro-Meditarranean Foundation för sitt arbete med att bygga broar mellan människor och kulturer.

På nya albumet ”Sentir” blandas urgamla ladinosånger med nyskrivet material och covers av bl a Leonard Cohen. Musiken vandrar gränslöst mellan Spanien, Grekland, Turkiet och Mellanöstern.

”Sentir” utsågs 6 december av Sunday Times till ett av 2009 års bästa world music-album.

Yasmin Levy spelar på Södra Teatern 16 feburari kl 20:00. Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2009

I oktober 2009 blev Marika Fältskog, Malmö SymfoniOrkesters första konsertmästare, professor i violin vid Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet och i dagarna har nu MSO:s solocellist Niels Ullner utnämnts till professor i cello vid Det Fynske Musikkonservatorium i Odense. Han är en av Danmarks ledande cellopedagoger och tillträder sin nya tjänst från och med januari 2010. Ullner har undervisat parallellt med sin cellotjänst i MSO under många år, bl a i Århus, Odense och Köpenhamn. Sedan 1985 har han varit verksam pedagogiskt i Odense och de senaste tio åren har han kunnat titulera sig docent. Det är första gången denna tjänst inrättas vid Det Fynske Musikkonservatorium. Niels Ullner anställdes som solocellist i Malmö SymfoniOrkester sommaren 1985.

...