Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

ace-frehley-2009

Den tidigare Kiss-gitarristen Ace Frehley besökte nyligen Sverige för ett flertal spelningar och då passade även SVT:s “Robins” och Aftonbladet på att intervjua rockstjärnan. Dessa intervjuer kan du själv se och lyssna till nedan.

Ace Frehley släppte sitt nya soloalbum “Anomaly” den 15 september genom sitt eget skivbolag Bronx Born Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

katatonia

Det svenska metalbandet Katatonia kommer att ge sig ut på en månadslång Europa-turné med start i Hamburg den 3 mars och avslut i München den 6 april. Totalt är 32 spelningar inbokade. Inga datum i Norden är inbokade men väl besök i Tyskland, Holland, Belgien, Storbritannien, Luxemburg, Frankrike, Spanien, Schweiz, Italien, Slovenien, Österrike, Ungern, Tjeckien och Polen.


Katatonia: Day And Then The Shade video

KATATONIA | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 7th, 2009

eric-clapton-steve-winwoodDen 31 maj besöker två världsartister Malmö för en unik afton i bluesens tecken. Eric Clapton och Steve Winwood spelar på Malmö Arena. Biljetterna släpps den 14 december klockan 10.00.

Både Clapton och Winwood har långa och fascinerande karriärer bakom sig. Deras musikaliska vägar korsades första gången 1969 i bandet Blind Faith – gruppen som kan räknas som en av världens första all star-band med Ginger Baker, Rick Grech och dessutom Steve Winwood. Blind Faith levde inte länge och genomförde bara en turné under sommaren 1969 innan medlemmarna gick skilda vägar igen.

Först 2007 var det dags för en återförening. Då stod Clapton och Winwood åter på samma scen då de levererade en rad låtar tillsammans på 2007 års version av Crossroads Guitar Festival i Chikago. Framträdandet var så dynamiskt och hyllat att de två ikonerna beslutade sig att låta samarbetet fortsätta. Förra året gav Eric Clapton och Steve Winwood för första gången en hel konsert tillsammans och scenen var inget mindre än Madison Square Garden i New York, samma scen som Blind Faith en gång livedebuterade på. Tre kvällar i rad förgyllde de Madison Square Garden, med en låtlista som inkluderade nummer från bådas fenomenala solokarriärer, likväl som hits från Blind Faith. Efter dessa konserter släpptes en live-skiva med Clapton/Winwood (Rhino/Warner) som blev nominerad till två Grammys, dels för albumet och dels för sången Can’t Find My Way Home.

Konserten i Malmö är en exklusiv afton, den enda i Skandinavien, med Clapton och Winwood och platsen är nybyggda Malmö Arena med bara en halvtimmes resväg från Köpenhamn.

Konsertdatum:
31.5 Malmö Arena

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

I fredags överlät Bonnier ägandet av skivbolaget Bonnier Amigo Music Group till den nuvarande ledningen för företaget. Det är skivbolagets VD Fredrik Ekander och VD:n för avdelningarna i Norge och Danmark Cai Leitner som nu även kommer att leda det nya konsortium som tar över ägandet. Bland finansiärerna finns bland andra Kent Gillström från Cosmos Studios, en av Nordens ledande kommersiella studios.

Bonnier Amigo Music Group bildades 1999 på initiativ av Bonnier Entertainments VD Torsten Larsson för att utveckla och marknadsföra nordiska artister samt distribuera musik från andra oberoende skivbolag. Sedan dess har de blivit det största oberoende musikbolaget i Norden med kontor i både Sverige, Norge, Danmark och Finland. Totalt har bolaget 56 anställda och en omsättning på drygt 170 miljoner kronor (2008).

“Vi lyckades vinna de marknadsandelar vi hade som mål, men utan att kunna uppfylla de lönsamhets- och tillväxtkrav som ett stort mediebolag som Bonnier ställer på sina verksamheter.”, säger Torsten Larsson.

Bonnier Amigo Music Group är en del av den stora mediakoncernen Bonnier AB vilken består av omkring 175 företag med verksamhet i mer än 20 länder. Företaget har sin grund i Albert Bonniers förlag som startades 1837 och ännu idag är det medlemmar av den dansk-tyska judiska släkten Bonnier som äger den största delen av koncernen.

Bland de artister som Bonnier Amigo Music Group arbetat med finns bland andra Sofia Karlsson, Amy Diamond, Miss Li, The Refreshments, Hello Saferide, Slipknot, Robyn, Oasis, Nisse Hellberg och Tom Waits.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 7th, 2009

roskildefestival2009

Idag öppnade det stora klimatmötet COP15 i Köpenhamn och samtidigt låter Roskildefestivalens välgörenhetsorganisation Roskilde Festival Charity Society meddela att de donerar inte mindre än 500 000 danska kronor (717 650 svenska kronor med dagens växelkurs) till att bygga upp en hållbar musikscen på stadshustorget i den danska huvudstaden.

“Vi vill visa att det är möjligt att minska energiförbrukningen och koldioxidutsläppen och samtidigt presentera förstklassiga live-evenemang. Vi hoppas kunna bana vägen för andra konsertarrangörer över hela världen.”, säger Roskilde-festivalens klimatkoordinator Thomas Niebuhr.

Det nya projektet kallas Hopenhagen LIVE och använder bland annat:

  • till största delen LED-belysning med små diodlampor på scen vilket sparar 30% energi jämfört med konventionell scenbelysning – utan att försämra kvalitén
  • scenen drivs delvis med en biodiesel-generator och dansk rapsolja
  • Roskilde-festivalen övervakar hur mycket koldioxid som släpps ut från scenens aktiviteter
  • alla artister och volontärer erbjuds ekologisk mat och drycker
  • allt avfallsmaterial är biologiskt nedbrytbart och källsortering samt kompostbehållare finns på platsen
  • elbilar används för transport av artisterna

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

Det var inte direkt mycket spänning i gårdagens Svensktoppen. De första fem placeringarna förblev oförändrade och Malena Ernman har fortfarande en betryggande ledning på toppen med sin nya hit “Min plats på jorden”, följd av den tidigare överlägsna ledaren Caroline af Ugglas med “Vi blundar”. Dessa två nära vänner är helt klart landets två kvinnliga artistgiganter just nu. Det enda intressanta i övrigt på denna veckas lista är Nisse Hellberg som går in som nykomling på en niondeplats med “Alltid hem hem hem”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

Kents tid på toppen av albumlistan blev inte särskilt lång och de har nu fått se sig förpassade till en bronsplats för sitt senaste album “Röd”. Nu är det istället Thåström som går direkt in på förstaplatsen med sitt nya album “Be-Bop-A-Lula Hela Jävla Dan (1989-2009)”. Melody Gardot passerar även hon Kent och intar silverplatsen med “My One And Only Thrill”. Det har i övrigt skett ovanligt stora förändringar på listan under veckan som gick. Andrea Bocelli tar ett jättekliv upp från plats 30 till 9 med julalbumet “My Christmas” och även Carola gynnas som vanligt av att julen närmar sig då hennes “Christmas In Bethlehem” tar sig upp tre placeringar till en fjärdeplats. Norah Jones å andra sidan faller rejält från förra veckans andraplats till en tiondeplats.

På singellistan har det inte hänt lika mycket. Lady Gaga ser vi fortfarande i toppen med “Bad Romance” men på andraplatsen har vi en helt ny låt i form av Sheris “U Got Me Good” som puttar ner Darins “Viva La Vida” till bronsplatsen. Bakom honom så har det unga amerikanska stjärnskottet Jason Derulo tagit sig upp från plats 17 till 4 med “Whatcha Say”. Superstjärnorna i The Black Eyed Peas tog under veckan ett rejält kliv tillbaka och halkar ner från tredje till åttonde plats med “I Gotta Feeling”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

twisted-sister

Ja, det är officiellt sedan den 19 nov, då Kimmo Kirvesmäki (Big Mouth Productions) och Janne Larsson (Aska Productions) fick ta emot pris för just Årets Överraskning på Örebrogalan. Metallsvenskans besökare fick se den svenska (och delvis danska) hårdrockseliten drabba samman i en av de mest prestigefyllda fotbollsturneringarna någonsin. Matcherna avgjordes på Örebros allsvenska arena, Behrn arena och Marika Eriksson (TV4 Sporten) och Orvar Säfström (Oscarsgalan mm) guidade publik och spelare genom dagen på ett mycket proffsigt och underhållande sätt. Det hela blev dessutom till en halvtimmas dokumentär som visats på TV4 Sporten vid upprepade tillfällen. Dagen avslutades med att över 3 000 besökare möttes upp på Conventum Arena där bl.a. Hammerfall och Sabaton bjöd på avslutningskonsert.

Till våren är det dags igen.
Lördagen den 8 Maj 2010 är det dags igen för en ny drabbning mellan några av Sveriges största och hetaste band blandat med en och annan media/bransch personlighet.
Redan nu står det klart att spelare från bl.a. In Flames, Millencollin, The Haunted, Dark Tranquillity, Close-Up Mag, Sweden Rock Mag, Bullet, Sabaton och Witchcraft kommer medverka. Dessutom kommer Orvar Säfström återigen vara på plats för att guida publiken.

Twisted Sister och Sabaton avslutar!
Avslutningen kommer garanterat att få det att skaka i marken, då amerikanska Twisted Sister och svenska storheterna Sabaton ställer upp på scenen. Metallsvenskan är fantastiskt stolta att kunna presentera årets första bokade band till avslutningskonserten. Twisted Sister är ett av tidernas största hårdrocksband med över 30 år på nacken, tusentals spelningar och över 12 miljoner sålda album. Vem minns inte hitsen “I wanna rock” och “We´re not gonna take it”? Kanske är det bandets videos till dessa låtar som bidrog till att Twisted Sister blev det största hårdrocksbandet i sin tid? Sabaton kommer återigen att spela 2010, deras bejublade konsert på årets Metallsvenskan var den stora behållningen. Därför vill vi återigen ge plats för Sveriges kanske bästa liveband. Full scenshow med eld och bomber utlovas.

Läs mer på www.metallsvenskan.se.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 7th, 2009

pete-doherty

Som vi tidigare rapporterat så ställde Pete Doherty in sin spelning i Stockholm och då angavs orsaken vara ett borttappat pass. Efter det att även konserten på KB i Malmö i lördags ställts så kom det däremot ett nytt officiellt uttalande där det påstods att en halsinfektion gradvis försämrats under hans turné genom Europa och att han därför nu tvingas ställa in slutet av densamma. Nu kan man givetvis undra vad som stämmer och varför dessa två helt skilda anledningar angetts.

Spelningen i Malmö är ersatt med ett nytt datum den 10 januari och köpta biljetter till den inställda spelningen gäller. Har man inte möjlighet att gå på det nya datumet så måste biljetterna lösas in på inköpsstället senast den 20 december. Serviceavgiften återbetalas ej.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 7th, 2009

metaltown-2010

Idag, måndagen den 7 december kl 10.00, släpptes biljetterna till Metaltown 2010! De första 1000 tvådagarsbiljetterna säljs till ett rabatterat pris av 1300 kr inklusive serviceavgift. Därefter gäller ordinarie biljettpris, 1450 kr inkl. serviceavgift.

Klara artister:
RAMMSTEIN (GER)
SABATON (S)
NILE (US)
FINNTROLL (FIN)
CYNIC (US)

Biljetterna säljs via www.metaltown.se.

...