Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2009

norah-jones

Den flerfaldigt Grammy-belönade amerikanska singer-songwritern Norah Jones kommer i mars att inleda en stor turné i Nordamerika och i samband med att biljetterna säljs så lanseras flera remixer av låtar från hennes senaste album “The Fall”, vilket släpptes genom EMI-etiketten Blue Note Records den 18 november. Bland dessa finns “That’s What I Said (The NYC Remix by Adrock and Mike D).” och “Chasing Pirates (Droogs Remix)”. Samtliga remixer kommer att släppas både digitalt och på vinyl den 12 januari 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2009

dark-funeral-2008

Sveriges största black metal-export – Dark Funeral – har precis släppt sitt femte och efterlängtade studioalbum ”Angelus Exuro pro Eternus”. Nu tillkännager bandet att de även åker ut på en stor och lång världsturné med start i Europa och Skövde den 5 mars 2010.

Det känns som evigheter sedan vi turnerade i Europa, så vi ser framemot denna turné som vi valt att kalla ”A declaration of hate – European tour 2010”. Europa är den naturliga starten av turnén och sedan får vi se vilken världsdel vi fortsätter i, vårt bokningsbolag sätter just nu hela turnén åt oss…, säger Dark Funerals sångare Lord Ahriman.

Dark Funeral har endast gjort en handfull spelningar på hemmaplan de senaste åren men nu gör bandet spelningar i både Skövde och Malmö, detta är efterlängtat av bandets stora fanskara i Sverige och Norden!

Med på turnén i Europa följer även tre eller fyra förband. Info kommer så fort allting är klart.

I dagsläget är följande städer klara för A Declaration of hate tour 2010:
Mar.05 – Skövde, Sweden – Valhall
Mar.06 – Malmö, Sweden – KB
Mar.08 – Hamburg, Germany – Markthalle
Mar.09 – Hannover, Germany – Musikzentrum
Mar.10 – Bochum, Germany – Zeche
Mar.11 – Dordrecht, Netherlands – Bibelot
Mar.12 – Leeds, England – Rios (+ Akercocke)
Mar.13 – Glasgow, England – HAMMERFEST/Pontins Holiday Park
Mar.14 – Nottingham, England – Rescue Rooms (+ Akercocke)
Mar.15 – London, England – Underworld (+ Akercocke)
Mar.16 – Zwolle, Netherlands – Hedon
Mar.17 – Köln, Germany – Essigfabrik
Mar.18 – Vosselaar, Belgium – Biebob
Mar.19 – Strasbourg, France – La Laiterie
Mar.20 – Pratteln, Switzerland – Z7
Mar.21 – Limoges, France – CC John Lennon
Mar.23 – Madrid, Spain – Penelope
Mar.24 – Alicante, Spain – Mint
Mar.25 – Barcelona, Spain – Salamandra 1
Mar.26 – Marseille, France – Les Pennes Mirabeau
Mar.27 – Annecy, France – Le Brise Glace
Mar.28 – Paris, France – L’Elysee Montmartre
Mar.30 – Rome, Italy – Alpheus
Mar.31 – Milan, Italy – Magazzini Generali

FLER DATUM TILLKOMMER INOM KORT…

Ytterligare information om spelningarna i Sverige samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 5th, 2009

Calle Kristiansson från Kristianstad och Erik Grönwall från Knivsta heter de två finalisterna i “Idol”. Det stod klart när fredagsfinalen var avgjord och det blev alltså den favorittippade Tove Östman Styrke från Umeå som fick se sig snöpligt utslagen på en tredje plats i den populära talangjakten. Denna fredagsfinal var unik såtillvida att det var juryn som valde ut de två låtar som skulle sjungas och juryn har kritiserats hårt från många håll för att de valde betydligt svårare låtar till Tove än till de två killarna. Hon fick framföra Kylie Minogues “Can’t Get You Out Of My Head” och Whitney Houstons “Greatest Love Of All”.

Det är otroligt korkat av TV4 att ha en ojämn könsfördelning i juryn och till och med en tioåring hade förstått att den här kritiken skulle dyka upp, säkerligen till viss del befogad.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 5th, 2009

pete-doherty

Den inte alltid helt skötsamma rockstjärnan Pete Doherty skulle ha spelat på Debaser Medis i Stockholm igår kväll men så blev det inte. Han hade nämligen tappat sitt pass och släpptes därför inte på flyget till Sverige. Detta berättar Joel Borg från konsertarrangören Luger i en intervju med Expressen. En ersättningskonsert på samma ställe utlovas nu till den 11 januari. Mer information om detta följer inom kort.

Pete Doherty har flera gånger tidigare ställt in spelningar på grund av orsaker relaterade till hans drogmissbruk men denna gång ska droger inte ha något med saken att göra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2009

grand-magus

Det Stockholms-baserade metal-bandet Grand Magus har nyligen tecknat ett internationellt skivkontrakt med Roadrunner Records som även är hem till en lång rad av de ledande metal-banden i världen såsom Rob Zombie, Slipknot, Megadeth och Opeth. Roadrunner kommer att släppa bandets femte album, “Hammer Of The North”, antingen i slutet av våren eller början av sommaren 2010.

Grand Magus bildades 1999 och släppte sitt eponyma debutalbum två år senare genom Cathedral-frontmannen Lee Dorrians skivbolag Rise Above Records. Deras senaste album, “Iron Will”, släpptes i juni 2008 och blev valt till månadens album i de ledande tyska metaltidningarna Metal Hammer och Rock Hard.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 5th, 2009

Mellan klockan 7 och 8 på torsdagsmorgonen i veckan som gick så tystnade de populära morgonprogrammen i samtliga kommersiella radiostationer i Sverige. Detta gjordes för att protestera mot villkoren som gäller för att driva reklamradio i vårt land som innebär de tvingas betala en dyr avgift till staten för sina tillstånd, den s.k. koncessionsavgiften vilken uppgår till sammanlagt 136 miljoner kronor varje år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2009

fu-manchu

Det är inte bara Beach Boys som har patent på södra Kaliforniens surfkultur och sandiga riff. Fu Manchu från San Clemente i Kalifornien är vid det här laget ett av den strandvänliga fuzzrockgenrens mest inflytelserika band. Nu är de åter aktuella med sitt elfte (!) album – surfbrädan ligger kvar i bagaget, distpedalerna är packade, och den eldflammedekorerade Chevan är på väg mot KB i Malmö och Debaser i Stockholm.

Nya skivan “Signs of Infinite Power” släpptes 16 oktober i år.

Ny platta betyder alltså även ny världsturné för de här vägsurfarna, och nu får Sverige äntligen se dem igen. Med turnéer med storheter som Kyuss, Monster Magnet, Marilyn Manson, Clutch, Corrosion of Conformity och White Zombie bakom sig – för att inte tala om oräkneliga headlineturnéer – är detta ett band som inte bara är sjukt rutinerade utan även vet hur distpedalen ska stampas.

Den här turnén markerar firandet av Fu Manchus 20-årsjubiléum som turnerande band.

Datum:
21 februari – Malmö, KB
22 februari – Stockholm, Debaser Slussen

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2009

I maj 2002 hade Queen-musikalen We will rock you premiär i London. Fortfarande är föreställningen, med bland annat 31 av rockgruppen Queens populäraste låtar, en av West Ends populäraste musikaler. Och i september är det Sveriges tur.

Att vi nu kan sätta upp We will rock you är en fantastisk möjlighet för oss och inte minst för alla som gillar rock och Queens musik. I januari har vi audition och utan tvekan kommer många att vilja spela rockmusikal på Cirkus i Stockholm nästa höst, säger Bosse Andersson, producent på 2Entertain.

Rockbandet Queens klassiska låtar ligger fortfarande i toppen på många listor världen över.
Queens musik hör absolut till det största i musikväg i världshistorien och att de båda Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor, tillsammans med komikern och författaren Ben Elton, har skrivit musikalen gör det hela bara ännu bättre.

På Dominon Theatre i West End har We will rock you spelats i sju år hittills. Den svenska föreställningen har premiär på Cirkus i september 2010.
We will rock you är en stor produktion med många roller som kräver en stor arena och här passar Cirkus perfekt. Biljetterna släpps preliminärt i mars. Det kommer definitivt att bli en spännande höst men först ska vi ha audition i januari, säger Bosse Andersson. Musikalen har också satts upp och spelas på en lång rad scener runt om i världen. Handlingen är förlagd till en framtid där alla tittar på samma filmer, lyssnar till samma datorbaserade musik, har likadana kläder, tänker samma tankar och har samma åsikter. Musikinstrument är förbjudna och ingen vet vad rockmusik är. En ensam drömmare hör rocklåtar i sitt huvud. Tillsammans med sin kärlek ger han sig av för att leta efter en gömd rockgitarr…

...