Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

eldkvarn

I samband med att SL lanserar en kampanj där de tackar sina resenärer för att de väljer ett miljövänligt sätt att resa så gjorde rockveteranerna Eldkvarn en överraskningskonsert då gruppen även intervjuades. Den helt nya intervjun kan du själv se och lyssna till nedan.

Eldkvarn kommer att göra ett fåtal spelningar innan året är slut med början på Sagateatern i Borås den 10 december. Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

Eldkvarn bildades 1971 i Norrköping bröderna Plura och Carla Jonsson tillsammans med deras kompis Tony Thorén. Då hette de Piska mig hårt, under vilket namn de 1974 släppte debutalbumet “Elisabeth”. Två år senare skedde namnbytet. I mer än 30 år har Eldkvarn varit ett av vårt lands främsta rockband.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

I slutet av 1999 så släppte det svenska skivbolaget Remixed Records singeln “Murderer” med den reggae-influerade artisten Griffith. Låten spelades på alla radiokanaler på A-rotation och den sålde bra över hela Europa. Det svenska skivbolaget lyckades dock strula till det internationella avtalet med Jive och det då färdiga albumet “My Vision” kunde därför aldrig släppas. Bakom namnet står Vimmerby-dottern Liselotte Griffith och hon har bestämt sig för att satsa på musiken igen och befinner sig just nu i studion. Det första spåret är snart klart och det letas i nuläget efter någon form av distributionskanal för projektet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

peter-lemarc-2009

På måndag den 7 december släpps biljetterna till ytterligare tre konserter med Peter LeMarc. Extrakonserterna är 18 september Malmö Konserthus, 27 september Cirkus i Stockholm och 2 oktober i Göteborgs Konserthus.

Turnéplan
17.9 Malmö, Malmö Konserthus – UTSÅLD
18.9 Malmö, Malmö Konserthus – EXTRA
20.9 Stockholm, Cirkus – FÅTAL
21.9 Stockholm, Cirkus – FÅTAL
24.9 Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress – UTSÅLD
27.9 Stockholm, Cirkus – EXTRA
30.9 Göteborg, Göteborgs Konserthus – UTSÅLD
1.10 Göteborg, Göteborgs Konserthus – UTSÅLD
2.10 Göteborg, Göteborgs Konserthus – EXTRA

Turnén presenteras av Live Nation och Blixten & Co.

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

opeth-2009

Svenska Opeth, ett av de mest respekterade och hyllade metalbanden i världen under de två senaste decennierna, kommer som vi tidigare berättat att fira sitt 20-årsjubileum med ett fåtal unika konserter under våren 2010. Nu har de sex datumen bekräftats och vi kan avslöja att de konserterna kommer att äga rum i Stockholm, Essen, Paris, London, New York City och Los Angeles. I Stockholm är den 30 mars och Cirkus som gäller.

Bandets frontman och låtskrivare Mikael Åkerfeldt kommenterar firandet så här:

“I can’t believe it, but…fuck…we’re celebrating 20 years!! 20 years I’ve been in this band, ever since I was 16! It’s insane! As far as I remember, we’ve never had a release party, never celebrated anything officially. Well, now is the time, you hear?”

Vid varje spelning kommer Opeth att framföra två skilda delar. Den första delen kommer att bestå av bandets genombrottsalbum, det episka “Blackwater Park” (dock inte bandets bästa om jag själv får bestämma), som kommer att spelas i sin helhet. Den andra delen kommer att bestå av utvalda låtar från bandets långa karriär.

I London kommer Opeth att uppträda på prestigefyllda Royal Albert Hall och i Essen på lyxiga Lichtburg, den äldsta biografen i Tyskland.

Vid varje spelning kommer exklusiva VIP-paket att säljas vilka kommer att bestå av ett laminerat VIP-pass, tillträde till soundcheck, en träff med bandet, en t-shirt unik för varje enskild konsert, ett signerat turnéprogram och en specialversion av “Blackwater Park” samt en 30 minuter lång dokumentär om bandet som aldrig tidigare visats.

Turnédatum:
Mar. 30 – Cirkus – Stockholm, Sweden
Apr. 01 – Lichtburg – Essen, Germany
Apr. 03 – Bataclan – Paris, France
Apr. 05 – Royal Albert Hall – London, UK
Apr. 07 – Terminal 5 – New York, NY
Apr. 09 – The Wiltern – Los Angeles, CA

Biljettsläpp till spelningen på Cirkus i Stockholm väntas avslöjas inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009
Gamma Ray

Gamma Ray

Tyska Gamma Ray samt de svenska banden Sabaton, Scar Symmetry och Mimikry är de första bokade artisterna till nästa års upplaga av festivalen Rockstad: Falun vilken äger rum på Ingarvet den 28-29 maj 2010. Totalt kommer 16 band att spela under tvådagarsfestivalen som anordnas av medlemmarna i internationellt välkända Sabaton.

GAMMA RAY (D)

Vi är glada att kunna presentera en mycket trevlig bokning till Rockstad: Falun 2010: Gamma Ray med det legendariska geniet Kai Hansen (Ex Helloween) i front.
Tyskland är och har alltid varit världens största exportör av melodisk metal och Gamma Ray är ett av de band som hållit den flaggan i topp!

MIMIKRY (S)

Här har vi punkbandet från Dalarna som vi alla älskar pga deras sköna låtar, energiska scennärvaro & deras aldrig sinande spelglädje.
Bandet spelade på vår första festival & att boka dem igen nu till denna tredje upplaga av Rockstad: Falun var lika självklart som amen i kyrkan!
Chips Kiesby producerade deras senaste platta: “Alderland” & låten “En flicka som är stark” har spridit sig som en löpeld över landet…
-Är ni redo för Sveriges mesta liveband?

SCAR SYMMETRY (S)

Ännu ett Dala-band vars framgångar bara ökar och ökar!
Lite hårdare, lite mörkare & lite tuffare musik än vi är vana vid på Rockstad: Falun, men ack så bra!
Bandet bildades 2004 och har redan hunnit släppa 4 skivor och har turnerat världen runt med bla Katatonia, Dark Tranquillity och The Haunted samt haft en video visad flera gånger på MTV’s “Headbangers Ball”.

Hemsida:
www.rockstadfalun.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

katatonia

Det svenska metalbandet Katatonia släppte nyligen sitt kritikerrosade nya album “Night Is The New Day” och turnerade i Storbritannien som förband till Paradise Lost. I mars kommer de att återvända till Storbritannien för en kortare turné som huvudakt. Totalt är sex spelningar inbokade, inklusive ett framträdande på festivalen Hammerfest II i norra Wales.


Katatonia: Day And Then The Shade video

KATATONIA | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

shakira

Imorgon kommer den colombianska superstjärnan Shakira och hemvändande Hollywood-skådisen Dolph Lundgren att gästa Fredrik Skavlan i hans pratshow i SVT. Detta blir det sista programmet som kommer att sändas från Stockholm. Med början nästa fredag den 11 december kommer han nämligen att börja sända programmen från den norska huvudstaden Oslo.

Nästa vecka kommer stjärngästen att vara ingen mindre än Robbie Williams. Då programmet spelas in i samband med Nobelprisgalan så hoppas redaktionen på flera stora gäster och enligt TT Spektra så har Skavlan försökt få USA:s president och årets (något märkliga val till) fredspristagare Barack Obama att gästa honom. Hur det blir med detta återstår att se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

wasp-blackie-lawlessBlackie Lawless är tillbaka på Sweden Rock Festival med sitt W.A.S.P. Denna gång för att enbart köra låtar från de två första plattorna!

W.A.S.P. (US)
Blackie Lawless med manskap är ett av de band som Sverige, och inte minst SRF-publiken, aldrig tycks kunna få nog av. Då W.A.S.P:s självbetitlade debut släpptes 1984 var Sverige ett av de länder där bandets glamkryddade heavy metal gjorde störst sensation, och där den spektakulära skräckshowen gjorde dåtidens föräldrar som allra skrajsnast. Sedan dess har W.A.S.P. förstås fortsatt släppa plattor som tas väl emot än idag, men visst är den där tidigaste perioden fortfarande en av dem som ligger närmast fansens hjärtan. Dessa har nu anledning att jubla av fröjd, för på SRF 2010 kommer W.A.S.P. att köra ENBART låtar från de två första plattorna “W.A.S.P.” och “The Last Command” (1985)! Jajamensan, gamla godingar som “I Wanna Be Somebody”, “Wild Child”, “Blind in Texas” och “LOVE Machine” nonstop under en hel konsert – det kan man väl kalla en riktig höjdarpresent till alla trogna W.A.S.P.-fans?

Ytterligare ett klart band släpps imorgon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

metaltown-2010

Biljetterna till till vinterns Europaturné försvann på bara några timmar. Konserterna på både Globen och Malmö Arena i februari är totalt utsålda. Rammstein är utan tvekan större än någonsin!

Vi kan idag bekräfta att de tyska giganterna i juni intar Metaltown för sommarens enda konsert på svensk mark. Garanterat en av landets mäktigaste festivalbokningarna 2010!

Förra året slog Metaltown alla möjliga rekord när 22 000 besökare från hela Skandinavien invaderade metalhuvudstaden Göteborg och vad som nu är en av Sveriges största festivaler. Efter utökat publikområde sålde biljetterna slut för andra året i rad och två fantastiska dagar på Frihamnspiren följde, med hela 32 band på tre scener.

Utöver Rammstein är nu fantastiska Sabaton, Nile, Finntroll och Cynic som första band klara för den sjätte festivalen i ordningen, som går av stapeln den 18 och 19 juni 2010. Biljetterna släpps nu på måndag den 7 december kl 10.00.

Hemsida:
www.metaltown.se

Rammstein (GER)

Provocerande och chockerande, för all del. Jonas Åkerlunds video till singeln “Pussy” skapade onekligen rubriker. Men framför allt annat är Rammstein musikaliskt banbrytande och en av metalvärldens mest tongivande styrkor sedan mitten av 90-talet. Idag är de ett av världens främsta rockband på toppen av sin karriär! Dessutom en bombastisk livemaskin av absolut största mått. Närmast ett monster på scen, med en show sprängfylld av pyroteknik och frälsande vansinne.

Med nya albumet ”Liebe ist für alle da” har de återigen skapat ett storverk tillsammans med den svenske producenten Jacob Hellner, som varit vid bandets sida sedan begynnelsen.

Sommarens konsert på Metaltown kommer vara stort. Riktigt stort.

www.myspace.com/rammstein

Sabaton (S)

Sabaton har sedan länge varit ett av våra främsta heavy metal-band. Två av deras fyra album har toppat svenska hårdrocklistan, men det är framför allt utomlands deras röster verkligen hörts. Stora turnéer har gjorts, bland annat tillsammans med band som Helloween, Edguy och Dragonforce. Och efter förra skivan ”Art of War” följde spelningar på Europas största festivaler, inklusive Wacken Open Air i Tyskland och Graspop Metal Meeting i Belgien.

Efter 10 år tillsammans har Sabaton nu skrivit kontrakt med världens största metal-skivbolag Nuclear Blast. I vår släpper de ett nytt album, nu med kraften bakom sig att erövra världen.

www.myspace.com/sabaton1

Nile (US)

Amerikanska Nile kan vara det mest nyskapande bandet genren skådat under 00-talet. Brutala, tekniska och med smakfulla orientaliska ingredienser och mysticism som extra krydda. De har kallats dödsmetallens Iron Maiden, vilket torde vara smickrande för de allra flesta.

Förra året besökte de Sverige på sin klubbturné. Nu aktuella med sitt sjätte och fullkomligt briljanta album “Those Whom the Gods Detest”, återvänder de för en spelning på Metaltown.

www.myspace.com/nilecatacombs

Finntroll (FIN)

Från de finska skogarna någon uppkom Finntroll någon gång under 1997 med den originella idén att skapa folkmusikinspirerad metal. Ett par år släppte metalbolaget Spinefarm debutskivan ”Midnattens Widunder”. Andra albumet ”Jaktens Tid” blev en försäljningssuccé i hemlandet och gjorde att bandet även fick det erkännande det förtjänade i övriga Europa och även i USA.

I början av 2006 tog de sig äntligen över Atlanten för sin första USA-turné tillsammans med Sodom. Väl hemma igen började arbetet med konceptskivan ”Ur Jordens Djup” som släpptes för ett par år sedan då de också spelade på Metaltown.

Nu aktuella med det nya albumet “Mot skuggornas värld” som kommer att släppas av skivbolaget Century Media.

www.myspace.com/officialfinntroll

Cynic (US)

Amerikanska Cynic släppte sitt första album “Focus” redan 1993. Med sitt vilda experimenterande hittade de ett unikt sound med sin progressiva och tekniska death metal, influerad av jazz fusion. Något som var banbrytande och ett friskt nytt inslag för en scen där många skrek efter utveckling.

Efter debutalbumet dröjde hela 15 år innan de återvände med en uppföljare. Förra året släpptes äntligen plattan “Traced In Air” och bandet som en gång satt standarden för teknisk metal, visar återigen vad just det innebär.

www.myspace.com/cyniconline

Biljettinfo:
18 – 19 juni 2010
Frihamnen, Göteborg

Biljetterna släpps via www.metaltown.se den 7 december kl. 10.00.

De första 1000 biljetter finns till ett rabatterat pris av 1300 kr inkl. serviceavgift. Därefter ordinarie biljettpris, 1450 kr inkl. serviceavgift.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

lisa-milberg-jul-2009

Lisa Milberg, musikjournalist och sångerska i det svenska indiebandet The Concretes, har spelat in en vintrig låt som hon nu delar med sig till alla som vill höra den. Hon berättar själv om denna och hennes nutida och framtida planer i musikväg:

“Hej gott folk,

Här är en vintersång till er från mig och Barry White. Hoppas ni tycker om den för i så fall håller den ju minst till mars.

Och när jag ändå har er på tråden så tar jag tillfället i akt och besvarar några frågor jag trillat på mycket på sistone:

1. Lisa, hur går det med musiken?

Jo tack, det går utmärkt, jag var precis med mina tre skägg i en mysig stuga i Norberg och spelade in ett par låtar…

2. Aha, när kommer skivan då?

Ska det bli en skiva? Ja kanske, förmodligen, men jag har inte bestämt mig ännu. Leder alla vägar till ett album? Kan man inte bara göra sånger? Eller släppa nåt helt annat istället? Jag känner mig lite villrådig.

3. Men en singel då?

Jo alltså något blir det väl. Jag ser det som att jag släpper singlar lite då och då. Någon blogg hör av sig och om den verkar fin så får de en sång och så blir nån i Frankrike eller Massachusetts glad och lyssnar på den hela tiden. Det är väl en singel så god som någon?

4 Men finns det ingen plan?

Ja och nej.

Såhär ser jag på det: Jag jobbar på. Jag skriver sånger och spelar in några lite då och då, vissa blir jag nöjd med, andra inte och då lägger jag dem åt sidan för att antingen komma tillbaka till dem senare eller aldrig se åt dem igen.

Jag försöker hitta ett format som jag trivs med, ett sätt att jobba på som jag trivs med, ett band som jag trivs med (det verkar jag ha gjort nu, ta i trä!) och sådär. Jag har ingen riktig brådska att bli klar antar jag. För när jag är klar så tar de tråkiga aspekterna vid.

Business-sidan, möten, budgetar och sånt. Allt blir hugget i sten och infall blir något dåligt.

Jag hoppas och räknar istället med att jag vaknar en dag och känner mig redo, klok och med pusselbitar som i nån form av överskådlig ordning formar ett motiv jag tycker känns tjusigt. Och då ramar jag in det på nåt passande sätt.

Tills dess fortsätter jag skriva och spela in sånger, ge bort lite sånger, göra T-shirts, grytunderlägg och väskor. Och spela live. För så mycket vet jag, spela live är roligt.

Men jag har väl egentligen tillräckligt många sånger klara för att det skulle kunna bli nåt snart.

Så, vi hörs mer snart. Eller hela tiden.

Lisa xx

Lisa Milberg har tidigare bland annat skrivit för Nöjesguiden men även suttit med i panelen i SVT:s “Studio Pop”. Numera är hon bosatt i London tillsammans med musikjournalisten Andres Lokko.

Hemsidor:
www.myspace.com/milbergmakesmusic
missmilberg.blogspot.com

...