Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009

nofx

Finanskrisen har drabbat många branscher hårt och så även festivalerna som är beroende av en övervägande ung publik som ofta redan är ekonomiskt ansträngd. Nu kan dock alla som vill till den danska Roskildefestivalen nästa år glädja sig åt att biljettpriset är sänkt med drygt 150 svenska kronor jämfört med 2009. Då kostade biljetten cirka 2500 kronor.

De senaste åren har vi pressats av prishöjningen på livemusik, vilket har gjort avtryck på våra biljettpriser. Men vi vill ändå försäkra oss om att unga människor med begränsad inkomst också ska ha råd att ha roligt på Roskildefestivalen, säger vd Henrik Rasmussen i ett pressmeddelande.

Samtidigt så avslöjas nu den första artisten till nästa års festival och det är inga mindre än punklegenderna NOFX.

Roskildefestivalen 2010 äger rum mellan den 1 och 4 juli. Biljetter finns ute till försäljning nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009

per-egland

Indiepopmusikern Per Egland släpper idag sin nya singel “Merkurius Brinner” vilket är en försmak på vad som komma skall då hans debutalbum släpps den 17 februari nästa år. Per Egland började intressera sig för popmusik men tröttnade helt och år 2000 bestämde han sig för att bli tonsättare. Efter att ha studerat på Kungliga Musikhögskolan och i Italien så tröttnade han återigen på detta och beslutade sig för att göra en skiva på svenska vilket resulterade i “Slut dina ögon och dröm om Egland”.

Per säger sig vara influerad av bland annat Kate Bush, Galenskaparna och Bob Hund. Han har även gjort musiken till Josef Fares nya film “Farsan” som även den har premiär i februari 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009

black-label-society

Zakk Wylde, frontman i Black Label Society och tills nyligen långvarig gitarrist i Ozzy Osbournes band, uppträdde som soloartist igår tisdag på fängelset Changi i Singapore. Den 42-årige gitarristen gav en halvtimmes framträdande och gav de 40 intagna i fängelsets center för “Performing Arts” tips om hur man blir en duktig musiker.

Det är gitarrtillverkaren Gibson som har gett Zakk Wylde i uppdrag att marknadsföra företagets nya modeller och Epiphone-gitarren som är uppkallad efter honom i Asien och Oceanien vilket medför besök i Japan, Kina, Singapore och Australien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009

shout-out-louds

Det var länge sedan Shout Out Louds enbart var en angelägenhet för inbitna indiefans med för mycket tid i sina liv. Det var länge sedan man satt på sitt rum och tänkte att man var ensam om att älska dem. Nu är det 2009 och man får dela bandet i atomer för att de ska räcka till. Men det gör inte så mycket. Det är ett band man är villig att dela med sig. Och snart får vi all anledning att dela med oss igen när Shout Out Louds släpper sitt tredje album i vår. Bara en liten väntan kvar.

”Work”, titeln på albumet, signalerar att det är fan det här som är deras kall. Inte stå och diska på någon sunkig krog, inte kränga försäkringar via telefon, inte böja rör i fabriken. Nej, musiken är deras liv. De korsade Atlanten, hamnade i Seattle hos producenten Phil Ek (Band of Horses, Fleet Foxes, The Shins) och spelade in en skiva som man gjorde förr: räkna in, sen kör alla. Med deras musikaliska bagage så vet vi att vi med säkerhet har något stort framför oss. Vi spricker av nyfikenhet.

Som sista ord kan vi väl bara säga att det den där är skevheten som man har svårt att sätta fingret på hos Shout Out Louds som alltid har varit det som fått världen att fastna för dem. Det är den trasiga och smått spruckna sången som låter så sorglig som vi identifierar oss med; den slår så kontrastrikt mot de teatraliska ljudkulisserna i moll och dur. Varför nämner vi nu det? För att vi vet med säkerhet var vi hamnar igen i vår, med eller utan brustna hjärtan. Vi hamnar framför scen till Shout Out Louds och vi gör det förutsättningslöst.

Albumet “Work” släpps 24 februari 2010 (Bud Fox Recordings).

Ladda ner gratis! Shout Out Louds bjuder på en gratis nerladdning av låten “Walls” från albumet. Gå in på www.shoutoutlouds.com.

DATUM
3 april – Köpenhamn, Vega (small hall)
14 april – Oslo, Parkteatret
15 april – Göteborg, Brew House
16 april – Malmö, KB
17 april – Stockholm, Kägelbanan

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar ni här.

HEMSIDOR
www.shoutoutlouds.com
www.myspace.com/shoutoutlouds

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009
Scar Symmetry

Scar Symmetry

Det svenska progressiva dödsmetallbandet Scar Symmetry har spelat in en ny video för låten “Ascension Chamber” vilken kan ses nedan. Gitarristen Per Nilsson berättar om låten “Ett andligt väsen som härstammar från solen reser genom solsystemet med jorden som mål. Det är det huvudsakliga temat i låten ‘Ascension Chamber’ så när vi bestämde oss för att göra en video till den visste vi att den måste utspela sig i rymden!”

Videon spelades in den 25 oktober tillsammans med regissören Ronny Hemlin, bror till Nordman och tidigare sångare i metalbandet Steel Attack. Låten kommer från Scar Symmetrys senaste album “Dark Matter Dimensions” vilket släpptes den 2 oktober i år genom Nuclear Blast Records.


SCAR SYMMETRY – Ascension Chamber

SCAR SYMMETRY | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 2nd, 2009

serj-tankian

Serj Tankian, tidigare frontman i det Grammy-belönade unika amerikansk-armeniska metalbandet System Of A Down, uppträdde den 16 mars i år på Aucklands konserthus i Nya Zeeland tillsammans med Auckland Philharmonia Orchestra. Den 70 man starka orkestern framförde klassiska tolkningar av hans kritikerrosade solodebut “Elect The Dead” och hela konserten spelades in i HD med sex kameror. Den 9 mars 2010 släpps denna inspelning på CD och DVD genom Serj Tankians egna etikett Serjical Strike och Reprise Records.

“Elect the Dead Symphony” består av följande låtar:
01. Feed Us
02. Blue
03. Sky Is Over
04. Lie Lie Lie
05. Money
06. Baby
07. Gate 21
08. The Charade
09. Honking Antelope
10. Saving Us
11. Elect The Dead
12. Falling Stars
13. Beethoven’s C**t
14. Empty Walls

...