Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2009
Foto: Mikael Eriksson

Foto: Mikael Eriksson

Det är stora förändringar på gång på den svenska rockscenen. Förra året beslutade sig The Hellacopters för att lägga ner sin verksamhet och nästa år kommer även Nässjös stoltheter Backyard Babies att ta en paus på obestämd tid.

“Jag har turnerat 20 år i sträck och är nöjd med det”, säger bandets sångare Nicke Borg i en intervju med Aftonbladet.

Backyard Babies kommer att göra en avslutande turné som inleds i finska Tampere (Tammerfors) i slutet av januari. I början av december kommer det även att släppas en samlingsbox, en dokumentär samt en bok om bandets långa och framgångsrika karriär.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 17th, 2009

take-that

I torsdags uppträdde Robbie Williams tillsammans med Take That på en välgörenhetskonsert i London och pojkbandsstjärnorna från 90-talet befinner sig nu i en studio för att spela in material till ett nytt album. Detta avslöjas i en intervju med brittiska BBC Radio 2 som kommer att sändas på juldagen.

Robbie Williams själv släppte för en vecka sedan sitt åttonde soloalbum “Reality Killed The Video Star”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2009

jarboe

Den ständigt utsålda norska metalfestivalen Inferno firar 10 år när den äger rum i huvudstaden Oslo den 31 mars till 3 april nästa år. De första bokade artisterna presenteras nu och bland dessa finns ett något oortodoxt inslag i form av den experimentella amerikanska sångerskan Jarboe, tidigare känd från Swans. Hon kommer att uppträda tillsammans med ungraren Attila Csihar, numera sångare i det norska black metal-bandet Mayhem som även de uppträder på festivalen.

Jarboe har de senaste åren gästat på skivor från bland andra The Agony Scene och Lustmord och medverkade tidigare i år på det amerikanska dödsmetallbandet Cattle Decapitations nya platta “The Harvest Floor”.

I år spelade bland annat de svenska banden Taetre, Vicious Art och Grand Magus på Inferno-festivalen. Samtliga i nuläget klara band för nästa års upplaga är som följer:

FINNTROLL
JARBOE
MAYHEM
NACHTMYSTIUM
TAAKE
THE KOVENANT

Inferno-festivalen grundades 2001 av Borknagars gitarrist Jens Ryland som ville skapa en festival där norska metalfans kunde samlas för att hylla extrem musik. Varje år runt påsk flyger fans in från England, Sverige, Tyskland, Italien, USA och till och med Indien för att avnjuta extremmetal i den norska huvudstaden. Festivalen har framröstats som en av de tio främsta festivalerna i världen av läsarna av den stora brittiska hårdrockstidningen Terrorizer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2009

derek-b-bad-young-brother

Derek B, en av de första stora brittiska rapartisterna, avled i söndags i hemstaden London av en hjärtattack, 44 år gammal. Detta uppger BBC News. Derek Boland, som han egentligen hette, föddes i London i januari 1965 och började uppträda som DJ redan som 15-åring och hördes snart på piratradiostationer som Kiss FM och LWR.

Derek B var den första brittiska hiphopartisten som nådde popframgångar och medverkade på BBCs “Top of the Pops” i slutet av 80-talet då de enda inom genren som tidigare varit med var Break Machine och Doug E. Fresh. Han turnerade även tillsammans med Public Enemy och kom att influera en rad senare artister i hemlandet. Hans största framgångar var två sextondeplatser på den brittiska singellistan med låtarna “Goodgrove” och “Bad Young Brother”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2009

the-haunted

Vi har tidigare rapporterat att det svenska thrash metal-bandet The Haunted har valts ut som förband till legendariska Slayer på deras turné i Storbritannien som skulle ha påbörjats imorgon. Turnén har dock ställts in eftersom Slayers sångare Tom Araya ådragit sig en ryggskada som kräver ett kirurgiskt ingrepp. Han väntas dock återhämta sig helt och hållet och turnén kommer nu att genomföras i mars och april nästa år med bland annat två spelningar på HMV Forum i London.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2009

nuno-bettencourt

Den amerikanska gitarrvirtuosen Nuno Bettencourt, mest känd från hårdrocksbandet Extreme, kommer att spela för den Grammy-vinnande R&B-artisten Rihanna på hennes världsturné nästa år. Extreme nominerades till en Grammy för sin listetta “More Than Words” 1992. Bandet slog igenom på allvar när albumet “Pornograffitti” släpptes 1990 vilket kom att sälja dubbel platina.

Nuno Bettencourt föddes 1966 på ön Terceira i portugisiska Azorerna men flyttade med familjen till Massachusetts i USA när han var fyra år gammal. Han blev medlem i Extreme 1985 och spelade med bandet till dess att de splittrades 1996. Nuno påbörjade då en solokarriär och han har sedan dess bidragit till filmmusik och arbetat tillsammans med artister som Janet Jackson, Perry Farrell och Robert Palmer. Extreme återförenades 2007 och släppte ett nytt album samt genomförde en större turné året därpå.

Rihanna släpper sitt nya album “Rated R” den 23 november.

...