Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2009

david-gray

Den brittiske singer-songwritern David Gray kommer till Sverige i början av nästa år. Söndagen den 31 januari spelar han på Cirkus i Stockholm. Biljetterna till konserten släpps nu på torsdag den 19 november.

David Gray har med sin starka personliga röst, poetiskt vackra texter och melankoliska musik nått stora framgångar världen över. Han har sålt mer än 12 miljoner album. Hans stora genombrott kom med albumet ”White Ladder” (2000) och singeln ”Babylon”. Albumet sålde över 40 000 ex i Sverige och på Irland blev det det bäst sålda albumet någonsin. Han har gästat Sverige ett flertal gånger och senaste gången spelade han för ett utsålt Annexet i Stockholm februari 2006.

I höstas kom hans senaste platta ”Draw the Line” som innehåller singlarna ”Fugitive” och ”Full Steam Ahead”(duett tillsammans med Annie Lennox).

För mer information besök www.davidgray.com eller www.myspace.com/davidgray.

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2009

mayhem-2009

Medlemmar från det kontroversiella norska black metal-bandet Mayhem har arresterats i Holland efter att ha orsakat skador för flera tusen Euro på sitt hotellrum. Gruppen spelade på söndagskvällen på Hall of Fame i Tilburg och hade bokat hotellrum för natten på Hotel Central. På måndag morgon anlände en anställd till hotellet och möttes av kaos och förstörelse. Växter hade slängts på gatan, speglar, ett handfat och gardiner i badrummet hade förstörts. Sängarna och tv-apparaten var även de trasiga och på väggarna fanns ett antal fläckar.

Hotellet uppskattar skadorna till åtminstone 5000 Euro och de misstänkta hålls i ett lokalt häkte och kommer inte att släppas förrän hotellet har ersatts för reparationskostnaderna.

Mayhem kommer i slutet av månaden till Sverige för tre spelningar tillsammans med dödsmetallbanden Aeon från Östersund och Godphobia från Stockholm. Innan dess ges tre konserter i Finland tillsammans med de finska black metal-banden Behexen och Cavus.

Datum:
20 nov – Nosturi, Helsinki
21 nov – Klubi, Turku
22 nov – Klubi, Tampere
25 nov – Musikens hus, Göteborg
27 nov – Klubben, Stockholm
28 nov – Gamla Tingshuset, Östersund

Ytterligare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2009

30-seconds-to-mars

30 Seconds To Mars gjorde för några år sen ett bejublat framträdande som förband till Linkin Park i Sverige. I mars kommer Hollywood-skådisen Jared Leto och gänget tillbaka till Sverige för en egen spelning. Vi ser dem på Fryshuset – Arenan i Stockholm den 10 mars. Biljetterna släpps den 20 november!

30 Seconds To Mars bildades i Kalifornien 1998 och släppte sin självbetitlade debutskiva fyra år senare. Med sina hårda riff och tänkvärda texter etablerades bandet snabbt inom den amerikanska alternativa rockscenen och när tiden var kommen för bandets uppföljare, A Beautiful Lie, fyra år senare var framgången ett faktum.

30 Seconds To Mars består av Jared Leto, Shannon Leto och Tomo Milicevic och tillsammans har de, välförtjänt ska tilläggas, dragit ett världsvida intresse till sin musik.

Med mer än 500 livegig i bagaget, varvat med över 100 miljoner Youtube-visningar, 40 miljoner Myspace-spelningar och 1 miljon fans på iLike/Facebook står det tydligt att bandet ända sedan starten har lagt stor vikt vid att kommunicera med, och mot, sin publik. Till detta kan bandet stoltsera med en rad priser och awards (vad sägs till exempel om ett MTV Video Music Award, tre MTV European Music Awards, MTV Latin and Asia Award, en Fuse Award och tre Kerrang!-awards?) och högt klättrande singlar på radiolistorna.

Det har nu gått nästan fyra år sedan succéalbumet A Beautiful Lie landade i musikälskares stereoanläggningar, på rockklubbarnas dansgolv och i festivalprogrammen hos tungviktare som Holländska Pinkpop och amerikanska Lollapalooza, och det är äntligen dags för en uppföljare. I december dyker uppföljaren ”This Is War” upp, ett album som förutom av bandet själva producerats av gigtanerna Flood (U2, Depeche Mode, Nine Inch Nails) och Steve Lillywhite (The Rolling Stones, U2). Som en del i bandets utveckling och helt i linje med deras nära kontakt med sina fans, kommer skivan att komma med inte färre än 2000 olika albumomslag, innehållande tusentals bilder som bandets många fans världen över skickat in. På albumet körar dessutom fanclubs från ett tiotal länder.

I mars kommer 30 Seconds To Mars äntligen till Sverige för sin allra första egna spelning för den svenska publiken! Biljetterna släpps den 20 november.

Hemsida:
www.thirtysecondstomars.com

Konsertinfo:
10.3 Stockholm, Fryshuset – Arenan

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2009

hostile-cell-2

Göteborgs-bandet Hostile Cell håller just nu på att färdigställa sitt nya album. Alla instrument sitter på plats och det är bara sången som återstår. Det blir enligt egen utsago “metal/rock med tegelstenstunga riff, tvåstämmiga solon och melodier som sätter sig som en igel på hjärnan”. Skivan kommer att släppas till våren 2010.

Hostile Cell bildades i Göteborg 2006 av Per Romvall, Martin Söderqvist och Eric Olausson. En andra gitarrist vid namn Johan Svensson rekryterades följande år. Basisten Per Romvall ersattes i början av 2009 av Johan Andreassen, känd från Headplate, All Ends och Engel.

Debutplattan, med samma namn som bandet, släpptes den första oktober förra året via bandets egna etikett Coreshot Productions med distribution genom Plugged Records. Hostile Cell var i slutet av februari förband till den före detta Kiss-trummisen Eric Singers band Eric Singer Project i Jevnaker utanför Oslo.

...