Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

kent

Den 6 november släppte Sveriges största rockband – Eskilstunas stoltheter Kent – sitt åttonde album “Röd” och nu toppar de inte helt oväntat den officiella albumlistan och har dessutom intagit förstaplatsen på singellistan med “2000” vilket innebär att Darins singel “Viva La Vida” hastigt och lustigt får finna sig petad från tronen. På singellistans översta placeringar har det annars inte skett några större förändringar men på femte plats har vi en nykomling i Rihannas senaste hit “Russian Roulette”. Nanne Grönvall har tagit ett rejält kliv upp från 18:e till 8:e plats med “Otacksamhet”.

På albumlistan så har det stuvats om en del sedan förra veckan. Den mediauppmärksamhet som Melody Gardot givits i landet under de senaste veckorna har lönat sig då hon tar sig upp från fjärde till andra plats med sitt album “My One And Only Thrill”. Michael Jackson, Jill Johnson, Amanda Jenssen och Larz-Kristerz har alla halkat ner ett par snäpp på listan men befinner sig ännu i topp 10. Inte mindre än sju av de tio högst placerade artisterna på albumlistan är svenska. I övrigt så går veteranen Rod Stewart framåt med stormsteg från förra veckans sextonde plats till nummer sju denna vecka med sitt nya album “Soulbook”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

rockkarusellen-2010

Imorgon, söndagen den 15:e november, avslutas anmälningsperdioden för deltagande i Rockkarusellen 2010. I Västernorrland finns det några platser kvar fortfarande och vi hoppas att det ramlar in några band eller artister ytterligare.

I Rockkarusellen är ALLA välkomna. Oavsett ålder, kvalité eller genre vill vi ställa er alla på scen. Vi ser gärna att fler tjejer och hiphopare anmäler sig! Självklart tar vi gärna emot fler rockband oxå!

Som deltagande band i Rockkarusellen garanteras man minst 3 spelningar under vinter/vår och möjlighet att gå till Länsfinalen. Vinnaren av Länsfinalen går vidare till Riksfinalen.

Förra året stod Frånöbandet Andra som vinnare i Västernorrland och 2008 tog Sundsvalls Ragdolls hem titeln. Vilka står som segrare 2010?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

Den tidigare utannonserade konserten med operasångerskan och Melodifestival-vinnaren Malena Ernman på Kungliga Operan i Stockholm imorgon är framflyttad på grund av sjukdom. Malena Ernman skulle ha uppträtt på den stora scenen tillsammans med pianisten Bengt-Åke Lundin.

Konserten kommer nu att äga rum den 6 december och köpta biljetter gäller även då. De som inte har möjlighet att närvara på det nya datumet kan återlösa sina biljetter senast den 27 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

symphony-x

Det amerikanska progressiva metalbandet Symphony X har tecknat ett nytt kontrakt med den tyska hårdrocksjätten Nuclear Blast och arbetar just nu på ett nytt studioalbum som kommer att släppas någon gång i vår. Bandets förra skivbolag InsideOut Music släppte i november förra året en unik 5.1-version av bandets kritikerrosade album “Paradise Lost”. Denna dubbelskiva innehåller en DVD 5.1-mix av hela albumet gjord av svensken Jens Bogren samt två nya förbättrade HD-videor för låtarna “Set the World on Fire” samt “Serpent’s Kiss”.

Banner 2 Banner 1 go!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

nightwish

Marcelo Cabuli, äkta make till den tidigare Nightwish-sångerskan Tarja Turunen, och hans affärspartners har lämnat in en stämningsansökan emot de som ligger bakom boken “Once Upon A Nightwish: The Official Biography 1996-2006” för förtal. Bland de som anklagas finns förlaget Like Kustannus Oy, dess VD Päivi Isosaari samt bokens författare Marko “Mape” Ollila.

I den 380 sidor långa boken så beskrivs Nightwishs historia från den blygsamma starten till metalbandets oerhört stora internationella framgångar och givetvis också omständigheterna som ledde till Tarja Turunens avsked från gruppen hösten 2005. Enligt Cabuli så är den information som publiceras om honom själv och hans affärer helt falska.

Tarja Turunen ersattes 2007 av den svenska sångerskan Anette Olzon, tidigare aktiv i rockbandet Alyson Avenue från Helsingborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

Efter kvällens fredagsfinal i “Idol” så blev det den 20-årige Eddie Razaz från Stockholm som fick lämna tävlingen efter att ha förlorat den avgörande duellen mot Reza Ningtyas Lindh. Han hade nästan väntat sig detta resultatet efter att ha hängt löst flera gånger tidigare men hoppas kunna fortsätta med musiken även i framtiden, säger han till Aftonbladet.

I kvällens “Idol” kunde inte den ordinarie jurymedlemmen Anders Bagge medverka eftersom han insjuknat i influensa. Han ersattes tillfälligt av Ulf Ekberg från Ace of Base.

Eddie Razaz och flera andra deltagare i “Idol” kritiserade för några veckor sedan TV4 för att de blir utnyttjade och inte får en rimlig ersättning. Trots att Tv4 drar in miljonbelopp på reklam i fredagsfinalerna så tvingas deltagarna leva på sparade pengar och får endast 200 kronor om dagen (före skatt) i ersättning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

the-scorpions

De tyska hårdrocksveteranerna Scorpions kommer att ge sig ut på en två år lång turné med början nästa år. En internationell presskonferens kommer att hållas i januari och då kommer detaljerna kring turnén att avslöjas. Förutom Europa kommer både USA, Sydamerika och Asien att betas av.

Scorpions tillbringade nyligen tid i en studio i Hannover tillsammans med det svenska producentteamet Mikael “Nord” Andersson och Martin Hansen. Bandets nya album kommer att släppas tidigt nästa år, troligtvis i mars. Gruppen förlängde nyligen också sitt skivkontrakt med Ariola, en del av Sony BMG Music Entertainment.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 14th, 2009

Det svensk-amerikanska dödsmetallbandet The Grotesquery har tecknat kontrakt med det tyska skivbolaget Cyclone Empire Records vilka även är hem till det återförenade Borås-bandet Evocation. Bandets debutalbum “Tales Of The Coffin Born” kommer att släppas den 22 januari nästa år.

Bakom The Grotesquery står den amerikanska sångaren Kam Lee, känd från bland andra Massacre och Denial Fiend, samt gitarristen Roger “Rogga” Johansson från Gamleby (Paganizer, Ribspreader, Edge of Sanity, Those Who Bring The Torture m.fl.). Den musikaliska grunden ligger i klassisk 90-talsdöds med texter inspirerade av H.P. Lovecraft, Ambrose Bierce, Edgar Allan Poe, ockultism och allt övernaturligt.

Kam Lee och Rogga Johansson görs på debutalbumet sällskap av basisten Johan Berglund från Örebro-bandet This Haven samt trummisen Brynjar Helgeton från det norska dödsmetallbandet Liklukt.

Hemsida:
www.myspace.com/thegrotesquery

the-grotesquery-tales-of-the-coffin-born

...