Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2009

Lagom till jul kommer förlaget Serieplaneten att ge ut en biografi över Michael Jackson i serieform. Serietidningen kommer att behandla Jacksons liv från barndomen fram till hans alltför tidiga död i juni i år. Bakom biografin står författaren Wey-Yuih Loh och illustrationerna är skapade av tecknaren Giovanni Timpano. En andra upplaga av biografin gavs ut i USA i slutet av oktober.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 13th, 2009

stefan-sundstrom-2009

Trubaduren och vissångaren Stefan Sundström kommer att släppa sitt nya album “Ingenting har hänt” genom National den 25 november och samma dag inleder han en längre turné genom Sverige. Han berättar själv om det nya låtmaterialet:

“Jag slog mej i huvet förra hösten – cyklade omkull, jag var på väg hem till Miss Li, hon skulle ha fest.
Tappade minnet och nästa grej jag minns är hur dom körde opp mej från operation,13 stygn.
Så jag hamnade inte på nån fest hos Miss Li, men jag fick en fin hjälm samt möjlighet att i lugn och ro beakta mitt liv.(se bifogad bild)
Detta resulterade i hör och häpna 38 låtar.
Dom la jag i 2 högar, en lessen och en glad.
Eftersom man alltid ska spara det roliga till sist spelade jag först in den lessna plattan, det är den ni nu får.
Men den är vacker.

Mycket beroende på mitt samarbete med producenten Sebastian Aronsson. Jag var ute och fyndade och ramlade över honom. Han är ung och var barn när Kraftwerk och annan syntmusik behärskade luft-rummet och detta har format honom, samt även denna skiva.

Ni som nu säjer Åh vad han sjunger bra, inte visste jag att Sundström kunde sjunga, så säjer jag bara ta er i arslet, det har jag alltid kunnat.

DENNA PLATTA ÄR EN SISTA VARNING FRÅN APOKALYPSENS FYRA RYTTARE TILL DEN SVENSKA MEDELKLASSEN. För egen del uppmanar jag eder att lyssna noggrant på dom små ljuden på denna platta. Djävulen bor, som bekant, i dom små detaljerna.

Hare bra”

Stefan Sundström

Turnédatum:
25-nov Gubbängen
27-nov Gnesta skottvång
28-nov Gnesta Skottvång
1-dec Nöjesmagasinet Kristianstad
2-dec Malmö Babel
03-dec Trollhättan Kulturhus
04-dec Linköping Konsert och Kongress
05-dec Örebro Clarion Hotell
09-dec Västerås Sigurdsgatan 25
10-dec Arvika Ritz
11-dec Alingsås MX rock´n rollbar
12-dec Göteborg Parken
13-dec Varberg Majas vid havet
17-dec Cirkus Stockholm (med Miss Li m fl)
18-dec Uppsala Katalin
19-dec Gävle spegeln
20-dec Östersund Storsjö teatern
21-dec Söderhamn teatern

Han kommer att fortsätta sin turné i februari så håll utkik efter en stad nära dig.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2009

sibel

Sibel har tagit en paus från arbetet med sitt kommande andra album, som är planerat för release i Mars 2010, för ett besök i södra Kina och HongKong.

Kristianstadsbördiga Sibel gör ett flertal scen- och TV-framträdanden i samband med besöket som är en del i Region Skånes kulturutbyte med Guangdong – Kinas folkrikaste provins.

Som enda internationella artist kommer Sibel i kväll att inleda öppningsceremonien inför 28.000 i publiken på Guangdong University stadium och en möjlig TV publik på 250 miljoner i direktsändning i Guangdong TV kanal. Förutom Sibel uppträder runt 3000 artister o dansare innan evenemanget avslutas med ceremoniellt frisläppande av stora fåglar.

Till helgen fortsätter programmet klubbspelningar och ytterligare en stor officiell gala där Sibel kommer att framträda tillsammans med Malmö-bandet Clarks.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 13th, 2009

malena-ernman

En av våra mest aktuella stjärnor – Malena Ernman – ger tillsammans med pianisten Bengt-Åke Lundin konsert på Kungliga Operans scen. Söndag den 15 november kl 15.00.

Program:
Edvard Grieg: ur Haugtussa
Bo Linde: Äppelträd och päronträd (text: Erik Blomberg)
Den ängen där du kysste mig (Viola Renvall)
Wolfgang Amadeus Mozart: Susannas aria, Deh vieni non tardar, ur Figaros bröllop
Georg Friedrich Händel: Lascia ch’io pianga ur Rinaldo
Gioacchino Rossini: Angelinas slutaria, Non piu mesta, ur Askungen
/Paus/
Benjamin Britten: Cabaret Songs
Victor Holländer: Nimm dich in Acht vor blonden Frauen
Ich bin von Kopf bis Fuss
William Bolcom: Amor
George
George Gershwin: Lorelei
Slap that base

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2009

malmo-festivalen

Den turistekonomiska omsättningen i samband med Malmöfestivalen ökar. 2009 var den generella turistekonomiska omsättningen 213 miljoner kronor. 2005 var den 110 miljoner. Dessutom ökar den stadens attraktion som besöksdestination. Det visar den turistekomiska utredning som Turismens Utrednings Institut (TUI) gjort på uppdrag av Malmö Stad och Region Skåne.

– Utredningen bekräftar vad vi anat under senare år. Malmöfestivalen lockar allt fler besökare till Malmö. I takt med att Malmö i övrigt blir en attraktivare destination. Men viktigast är ändå att det är malmöbornas festival, säger Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare Malmö stad.

Ungefär hälften av Malmöfestivalens besökare 2009 var turister, och de ger Malmöfestivalen ett bra betyg. 82 procent ger ett bra eller mycket bra betyg. Turisterna kommer främst från Skåne men en tendens finns till ett ökat antal turister från övriga Sverige och Danmark. Miljödiplomeringen, som var en nyhet i Malmöfestivalen 2009, mottogs väl och uppfattades som positivt bland turister. I genomsnitt besökte de Malmöfestivalen i 2,2 dagar, och hela 70 procent var återbesökare. Nästan samtliga, 97 procent, kunde tänka sig att rekommendera Malmöfestivalen till vänner och bekanta.

Malmö som besöksdestination får också höga betyg i undersökningen. Bland annat ger 79 procent av turisterna Malmö helhetsomdömet det högsta eller nästhögsta högsta betyget. 94 procent tycker att tillgängligheten till staden är bra.

– Malmöfestivalen sätter Malmö på kartan, och är en viktig byggsten i mötes- och evenemangsstaden Malmö, säger Johan Hermansson, evenemangschef i Malmö stad.

...