Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2009

the-living-end

Ikväll skulle The Living End ha spelat på Brew House i Göteborg. Tyvärr tvingas bandet ställa in spelningen på grund av sjukdom.

Köpta biljetter återlöses via respektive återförsäljare till och med en månad efter planerat konsertdatum, det vill säga 10 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2009
Foto: Patric Ullaeus

Foto: Patric Ullaeus

In Flames framgångar bara fortsätter och för första gången i bandets historia så har de sålt guld av ett album. Albumet “A Sense Of Purpose” har nu passerat nivån för guld i Sverige och frågan är om något svenskt band som spelar såpass “extrem” musik har nått sådana nivåer tidigare?

Bandet avslutar nu sitt turnerande på hemmaplan med tre spelningar och kommer sedan att ta en paus för att vila upp sig och skriva nytt material.

Sedan albumet “A Sense of Purpose” detonerade i landets skivbutiker i april 2008 så har In Flames verkligen tagit ytterligare ett steg i en minst sagt framgångsrik karriär. Albumet gick rakt in på den svenska album listans första plats, svensk radio tog för första gången på länge till sig musik av lite hårdare kaliber och såväl P3 Guld som Grammis-priser tillföll In Flames. Till strömningen av publik vid livepremiären på Gröna Lund förra året har bara överträffats av storheter som Bob Marley och Lady Gaga och inte en endaste kvadratcentimeter var ledig under två magiska kvällar i Lisebergshallen likväl som två kvällar på Annexet när In Flames besökte dessa i höstas. Sommaren kröntes av en unik festivalspelning på Sweden Rock festivalen där In Flames agerade huvudakt inför över 30 000 lyckliga festival besökare. Här skulle historien mycket väl kunna ta slut för den här gången men In Flames kan nu bekräfta att de kommer att göra ytterligare tre spelningar i Sverige för att avsluta turnerandet kring “A Sense of Purpose”.

Ett axplock av tongångarna efter förra årets spelningar:

”In Flames är löjligt bra” – Aftonbladet 5/5

“Det är så att man blir både stolt och varm i hjärtat” – 5/5 Göteborgs-Posten

“En klockren konsert” – 5/5 Expressen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2009

sj-opera

SJs satsning på nöjesevenemang har blivit en succé. Nu instiftar SJ tillsammans med Tidskriften Opera Sveriges nya musikalpris.

– Intresset för musikaler växer. Nu är det dags att våra finaste musikalartister uppmärksammas på samma sätt som våra skådespelare, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

För ett år sedan inledde SJ sin nya satsning på försäljning av evenemangspaket. Under det senaste året har SJ sålt biljetter till stora musikaler som The Producers, My Fair Lady, Cats och Hairspray. Tusentals resenärer från hela Sverige har tagit chansen att ta tåget direkt till musikalupplevelser.

I somras inledde SJ samarbeten med musikaler på bland annat Göteborgsoperan och Värmlandsoperan. I Göteborg har Guys and Dolls precis haft premiär och i Karlstad gör Maria Lundqvist succé som musikalstjärna i Sunset Boulevard.

– Vi tycker att det är kul att vara initiativtagare till en prestigefylld utmärkelse för den svenska musikalbranschen. Gensvaret på våra musikalbiljetter och evenemangspaket från kunder och resenärer har varit mycket positivt. Därför känner vi ett starkt publikt stöd när vi nu instiftar ett helt nytt musikalpris tillsammans med Tidskriften Opera, säger Nina Hornewall.

Internationellt finns det flera stora musikalpriser, exempelvis Laurence Olivier Awards i England och Grammy Award i USA och i Sverige finns Guldmasken. Tidskriften Opera och SJ instiftar nu ett renodlat musikalpris. Prissumman är 25000 kronor och den första pristagaren avslöjas i början av nästa år.

I juryn som utser den första pristagaren sitter Anders Berglund, kompositör, kapellmästare, musiker, producent, Peter Schéle, ordförande och ansvarig för public affairs för Konserthuset, Meta Bergqvist, producent, Jan Forsberg, vd för SJ, Nina Hornewall, försäljningsdirektör för SJ, Sören Tranberg, chefredaktör samt Bengt Möller, styrelseledamot, Tidskriften Opera.

SJ räknar med att sälja 75000 evenemangsbiljetter under 2009. För den som bokar en evenemangsbiljett via SJ och även vill resa tåg till evenemanget kostar tågbiljetterna från 49 kronor med SJs tåg. Resenärerna kan även lägga till hotellpaket till rabatterade priser eftersom SJ samarbetar med flera stora hotellkedjor i Sverige.

Bilden: Juryn som utser det nya musikalpriset är från vänster Nina Hornewall, försäljningsdirektör SJ, Peter Schéle, PA-chef Konserthuset, Bengt Möller, Tidskriften Opera, Jan Forsberg, VD SJ, Sören Tranberg, chefredaktör Tidskriften Opera, samt Meta Bergqvist, TV-producent. Foto: Claes Salomonsson

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2009
Amon Amarth

Amon Amarth

Vi har tidigare rapporterat att det svenska dödsmetallbandet Amon Amarth ska göra spelningar i Jakarta och Taipei i början av december efter sin turné i Australien. Konserten i Jakarta är dock inställd men däremot har två nya datum bokats in. Den 1 december kommer det framgångsrika bandet att framträda på Mao Live House i den kinesiska huvudstaden Beijing och den 5 december kommer de tillsammans med det holländska metalbandet Textures att vara huvudakter på festivalen Deccan Rock Festival i Bangalore i Indien.

...