Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2009

Det är inte många svenska artister som kan stoltsera med ett eget frimärke, men det kan Lotta Engberg. För så folkkär är hon, tjejen som växte upp i Kalix och som fick sitt första piano i sexårspresent.

Lotta har haft en fantastiskt framgångsrik karriär och genom åren testat på det mesta. Hela fem gånger har hon varit med i Melodifestivalen och 1987 vann hon som de flesta vet med ”Fyra bugg & en Coca Cola”.

TV-karriären tog fart 1993 då Lotta debuterade som programledare för ”Kär och galen” och efter det har hon guidat tittarna genom mängder av TV-program, nu senast som älskad programledare för ”Lotta på Liseberg” och ”Bingolotto”.

Det enda Lotta inte gjort är en julskiva, men nu får hon chansen, och det tillsammans med några av hennes egna favoritartister som gästar på albumet. Christer Sjögren, Alexander Rybak, Jill Johnson, Nordman och inte minst Sven Wollter gör alla underbara duetter.

Dessutom sänder TV4 årets julshow med Lotta och vänner från Liseberg den 7 december kl 20.00. Där får vi bland annat höra henne och Sven Wolter göra en underbar svensk version av ”Fairytale Of New York”.

”Jul hos mig” släpps i butik idag den 11 november.

lotta-engberg-jul-hos-mig

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2009

De svenska sångarna Joakim Brodén från Sabaton och Mats Levén, som bland annat sjungit med Yngwie Malmsteen och Therion, kommer att delta i den andra upplagan av konserten “Christmas Metal Symphony” vilken kommer att äga rum på 013 i Tilburg, Holland, söndagen den 20 december. De bägge får sällskap på scen av flera andra sångare på scen såsom Charlotten Wessels (Delain), Damian Wilson (Threshold), Jorn Lande (Masterplan), Simone Simons (Epica) och Udo Dirkschneider (U.D.O., Accept).

Sångarna kommer att framföra en rad klassiska hårdrocks- och metallåtar och kommer att backas upp av ett sexmanna-band samt en klassisk orkester bestående av 30 personer. Mats Levén deltog även förra året, då tillsammans med bland andra svensken Johan Edlund från Tiamat, Chuck Billy (Testament) och Doro Pesch (Doro, Warlock). Då framfördes låtar av bland andra Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Therion, Testament, Tiamat, Symphony X och Nightwish.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2009

godhate

Det svenska dödsmetallbandet Godhate från Västerås har tecknat ett kontrakt med det slovakiska skivbolaget Metal Age Productions för tre album. Bandets nya skiva, “Equal In The Eyes Of Death”, kommer att släppas innan årets slut. Plattan spelades in i studion Elastic tillsammans med Dino Medanhodzic, gitarrist i Carnal Forge.

Hemsida:
www.myspace.com/godhate

...