Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2009

biffy-clyro

Skotsk rock har aldrig varit bättre, nu är äntligen Biffy Clyro tillbaka med efterlängtade femte albumet “Only Revolutions”.

I hemlandet går det som på räls för bandet, deras tre första singlar från albumet har alla gått in top 10 på singellistan. De har även prytt omslagen till alla de musikmagasin värda namnet, till exempel NME och Kerrang.

“Only Revolutions” är producerat av Garth “GGGarth” Richardson och Josh Homme från Queens of The Stoneage spelar gitarr på några av låtarna.

2007 släppte vi “Puzzle” som var en enorm succé för bandet och sålde i en kvart miljon ex. De turnerár flitigt och jobbar hårt, de har varit i Sverige senast som förband till “Queens of the Stoneage” och sedan på Hultsfredsfestivalen 08.

Biffy Clyro bildades 1999 i den lilla byn Ayrshire nära Glasgow. Bröderna Ben (trummor) och James Johnston (bas), och låtskrivaren/hjärnan/ögongodiset Simon Neil (sång, gitarr). De träffades såklart i skolan och startade bandet där. Deras första release heter “Blackened Sky” och kom ut 2002. De har skapat sig en stadig, växande fanbase som kallar sig för “Team Biffy”.

Förra året släppte vi singlen “Mountains” som en stand-alone singel och den gick in top 5 på singellistan och sålde över 100.000 ex i hemlandet. “Only Revolutions” har under releaseveckan redan sålt guld.

Pressen har kastat sig över nya albumet och en rad fina recensioner har gått i tryck.

“A supremely confident, passionate and gritty work which proves the Ayrshire trio are now among rock’s heavyweights.”The Sun

“It makes a convincing case for the trio as future players on an international scale.”Q

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2009

florence-and-the-machine

Florence Welch, en 23-årig britt, är rösten bakom maskineriet som följer hennes förnamn. Men musiken hon skriver är långt ifrån så statiskt som maskineriet antyder. Organiska kuggar maler efter ett souligt gospel och på korta tre år har Welch gått från relativ obskuritet till indie-drottning som härjar i ett landskap av pompa och ståt. ”Less is more” har upphört att gälla om det någonsin gjorde det över huvud taget och en ljudväggsmanifestation låter sig uppenbaras när nålen når skivan.

Bombastiskt utan att förta känslan av intimitet som kryper upp längs nacken och får håren att resa på sig. Sådan är nerven på hennes debut ”Lungs” som gavs ut för bara några månaders sen. Tråkigt ess att ha i blusärmen det vill säga.

På gränsen till sönderkramad av både fans och makthavare men likväl är det ett välförtjänt betyg och Welch har nu bara framtiden för sina fötter. Det är inte utan man vill att tiden ska rusa förbi så man kan stå i kö och förväntansfullt betala för album nummer två som kommer svepa fötterna från jorden den med.

Florence and The Machine gästar vår huvudstad i mars nästa år så stålsätt er och låt månaderna fram tills dess gå obemärkt fram för sen står vi där på första parkett och gråter i takt till tonerna av en av samtidens mest genuina artister.

DATUM
2 mars – Stockholm, Debaser Medis

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

HEMSIDA
www.florenceandthemachine.net
www.myspace.com/florenceandthemachinemusic

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2009

alicia-keys

Den 11 december släpper flerfaldiga Grammy Award-vinnaren Alicia Keys ett nytt album. “The Element of Freedom” är Alicias fjärde studioalbum och första singeln är “Doesn’t Mean Anything”.

“For the first time in my recording career, I think I’ve finally found an understanding of the creative process by just allowing myself to be free. I took a totally different approach for this album and didn’t confine myself in a studio or allow myself to be negatively affected by deadlines, which can hinder any creative spirit. I’ve found a freedom and flow that I try to implement everyday.”

Sedan debuten år 2001 har Keys sålt över 30 miljoner album världen över. Första albumet, “Songs In A Minor”, med hitten “Fallin”, sålde mer än 10 miljoner exemplar och bidrog till fem Grammy Awards för bland annat Best New Artist och Best R&B Album. Uppföljaren, 2003-års “The Diary of Alicia Keys”, resulterade i fyra Grammy Awards. Med 2005-års release av “Unplugged”, blev Keys den första kvinnliga R&B artisten att gå in som #1 tre gånger i rad på Billboards albumlista.

Senaste albumet “As I Am” släpptes 2007 och singel “No One” blev en av Billboards snabbast klättrande låtar på Hot R&B/Hip-Hop Songs-listan.

Den 11 december kommer äntligen Alicia Keys nya album “The Element of Freedom”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2009

brett-anderson

Brett Andersons berömmelse var omedelbar när bandet Suede gick direkt in på den brittiska albumlistans förstaplacering med sitt självbetitlade album Suede. Sedan dess har mycket hänt och Anderson har fortsatt sin karriär både i bandet The Tears och som soloartist. Nu är han aktuell med sitt tredje soloalbum “Slow Attack” som släpps i mitten av november. När han besöker Nalen den 28 januari kan vi förvänta oss en mix av Andersons egna material blandat med sköna gamla Suedehits!

Redan som tonåring spelade Brett Anderson i flertalet garageband men i slutet av 80-talet bildade han tillsammans med en vän bandet Suede. Från dess start fram till splittringen 2003 agerade Anderson sångare och blev också bandets frontfigur. Efter uppbrottet har Brett hittat nya vägar för sin musikaliska talang. I hans nya alster finns tydliga tendenser mot naturen jämfört med Suedes sena album som var mer dragna åt storstadsromantik. Den nya plattan vilar i stillheten och kan jämföras med en lågmäld attack som sjunker in med större och större övertygelse.

Hemsida:
www.myspace.com/brettandersonofficial

Konsert:
Datum: 28 januari
Start: 21.00 med insläpp från 20.00
Lokal: Stora Salen
Biljetterna kostar 290:- inkl serviceavgift och säljs via www.nalen.com.
18-års åldersgräns

...