Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

morbus-chron

Det unga dödsmetallbandet Morbus Chron från Stockholm har skrivit kontrakt med det Singapore-baserade Pulverised Records och kommer snart att gå in i studion för att spela in sitt debutalbum som kommer att släppas någon gång i början av 2010. Bandet har tidigare släppt en fyralåtars-demo som fått många positiva recensioner i hårdrockspressen.

Morbus Chron kommer att göra ett framträdande på festivalen “Resurrected In Festering Slime” som äger rum idag och imorgon på det legendariska Kafé 44 i Stockholm.

Morbus Chron består av:
Robert “Robba” Andersson – Gitarr, sång
Edde – Gitarr
Dag – Bas
Adam – Trummor

Hemsida:
www.myspace.com/morbuschronband

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

Vi har under hösten arbetat fram en Gospelmässa på Svenska. Du kommer att få höra egenkomponerat material samt översatta sånger.

Tid: 17.00 den 15 november
Plats: Jonsereds Kyrka, Jonseredsvägen 11

Gratis inträde, men kom i tid för att få plats!

Solid Gospel är en svängig gospelkör från Göteborg med ett tjugotal medlemmar. Vår repertoar är blandad och varierar mellan modern och traditionell gospel. Kören ger egna konserter, men har även medverkat på gudstjänster, festivaler, tv-produktioner, samt samarbetat med större artister som Carola, Andraé Crouch, Gino Vannelli m.fl. Ett framträdande ser olika ut beroende på arrangör, tillfälle och plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

emilie-autumn

Glamrockburlesk, konsert och performance på Debaser i februari.

Courtney Loves favorit-anarkistviolinist Emilie Autumn landar Svensk mark i mars. Goth för allmänheten, performance, mörka texter och korsetter blir ledorden den 4 februari på Debaser Slussen i Stockholm. Biljetterna finns ute nu.

Emilie Autumn-cirkusen är en sexig glamrockburlesk teatershow uppbackad av bandet Bloody Crumpets, bestående av Emilies bästa vänner och tillika hängivnaste fans. Sen 2000 har de släppt ett antal studioalbum tillsammans och utöver det har poesisamlingar, böcker och dvd:er nåt publiken, vissa signerade hela bandet, vissa Emilie själv. Emilie Autumn finns med bland Interview Magazines ”14 artists to watch” och om saken säger artisten:

“I learnt to walk in the back stages of theatres and opera houses, amongst the beautiful chaos of costume changes, circus performers, sweaty ballerinas, dripping make-up, and far too much glitter. Then, I went mad and was locked up. This is simply what that sounds like.”

Emilie Autumn har gjort succé i USA med sin The Asylum Tour. Showen har med tiden växt sig större och bredare och idag ser vi Emilie Autumns scenshow komplett med sång, dans, eldslukare, styltor, stripp, burleskdans, opassande stand up-inslag och mycket, mycket mer. Det blir show och det blir på Debaser Slussen den 4 mars nästa år. Missa inte det.

Hemsidor:
www.emilieautumn.com
www.myspace.com/emilieautumn

Showinfo:
4.2 Stockholm, Debaser Slussen

Biljettinfo:
Biljetterna finns ute nu, kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Debaser samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon via Eventim utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

takida-2

Har du inte hunnit köpa din biljett till Takida? Då är det på tiden, trycket på biljetter har varit enormt och nu har nedräkningen börjat. Om exakt en vecka inleder Takida sin turné i Sundsvall och efter det väntar 8 städer runt om i landet. Förutom Sonic Syndicate får Takida support av InMe i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Brittiska InMe är ett alternativt rockband från Brentwood. Bandet har funnits i 13 år och släppte i september sitt fjärde studio album ”Herald Moth”. Detta album speglar ett mognare InMe och innehåller ett mycket tekniskt och progressivt sound som även innefattar Mathcore influenser.

“The new album is darker, more epic and grander than we’ve ever been”, säger sångaren Dave McPherson.

Att InMe har funnits i 13 år är inget som hindrar bandet från att fortsätta utmana sig själva som musiker. Kanske är det just detta som gör att de nu upplevs som hungrigare än någonsin. Vill du ta del av denna hunger är det Hovet, Lisebergshallen och Baltiska Hallen som gäller.

Takida har redan hunnit sälja ut bland annat Hovet där det släpptes upp fler biljetter för att kunna tillfredsställa den enorma efterfrågan.

Är du nyfiken på om det fortfarande finns biljetter kvar till Takida i en stad nära dig?
Kolla då in: www.ticnet.se eller för Malmö www.eventim.se.

Hemsidor:
www.takidamusic.com
www.myspace.com/takidamusic
www.sonicsyndicate.com
www.myspace.com/sonicsyndicate
www.inmeofficial.co.uk
www.myspace.com/inmeofficial

Speldatum:
FREDAG 13 NOVEMBER – SPORTHALLEN, SUNDSVALL
LÖRDAG 14 NOVEMBER – IDUN FOLKETS HUS, UMEÅ
TORSDAG 19 NOVEMBER – SPORTHALLEN, LINKÖPING
FREDAG 20 NOVEMBER – NÖJESFABRIKEN, KARLSTAD
LÖRDAG 21 NOVEMBER – CONVENTUM CONGRESS, ÖREBRO
TORSDAG 26 NOVEMBER – LISEBERGSHALLEN, GÖTEBORG*
FREDAG 27 NOVEMBER – BALTISKA HALLEN, MALMÖ*
LÖRDAG 28 NOVEMBER – HOVET, STOCKHOLM*
FREDAG 4 DECEMBER – FOLKETS PARK, HUSKVARNA**

Åldersgräns: 13 år med undantag för Nöjesfabriken i Karlstad där det är 18 års gräns.

* I dessa städer supportar även InMe.
** I Huskvarna spelar inte Sonic Syndicate, biljettpris 295 kr + serviceavgift.

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

Kultur och näringsliv möts i nytt sponsringsavtal. KPMG är sedan 10 år tillbaka stolt sponsor av Operan och nu förnyar KPMG sitt engagemang i Kungliga Operan och dess satsning på en modern och tillgänglig verksamhet. Det nya sponsringsavtalet sträcker sig över tre år.

Det nya avtalet är en del i KPMGs långsiktiga satsning på Kungliga Operan. KPMG ser det nya avtalet som en stor möjlighet att även i fortsättningen kunna kombinera sin verksamhet med Operans spännande utbud. KPMG har länge använt Operans miljö och föreställningar för olika kundaktiviteter.

– Operan kännetecknas av hög kvalitet och positiv image. Det är värden som matchar vårt eget varumärke väl. Med vårt stöd till Operan bidrar vi även till ett levande och kreativt kulturliv i Sverige, säger Anna Rosberg, chef KPMG Kommunikation.

– I ett tilltagande mediabrus blir positiva upplevelser tillsammans med kunder och anställda ett allt viktigare sätt att stärka relationer och bygga sitt varumärke, säger Malin Forkman, marknads- och försäljningschef på Kungliga Operan. Vi möter det behovet med en bred repertoar av balett, opera, aktiviteter för barn och unga i våra unika lokaler samtidigt som vi har starka intentioner att på olika sätt nå ut i landet.

– Vi är mycket glada och stolta över att KPMG valt att gå in i ett nytt sponsorsamarbete med oss. Vi möter just nu ett stort intresse från näringslivet när det gäller samarbeten i olika former.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

Efter en publik- och kritikerrosad sommar i Karlshamn flyttade Magnus Ugglas Revy till Luftkastellet i Slagthuset, Malmö. Återigen fick revyn strålande recensioner:
– En sprakande skrattkväll. Kvällsposten, betyg 4
– Det var verkligen roligt… Helsingborgs Dagblad, betyg 4
– Publiken kiknade av skratt och vrålade en gång till… Skånska Dagbladet, betyg 4

På allmän begäran har det släppts extraplatser till föreställningarna mellan den 20 november – 12 december.

Ugglas Revy spelas på Luftkastellet i Slagthuset t.o.m. den 12 december.

Ej lämplig för barn under 13 år.

Föreställningen produceras av 2Entertain, Roxy Recordings, Vicky Nöjesproduktion och Live Nation.

Biljetterna kostar 450 kr + serviceavgift, säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se och 2Entertain 0771-363700, [email protected]

magnus-ugglas-revy

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

Det amerikanska indierockbandet Pavement kommer i mars nästa år att släppa ett samlingsalbum med bandets bästa låtar i samband med gruppens efterlängtade återförening. Förutom det bästa av det gamla så kommer det även att finnas en del tidigare outgivet material med på samlingsplattan.

Pavement bildades i Kalifornien 1989 och var av de första indierockbandet som nådde kommersiella framgångar utan stöd från ett stort skivbolag. Tio år senare lade de ner verksamheten i och med släppet av albumet “Terror Twilight”. De gjorde sin sista spelning tillsammans på Brixton Academy i London den 20 november 1999.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

avatar

Avatar släpper sitt tredje och självbetitlade album i Sverige den 11 november via Gain/Sony Music. Avatar har på nya albumet medvetet utvecklat ett nytt sound. Med hjälp av bland annat Tobias Lindell (Mustasch, Europe) som mixat skivan har man sökt sig mot ett mer rockigare och melodiskt sound än tidigare. Ett nytt sound som recensenterna även gillar, Sweden Rock Magazine ger nya skivan 8/10 i betyg. Avatar albumdebuterade 2006, då som artonåringar, och har sedan dess spelat med några av världens största metalband som Megadeth och In Flames. Just nu befinner sig Avatar på Europaturné med Hardcore Superstar. Avatar är även klara för sommarens Peace and Love festival.
Räkna med att detta kommer vara en av höstens största och mest intressanta svenska hårdrocksreleaser.

Kommande Sverigedatum:
26/11 Linköping, Atmosfär
27/11 Göteborg, Brew House
28/11 Örebro, Club 700
04/12 Stockholm, Klubben

Fler Sverige-datum tillkommer. Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

beyonce

Beyoncé tog hem prestigepriserna Best Video, Best Song och Best Female när den 16:e upplagan av MTV Europe Music Awards avgjordes i Berlin i kväll. Succébloggaren Kenza – som rapporterade för svenska MTV på plats – fick se sina favoriter Tokio Hotel ta emot pris för Best Group i en kändistät gala som tillägnades 20-årsjubileet av murens fall.

En miljonpublik från hela världen kunde i kväll se när årets upplaga av MTV Europe Music Awards avgjordes i O2 Arena i Berlin. Den stjärnspäckade galan bjöd på uppträdanden av allt ifrån U2, Jay-Z, Green Day, Shakira till Tokio Hotel, Foo Fighters och Leona Lewis.

Kvällens stora vinnare blev Beyoncé som tog hem hela tre priser. Förhandsfavoriten Lady Gaga – nominerad i fem kategorier – fick glädja sig åt priset för Best New Act. U2 fick ta emot priset för Best Live Act och framförde senare på klassiskt manér ett grandiost hyllningsnummer utomhus till värdstaden vid Brandenburg Tor.

Jay-Z tog hem priset Best Urban i konkurrens med bland annat Kanye West. Vinnare av Best European Act – där svenska Agnes var nominerad – blev det turkiska bidraget med maNga. Agnes fick däremot ta emot priset för Best Swedish Act. Best Male vanns av Eminem.

Under kvällen fick tittarna se när stjärnor som David, ”The Hoff”, Hasselhoff, Lil’ Kim, Backstreet Boys, Juliette Lewis, souliga Joss Stone och snyggingen Brody Jenner – från MTV:s populära serie The Hills – presenterade och delade ut priser på scenen.

Kvällen öppnades av Green Day och följdes upp av ett cabaréinspirerat musikmedley framfört av en burleskklädd Katy Perry, som ledde galan för andra året i rad. Senare under galan fick publiken se när popstjärnan kom glidandes högt över publiken på en halvmåne-formad gunga samtidigt som hon presenterade kvällens händelser.

När Tokio Hotel klev på scenen för att ta emot priset i kategorin Best Group visste jublet inga gränser. De 9 000 musikfansen som hade samlats för att följa EMA-galan på plats i O2-arenan fick bevittna ett fantastiskt låtnummer med hiten ”The World Behind My Wall”. Framträdandet exploderade i en pyroteknisk uppvisning där bandets instrument blev uppslukade av eldlågor.

U2 och Bono fick avsluta galan med en storartad version av Sunday, Bloody Sunday där Jay-Z slöt upp i kören och framförde en hiphophyllning till värdstaden Berlin.

Här är vinnarna:
MTV EUROPE MUSIC AWARDS 2009

Kategori Artist
Best Female Vinnare: Beyoncé
Best Male Vinnare: Eminem
Best Urban Vinnare: Jay-Z
Best Group Vinnare: Tokio Hotel
Best Video Vinnare: Beyoncé – Single Ladies
Best Song Vinnare: Beyoncé – Halo
Best Rock Vinnare: Green Day
Best New Act Vinnare: Lady Gaga
Best Live Act Vinnare: U2
Best Alternative Vinnare: Placebo
MTV Push Artist Vinnare: Pixie Lott
Best World Stage Performer Vinnare: Linkin Park
Best European Act Vinnare: maNga

MTV Europe Music Awards är en av världens mest prestigefyllda musiktävlingar. Galan sändes till 532 miljoner hushåll runtom i världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2009

willy-clay-band

I lördags firade Willy Clay Band releasen av nya plattan “Blue” med en konsert på hemmaplan i Kiruna. Nåjdsalen i Folkets Hus var utsåld till sista plats och i publiken fanns folk från Karesuando till Malmö. Trycket på biljettkontoret var hårt de sista dagarna. Så hårt att man utan vidare kunde fyllt huset ytterligare en gång minst.

Willy Clay Bands nästan två timmar långa konsert övertygade stort. Låtar från nya “Blue” varvades med gamla favoriter från “Rebecca Drive” och till slut blev det stående ovationer från publiken. Något som normalt ses som mycket överdrivet i Kiruna!

Senaste albumet Blue släpptes 28 oktober och har nu raskt rusat in på Svenska Albumlistans nittondeplats!

Legenden Chip Taylor om bandet:
For me, it was The Louvin Brothers, then Lefty & Hank.. then Johnny Cash & Elvis.. then Waylon, Willie, John Prine, Gram & Emmylou, Lucinda & the other cool alt-country renegades – artists that broke ground. The Willie Clay Band fits right in that line. And the good thing is they’re “radio friendly”! So, again – if there’s any justice – we’ll hear them on the airwaves! What a concept – good music on the airwaves!! Holy Shit!! Just listen to “Most Of All” from their great new album, Blue. That is one AWESOME song. Sure it’s commercial. But it’s also heartfelt & unique.. a one-of-a-kind. We don’t hear a lot of those these days. It was written by lead singer, Tony Bjorkenvall, who is not only brilliant at that craft – but also one of the most unique & soulful alt-country singers on the planet!

Det har även recenserats sedan albumet släpptes 28 oktober, och Värmlands Folkblad hyllar de “urstarka melodierna” och den “raffinerade stämsången”, och skänker Blue hela 5/5 i betyg.

En större Sverigeturné är inplanerad efter årsskiftet.

...