Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

lacuna-coil

Lacuna Coil gör metal av finaste sort. Vi har tidigare sett dem i Sverige som support till bland andra Bullet For My Valentine och i februari 2010 kommer de tillbaka för ett gig i egen regi på Göta Källare i Stockholm. Den 17 februari är det dags. Biljetterna släpps 4 november.

Sen 2006 har Lacuna Coil försett oss med gotisk rock och metal. 2008 släpptes äntligen bandets självbetitlade debut-ep och sen dess har Lacuna Coil turnerat flitigt, bland annat med giganter som Judas Priest, Ozzy och Slayer. Förra året såg vi dem i Sverige på tre slutsålda konserter i sällskap med Bullet For My Valentine.

Tidigare i år släppte Lacuna Coil sitt femte studioalbum, ”Shallow Life”. Albumet är producerat av Don Gilmore (Linkin Park, Good Charlotte med flera) och bandet säger själva att albumet drar åt det arabiska hållet, men fortfarande med samma känsla av rak och stark metal. Oavsett genre är det ett kärt återseende vi har att se fram emot när Italiens finest kommer till Sverige i februari!

Hemsidor:
www.lacunacoil.it
www.myspace.com/lacunacoil

Konsertinfo:
17.2 Stockholm, Göta Källare

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

westlife-2009Irländska succégruppen Westlife är tillbaka med ett efterlängtat album. Den 2 december släpper bandet sitt nionde studioalbum, “Where We Are”.

Westlife är en av Storbritanniens bäst säljande grupper med över 40 miljoner sålda album världen över, och bara i Sverige har bandet sålt över 650 000 album.

Efter två års paus är Westlife nu redo för att släppa “Where We Are”. På nya albumet har gruppen jobbat med låtskrivare och producenter som Ryan Tedder (Leona Lewis), Steve Robinson (James Morrison), Louis Biancaniello & Sam Waters (Whitney Houston) och Steve Booker (Duffy).

Nya singeln “What About Now” som är en Daughtry cover har precis skickats ut till svensk radio och i hemlandet har succén bara börjat, med en topp 5 placering på iTunes.

“We wanted the first single from our new album to be somewhere between the Westlife sound our fans know and love, and the new direction we’re heading in. We’ve been experimenting with a fresh vibe on this record. After 11 years we see this as phase two of the Westlife story”

“Where We Are” släpps den 2 december.

Tracklist:
1) What About Now
2) How To Break A Heart
3) Leaving
4) Shadows
5) Talk Me Down
6) Where We Are
7) The Difference
8) As Love Is My Witness
9) Another World
10) No More Heroes
11) Sound Of A Broken Heart
12) Reach Out

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

invasionenEfter att ha omdefinierat hardcore med Refused och, tillsammans med The (International) Noise Conspiracy, arbetat med producenten Rick Rubin gör Dennis Lyxzén debut på svenska med bandet Invasionen.

Nu står det också klart att Sony Music kommer att ge ut albumet “Hela Världen Brinner”, som i sann punkanda har spelats in hemma i Dennis hus på landet utanför Umeå.
– Det känns oväntat men spännande och kul att arbeta med Sony.
Det är trots allt samma bolag som släpper AC/DC!
, kommenterar Dennis Lyxzén samarbetet.

– Det är fantastiskt kul att vi får möjligheten att arbeta med Dennis och Invasionen här på Sony! Jag är ett stort fan av både Refused och Noise Conspiracy, och Invasionen känns grymt kul att ta tag i, säger David Mortimer-Hawkins, A&R Manager på Sony Music AB.

Förutom Dennis Lyxzén på sång och gitarr består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och André Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor.
Första livstecknet från Invasionen kommer i form av låten “Får Aldrig Tro” som släpps digitalt den 9:e november, och som 7″-vinylsingel som släpps veckan därpå.
Invasionen kommer att bege sig ut på en egen Sverige-turné under hösten, och kan också ses som förband till Moneybrother på utvalda spelningar.
Albumet släpps i början av nästa år.

Turnédatum November 2009 (Handen på Hjärtat)
04 Malmö Debaser Malmö
05 Stockholm Debaser Slussen
06 Västerås Sigurdsgatan 25
07 Uppsala Västmanlands-Dala Nation
12 Göteborg Parken
13 Jönköping Bongo Bar (Apt)
14 Örebro Universitetet (Kåren)
21 Umeå Scharinska

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

soilwork-2008

Metal-bandet Soilwork från Helsingborg kommer att gå in i studion i januari för att påbörja inspelningen av sitt åttonde album vilket beräknas släppas någon gång sent i vår genom tyska Nuclear Blast. Skivan kommer att produceras av bandets gitarrist Peter Wichers och mixningen kommer att göras av Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Paradise Lost) vid hans studio Fascination Street i Örebro. Trummor kommer att spelas in vid Echo Mountain i Asheville, North Carolina, och övriga instrument i Tampa, Florida.

Soilworks åttonde album blir det första med Wichers sedan hans återkomst till bandet förra året och blir även det första med den franske gitarristen Sylvain Coudret från Scarve som även han rekryterades under 2008.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

rod-stewart-2009Rod Stewart, en av världens mest älskade artister med en av världens mest fantastiska röster, kommer till Sverige. Den 17 och 18 juni 2010 spelar han i Stockholm och Malmö. Biljetterna släpps på fredag den 6 november.

Om Rod Stewart kan mycket sägas och det mesta är i superlativ. James Brown, soulens egen gudfader, kallar Rod Stewart för världens bästa vita soulsångare. Elton John sade att hans röst är den bästa inom rock n’ roll. Chuck Klosterman skrev i Spin Magazine att Rod Stewart har den största rösten i hela rock n’ roll-eran. Det var genom hans medverkande som frontperson i bandet The Faces som Rod Stewart gjorde sitt namn känt, redan på slutet av sextiotalet. Först i Londons klubbscen, snart därefter för resten av världen. 1971 släpptes soloalbumet Every Picture Tells A Story och det var genom den, och monsterhitten ”Maggie May” som Rod Stewarts namn, och stämma, blev vida känd världen över. Och det välförtjänt.

250 miljoner singlar och album senare är Rod Stewart idag en av världens mest framgångsrika artister. De fem senaste skivorna har samtliga nått Billboards förstaplaceringar och i dagarna släpptes det sprillans färska albumet Soulbook, en skiva som är mycket speciell för Rod Stewart själv. Han beskriver skivan som albumet han har väntat hela sitt liv på att få spela in, med sånger av artister redan från början fungerat som livsviktig näring i hans passion för musik. Bland dessa finns Otis Redding, Sam Coke, Jackie Wilson, James Brown, The Temptations, The Four Tops och många fler. “De var mina gudar och hjältar”, säger Rod Stewart sammanfattande. Skivan gästas av bland andra Jennifer Hudson, Mary J Blige och Stevie Wonder.

Senast vi såg honom på en svensk scen var i juli 2007 då han fyllde Stockholms Stadion till bredden. Till sommaren 2010 är det dags igen. Den 17 juni står Rod Stewart på Ericsson Globes scen i Stockholm. Den 18 juni är det Malmö, och Malmö Arenas, tur. Biljetterna släpps på fredag den 6 november.

Mer information på www.rodstewart.com.

Datum:
17.6 Ericsson Globe, Stockholm
18.6 Malmö Stadion, Malmö

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 2nd, 2009

Martin Brändström, till vardags keyboardist i det internationellt framgångsrika melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity, har renoverat sin egen studio Rogue Music och öppnar den därmed för allmänheten. Studion är belägen på Kungsgatan i centrala Göteborg.

Dark Tranquillity spelar in sitt nionde album i Brändströms studio samt basisten Daniel Antonssons hemstudio. Mixning kommer som vanligt att ske hos Tue Madsen i hans studio Antfarm i danska Århus.

Hemsida:
www.roguemusic.se

martin-brandstrom

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 2nd, 2009

EMDDIGIPAK_R_NY.inddDen 9 november släpps “Välkommen hem” – en varm och innerlig julskiva, på svenska. En julgåva från ett av Sveriges mest folkkära band. E.M.D.

Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo, med en Grammis och mer än 130.000 sålda singlar och album i bagaget, står mitt i en fyrverkerisprakande popkarriär. Nu stannar de upp för ett ögonblick och släpper “Välkommen Hem” – en klassisk julskiva och E.M.D:s första utgivning på svenska.

Med “Välkommen hem” vill E.M.D. ge svenska folket möjligheten att upptäcka såväl klassiska som modernare jullåtar med en storslagen inramning ledd av Peter Nordahl.

“Grundtanken var att göra en tidlös klassisk julskiva. Vad många inte känner till är att E.M.D. har en traditionell och skolad bakgrund bland annat på Adolf Fredriks Musikklasser och Kungliga Musikhögskolan och kan verkligen bära upp en julskiva av denna tyngd”, säger Peter Nordahl.

E.M.D. har gått igenom ett stort urval av jullåtar och plockat fram klassiker som “Ave Maria”, “Stilla Natt”, “O Helga Natt”, “Jul Jul Strålande Jul” men också mer okända jullåtar låtar såsom titelspåret “Välkommen hem”.

“När vi fick idén att göra en julskiva på svenska var utgångspunkten att göra den innerlig och traditionell – precis som våra egna jular har varit. Jular med väldigt mycket gemenskap och egna familjetraditioner. Sen har det varit väldigt kul att anamma sin klassiska sång på ett annat sätt än tidigare”, säger Erik Segerstedt.

Albumet är inspelat i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm. Peter Nordahl har agerat kapellmästare och producent samt arrangerat hela inspelningen. Musikerna är handplockade från Filharmonikerna, Radiosymfonikerna och Hovkapellet.

www.emdartist.se

“Välkommen hem” säljs till förmån för Childhood och finns att köpa i landets ICA-butiker från den 9 november.

...