Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009

david-bowie-ziggy-stardust

Enligt frimärkssamlingssidan Norvic Philatelics så kommer brittiska Royal Mail den 7 januari nästa år att ge ut tio nya frimärken med motiv från klassiska brittiska skivomslag. Bland dessa finns album av en rad legendariska brittiska band såsom Led Zeppelin, Pink Floyd, Blur och The Clash.

Royal Mail ska ha satt samman en lista med klassiska album men en del av de utvalda ansågs vara oanvändbara på grund av att omslagsbilderna var för mörka. De tio slutliga utvalda är som följer:

Pink Floyd – “The Division Bell” (1994)
Blur – “Parklife” (1994)
The Clash – “London Calling” (1979)
Led Zeppelin – “Led Zeppelin IV” (1971)
New Order – “Power, Corruption & Lies” (1983)
Primal Scream – “Screamadelica” (1993)
The Rolling Stones – “Let It Bleed” (1969)
Coldplay – “A Rush Of Blood To The Head” (2002)
David Bowie – “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (1972)
Mike Oldfield – “Tubular Bells” (1973)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009
Sabaton

Sabaton

Heavy metal-bandet Sabaton från Falun är det första svenska bandet som bokats in till nästa års upplaga av festivalen Metalcamp som äger rum den 5-11 juli i den vackra naturen utanför den historiska staden Tolmin i nordvästra Slovenien. Metalcamp har sedan starten 2004 snabbt blivit en av de ledande metal-festivalerna i Europa och förra året spelade bland andra Blind Guardian, Lamb of God, Nightwish, Dimmu Borgir, Edguy, My Dying Bride, Sodom och Vader. Sverige fanns också representerat i form av Deathstars och Sonic Syndicate. Bussresor till Metalcamp brukar varje år anordnas av Festivalbussen.

Bland övriga bokade band till Metalcamp 2009 finns det framgångsrika polska dödsmetallbandet Behemoth, finska Ensiferum, de återförenade norska legenderna Immortal samt tyska Leaves’ Eyes med före detta Theatre of Tragedy-sångerskan Liv Kristine i spetsen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009

cyndi-lauper

Enligt Examiner.com så finns sångerskan Cyndi Lauper och hårdrockslegenden Ozzy Osbournes fru / manager Sharon Osbourne bland deltagarna i den nya säsongen av “The Celebrity Apprentice” vilken började filmas i New York i mitten av oktober. Den tredje säsongen av dokusåpan kommer, om allt går som det ska, att sändas någon gång under våren 2010.

Bland övriga deltagare finns Bret Michaels, sångare i det legendariska 80-talsbandet Poison, före detta basebollproffset Darryl Strawberry, skådespelarskan och sångerskan Holly Robinson Peete och den skandalomsusade politikern Rod Blagojevich.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009
Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

Det verkade förra veckan som om övriga började knappa in på den överlägsna ledningen som Caroline af Ugglas under flera veckors tid haft på Svensktoppen med sin låt “Vi blundar”. Nu har hon dock dragit ifrån igen och verkar sitta säkert på toppen. Lika säkert verkar den eviga tvåan Lars Winnerbäck & Miss Li sitta med låten “Om du lämnade mig nu”.

Även om det inte skett mycket i toppen på listan så har det hänt lite längre ner. Malena Ernman har klättrat tre placeringar upp till femte plats med sin låt “Min plats på jorden” och 80-talshårdrockarna i Europe har även de klättrat tre placeringar upp till sjätte plats med “New love in town”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2009

ozzy-osbourne

För de som börjat komma upp i åldrarna men ännu inte tagit sitt körkort så finns det fortfarande hopp. Hårdrocksikonen Ozzy Osbourne, som fyllde 60 år i vintras, har inte haft något körkort förrän i slutet av september då han klarade uppkörningen. Kom ihåg att det är aldrig för sent att göra något, bara man vill!

...