Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 30th, 2009

opeth-2009

Frontmannen och låtskrivaren Mikael Åkerfeldt från det progressiva metalbandet Opeth berättade nyligen om bandets turné i Japan och Australien som de kom hem från nyligen samt gruppens framtida planer. Det var första gången Opeth besökte Australien och Åkerfeldt säger själv att det är hans favoritland efter Sverige och kan mycket väl tänka sig att bo där. I Melbourne hade skivbolaget Roadrunner Records arrangerat en shoppingrunda i skivbutikerna åt honom där han till och med fick en summa pengar att köpa egna skivor för. I Japan blev det givetvis sake-provning.

Opeth kommer att avsluta sitt turnerande för i år med två spelningar i Grekland. Sedan blir det en paus till mars då de kommer att göra några unika spelningar för att fira sitt 20-årsjubileum som band.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2009

outshine

Hårdrocksbandet Outshine från Göteborg presenterar nu sin nya video för låten “Love For The Music” vilken du ser nedan. Videon filmades i hemstaden i oktober tillsammans med 11Frames och kommer från bandets andra album, “Until We Are Dead”, vilket släpptes i april. Skivan spelades in av producenten Svein Jensen som tidigare arbetat med bland andra Transport League och Sister Sin.

Hemsida:
www.myspace.com/theoutshine

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2009

abbaworld

ABBAWORLD, den enda utställningen i sitt slag om ABBA som är godkänd av gruppens medlemmar själva, kommer att ha världspremiär i London, på Earls Court, den 27 januari 2010. Besökarna kommer att tas med på en spännande och interaktiv resa genom utställningens 25 rum som är sprängfyllda med ett exklusivt urval av musik, filmklipp, bilder och aldrig tidigare visade föremål ur ABBA-medlemmarnas egna samlingar.

Stjärnregissören Jonas Åkerlunds introduktionsfilm välkomnar besökarna och med hjälp av en audioguide kunna ta del av utställningen i sin egen takt. Genom olika interaktiva inslag levandegörs fenomenet ABBA på ett sätt som tidigare inte har varit möjligt. Tack vare holografisk 3D-teknologi kan besökarna uppträda ”live” på scenen tillsammans med ABBA i “Perform with ABBA” och i “Tretow MIX Challenge” kan de mäta sig med Michael B Tretow, genom att försöka mixa ABBA-låtar så nära originalsoundet som möjligt. ABBA-kunskaperna testas i “ABBA QuiZ” och det finns också möjlighet att sjunga, dansa och spela in videos tillsammans med ABBA.

Hela upplevelsen av ABBAWORLD-besöket sparas och kan återupplevas genom det intelligenta biljettsystemet. Filmer och bilder som besökaren har skapat under besöket kan spelas upp igen på www.abbaworld.com. Redan i entrén till ABBAWORLD kommer bilder på besökarna att tas för att sedan dyka upp igen i utställningens olika interaktiva moment – besökarna kommer att se sig själva på skivomslag, affischer och andra välkända bilder.

England har en alldeles speciell betydelse i ABBA:s historia och London är det självklara valet för världspremiären av ABBAWORLD. Det var i England som ABBA-febern startade när ABBA segrade i Eurovision Song Contest med “Waterloo” i Brighton, 1974, och det var där de toppade försäljningslistorna fler gånger än någon annanstans i världen. I England har musikalen Mamma Mia gått för utsålda hus i tio år, och filmen Mamma Mia, som hade premiär 2008, har slagit alla kassarekord och en ny publik har tagit ABBA till sitt hjärta.

ABBA skapade ett legendariskt sound som sålde nära 400 miljoner skivor och fick hela världen att dansa till deras musik. Nu skriver den svenska supergruppen historia igen genom ABBAWORLD, den interaktiva och audiovisuella utställningen om världens mest älskade popikoner. ABBAWORLD är ett världsevenemang som har möjliggjorts genom ett nära samarbete med de fyra ABBA-medlemmarna själva. ABBAWORLD kommer att ge publiken den definitiva upplevelsen av ABBA och utställningen låter fansen komma närmare musiken, magin och minnena än vad som någonsin har varit möjligt tidigare.

Vi, Agnetha, Björn, Benny och jag, är oerhört glada att vara en del av ABBAWORLD och få möjligheten att dela med oss av våra fantastiska upplevelser, säger Anni-Frid Lyngstad. Tack vare de interaktiva inslagen i utställningen kan vi för första gången göra resan genom hela vår karriär tillsammans med våra fans. London har en speciell plats i allas våra hjärtan och vi ser fram emot världspremiären för ABBAWORLD i januari.

Biljettförsäljningen startar kl 10.00 (09.00GMT) torsdag den 3 december 2009 och priset är £22.00 / £19.50 (exklusive bokningsavgift). Biljetter kan köpas via www.livenation.co.uk.

För mer information om ABBAWORLD och utställningen, besök www.abbaworld.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2009

black-rebel-motorcycle-club

Den amerikanska trion Black Rebel Motorcycle Club släpper sitt femte fullängdsalbum den 10 mars 2010. Skivan, som fått titeln “Beat the Devil’s tattoo”, ges ut via egna etiketten Abstract Dragon och Cooperative Music.

Den 1 maj uppträder Black Rebel Motorcycle Club på Vega i Köpenhamn, den hittills enda planerade Skandinavienspelningen.

Black Rebel Motorcycle Club är just nu aktuella med boxen “Live” (2 dvd + bonus-cd & bok).

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
Beat the Devils’s tattoo

1. Forsaken
2. Conscious killer
3. Bad blood
4. War machine
5. Sweet feeling’s gone
6. Evol
7. Mama taught me better
8. River Styx
9. The absent
10. Aya
11. Shadow’s keeper
12. Warning sign
13. Halfstate
14. Annabelle Lee (bonus track)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

De första fem placeringarna var oförändrade när den nya Svensktoppen idag som vanligt presenterades i Sveriges Radio. Malena Ernman ser nu dock ut att bli precis lika överlägsen etta som den nuvarande tvåan Caroline af Ugglas tidigare var med “Vi blundar”. Malenas låt “Min plats på jorden” hade idag drygat ut sin ledning till övertygande 115 poäng. Den enda väsentliga förändringen i övrigt är Lars Winnerbäck som tar ett kliv uppåt från plats nio till sex med “Jag får liksom ingen ordning”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

bob-dylan-2

Julen är en tid då människor av tradition strålar samman med nära och kära och firar med god mat och dricka oavsett om man är troende eller inte men det är inte alla som kan unna sig denna lyx. En del har inte ens en bostad och för många är julen istället den värsta tiden på året.

Den levande legenden Bob Dylan, vars judiska släkt själv har erfarenheter av ett hårt leverne i nuvarande Ukraina och Litauen, släppte i oktober sin allra första julskiva “Christmas In The Heart” och väljer att skänka samtliga intäkter till organisationer som ägnar sig åt just hemlösa och svältande människor.

Förutom denna goda gest så ger Bob Dylan EN enda intervju i samband med skivsläppet och den går till världens hemlöshetstidningar. Han berättar om det hela till Situation Sthlm:

“Jag har länge tänkt att släppa det här albumet. Men det kommer alltid ett gäng skivor runt den tiden av året och jag kunde inte se att en platta för mig skulle göra någon skillnad.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

I mitten av oktober så diskvalificerades bidraget “Never heard of him” från Melodifestivalen 2010 eftersom det tidigare varit publicerat på nätet och nu är det dags igen. Denna gång är det “Åt helvete för sent” som går samma öde till mötes och anledningen anges vara att upphovsmännen “obstruerat” när SVT valt ut Rikard Wolff att framföra låten.

Bakom låten står Lina Eriksson, hennes make Mårten Eriksson samt Susie Päivärinta, hälften av den legendariska popduon Lili & Susie. Lina är en av vårt lands främsta låtskrivare och har tidigare bland mycket annat komponerat vinnarlåten i Idol 2007, “This Moment” (framförd av Marie Picasso), “Kom” till Melodifestivalen 2007 (framförd av Jessica Andersson) och en rad låtar till Nordman, bland dessa “I lågornas sken” till Melodifestivalen 2008.

Det hela började med att upphovsmännen önskade se Sara Löfgren som artist medan SVT föredrog Rikard Wolff. Reglerna för att delta i programmet innefattar dock bland annat att SVT har sista ordet i denna fråga. SVT:s projektledare Thomas Hall vill inte gå in i detalj på vad som hänt men enligt honom så har upphovsmännen på något vis omöjliggjort deras val av artist.

Lina Eriksson berättar själv att de visste att Expressen skulle skriva om det inträffade och skickade därför e-post till bägge artisterna och talade om vad det hela handlade om och att de inte visste vad som skulle stå i tidningen. Detta ansåg SVT vara ett sätt för dem att påverka processen. Hon håller nu tummarna för sitt andra bidrag till tävlingen, låten “Underbart”.

Det är oerhört olyckligt att en tävling som Melodifestivalen hanteras på detta olämpliga vis av anställda på en statlig TV-kanal som SVT. Det är låtskrivarna med artister som ska tävla och inte SVT. De har en tanke med sitt bidrag och hur det ska låta. Det ironiska i situationen är att det är SVT själva som obstruerar tävlingen och inte upphovsmännen och det är inget annat än en skam för de värderingar om yttrandefrihet och demokrati som Sverige står för. SVT säger till Expressen att “det är vår tävling” men SVT ska representera svenska folket och jag är tämligen övertygad om att majoriteten av oss inte vill se SVT bete sig på detta viset. Inser de inte detta så bör inblandad ledning och personal utan tvekan bytas ut, alternativt att tävlingen överlåts till annan aktör där den kan hanteras på ett korrekt sätt.

SVT berövar nu svenska folket en låt som mycket möjligt hade en chans att ta sig till finalen i Oslo nästa år. Tack vare Expressen kan du nu dock själv lyssna på låten här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

the-four-aces

Den amerikanska sångaren och tv-personligheten Al Alberts, eller Al Albertini som han egentligen hette, avled i fredags i sviterna av njursvikt i Arcadia, Florida. Han blev 87 år gammal.

Al Alberts var på 50-talet medlem i det populära bandet The Four Aces vars största hit var “Love is a Many-Splendored Thing”, temasång till den flerfaldigt Oscars-belönade Hollywood-filmen med samma namn. Låten låg etta på den amerikanska singellistan och belönades även den med en Oscar för bästa filmmusik.

Al lämnade The Four Aces 1956 och försökte sig på en solokarriär som dock inte lyckades särskilt bra. 1975 avgjordes en tvist i domstol mellan bandets dåvarande medlemmar och originalmedlemmarna som gav de förra rätten till namnet medan originalmedlemmarna tilläts turnera under namnet “The Original Four Aces, Featuring Al Alberts” vilket de också gjorde innan de slutligen drog sig tillbaka 1987.

Al Alberts gjorde sig senare känd som en tv-personlighet i hemstaden Philadelphia som värd för talangjakten “Al Alberts Showcase” som han ledde i 32 år till dess han pensionerade sig 1994.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

unleashed

De svenska dödsmetallveteranerna Unleashed har gått in i gitarristen Fredrik Folkares egna studio Chrome för att påbörja inspelningen av sitt tionde studioalbum vilket kommer att släppas i början av 2010 genom Nuclear Blast. Enligt bandet själva kommer musiken att vara nästa logiska steg från 2006 års “Midvinterblot” och 2008 års “Hammer Battalion”.

Unleashed består idag av:
Johnny Hedlund – Bas, sång
Tomas Måsgard – Gitarr
Fredrik Folkare – Gitarr
Anders Schultz – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

torgny-melins

Igår var det hårdrockstema när den sjätte delen av “Dansbandskampen” avgjordes i SVT:s direktsändning från Strängnäs. Dansbanden fick i den andra omgången göra sin egen version av en klassisk rocklåt och det blev till slut veteranerna Torgny Melins från Säffles cover på Alice Coopers kanske något slutkörda “Poison” som imponerade mest på juryn.

Tre procentenheter (EJ procent som alla matematikgenier till journalister envisas med att skriva) efter Torgny Melins placerade sig tvåan Titanix från Valdemarsvik som framförde “You Give Love A Bad Name” med Bon Jovi. Dessa två går alltså vidare till den stora finalen.

Sannex från Uppsala, Shake och Timrå och Konditorns från Stockholm får alltså se sig utslagna ur tävlingen.

Lördagskvällens jurygäster var, kvällens tema till mötes, Christian “Kicken” Lundqvist och Jakob Samuel från The Poodles. Deras favoriter var dock de utslagna Sannex och Shake.

Nästa lördag möter Torgny Melins och Titanix Svänzons från Sundsvall, The Playtones från blekingska Kallinge och Candela från Ängelholm.

...