Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

led-zeppelin-1977

Det ryktades länge, särskilt förra året, om att det legendariska rockbandet Led Zeppelin skulle återförenas för en sista världsturné värd hundratals miljoner kronor men det blev ingenting av det hela. Sångaren Robert Plant, som ägnat sig åt ett lyckat samarbete med countrysångerskan Alison Krauss, ville inte turnera med Led Zeppelin igen eftersom han ansåg sig vara för gammal för det. Krauss är den kvinna som vunnit flest amerikanska Grammys genom tiderna med hela 26 priser.

Basisten John Paul Jones berättar nu i en intervju med brittiska BBC News att det verkligen fanns planer på en turné förra året utan Plant men under ett annat namn. Jones och trummisen Jason Bonham (son till den avlidne Zeppelin-trummisen John Bonham) repade tillsammans ett tag men kunde inte komma överens om vem som skulle sjunga och det hela rann ut i sanden. Han har sedan dess bildat bandet Them Crooked Vultures tillsammans med Dave Grohl från Foo Fighters och Josh Homme från Queens of the Stone Age.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

go-drowsy

Den 31 oktober kommer Juliette Lewis till Berns i Stockholm. Lika kaxig och energisk som förut, men så mycket större och intressantare som artist. Även någon som sett henne äga en scen med The Licks kommer att få plocka upp sin haka från golvet; att se Lewis live 2009 kommer inte att vara något mindre än häpnadsväckande.

Supportar gör poppunk-bandet Go Drowsy från Göteborg. Ett band som verkligen vågat gå sin egen väg och som helt på egen hand har lyckats att slå sig in utomlands. Redan innan de blev signade och släppte debutalbumet, med den passande titeln ”The Only Way From Here”, hade de hunnit med flera långa europaturnéer.

Något som utmärker Go Drowsy är deras i genren unika line-up med kvinnlig frontfigur. Detta kombinerat med härliga catchy sing-along-punkpärlor samt grym attityd och självsäkerhet på scenen har gjort att bandet blivit en otroligt populär och självklar liveakt.

Vi ses på lördag!

Hemsidor:
http://julietteandthelicks.co.uk/
www.myspace.com/juliettelewis
www.myspace.com/drowsypunks

Speldatum:
LÖRDAG 31 OKTOBER – BERNS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 28th, 2009

u2-360-degrees-tour

Den 5 november kommer U2 att göra en unik spelning framför Brandenburger Tor i Berlin som en del i den sextonde upplagan av MTV Europa Music Awards och 20-årsjubileumet av Berlin-murens fall. Konserten kommer att vara helt gratis och biljetter registreras på www.u2.com eller www.mtvema.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

carlos-carbonell

Carlos Carbonell, en av Spaniens unga flamencostjärnor dansar på Lunds Stadsteater 8 november. Med imponerande kroppskontroll och ett mångfacetterat uttryck besitter han redan många av flamencons uttryck. Den nordiska gruppen Arte Flamenco, Thierry Boisdon sång, Emil Pernblad gitarr och Robert Svärd gitarr och cajón, ackompanjerar till ett explosivt spansk- nordiskt flamencomöte.

Carlos Carbonell är född i Cadiz 1980 och har redan titeln el maestro. Han har dansat för storheter som Mario Maya, Manolete och inte minst Israel Galván. Han har även studerat sång och modern dans. Som flamencodansare karakteriseras han som stolt och eldig. Han har en imponerande kroppskontroll, mångfacetterat uttryck som ger en dramatisk dimension till sången och musiken. Han förmedlar med stor säkerhet flamenco som en varm, själfull och passionerad dans.

Musiken i konserten är baserad på kompositioner av den franske sångaren Thierry Boisdon samt de två svenska gitarristerna Emil Pernblad och Robert Svärd. Även traditionella flamencostycken kommer att framföras av Arte Flamenco, dvs Thierry Boisdon, Emil Pernblad och Robert Svärd.

Datum:
Lunds Stadsteater
Söndag 8 november kl 18

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

Lever korstågens tankar kvar i vår tid och i västvärldens förhållande till islam? Den frågan ställer sig tonsättaren Thomas Jennefelt i sin tolkning av den 110:e psaltarpsalmen. In the Name of God heter verket som uruppförs av Vokalharmonin och Musica Vitae i Oscarskyrkan i Stockholm fredagen den 6 november. Det är tillägnat offren i Srebrenitsa.

Samma psaltartext inspirerade också Georg Friedrich Händel till ett av barockens musikaliska mästerverk. Men medan Händels Dixit Dominus handlar om hat, oförsonligt våld och hämnd så utmynnar Jennefelts tolkning i en still bön om frid på jorden och försoning mellan folken.

Datum:
Oscarskyrkan, Stockholm
Fredag 6 november, kl. 19.00

G. F. Händel: Dixit Dominus
Thomas Jennefelt: In the Name of God
Vokalharmonin
Musica Vitae
Dirigent: Fredrik Malmberg

Programmet framförs också i Tingsryds kyrka den 7 november och i Göteborgs domkyrka den 8 november.

thomas-jennefelt-aug-2009

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

pain-of-salvation-2009

Kan man kombinera progressiv metal med Melodifestivalen?

Ja tydligen, för Eskilstunabandet Pain of Salvation, som är ett av världens ledande band inom denna mer avancerade form av metal och hårdrock, blev nyligen konfirmerat för deltagande i den svenska Melodifestivalen 2010, men jobbar trots detta på som vanligt och släpper den nya EPn “Linoleum” med ett stort releaseparty på The Cave i Sundbyberg den 14 november.

Bandets konstnärlige ledare och frontfigur heter Daniel Gildenlöw och hans telefon gick varm efter att SVT nyligen presenterat de 27 låtarna till Melodifestivalen 2010. Bland låtskrivarna finns en lång rad kända namn från schlagersammanhang, som Thomas G:son, Py Bäckman, Fredrik Kempe, Bobby Ljunggren och Susie Päivärinta.

Att han fick med ett bidrag till Melodifestivalen har sin naturliga förklaring. Melodifestivalgeneralen Christer Björkman besökte tidigare i år Pain of Salvations tidigare managementbolag Roasting House och kom av en slump att höra en Pain of Salvation-låt som han gillade mycket. Han bad då Daniel skicka några bidrag till Melodifestivalen, en utmaning han inte hade något emot att anta!

Tre låtar
Road Salt är dock ingen specialskriven låt för Melodifestivalen. “Nej, det är en Pain of Salvation-låt. Vi håller just på att ta fram nytt material till en skiva och låten Road Salt var en av tre som vi tyckte var lämpliga och skickade in. Jag hade själv inte valt den utav de tre, men det är SVT som väljer”.

Allt rullar på som vanligt
Nyheten om medverkan i Melodifestivalen togs emot med glädje, men ett band som trots medlemmarnas relativa ungdom redan funnits i över 20 år, vet bättre än att lägga alla ägg i en korg så dom arbetar vidare som vanligt och ligger verkligen inte på latsidan!

Som ett led i arbetet mot det kommande albumet “Road Salt” ger man lördagen den 14 november en konsert/releaseparty för EP´n “Linoleum” på rockklubben The Cave i Sundbyberg.

Hemsidor:
Bandet: www.painofsalvation.com
Biljetter: www.tickster.com
The Cave: www.thecaverockclub.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009
Markus Krunegård (Foto: Daniel Åhs)

Markus Krunegård (Foto: Daniel Åhs)

Den 1 oktober släpptes biljetterna till Peace & Love 2010. Nu släpps de första artisterna.
Peace & Love i Borlänge är sex dagar av kärlek, budskap och musik. Datum för nästa års festival är 28 juni-3 juli och temat är Frihet. För mer information se www.peaceandlove.nu.

Klara artister:
-Sick of it All (US)
-Markus Krunegård
-Hardcore Superstar
-Brother Ali (US)
-Amanda Jenssen
-Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
-Roffe Wikström
-Glesbygd´n
-The Accidents
-Skumdum
-Fibes, Oh Fibes!
-Taylor Mali (US)
-Name the Pet
-Avatar
-Thee Suspenders

Sick of it All (US)
Hardcorepionjärerna Sick of it All bildades i mitten av 80-talet och har länge varit ett av de mest inflytelserika banden i genren. I bagaget har de en hel drös plattor, varav det sista albumet Death To Tyrants från 2006 av flera anses vara ett av deras tyngsta hittills. Snart är det dags för ännu ett nytt stenhårt alster med hardcorekungarna från världens kanske coolaste stad – New York.

Markus Krunegård
Sveriges alldeles egne guldgosse behöver inga presentationer längre. Under de sista åren har han erövrat såväl kritiker som publik med sina egensinniga och slagkraftiga låtar med en textlyrik som få nutida svenska musiker ens är i närheten av. Den oerhört produktive Krunegård lät oss nyligen ta del av dubbelalbumen Prinsen av Peking och Lev som en gris, dö som en hund.

Hardcore Superstar
Hösten 1997 bildades sleazerock/hårdrocksbandsbandet Hardcore Superstar i Göteborg. Fram till dags dato har de varit förband åt AC/DC, vunnit Metalaward för bästa album, varit Grammisnominerade och turnerat i såväl USA som Europa. I somras kom sjätte albumet Beg for it.

Brother Ali (US)
Den amerikanske hiphop-artisten Brother Alis senaste album Us har fått omnämnanden av kritiker såsom “sociopolitiskt mästerverk” och “lyrisk ninjitsu”.
Den samhällsengagerade albinomuslimen från Minnesota beskriver gärna klassklyftor, vilket han anser vara ett av mänsklighetens största problem.

Amanda Jenssen
Det började med Idol och sedan tog allt fart för Amanda. Första egna plattan Killing my darlings släpptes 2008 med låtskrivarhjälp av bland annat Pär Wiksten och Marit Bergman. Grammis och P3 Guld-nomineringar duggade sedan tätt och hon vann två Rockbjörnar som Årets kvinnliga artist och Årets nykomling. Singeln Happyland, från den kommande skivan med samma namn, rusade genast upp högt på listorna och i dagarna släpps den nya plattan.

Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Skådespelaren, musikern och regissören Flinck är egensinnig. Riktigt skönt egensinnig. Det egna bandet Flincka Fingrar startade han 2002 och albumet Vildvuxna rosor kom tre år efter det. Men redan 1979 släppte han EP:n På lörda´e´re fest hos Catrin med bandet Rockvindar. Thorsten är av vår tids största svenska känsloestradörer, oavsett om han står på Dramaten eller någon annan scen. I vår kommer nya skivan med bandet som kallas Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern.

Roffe Wikström
Roffe är kanske Sveriges mest välkände och framgångsrika bluesartist. Redan 1975 släppte han Sjung svenska folk och sedan dess har ett stort antal album följt. Ny skiva planeras till våren.

Glesbygd´n
Med rötterna i Arvidsjaur och Umeå gör vemodsreggaekollektivet Glesbygd´n skäl för namnet. Bandet har tidigare gjort knökfulla spelningar och i september åkte man till ryska Archelensk för att spela på en kultur- och teaterfestival. På bandets hemsida stod det “om vi inte är tillbaka om fem dagar så bör någon kontakta den svenska ambassaden i Moskva”.
Likt bandet Kultiration, som de även spelat tillsammans med, är Glesbygd´n inte rädda för att experimentera med jazz och folkmusik i sin reggae. Andra plattan Tid´n Lid kom i april.

The Accidents
Örebrobaserade The Accidents kan beskrivas som om Genocide Superstars och Voice of a Generation möter Hank Williams. Skitig och rak rock`n´roll när den är som bäst. Sjätte albumet Stigmata Rock`n´rolli släpptes i somras.

Skumdum
Skumdum är idag ett av Skandinaviens största punkband och hette när de bildades i början av 90-talet The Ronkers. De blandar svensk trallpunk med skatepunk och amerikansk hardcore och har en stabil fanskara även i Spanien och Frankrike.

Fibes, Oh Fibes!
Fibes, Oh Fibes! släppte i somras det tredje albumet 1987. Bandet är en riktigt frisk fläkt i en annars hårt hållen och förbestämd värld inom rockens vett och etikettskola. Flörtande med 80-talet är bara förnamnet på Göteborgsbandets retrostil.

Taylor Mali (US)
Amerikanaren Taylor Mali sadlade om från lärare på high school till att bli spoken word artist. I dag är han en av de mest välkända med rötterna från slam-rörelsen. Mali är vältalande, tillgänglig, passionerad och väldigt rolig. Ett av hans mest kända verk är What Learning Leaves och han har tidigare uppträtt med bland annat Billy Collins och legendariske Allen Ginsberg.

Name the Pet
Klubbdängan Get on the bus har spelats flitigt och snart kommer den självbetitlade fullängaren med danspopelectroakten Name the Pet. Bandet består av Hanna Brandén, som tidigare brukade sjunga jazz och hänga i elektro-London. Billie Holliday och Morrissey är några av denna hårt svängande partymaskins influenser.

Avatar
Trots att medlemmarna är i yngre 20-årsåldern har Avatar redan hunnit med en hel del, såsom att spela med Megadeath och In Flames. I november släpps den tredje skivan och sen drar man på Europaturné med Hardcore Superstar.

Thee Suspenders
Psychobilly/rockbandet Thee Suspenders skulle passa perfekt som soundtrack i en film av Quentin Tarantino och omnämns ofta som Skandinaviens största psychobilly-band.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 28th, 2009

the-haunted

Metalbandet The Haunted från Göteborg har ställt in sin turné i Storbritannien vilken skulle äga rum mellan 29 oktober och 4 november tillsammans med de brittiska banden The Casino Brawl och Romeo Must Die. Detta på grund av “mycket speciella omständigheter” enligt ett något kryptiskt meddelande från bandet.

The Haunted har påbörjat låtskrivandet för uppföljaren till gruppens sjunde album “Versus” vilket släppes i september förra året och nådde en fjortonde plats på den svenska och en tolfte plats på den finska albumlistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

dark-tranquillity

Det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg har bokat in två spelningar i Ryssland i december. Det blir ett besök på den välrenommerade Club Tochka i huvudstaden Moskva den 18 december och ett stopp på Glavclub i St. Petersburg dagen därpå.

Dark Tranquillity släppte i måndags sin nya DVD “Where Death Is Most Alive” vilken består dels av en spelning i Milano i oktober förra året och dels en dokumentär om bandet samt 21 ytterligare live-videor och samtliga bandets videor.

Bandet kommer att fira sitt 20-årsjubileum i hemstaden nu på fredag den 30 oktober på biografen Roy på Avenyn (tidigare Royal). DVD:n kommer då att visas på bioduk för första och enda gången. Förband kommer att vara Slaughter of the Bluegrass från Stockholm som gör sin första spelning någonsin. Bandet gör akustiska bluegrassversioner av klassiska dödsmetallåtar och i repertoaren finns en rad svenska band såsom In Flames, At The Gates, Hypocrisy, Dismember, Edge of Sanity, Arch Enemy och just Dark Tranquillity.

Samtliga besökare kommer också att få en unik CD benämnd “The Dying Fragments” som består av udda livematerial med flera låtar som aldrig spelats in. Denna kommer endast att delas ut denna dag och är begränsad till 333 exemplar. Ytterligare information om evenemanget samt biljetter hittar ni här.

Hemsidor:
www.darktranquillity.com
www.sotb.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 28th, 2009

oasis-2Som vi tidigare rapporterat så verkar det som att det oerhört framgångsrika brittiska popbandet Oasis nu har lösts upp för gott. Nu har det tvistande brödraparet Liam och Noel Gallagher avslöjat sina kommande planer. Noel har redan tidigare bekräftat att han kommer att påbörja en solokarriär och nu uppges att frontmannen Liam kommer att starta ett helt nytt band.

“Att komma ifrån hela Oasis-grejen kommer att vara någonting bra antar jag”, berättar sångaren för The Scotsman. “Jag vill inte göra någonting solo. Jag vill vara i ett band men vi kan göra saker helt annorlunda idag. Det kommer definitivt att vara rock ‘n’ roll.”.

Just nu tar Liam en paus från musiken och vilar ut sig hemma samtidigt som han marknadsför sitt klädmärke Pretty Green men enligt honom själv så planerar han att påbörja någonting nytt efter januari.

...