Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

krister-dahlstrom

Den klassiske gitarristen Krister Dahlström framträder på Kulturhuset i Stockholm i samband med att Nordiska Rådet delar ut sina kulturpriser på tisdag kväll den 27 oktober.
Krister Dahlström framträder tillsammans med Marcus Birro, klassisk gitarr och poesi i skön förening, när Lars von Trier får ta emot sitt filmpris, Per Petterson sitt litteraturpris, Kari Kiirrku får sitt musikpris och I ur och skur får miljö- och naturpriset.

Hemsida:
www.kristerdahlstrom.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

fuck-buttons

Fuck Buttons är tillbaka med andra skivan ”Tarot Sport” och formkurvan pekar stadigt uppåt. Med ”Street Horrsing” etablerade sig Bristolduon snabbt med sin pulserande electroniska shoegazing, kryddad med en stor nypa hypnotiskt brus. På ”Tarot Sport” är all sång puts väck och det ges plats för mer elektronik, bas och beats. I de långa låtarna byggs det upp massiva ljudväckar som sveper in en i värld fylld av både oljud och skönhet.

Fuck Buttons visade på Acceleratorfestivalen 2008 hur de även live kunde trollbinda en publik och nu är det äntligen dags igen då bandet besöker Göteborg och Stockholm i början av december.

DATUM
3 december – Göteborg, Parken
4 december – Stockholm, Strand/Popaganda

Ytterligare information om spelningarna hittar du här.

HEMSIDOR
www.fuckbuttons.co.uk
www.myspace.com/fuckbutton

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

willy-clay-band

Var sak har sin tid däruppe… norr om polcirkeln. Man funderar både en och två gånger innan man agerar. Och har man inget vettigt att säga är det bättre att tiga.
Norrländsk mentalitet som medlemmarna i Kiruna-bandet Willy Clay Band vuxit upp med och som kan vara en bidragande orsak till att det tagit hela fyra år att följa upp hyllade debuten “Rebecca Drive” med nya albumet Blue.

Tillsammans med producenten Ollie Olson (Robyn, Christian Walz m fl) har WCB med varsam hand förnyat sig. Det handlar fortfarande i grund och botten om melodiös rock med country- och americanainfluenser. Det här är musik med rötter, och WCB har skapat sig en alldeles egen nisch.

WCB skivdebuterade 2005 med “Rebecca Drive”. Ett album som spelades in utanför Nashville med Will Kimbrough som producent och med musiker som Bucky Baxter och Garth Hudson som gäster. Hemma i Norrbotten blev plattan omedelbart en succé och sakta men säkert, tack vare mängder av goda recensioner, ett ihärdigt turnerande och, kanske framför allt mun-till-mun-metoden (detta var innan Facebook) spred sig ryktet om WCB och plattan sålde så småningom bättre än många, betydligt mer hypade, svenska band och artister.

Under resans gång har man hunnit spela, i flera omgångar, i Norge, Storbritannien och USA. Här hemma gjorde de att antal turnéer där höjdpunkterna (åtminstone publikt) var förbandsspelningar till John Fogerty i Piteå och på Globen i Stockholm 2006.

willy-clay-band-blue

28 oktober släpps då Blue, som inte bara ståtar med årets vackraste svenska albumomslag utan som även banar väg åt kommande sverigeturné i januari-februari nästa år. Releasefesten hålls i Kirunas Folkets Hus, lördagen 31 oktober. Det ser dock ut att bli utsålt – om det inte redan hunnit bli det. Ibland går det tvärtom väldigt fort där uppe… norr om polcirkeln.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

julian-casablancas-phrazes-for-the-young

The Strokes frontman Julian Casablancas släpper soloalbumet “Phrazes for the Young” den 4 november. Albumet spelades in under 18 månader i Los Angeles, New York och Nebraska tillsammans med producenten Jason Lader. Julian har själv skrivit och komponerat de åtta låtarna på “Phrazes for the Young”

Första singel ut från albumet är “11th Dimension”.

Låtlista:
1. “Out of the Blue”
2. “Left & Right in the Dark”
3. “11th Dimension”
4. “4 Chords of the Apocalypse”
5. “Ludlow St.”
6. “River of Brakelights”
7. “Glass”
8. “Tourist”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

metallica

En serie-stalker har gäckat en rad amerikanska artister under mer än ett decennium och nu har turen kommit till hårdrocksbandet Metallica. I mars beslutade tingsrätten i Los Angeles County att godkänna en ansökan om besöksförbud inlämnad av bandets trummis Lars Ulrich. Kvinnan det handlar om heter Karen Jane McNeil och får nu inte befinna sig på mindre än 150 yards avstånd från bandmedlemmarna, deras familjer samt personerna som sköter Metallicas populära fanclub.

Så sent som förra veckan fick även den forna ‘N Sync-medlemmen Justin Timberlake igenom ett besöksförbud gentemot samma kvinna efter att ha anklagat henne för att ta sig in genom grinden till hans hem och vägrat att gå därifrån.

Detta är inte första gången McNeil har varit i rampljuset. Redan 1995 så råkade Guns N’ Roses sångare Axl Rose ut för samma sak och hon dömdes senare till ett års fängelse för att ha brutit mot besöksförbudet som utfärdades då.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

slumber

Det melodiska doom metal-bandet Slumber från Stockholm har gått skilda vägar med sin trummis Ted Larsson på grund av privata skäl. Bandet, som har bokat tid i studion den 7 januari för att påbörja inspelningen av sitt nya album “Resonance”, kommer för tillfället att använda sig av två olika sessionstrummisar.

“Resonance” kommer att spelas in och mixas under fyra veckor vid Panic Room Studios i Skara och väntas släppas någon gång sent under våren. Plattan kommer att gästas av sångerskorna Ida Sundquist och Lina Svärd samt kören Vinköl.

Slumber släppte sitt debutalbum “Fallout” 2004 genom det numera inte längre existerande holländska skivbolaget Karmageddon Media.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009
Arch Enemy

Arch Enemy

Dödsmetallbandet Arch Enemy från Halmstad meddelar genom Twitter att de har låtit filma sin spelning i Sydkoreas huvudstad Seoul i söndags. Hur eller om denna kommer att släppas i form av en DVD eller liknande har inte avslöjats. Arch Enemys senaste album “The Root of Evil” nådde en sjundeplats på den japanska listan för internationella artister.

Arch Enemy kommer i december att ge sig ut på en turné genom Europa som huvudakt tillsammans med tyska thrash-veteranerna Destruction samt amerikanska Abigail Williams och Triosphere.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009
Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck

Inga förändringar skedde i toppskiktet på Svensktoppen under veckan som gick men däremot så närmar sig Lars Winnerbäck & Miss Li nu förstaplatsen som innehas av Caroline af Ugglas och låten “Vi blundar”. Två nykomlingar har tagit sig in på listan nämligen “Monte Carlo” med dansbandssuccén Larz-Kristerz som nyligen släppt ännu ett bejublat album samt “New Love In Town” från 80-talsrockarna Europe som gjort en både efterlängtad och framgångsrik comeback.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

dave-mustaine

Dave Mustaine och thrash metal-pionjärerna Megadeth har under hösten släppt sitt nya album “Endgame” som givits ett varmt välkomnande av hårdrockspressen men skivbolaget Roadrunner Records är han långt ifrån nöjd med och han anklagar dem för att använda sig av rena utpressningsmetoder.

Mustaine, som en kortare period var gitarrist i Metallica innan han bildade sitt egna band, berättar att Roadrunner ville förlänga kontraktet med bandet och hotade med att stoppa försäljningen av “Endgame” om han inte gick med på detta.

Megadeth har ytterligare ett album att släppa innan de har fullföljt sitt åtagande gentemot Roadrunner Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 27th, 2009

los-campensinos

Los Campesinos! återvänder 3 februari med albumet “Romance is boring” – uppföljaren till 2008 års “We are beautiful, we are doomed”.

Septetten från Wales har än en gång jobbat med producent John Goodmanson (Blonde Redhead, Nada Surf, Posies). Tredje fullängdaren bjuder på femton spår, inklusive singeln “There are listed buildings” och den uppmärksammade blogglåten “The sea is a good place to think of the future”.

Los Campesinos! består av Neil, Ellen, Ollie, Tom, Gareth, Harriet och nya medlemmen Kim.

There Are Listed Buildings from Los Campesinos! on Vimeo.

The Sea Is A Good Place To Think Of The Future from Los Campesinos! on Vimeo.

...