Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

moneybrother-2009

Den 27 oktober blir det stor konsertfest på Cirkus i Stockholm. Förutom Moneybrother är det nu klart att det blir två till band; Promoe och Invasionen. På en och samma kväll kommer ni att få se på samma scen tre av Sveriges största egensinniga musikpersonligheter; Mårten Edh, Dennis Lyxzén och Anders Wendin.

Mårten Edh från Looptroop Rockers och Promoe, som med senaste skivan “Kråksången” (hans första på svenska) verkligen tagit stora klivet in i folks hjärtan och öron. Numer uppträder han med det eminenta bandet Spiderdogs. Dennis Lyxzén från Refused, The (International) Noise Conspiracy och nu Invasionen. Och till sist; Anders Wendin – kvällens avslutning: Moneybrother.

Invasionen kommer även spela i Göteborg på Trädgår’n den 24 oktober. Dock ingen Promoe då.

Promoe och Invasionen

Promoe och Invasionen

OM INVASIONEN
Invasionen!!! Efter att ha spenderat 90-talet med att sätta en ny ribba för intensitet med Refused och 2000-talet med att turnera precis hela världen från Kina till Usa med The (International) Noise Conspiracy så är Dennis Lyxzén tillbaka med sitt nya band Invasionen.

Efter en sejour med klassika skivbolaget American Recordings och idoget turnernade i USA med INC så kommer han närmare hemmet än någonsin. För första gången så skrivs texterna på svenska och musik är rotad i en svensk musiktradition mycket mer än en amerikansk eller engelsk.

Invasionen har sin upprinnelse i ett projekt som hette The Lost Patrol Band. Ett band som fanns som ett slags projekt under 5 års tid. Med två fullängdare och en singel och en hel hög turnerande under sitt bälte så bestämde dom sig i januari 2008 för att det var dags att byta språk och riktning. Från en relativt lättsam powerpop/punk på engelska till mer allvarstyngd rock på svenska. Således föddes Invasionen. Förutom Dennis Lyxzen på sång och gitarr så består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och Andre Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor. 2010 markerar starten på ett nytt årtionde och då släpps också Invasionens debutalbum “Hela Världen Brinner!”

DATUM:
24 oktober – Göteborg, Trädgår’n (Förband: Invasionen)
27 oktober – Stockholm, Cirkus (Förband: Promoe & Invasionen)

BILJETTER
300kr + serviceavgift. KÖP BILJETT.
Biljetter säljs på www.eventim.se och 0771-651 000.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

kurt-nilsenNär multitalangen Toby Keith den 16 november ställer sig på Cirkus scen i Stockholm gör han det efter en norsk framgånssaga till countryinspirerad singer-songwriter. Kurt Nilsen heter han och det är ett namn att lägga på minnet.

Kurt Nilsen är den osannolika berättelsen om den norske countrysångaren som upptäcktes genom norska tv-programmet Idol. Efter en säker seger gick han vidare till World Idol och slog där självaste Kelly Clarkson i finalen. Efter det har Kurt Nielsen släppt ett flertal album, som sålt både enkel, dubbel och trippel-platina i hemlandet. Under sin senaste turné spelade Kurt Nilsen inför 150.000 fans och i den countryinfluerade singer-songwriters senaste album från 2008 gör han en vacker Hank Williams-cover tillsammans med ingen mindre än countrylegenden Willie Nelson. Albumet, som heter “Rise To The Occation”, sålde över 100.00 exemplar i Norge vilket är trippel platina.

Den 16 november öppnar Kurt Nilsen för coutrygiganten Toby Keith på Cirkus i Stockholm.

Toby Keith, å sin sida, har många strängar på sin välstämda lyra. Den grammynominerade superstjärnan inom folk- och countrymusik är artist och producent, ägare av både skivbolag och restauranger och filmer, han har sålt över 25 miljoner album bara under det senaste decenniet och framförallt: han är en multitalang utan dess like.

Uppvuxen i Oklahoma lämnade Toby Keith sin hemstad med siktet inställt på Nashville, i bagaget hade han en handfull demos som snart skulle utgöra grunden för hans självbetitlade debut som såg dagens ljus 1993 och innehöll flera av hans största hits såsom ”Who’s your daddy” ”Courtesy” ”Cowboy” ”How do you like me now” och ”God love her”. För att nämna bara några.

Idag är Toby Keith en av USA:s mest säljande artister (den fjärde bäst säljande under det senaste decenniet i USA!) och med närmare 70 miljoner airplays är han i gott sällskap av hitmakare som Elton John, The Bee Gees och John Lennon. I januari släpptes Toby Keiths album ”That Don’t Make Me A Bad Guy” och i November är det dags för den svenska publiken att få sin beskärda del av multitalangen från Oklahoma.

För mer information, besök www.tobykeith.com och www.myspace.com/kurtnilsenofficial.

Datum:
16.11 Cirkus, Stockholm

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

katatonia

Det svenska metalbandet Katatonias nya album “Night Is The New Day” släpps den 4 november och har fått idel höga betyg från den europeiska rockpressen:

Norge
Norway Rock Magazine 5.5/6

Finland
Soundi 5/5
Sue 9/10

England
Rocksound 9/10
Guitarist 5/5

Tyskland
Rock Hard 8.5/10
Legacy 14/15 (nr 1 på Soundcheck)
Heavy! 11/12 ”
Zillo album of the month
Metal.de 10 /10


KatatoniaQuantcast

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009
Pearl Jam

Pearl Jam

En rad amerikanska artister, bland dessa Pearl Jam, R.E.M., Steve Earle, Rage Against The Machine och Nine Inch Nails, krävde igår att regeringen ska avslöja namnen på de låtar som spelats på hög volym under timmar eller dagar i sträck för att tortera fångar sedan 2002.

Rage Against The Machine’s gitarrist Tom Morello säger:
“Det faktum att musik som jag varit med och skapat används i brott mot mänskligheten gör mig illamående. Vi måste sätta stopp för tortyr och stänga Guantanamo nu.”

Roseanne Cash, countrysångerska och dotter till den framlidne countrylegenden Johnny Cash, säger följande till Washington Post:
“Musik får aldrig användas som tortyr… Det är oacceptabelt. Det är svårt att ens föreställa sig.”

Många av dessa artister har också startat en ny lobbykampanj som syftar till att stänga Guantanamo-fängelset där en stor del av tortyren under Bush-administrationen ägde rum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

Nu är det klart.
Putte i parken genomförs även 2010.
De datum du ska skriva upp i almanackan redan nu är 28-31 juli.

Efter två lyckade festivalår satsar Putte i parken på ett succéår 2010.
Mellansveriges nya stora musikfestival arrangeras då den 28-31 juli, onsdag till och med lördag, på och kring Rävåsen i centrala Karlskoga.

– Och naturligtvis blir det mängder av nyheter när vi nu bygger på och ut Putte i parken, säger arrangören Niclas Lagerstam.
– Hela den aktuella veckan ska gå i Putte i parkens tecken i Karlskoga och tanken är att hela festivalen och allt runt omkring ska bli bättre och större.

– På artistsidan kommer vi att presentera akter inom kort och vi för diskussioner med flera artister av hög internationell klass, berättar Niclas Lagerstam.
– Vi siktar helt enkelt på att överträffa 2009 års festival i alla avseenden.

Bland nyheterna finns även ett nytt campingområde under festivalveckan.
– Och gärna lite bättre campingväder…
Det blir även ett nytt Projekt Putte där sista delen av årets Projekt Putte, det om mobbning tillsammans med Friends, just slutförs.

– Vi ska presentera alla nyheter och alla akter i den takt de blir klara, säger Niclas Lagerstam.
– Men eftersom så många frågat, messat och mejlat om Putte 2010 så ville vi redan nu släppa datumen för nästa sommars festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

charlotta-huldtCharlotta Huldt, operasångerska, regissör, konstnärlig ledare och grundare av Spagettioperan, Reginateatern i Stockholm, har tilldelats Claes Fellboms stipendium för utveckling och förnyelse av operakonsten.

Charlotta Huldt tilldelas stipendiet “för hennes självuppoffrande och engagerade arbete med Spagettioperan Regina”.

– Eftersom det intresserar mig hur man kan gå ut till nya publikgrupper med opera och framföra opera på nya sätt, blev det naturligt att jag i och med instiftandet insåg att det Charlotta gör på sin spagettiopera, verkligen är något alldeles unikt och eget. Hon ger opera en helt ny förpackning. Och eftersom hon, trots minimala ekonomiska resurser, ändå har lyckats höja den konstnärliga kvalitén allt eftersom, så kanske detta pris kan uppfattas som en uppmuntran för just detta arbete, säger Claes Fellbom.

Charlotta Huldt är utbildad vid Kungliga Musikaliska Akademien i Danmark och vid Operahögskolan i Stockholm. Hon har även tilldelats Jenny Lindstipendiet. Tillsammans med sin man startade Charlotta Spagettioperan på Reginateatern i Stockholm 1997. Under två år drev de även Ystadsoperan. Charlotta har regisserat ett tjugotal operor, översatt över tio libretton, arbetat som scenograf, koreograf och allt annat förenat med operaproduktion. Hon har fortsatt sin sångkarriär och sjungit roller som Marie i Die Tote Stadt, Cherubin i Figaros bröllop, Dorabella i Così fan tutte, Rosina i Barberaren i Sevilla, Adina i Kärleksdrycken med flera.

Claes Fellboms stipendium instiftades i samband med att Folkoperans grundare och före detta konstnärliga chef, Claes Fellbom, avtackades i maj 2008. Claes Fellboms stiftelse är en fond som vänder sig speciellt till sångare, regissörer och repetitörer (utbildade vid operahögskola eller motsvarande) som vill starta fristående operaprojekt utanför institutionerna. Projekten ska ha som konstnärligt syfte att bredda och fördjupa intresset för opera särskilt bland operaovana publikgrupper. Prissumman är på 30.000 kr och Charlotta Huldt är den första stipendiaten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

skindred

Vad som ligger bakom Skindreds unika sound är svårt att sätta fingret på. Men några gissningar: Bakgrunden på Newports mörka gator. Dancehallrötterna. Sättet att slå samman metalriff med drum’n’bass-takter. Resultatet är raggametal och den 20 februari är det dags för ett Skindred-besök på Göta Källare i Stockholm! Biljettsläpp 26 oktober.

Skindreds hopkok av metal, punk, rock, hip-hop och reggae resulterar i en slags raggametal, eller som bandet själva säger: nu-reggae. Tack vare skivkontraktet med Lava Records i kombination med flitigt spelande växte sig bandet stora i metalens undergroundvärld i mitten av 2000-talet. Tre album senare, nu senast “Shark Bites and Dog Fights” som släpptes i september, är deras dub-sound än mer utvecklat och turnéer med Gogol Bordello, Flogging Molly, Korn och Disturbed har tagit Skindred vidare till nya nivåer. Och gjort dem till ett liveband som måste upplevas just live!

Hemsidor
www.skindred.com
www.myspace.com/skindred

Konsertinfo:
20.2 Stockholm, Göta Källare

Skindred spelar även på Sticky Fingers i Göteborg den 19 februari.

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

them-crooked-vultures

Dave Grohl (Foo Fighters), John Paul Jones (Led Zeppelin) och Joshua Homme (Queens of the Stone Age) har tillsammans bildat bandet Them Crookes Vultures. Nu står det äntligen klart att de släpper album den 18 november.

Debutalbumet innehåller 13 nyskrivna låtar som de tillsammans spelat in och producerat. Bandet gjorde sitt första liveframträdande i augusti i år och har sedan dess gjort några få spelningar. Nu kommer äntligen albumet med studioversionerna av låtarna de framfört live.

Den 6 december är det europapremiär för deras turné, se datum nedan:
Dec 6 Munich – Zenith
Dec 7 Berlin – Columbiahalle
Dec 8 Cologne – Palladium
Dec 10 Plymouth, England – Pavilions
Dec 11 Portsmouth, England – Guildhall
Dec 13 Blackpool, England – Empress Ballroom
Dec 14 Birmingham, England – O2 Academy
Dec 15 Edinburgh, Scotland – O2 Academy
Dec 17 London, England – HMV Hammersmith Apollo
Dec 18 London, England – HMV Hammersmith Apollo

them-crooked-vultures-album

Them Crooked Vultures självbetitlade album släpps den 18 november, se fullständig låtlista nedan:
No One Loves Me & Neither Do I
Mind Eraser, No Chaser
New Fang
Dead End Friends
Elephants
Scumbag Blues
Bandoliers
Reptiles
Interlude With Ludes
Warsaw or The First Breath You Take After You Give Up
Caligulove
Gunman
Spinning In Daffodils

...