Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

takida-2

Den 13 november är det dags för turnépremiär i Sundsvall för ett av Sveriges största rockband Takida, sedan följer 8 spelningar runt om i Sverige. Nu kan vi meddela att spelningen på Hovet i Stockholm sålt ut! På grund av produktionstekniska lösningar kan vi dock släppa upp fler biljetter. Biljetterna släpps på fredag den 23 oktober kl 09.00.

Med knappt en månad kvar till turnén ryker biljetterna till övriga spelställen i rask takt.
Skaffa din biljett nu om du inte redan gjort det!

Med på turnén är Sonic Syndicate som spelar i alla städer förutom Huskvarna.

Hemsidor:
www.takidamusic.com
www.myspace.com/takidamusic
www.sonicsyndicate.com

Speldatum:
FREDAG 13 NOVEMBER – SPORTHALLEN, SUNDSVALL — Fåtal biljetter kvar!
LÖRDAG 14 NOVEMBER – IDUN FOLKETS HUS, UMEÅ — Fåtal biljetter kvar!
TORSDAG 19 NOVEMBER – SPORTHALLEN, LINKÖPING
FREDAG 20 NOVEMBER – NÖJESFABRIKEN, KARLSTAD
LÖRDAG 21 NOVEMBER – CONVENTUM CONGRESS, ÖREBRO — Fåtal biljetter kvar!
TORSDAG 26 NOVEMBER – LISEBERGSHALLEN, GÖTEBORG — Fåtal biljetter kvar!
FREDAG 27 NOVEMBER – BALTISKA HALLEN, MALMÖ
LÖRDAG 28 NOVEMBER – HOVET, STOCKHOLM — Extrabiljetter släpps 23 okt!
FREDAG 4 DECEMBER – FOLKETS PARK, HUSKVARNA

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar ni här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

ov-hell

Medlemmar från flera av de internationellt mest framgångsrika metalbanden från vårt grannland i väster har strålat samman i ett nytt band benämnt Ov Hell. Med flera norska grammisar i truppen så består gruppens kärna bildas av låtskrivaren King, framför allt känd från Gorgoroth, samt Dimmu Borgirs sångare Shagrath. Ov Hell kommer att släppa sitt debutalbum tidigt nästa år genom Indie Recordings, Norges största oberoende skivbolag.

Ov Hells sättning i studion är som följer:
Shagrath (DIMMU BORGIR, CHROME DIVISION) – Sång
King (GOD SEED, GORGOROTH, JOTUNSPOR, I, SAHG, AUDREY HORNE) – Bas
Ice Dale (ENSLAVED, I, AUDREY HORNE, TRINACRIA, DEMONAZ) – Gitarr
Frost (SATYRICON, 1349) – Trummor
Teloch (NIDINGR, GOD SEED, 1349, UMORAL) – Gitarr

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

jethro-tull-2007-large-color

En av den progressiva rockens verkliga giganter, Jethro Tull, har under sina fyra decennier sålt 60 miljoner album och i vår är de aktuella med två konserter i Sverige. Första spelningen är i Göteborg på Lisebergshallen den 17 april, följt av en konsert på Annexet i Stockholm den 18 april. Biljetterna till konserterna släpps den 27 oktober.

I slutet av 60-talet samlades ett gäng unga optimistiska musiker i Luton med Ian Anderson i spetsen. Med gränslös kärlek till bluesmusiken som gemensam nämnare uppstår Jethro Tull. En sammansvetsad grupp som snabbt tar sig från ett populärt inslag på pubarna i södra England till Londons stora scener.

Bandets andra album ”Stand Up” toppade Englandslistan och öppnade även dörrarna till den internationella arenan. Skivorna ”Benefit”, ”Aqualung” och ”Thick as a Brick” följde och bandets framgångar över världen var ett faktum. På en musikalisk scen där de rivaliserade med storheter som bland annat Led Zeppelin hittade Jethro Tull sin egen väg genom att mixa samman hårdrock med engelsk folkmusik och inte minst blev Ian Andersson ett känt signum för bandet med sin tvärflöjt.

I april kommer Jethro Tull under ledning av Ian Anderson till Sverige, tillsammans med Martin Barre, Doane Perry, John O’Hara och David Goodier, för två efterlängtade konserter.

Nyligen släpptes en tidigare outgiven DVD-film, “Live at Madison Square Garden”, som även innehåller en CD från den unika konserten i New York 1978 och den 25 november släpps ”The Christmas Album”, en dubbel-CD med julmusik som Jethro Tull spelat in i St Bride’s Church i London.

Konsertinfo
17.4 Göteborg, Lisebergshallen
18.4 Stockholm, Annexet

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

ace-frehley-2009

I morgon fredag 23 oktober kl 10.00 kommer det att släppas lite extrabiljetter till Kiss-gitarristen Ace Frehleys spelning på Debaser Medis i Stockholm. Ett fåtal av dem är till våning ett. Övriga till våning två och vår biograf. Vad innebär det det då att se en konsert i bion?

Du ser konserten sittande i Debasers biosalong på våning två genom ett gigantiskt panoramafönster, och hör det hela genom ett högtalarsystem anpassat för konserter. Ett nytt system gör det också möjligt för dig att höra publikljudet från våning ett. Du bör vid köp vara medveten om att upplevelsen av konserten inte är riktigt densamma som på våning ett. Det finns en bar på våning två (du får ta med dryck in i biosalongen).

Se bifogad biljettlänk och notera de två olika typerna av biljetter.
http://www.debaser.se/kalender/3202/.

Ytterligare information om Ace Frehleys Sverige-spelningar och biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

melody-gardot

Den amerikanska sångerskan MELODY GARDOT har gjort succé i Sverige efter sin medverkan i Skavlan den 25 september. Hennes personlighet och osentimentala berättelse om olyckan som förändrade hennes liv gick rakt igenom TV-rutan.

Hennes senaste album ”My One and Only Thrill” nådde GULDSTATUS i Sverige för ett tag sedan. Det ligger etta på albumlistan och har redan sålt i över 35 000 ex. Två singlar från albumet har hittills släppts “Who Will Comfort Me” och “Baby I’m a Fool”.

Våren 2010 kommer MELODY GARDOT till Sverige för tre konserter och biljetterna släpps den 28 oktober.

Konsertinfo
23.4 Malmö, Konserthuset
25.4 Stockholm, China Teatern
4.5 Göteborg Konserthuset

Konserten i Malmö är ett samarbete med KB.

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

Hårdrocksbandet Wolf från Örebro turnerar just nu i Finland tillsammans med 80-talslegenderna W.A.S.P men ordinarie gitarristen Johannes “Axeman” Losbäck stannade hemma på grund av att han var upptagen på annat håll. Han försäkrar dock alla om att han fortfarande är med i bandet och lovar att han på nästa tur till Finland kommer att spela två gitarrer samtidigt för att gottgöra detta. Simon Johansson från Memory Garden och Bibleblack hoppar in som tillfällig ersättare på denna turné.

johannes-losback

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2009

ozzy-osbourne

Den legendariska Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbourne kommer att göra Metallica sällskap på scen den 30 oktober då de spelar på Madison Square Garden i New York som en del i 25-årsfirandet av Rock and Roll Hall of Fame.

Bland övriga artister som kommer att uppträda i firandet den 29-30 oktober finns några av rockhistoriens största namn såsom U2, Bruce Springsteen och Simon & Garfunkel.

...