Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

rodrigo-y-gabriela

När den världsberömda akustiska duon Rodrigo y Gabriela uppträdde på Riviera Theater i Chicago i fredags den 16 oktober fick publiken bevittna ett något oväntat gästframträdande. Den dynamiska mexikanska duon fick sällskap av ingen mindre än Metallicas basist Robert Trujillo som framförde Metallicas klassiker “Master of Puppets” och “Orion” tillsammans med bandet. Ett klipp från spelningen kan ni själv se nedan.

Efter spelningen skrev duon på sin Twitter:
“Amazing show at Chicago. Robert Trujillo jammed with us on stage great fun and amazing guy he is!! Loved the crowd!!! Gracias!!!”.

Rodrigo y Gabriela släppte sitt nya album “11:11” den 8 september genom ATO Records. Plattan spelades in på turistorten Ixtapa på den mexikanska sydvästkusten av bandet själva med assistans av John Leckie på två låtar. Mixning skedde i Wales och London av Colin Richardson, en av metalvärldens mest välkända producenter och som tidigare arbetat med bland andra Slipknot och Trivium.

“11:11” är bandets personliga tack till elva artister som inspirerat dem i deras karriär. En av låtarna, “Atman”, gästas av den skickliga jazz- och metalgitarristen Alex Skolnick från Testament och är tillägnad den tragiskt mördade gitarristen “Dimebag” Darrell Abbott, känd från Pantera och Damageplan. “Atman” är sanskrit och betyder ungefär “själ”, den del av människan som aldrig kan dö. Rodrigo y Gabrielas självbetitlade debutalbum från 2006 har hittills sålt mer än en halv miljon exemplar världen över.

Rodrigo Sanchez och Gabriel Quintero växte upp i Mexico City och började spela tillsammans i thrash metal-bandet Castlow (som senare bytte namn till Terra Acida) som kämpade på i underjorden och spelade live i hemstaden i sju års tid. Paret flyttade sedermera till Irland där de bildade den akustiska duon som haft stora internationell framgångar. De har bland annat uppträtt på “Late Show” med David Letterman.

“Som en stor del av den mexikanska ungdomen så influerades vi starkt av amerikanska metalband som Metallica, Megadeth och Pantera men också Sepultura”, berättar Gabriela.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

tokio-hotel

Äntligen – Tokio Hotel live i Sverige! Det är nu nästan två år sedan de tyska superfavoriterna tvingades ställa in sin planerade och utsålda Sverigespelning, och ingen har längtat mer än vi. Den 4 mars nästa år ställer de sig på Ericsson Globes scen i Stockholm och den 5 mars är det dags för Scandinavium i Göteborg. Biljetterna släpps klockan 09.00 måndag den 26 oktober.

Fenomenet Tokio Hotel kan inte ha undgått någon. Miljontals MySpace-lyssningar och Youtube-visningar pekar på att bandet som slog igenom i Tyskland 2005 med singeln ”Durch den Monsun” inte längre bara är Tysklands stoltheter. De har erövrat världen och möts av tusentals fans var de än gör nedslag. I Sverige har väntan varit lång. Sist Tokio Hotel var inbokade för en Sverigespelning var i början av 2008 och då sålde biljetterna slut snabbare än någon hann uttala ordet flickfavorit. Tyvärr tvingades bandet då ställa in spelningen på grund av vokalisten Bill Kaulitzs akuta halsoperation, men som ordspråket lyder: den som väntar på något gott…

I början av oktober i år landade Tokio Hotels album Humanoid i butikerna. Det närmar sig nu guldstatus i Sverige och är ytterligare en bekräftelse på att Tokio Hotels storhetstid ännu varar. Sen den inställda spelningen 2008 har vi jobbat hårt för att få det tyska popundret till Sverige för en livespelning. Nu händer det äntligen – i mars är Tokio Hotel tillbaka på svensk mark. Förbered er på ett spektakel som ingen vill missa!

www.tokiohotel.com

Observera: Ingen åldersgräns gäller på konserten.

Turnéinfo:
4.3 Stockholm, Ericsson Globe
5.3 Göteborg, Scandinavium

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

shakira-she-wolf

Nu startar The Phone House en Nokia Illuvial-tävling där Illuvialtelefoner och en träff med Shakira i Berlin står på spel.

Tävlingen går ut på att svara rätt på tre frågor under tidspress och vinsterna som står på spel är:

1:a pris: Träffa Shakira!
Du får 2 biljetter till “She Wolf night out” 3:e november + resa och hotellrum för två personer i Berlin. (Vinnaren får själv stå för färd till och från flygplatsen) Samt en Nokia 6700 Illuvial.

2:a pris: Nokia 5330 Illuvial + 5 000 kr att handla för i Nokia Music Store.

3:e pris: Nokia 6303 Illuvial + 100 kr att handla för i Nokia Music Store.

Tävla på www.phonehouse.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

the-horrors

Att MUSE spelar på Hovet på lördag är ingen nyhet!
Men att de får sällskap av inga mindre än The Horrors är en grymt positiv nyhet för alla som har biljett.

The Horrors som varit aktiva sedan mitten av 00-talet skapade sig snabbt ett namn i London för sin look, sitt ljud och frenetiska liveframträdanden. Med sig i bagaget har de sitt nya album Primary Colours som släpptes i Maj. The Horrors kommer inte bara värma upp Hovet på lördag, de kommer att göra den gamla ishallen glödhet!

I skrivande stund finns det ett fåtal biljetter kvar så chansen har ännu inte glidit dig ur händerna… Missa inte detta!!

Hemsidor:
thehorrors.co.uk
www.myspace.com/thehorrors
www.muse.mu
www.myspace.com/muse

Speldatum:
LÖRDAG 24 OKTOBER – HOVET, STOCKHOLM

Biljetter till konserten kostar 470 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

enya-the-very-best-of-enyaTjugotvå år har gått sedan Enya (eller Eithne Ní Bhraonáin som hon egentligen heter) släppte sitt självbetitlade debutalbum. Under den tid som gått har Enya blivit en av världens mest framgångsrika artister och musiker med över 70 miljoner sålda album i sitt namn och en radda priser inkluderat fyra Grammy och tre World Music Awards. Hon är den största irländska musikexporten någonsin efter U2. 25 november släpper så Enya sitt första samlingsalbum, The Very Best Of Enya, som spänner över hela hennes musikaliska karriär där hon konstant haft vid sin sida nära vännerna och samarbetspartnerna Nicky och Roma Ryan.

Enyas säregna kombination av klassisk inspiration, keltisk atmosfär och popmelodier är tydlig genom The Very Best Of och belyser några av ögonblicken under en häpnadsväckande karriär. Från hennes internationella genombrott Orinoco Flow, som lade hela världen för hennes fötter, till den sorgsna stillheten i Only Time, som i efterdyningarna av 9/11 tjänade som en tröstande smekning på kinden – The Very Best Of kapslar in Enyas vackraste och mest älskade verk till dags dato.

The Very Best Of’ sammanfattar höjdpunkterna från Enyas hela karriär, från debutalbumets Boedicea till första singeln från senaste alstret And Winter Came, Trains and Winter Rains. Genom albumets gång återfinns en remarkabel kollektion av hits och favoriter som fortfarande spelas flitigt på radiostationer världen över: Anywhere Is, Caribbean Blue, Book of Days och Amarantine. Det ger även lyssnaren något nytt, här i form av en avskalad, hittills outgiven version av Aniron som ju återfanns i Peter Jacksons Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Rings.’

The Very Best Of’ kommer även att finnas tillgänglig i en CD/DVD-utgåva. Detta är den mest omfattande Enya-dvd:n till dagens datum, då den innehåller tretton videor samt intervju och bakom-kulisserna-reportage. Den innehåller även två minidokumentärer i formatet making-of som utforskar hur Caribbean Blue- och Only Time-videorna blev till.

Enyas speciella, hänförande ljudbild har redan lagt grunden till en av de mest extraordinära berättelserna i nutida musikhistoria, och det är en historia som kommer att fortsätta berättas och utvecklas under många år framöver.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009
Photographer: Anna Ledin

Photographer: Anna Ledin

Art rock-bandet Cult of Luna från Umeå kommer att släppa nytt material i början av nästa år men denna gång handlar det inte om en vanlig CD-skiva utan om en bok. Med titeln “Eviga Riket” så kommer det att vara en novell som beskriver Holger Nilssons liv, den person som bandets senaste platta, konceptalbumet “Eternal Kingdom”, handlade om.

“Eviga Riket” kommer att släppas med både svensk och engelsk text tillsammans med en ljudbok där de återberättade texterna ackompanjeras av helt nytt material skrivet av gruppen enbart för detta projekt. Texterna baseras på en autentisk journal som hittats i ett gammalt mentalsjukhus.

Boken / ljudboken kommer att finnas ute till försäljning i början av 2010 genom C.O.L Press.

Cult of Luna släppte tidigare i år DVD:n “Fire Was Born” genom Earache Records som består av en liveshow från Scala i London den 1 juli 2008, intervjuer med bandmedlemmarna samt videor för låtarna “The Watchtower”, “Leave Me Here” och “Back To Chapel Town”.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 21st, 2009

a-ha-2005

Den norska trion A-ha har beslutat sig för att avsluta sin karriär efter nästa års världsturné. Efter detta besked så sålde deras avskedskonsert den 4 december 2010 i huvudstaden Oslo ut på bara några timmar. Detta uppger nyhetsbyrån NTB. Ytterligare en konsert den 3 december har nu bokats in, även denna på Spektrum.

A-ha bildades 1982 och slog igenom på allvar tre år senare med monsterhiten “Take On Me”. Detta är den enda norska låten som någonsin toppat den amerikanska Billboard-listan. 1994 tog de en paus men återförenades 1998 för en speling på galan för Nobels fredspris. De har sålt omkring 40 miljoner album över hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009
Sparzanza

Sparzanza

Hårdrocksbandet Sparzanza från Karlstad har släppt en ny video för sin cover-version av Billy Idols klassiker “Rebel Yell” vilken du kan se nedan. Låten släpptes den 1 oktober som en digital singel med två varianter av titelspåret – en komplett version och en version till radio. Singeln kan köpas genom iTunes eller lyssnas till på Spotify.

Sparzanza lät nyligen meddela att de funnit en ny gitarrist i Magnus Eronen som tidigare spelat med Moaning Wind, Space Probe Taurus och Capricorn. Eronen ersatte David Johannesson som lämnade gruppen förra året för att spela med Göteborgs-bandet Mustasch.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 21st, 2009
Amon Amarth

Amon Amarth

Som vi tidigare rapporterat så kommer det svenska dödsmetallbandet Amon Amarth att genomföra en turné i Australien i slutet av november. Efter det har det nu bokats in två datum i Indonesien och Taiwan. Den 1 december kommer bandet att spela på Pantai Karnaval Ancol i Jakarta och den 3 december på Young Lion Culture Center i Taiwans huvustad Taipei.

Amon Amarth släppte den 1 september en deluxe-version av sitt album “The Crusher” i Europa genom Metal Blade Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 21st, 2009

boy-george

Boy George har avslöjat att han har skrivit en låt om Amy Winehouse som liksom han själv har tampats med en hel del missbruksproblem. Den forna frontmannen i 80-talssuccén Culture Club skrev sången under sin tid i fängelset nyligen efter att ha dömts för att utan orsak ha fängslat en manlig eskort i sin lägenhet i London.

Låten bär titeln “Your Pain Makes a Beautiful Sound” och innehåller textraden “You’re a genius, you’re a car crash/ It’s hard to say what you do best.”. Boy George och Amy Winehouse har träffats en gång backstage på klubben Koko i London där de diskuterade en gemensam favoritlåt, den Phil Spector-producerade “He Hit Me (And It Felt Like A Kiss)” som framfördes av den amerikanska tjejgruppen The Crystals vilka hade flera hitlåtar i början av 60-talet.

Boy George berättar i en intervju med The Times att han har skrivit en hel del nytt material som kommer att släppas nästa år.

...