Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

u2-360-degrees-tour

På gund av stor efterfrågan:

EXTRAKONSERT MED U2 I HELSINGFORS NÄSTA ÅR!
Olympiastadion, Helsingfors Finland
Fredagen 20 augusti: UTSÅLD!
Lördagen 21 augusti: EXTRAKONSERT!
Biljetterna släpps fredag 23 oktober klockan 08.00 (svensk tid).

Om du missade chansen att köpa U2-biljetter till nästa sommar har du nu chansen igen då biljetterna till extrakonserten den 21 augusti släpps 23 oktober klockan 08.00 (svensk tid).

U2 kommer inte att spela i Sverige nästa sommar men då U2’s extrakonsert är på en lördag möjliggör det även för svenskarna att uppleva U2’s spektakulösa 360° Tour.

Biljetterna säljs via Lippupiste’s websidor www.lippu.fi och antalet är begränsat till max 8 biljetter per person.

U2’s turné 360° har varit en enorm succé med bandets tolfte studioalbum “No Line On The Horizon” i bagaget. Scenproduktionen är banbrytande med sin innovativa 360° design vilket erbjuder publiken en fullständig visuell upplevelse.

All information om turnén, biljettsläpp och en virtuell modell av turnéns unika scenproduktion hittas på U2.com. Som vanligt kommer medlemmar på U2’s hemsida få möjlighet att köpa sina biljetter innan det officiella biljettsläppet.

Turnén är producerad av Live Nation Global Touring och presenterad av BlackBerry.

BILJETTER
Biljetterna släpps fredagen 23 oktober klockan 08.00 (svensk tid).
Endast direktköp med kreditkort, inga reservationer.

150 euro + serviceavgift (sittplats)
90 euro + serviceavgift (sittplats)
55 euro + serviceavgift (ståplats)
30 euro + serviceavgift (sittplats, ev. begränsad sikt)
Ett begränsat antal Red Zone biljetter för 250 euro + serviceavgift

Max 8 biljetter per person.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Okt 20th, 2009

riverdance-farewell-tourMed ett tiotusental shower, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour.

Den 5, 6, 7, 8 och 9 januari spelas Riverdance – The Farewell Tour i Stokholm på Annexet som kvällarna till ära specialdesignats i en intim miljö för bara 1500 besökare per föreställning. Biljetterna släpps den 21 oktober klockan 09.00.

Med sin framgångsrika fusion av irländsk och internationell dans och musik slog Riverdance igenom hos den breda allmänheten 1994, då de irländska dansarna gjorde ett nummer i pausen av Eurovision Song Contest som då avgjordes på Irland. Ett halvår senare bjöd Dublin på den första fullängdsshowen med Riverdance och därefter var världssuccén ett faktum.

Föreställningen är utöver sin karaktäristiska dans känd för sina vackra scenkostymer och den mångfacetterade irländska musiken, skriven av Bill Whelan som både vunnit grammis för Best Musical Show Album för Riverdance-albumet och blivit utsedd till medlem i Royal Irish Academy Of Music. Även artister som U2, Van Morrison och The Dubliners har använt sig av Bill Whelans kompositioner.

Redan från första framträdandet 1994 har temat varit ”floden” (the river), vilket alltså är shownamnets ursprung. Koreografin, som speglar moln som blir till regn som faller i floden och återvänder till marken där nytt liv föds, symboliserar livscykeln. Ekande av irländska erfarenheter av emigration och förnyelse, människor som lämnat sina hemland och rest över hav och sedan under 90-talet återvänt för att berika Irland med erfarenheter och talanger som införskaffats utomlands, har Riverdance hänfört sin publik världen över.

Med ett tiotusental shower i bagaget, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour.

För mer information, se Livenation.se eller Riverdance.com.

Biljettinformation:
5.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
6.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
7.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
8.1 Annexet, Stockholm (kl 19.30)
9.1 Annexet, Stockholm (kl 15.00 samt 19.30)
12.1 Kinnarps Arena, Jönköping
13.1 Kinnarps Arena, Jönköping

Biljetter Stockholm kostar 395 – 595 kr exklusive serviceavgift och släpps den 21 oktober, köps via LiveNation.se, Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00 samt Ticnet-ombud.

Biljetter Jönköping kostar 520 – 565 kr exklusive serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon via Eventim utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Föreställningarna i Jönköping är ett samarrangemang mellan Live Nation och Kulturbolaget.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009
Shout Out Louds

Shout Out Louds

EUROPAVOX är ett globalt projekt med fokus på att marknadsföra den europeiska musikalitetens mångfald. Första upplagan gick av stapeln i Frankrike 2006 men från och med i år ser EU’s kommunikationsenhet till att festivalen även riktas mot det land som för tillfället har ordförandeskapet i EU. Rent konkret innebär det att resan börjar i Sverige 2009 och mellan den 19 – 21 november landar den numer ambulerande festivalen EuropaVox på Debaser Medis / Debaser Slussen i Stockholm.

11 artister, 9 nationaliteter- tre smockfulla konsertdagar

Missa inte chansen att njuta av, dansa till och kanske till och med upptäcka det bästa under den europeiska musikhimlen inom rock, pop, folk, dance mm mm. En musikalisk resa som under under 3 dagar välkomnar:

Shout Out Louds (Se)
Múm (Is)
Das Pop (Be)
Apparat (DE)
James Yuill (Uk)
Delorean (Es)
The New Wine (No)
Ebony Bones (Uk)
Kütu Folk Crew (Fr) m.fl

3-DAGARSPASS
290 SEK + serviceavgift

Antalet 3-dagarspass är limiterat så passa på att köpa medan det finns! Som en bonus till er som köper 3-dagars pass erbjuds ni att komma in gratis till konserten med The Teenagers på Slussen 18/11.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 20th, 2009

metaltown-on-tour

Känslan kring den årliga Metaltown-festivalen på bananpiren är alltid densamma: hunger. Vi vill ha mer, det får inte sluta så här tidigt, vi pallar inte vänta ett år till. Den musikaliska ämnesomsättningen för hårdrockare är som bekant högre än för andra, och hårdrocksfans är precis som banden ständigt utsvultna på föda. Det handlar naturligtvis om dedikation för musiken, att hårdrockare faktiskt lever sin musik på ett annat sätt. Ingen vet det bättre än folket bakom en av Sveriges största festivaler, Metaltown.

Då så. Inte ska vi behöva gå svältfödda till nästa sommar. Damer och Herrar, Metaltown presenterar: Metaltown On Tour! Den 19-21 november ser vi Metaltown On Tour i Göteborg, Malmö och Stockholm. Biljetter finns ute nu.

Precis som med Metaltown-festivalen är konceptet för Metaltown On Tour att ligga i musikens framkant, att klämma pulsen på var taggen pekar i metal nuförtiden. Som vanligt är Skandinavien bäst i världen på att utveckla metal, vilket den stundande turnén till Sveriges tre storstäder bevisar.

Precis som på festivalen representerar banden på Metaltown On Tour det moderna, det nytänkande och framtiden för metal. Här handlar uttrycken om att lämna genrebegränsningar långt bakom och satsa på det som gör hårdrock spännande: energin, närvaron, elden. Traditionell, fet metal blandas med ursinnet från hardcore, det ultratunga och svängiga i sludgen och det episkt melodiska från postrock.

Kalla det vad fan du vill, vi är inte ute efter kategorier. Vi vill ha hårdrock! Metaltown On Tour serverar Novembermiddagen:

Path Of No Return från Örebro är ett lysande exempel på var det faktiskt världsberömda svenska hårdrocksundret är på väg. Efter kraftsamlingen ”The Absinthe Dreams” (2007) – det tyngsta rivjärn som kommit ur skandinavisk, metallisk postcore sedan Breach blåste skallen av oss kring millennieskiftet – har Närke blivit för litet för PONR. Turnéer än hit, än dit, senast på svensk mark som förband till Haunted och som forwards i fotbollsspektaklet Metallsvenskan. Rött kort för krossad trumhinna!

Och så Benea Reach från Oslo. Seriöst, Benea Reach klöser och sparkar med gristunga guror, Meshuggahs taktexperiment och megastora ljudmassiv, begravda i ett bråddjupt men melodiskt mörker. Strax innan Metaltown On Tour far Benea Reach till Indien på turné! Till och med Gandhi fattar!

As We Fight, från det i metalhänseenden allt kraftfullare Danmark, pulveriserar precis som de andra allt motstånd, men As We Fights massmördarsignum är av det svängigare, thrashigare slaget. Tänk thrash á la Haunted eller Mercenary, tänk Hatebreed-mos, safta på med svänget hos, säg, Mustasch. Död blir du i alla fall efter deras live-show.

Hemsidor:
PATH OF NO RETURN (SE) – www.myspace.com/pathofnoreturn
AS WE FIGHT (DK) – www.myspace.com/aswefight
BENEA REACH (NO) – www.myspace.com/beneareach

Turnéinfo:
19.11 Göteborg, Sticky Fingers
20.11 Malmö, KB
21.11 Fryshuset – Klubben, Stockholm

Yterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

whitney-houston

Som vi tidigare rapporterat så kommer den återvändande superstjärnan Whitney Houston att besöka Sverige och Stockholm nästa sommar för första gången på över tio år. Nu är det också klart att hon kommer till Köpenhamn för en spelning på Forum den 3 juni vilket säkerligen kan vara intressant för boende i de sydligare delarna av landet.

Biljetterna till Köpenhamns-spelningen släpps nu på lördag den 24 oktober kl. 10:00 och säljs via Live Nation.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

jack-rocks-sweden

Jack Rocks Sweden är inne på sitt tredje år. Tidigare vinnare i Jack Rocks Sweden är melodifestivalsensationen H.E.A.T. och The Fast Forwards. Under sommaren och hösten har band och artister uppmanats att skicka in sina bidrag. Av de flera hundra bidrag som kommit in är nu åtta band klara för de två semifinalerna i Stockholm och Göteborg.

De tävlande banden i Stockholm den 22 oktober på Lilla Hotellbaren, Scandic Malmen, är:
Kickback Circus
Bursting Veins
Absorbing the Pain
Crescendolls

Ytterligare information om semifinalen i Stockholm hittar du här.

De tävlande banden i Göteborg den 30 oktober på Sticky Fingers, är:
Oholics
April Divine
Dynamo 77
Jonas Schwartz

Ytterligare information om semifinalen i Göteborg hittar du här.

Juryn består i år av följande:
David Mortimer-Hawkins: en av Sveriges främsta talangscouter. Arbetar på Sony Music.
Patrik Wirén: musikskribent
Carolina Eriksson: driver Saturday Enterprise samt delaktig i Almost Famous
Per Lundberg GB: marknadsansvarig på Groove Magazine
Per Aldeheim: producent och låtskrivare.
Tomas Jernberg, manager för bl a Mustasch.
Sari H Wilholm: projektledare för Jack Rocks
Mattias Johannesson: produktchef för Jack Daniel´s i Sverige.

För den som missat att anmäla sig finns fortfarande en möjlighet att vara med. Sweden Rock Festival utser nämligen en Jack-joker som går direkt till finalen i Stockholm. Jokern belönas även med en spelning på 2010 års Sweden Rock Festival! Läs mer på Sweden Rock Festivals hemsida.

Jack Rocks Swedens final hålls den 26 november på Skyddsrummet i Stockholm.

Under finalkvällen gästas Jack Rocks av Dead By April, som toppat singellistan och en andraplats på albumlistan i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

evan-dando

Någon skrev att Lemonheads-sångaren Evan Dando är större som berättelse än som musiker. Fram till för några år sedan stämde det på många sätt. Efter smärre hits med titelspåret till 1992 års mästerliga ”It’s a Shame About Ray” och en cover på ”Mrs. Robinson” blev Dando alternativrockens it-boy. Med sin varma, känsliga röst och en av musikhistoriens snyggaste käklinjer röstades han fram till en av världens femtio vackraste människor av tidningen People. Han hängde med stjärnor som Johnny Depp och Courtney Love och tillägnades hatfanzinet Die Evan Dando Die (ett framgångstecken så gott som något).

Idag är Evan Dando fyrtiotvå år gammal och ser fortfarande ut som en fotomodell. Men med allt rock’n’roll-liv förpassat till historien är det så mycket lättare att fokusera på den person som historien så småningom kommer att minnas: den fantastiske sångaren, gitarristen och låtskrivaren Evan Dando. Fjolårets hyllade nyutgåva av ”It’s a Shame About Ray” visade att Lemonheads må bra-rock låter lika bra nu som för tjugo år sedan – kanske ännu bättre. I somras släpptes ”Varshons”, det enda coveralbumet någonsin som tolkar både Christina Aguilera och GG Allin och på allvar visar vilket skruvat geni som döljer sig bakom den svallande hårmanen.

Därför blir det spännande när Evan Dando avslutar sin Europaturné i Sverige och spelar på Debaser Slussen i Stockholm den 7 december och Sticky Fingers i Göteborg den 8 december. På egen hand, utan Lemonheads, får vi en genialisk slackertrubadur som fokuserar på melodierna och har en gigantisk repertoar med allt från hits som ”My Drug Buddy” till Gram Parsons-covers. Under dessa intima spelningar kommer musikern Dando att vara så mycket större än myten.

Hemsidor:
www.thelemonheads.net
www.myspace.com/thelemonheads

MÅNDAG 7 DECEMBER – DEBASER SLUSSEN, STOCKHOLM
TISDAG 8 DECEMBER – STICKY FINGERS, GÖTEBORG

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

christina-lindberg-mina-ljuva-arChristina Lindbergs nya samlingsalbum ”Mina ljuva år” är en kavalkad av härliga countrydoftande, medryckande dängor blandat med traditionella dansbandslåtar. Sammanlagt bjuder ”Mina ljuva år” på 40 spår med allt från ”De sista ljuva åren” med Lasse Stefanz till ”Sång för vind och regn” skriven av Peter Lemarc, ”Cheerio”, ”Över en kopp i vår berså” och många, många fler.

Dubbelalbumet innehåller även tre helt nyinspelade låtar, ”If you think you know how to love me” med Smokie, ”If I said you had a beautiful body” med Bellamy Brothers och ”Dust on the bottle” med Christopher Heino Lindberg. På albumet finns även helt nykomponerade låten ”Hold me” som är skriven av den danske producenten Knud Erik Smidt som till vardags håller till i countryns mecka Nashville.

Sitt stora genombrott fick Christina Lindberg med duetten ”De sista ljuva åren” som hon gjorde tillsammans med Lasse Stefanz, en melodi som knappast gått någon förbi. Från 1985 till 2001 har Christina Lindberg haft 16 låtar på Svensktoppen, gjort countryshower, turnerat land och rike runt, gjort revy med Sten & Stanley och Mona Seilitz, deltagit i allsångskvällar med Lotta Engberg, figurerat som Kirre Kurre Ekorre i barnteaterföreställningen ”Svingelskogen” och startat upp en egen sångcoachingskola!

Första singeln från Christina Lindbergs samlingsplatta ”Mina ljuva år” är ”If you think you know how to love me”, en helt nyinspelad duett med Smokie. Redan som liten brukade Christina tjuvlyssna när storebror Sonny spelade Smokielåtar på stereon, hon sjöng med för full hals och kunde väl aldrig ana att just hon trettio år senare skulle göra en duett med samma band.

– Jag hoppas att ni kommer att tycka om den här CD-skivan som jag döpt till ”Mina ljuva år”, en titel som valts av flera skäl. Ja, de sista ljuva åren ligger framför mig, med er mina fans och min underbara familj..

”Mina ljuva år” släpps den 25 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

botkyrka-kulturskolaLördagen den 24 oktober kl. 13.30 bjuder Botkyrka kommun in till invigningen av Botkyrka kulturskolas nya hus i Tumba. Även fritidsgården Southside och Tumbascenen har invändigt fått renoverade ytskikt. Tumbascenen har också fått ny inredning och ny teaterteknik.

Cirkus Cirkör, Alby Fejm, Teaterklubben Repliken, Spektrumkörerna, barn och unga från Botkyrka kulturskola, dans med Tamilska föreningen och mycket, mycket mer!

Och dagens smällkaramell är Salem Al Fakir med band!

Välkommen på en sprakande invigning!

– Botkyrkas kulturskola har under många år bedrivit sin musik- och dansundervisning i provisoriska lokaler, och ofta på flera olika håll i kommunen. Nu skapas en mötesplats för ungas kreativitet och kulturskapande, säger Pernilla Hellman, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun.

Byggnaden har fått en kraftfull, färgstark och modern arkitektur. I entrén möts man av en glasfoajé med 7-8 meters takhöjd som också kommer att fungera som konsertlokal. Golven i undervisningssalarna har klara kulörer och väggarna är vita. Kraven på akustik och funktionalitet har varit högt ställda. Rummen har specialanpassats efter kulturskolans många olika verksamheter – från teater till orkestrar och ljudmixning. Exempelvis en danssal med 4.40 meter högt i tak och en kraftigt ljudisolerat slagverksrum.

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med nästan 80 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelserik kommun med stora möjligheter.

Ytterligare information om invigningen och programmet på lördag hittar ni här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2009

europe

Idag startar de Rosa auktionerna på Tradera som genomförs i samarbete med Cancerfonden och RIX FM. Nya spännande auktioner kommer att släppas regelbundet mellan den 19:e och 29:e oktober. Först ut blir bland annat en privat spelning med pudelrockarna i Europe, signerad Zlatan-tröja och chansen att vara programledare i RiX FM.

Det har nog inte undgått någon att oktober månad går i färgen rosa. Under slutet av månaden kommer det nu regelbundet att auktioneras ut föremål på Tradera där alla pengar oavkortat går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Målet är att samla in 1 miljon kronor.

Först ut denna vecka är bland annat dessa auktioner:

Privat akustisk spelning med Europe
Den som ropar in denna auktion får njuta av rockbandet Europes skönsång i vardagsrummet eller på firmafesten.

Signerad Zlatan-tröja
Signerad Nike matchtröja från Zlatans tid i Inter.

Voddler invites
Den populära filmtjänsten Voddler har skänkt 5 paket innehållande 100 invites. På tradera har dessa svårfångade invites tidigare sålts för upp till 1500 kr styck.

Rosa säkerhetskit
Specialdesignat säkerhitskit, brandsläckare, brandfilt och brandvarnare. Samtliga såklart i färgen rosa.

Styler signerad Måns Zelmerlöv
Tänk att få fixa frillan med en styler som Måns har haft i sin hand och dessutom signerat.

Malmöpaket
Ta chansen att lyxa till en helg innan jul med en fullspäckad helg i Malmö och Köpenhamn. I paketet ingår egen loge på Peter Jöbacks julkonsert på Malmö Arena, besök på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn, hotellövernattning, skånskt julbord, presentkort och styling av makeupartist.

Verktyg
Elverktyg från Tools

Länk till Rosa auktioner:
http://kampanj.tradera.com/promo/rosabandet/

...