Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

moneybrother-2009

Svenska Moneybrother är nu mitt uppe i sin stora Sverigeturné. Direkt efter det sista ackordet är taget i Sverige drar Anders Wendin och bandet ut på en lång turné i Tyskland och Österrike.

Turnédatum:
1 december – Dresden, Beatpool
2 december – Essen, Zeche Carl
3 december – Bielefeld, Kamp
5 december – Berlin, Postbahnhof
6 december – Hamburg, Grünspan
7 december – Köln, Stollwerck
8 december – München, Backstage Halle
10 december – Karlsruhe, Substage
11 december – Ebensee, Kino
12 december – Innsbruck, Weekender Club
13 december – Wien, WUK
14 december – Darmstadt, Centralstation

HEMSIDOR
www.moneybrother.net
www.myspace.com/moneybrother

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

algaion

Det återförenade black metal-bandet Algaion från Åtvidaberg / Linköping har låtit meddela att deras tredje album kommer att bära titeln “Exthros”, vilket betyder fiende på grekiska. Releasedatum är ännu inte bekräftat men plattan kommer att släppas via det Singapore-baserade bolaget Pulverised Records som har en rad svenska extremmetalband bland sina artister.

“Exthros” spelades in vid Helltower Studio tillsammans med Algaions nya live- och studiotrummis Robert Eng (från thrash metal-bandet Corporation 187) och mastrades av Simon Söderberg vid Mayfire Studio.

algaion-exthros

Låtlista:
01. “Alpha”
02. “That Time Is Nigh”
03. “Theos Tou Aimatos”
04. “We Are The Enemy”
05. “The Last Of Cursed Days”
06. “Nature Our Slave”
07. “Ruach Adversi”
08. “This Is Our Temple”
09. “Sign Of Evil Existence / The Era Of Satan Rising”
10. “House Of War”
11. “Omega”

Algaion bilades 1993 i Åtvidaberg av Mårten Björkman och Mathias Kamijo och släppte två år senare debutalbumet “Oimai Algeiou” genom amerikanska Full Moon Productions. Mathias Kamijo har sedan dess spelat live med Peter Tägtgrens bägge band Hypocrisy och Pain men efter tio år beslutade han sig för att tillsammans med Björkman återuppliva Algaion.

Algaions livesättning består idag av:
Mårten Björkman – sång
Mathias Kamijo – gitarr
Viktor Klint – gitarr (Corporation 187)
Tobias Leffler – bas (N.C.O., Vergelmer)
Robert Eng – trummor (Corporation 187)

Hemsidor:
www.algaion.com
www.myspace.com/algaionofficial

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

marit-larsen

Marit Larsen är sedan flera år en Megastjärna i Norge. Karriären började i gruppen M2M och har sedan fortsatt solo med stor framgång. Under sommaren/hösten har hon slagit stort i Tyskland (singeln #1 på listan #4 på airplay) och Österike (albumet GULD). Nu står England och USA på tur för lansering.

Marit Larsen uppträdde 2008 på galan för Nobels fredspris i Oslo och detta framträdande kan du själv se nedan.

Singelhiten “If A Song Could Get Me You” har i Sverige gått på både P3 och P4 och förra veckan la P4 upp “I’ve Heard Your Love Songs” på spellistan.

Den 28 oktober kan alla som är i Stockholm se henne live på Kulturhuset, Scen: Sergels torg 3. Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

jojje-wadenius-jul-pa-svenska

Jul på Svenska är en hyllning av traditionen, som startades av Jan Johansson och hans medmusikanter på 60-talet.

Georg “Jojje” Wadenius, Arild Andersen och Jan Lundgren har gemensamt arrangerat och spelat in flera av sina favoriter bland våra julsånger, som här tolkas och utforskas med innerlighet och respekt.

Resultatet är en CD, där tre av Skandinaviens främsta musiker inom jazz, visa och folkmusik rör sig i landskapet mellan det vackert stillsamma och lekfullt improviserade, där tre instrumentalister med starka individuella uttryck skapar en njutbar helhet.

Albumet kommer ut i Skandinavien den 18 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

porcupine-tree

Sedan starten för snart 20 år sen har Steven Wilson och hans band sprungit stadigt framåt i både utveckling och popularitet. Förutom små avstickare som att samarbeta med Opeth och få tron tillbaka för musiken genom nutidens metal fortsätter Steven Wilson att göra experimentell och orginell musik med Porcupine Tree.

Konserten nu på lördag flyttas till Olympen vilket innebär att det släpps upp fler biljetter. Det ger dig som inte hann köpa biljetter en ny chans.

Köpta biljetter för konserten på Mejeriet gäller på Olympen. Förband är det svenska metalbandet Katatonia.

Hemsidor:
www.porcupinetree.com
www.myspace.com/porcupinetree

Speldatum:
LÖRDAG 24 OKTOBER – OLYMPEN, LUND

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

wolfmother

Wolfmother. Namnet är så rätt att mer än ett band borde ha tagit det trettio år innan några håriga australiensare kom på idén. Men så är också Wolfmother ett band som befinner sig en bit bortom normal tidsuppfattning. Sångaren och gitarristen Andrew Stockdale föddes 1976, men spelar som om han var jämnårig med Robert Plant och Tony Iommi. Vilket också är nyckeln till Wolfmothers storhet: den urgamla tungrocken spelas som om världen aldrig hade hört något liknande.

Den självbetitlade debuten från 2005 tog det bästa från ikoner som Led Zeppelin, Black Sabbath och Blue Cheer och satte samman allt på nytt, utan att för ett ögonblick vara en simpel sjuttiotalspatsisch. Med gigantiska låtar som ”Woman”, ”Joker & The Thief” och ”White Unicorn” fick trion fans såväl i Thom Yorke och Lars Ulrich som ytterligare någon miljon mindre kända rockälskare som också köpte skivan.

Det Wolfmother som ställer sig på scen på Berns i Stockholm den 1 februari 2010 för mycket nytt med sig: nya albumet ”Cosmic Egg” – som är ännu större, bredare och färgrikare än debuten – och inte minst tre nya medlemmar. Kanske såg du bandets lysande spelning på festivalen Way Out West i somras. Då vet du att den nya sättningen är ännu mer övertygande än den gamla och får varje årgångsriff och psykedelisk utsvävning att kännas som om man kissat på ett elstängsel. Med en extra gitarr blir soundet också fylligare, vildare och tyngre.

Vill du uppleva den hårda rockmusikens elektrifierande essens ut i minsta nerv får du släppa ”Guitar Hero”-kontrollen och möta Wolfmother vid scenkanten. Ibland är det tur att saker kommer trettio år för sent.

Hemsidor:
www.wolfmother.com
www.myspace.com/wolfmother

Speldatum:
MÅNDAG 1 FEBRUARI – BERNS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

tom-waits

Den 20 November släpps ”Glitter And Doom Live”. Tom Waits första officiella liveplatta på över 20 år är ett dubbelalbum inspelat under Waits hyllade och utsålda USA & Europa turné med samma namn från 2008. Den innehåller även drygt 35 minuter av Waits berättelser och funderingar som han bjuder på bakom pianot på konserterna, kallade Tom Tales.

Waits fyller 60 år i december och har en karriär med över 15 album bakom sig.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2009

De fem första placeringarna på Svensktoppen har inte förändrats sedan förra veckan men nu så leder inte ettan Caroline af Ugglas särskilt mycket längre men hon behåller ändå förstaplatsen med låten “Vi blundar”. Martin Stenmarck går som nykomling direkt in på sjätte plats med sin nya låt “1000 nålar”.

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

...