Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

crippled-black-phoenix

Bakom namnet Crippled Black Phoenix döljer sig ett brittiskt postrock-kollektiv av finaste snitt. Medlemmarna kommer från diverse andra band – Iron Monkey, Mogwai, Gonga, Electric Wizard m.fl – och tillsammans gör supergruppen musik som vanligtvis är oerhört svår att definiera, vilket också är bandets styrka. ”Stoner-prog freak-folk goes doom” har nån sagt, och det kan kanske ge en fingervisning om vad Crippled Black Phoenix levererar. I år släppte bandet andra skivan ”200 Tons of Bad Luck” (som även finns utgiven som dubbelskivan ”The Resurrectionists/Night Raider”).

DATUM
31 oktober – Göteborg, Parken
5 november – Stockholm, Strand
6 november – Oslo, Garage

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

HEMSIDOR
www.crippledblackphoenix.com
www.mysapce.com/crippledblackphoenix

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

the-bombettes

Helgen 16-18 november genomför det norrländska skivbolaget BD Pop en workshop för tjejer i samarbete med Norrbottensmusiken och Studiefrämjandet i Överkalix. Workshopen blev snabbt fulltecknad och ett 40-tal tjejer kommer att ta del av ett späckat program. Bland annat finns gruppen The Bombettes finns på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och hjälpa nästa generation norrländska tjejer ta sig framåt i musikbranschen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

movits-web

Movits! har gjort stor succé USA efter sitt framträdande på showen ”The Colbert Report”. De toppade länge flera listor över mest nedladdade och importerade hiphopalbum i USA och programmet sågs av över 3 miljoner tittare. I Sverige har framgångarna uppmärksammats i bl.a. DN, Metro, Aftonbladet och Expressen. Fredag den 16:e oktober 20.00 spelar de live för miljonpublik igen i SVT:s välgörenhetsgala ”Världens Barn”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

the-hope-conspiracy

The Hope Conspiracy är så mycket mer än ett band. Det är en kraft, en religion, en räddning. Det kan låta överdrivet eller pretentiöst, men sanningen är att Hope Conspiracy engagerar på ett sätt som få andra band gör. De avviker från den gängse hardcore-mallen och har skapat sig en helt egen utgångspunkt där inga traditionella plattityder eller normer göre sig besvär. Och publiken följer, mer än gärna.

Vad som egentligen skiljer Bostonbandet från andra punk- och hardcoreband är deras förmåga att skriva låtar som etsar sig fast, både till melodi och till budskap. De har en sällsynt hitfaktor och texter som är det närmaste episk hardcore-poesi vi någonsin lär få uppleva.

När bandet debuterade i slutet av 90-talet var de från allra första början en kraft att räkna med. De rörde om i grytan och gjorde ett namn för sig redan på sin första turné och har sedan dess skapat sig ett stort, brokigt följe av fans. De har hunnit släppa fyra album och följer nu upp senaste succén ”Death Knows Your Name” med Ep:n ”True Nihilist” (Deathwish Inc.) som producerats av Kurt Ballou, gitarrist i Converge. Utöver smått legendariska Ballou samarbetar även bandet med Neeraj Kane som spelar gitarr samt skriver låtar till Hope Conspiracy, nu när hans tidigare all star-projekt The Suicide File lagt ned.

Det är nu tre år sedan vi hade chansen att se The Hope Conspiracy i Sverige men de är äntligen på ingång igen. Förbered dig på lika delar svärta och hopp. Det finns ett mörker i ljuset. Nästa år är vårt år.

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här. Förband tillkommer senare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

astrid-robillardÅrets Jenny Lind-stipendium tilldelas mezzosopranen Astrid Robillard från Härnösand. Juryns motivering till vinsten är som följer: “med sin mörka, klangfulla stämma samt med musikalisk dramatik och lekfullhet, övertygar hon stort”. Priset består av 40 000 kr samt turnéer i både Sverige och USA.

Jenny Lind-stipendiet har delats ut sedan 1965 utav Folkets hus och parker tillsammans med Kungliga musikaliska akademien. I år är första gången en mezzosopran tilldelas priset då samtliga tidigare vinnare varit sopraner.

Astrid Robillard föddes i Uppsala 1982 men är uppväxt i Härnösand. Hon har tidigare studerat vid Stockholms Operastudio och Linköpings universitet och går just nu sista året på Operahögskolan i Stockholm. Hon sjöng senast rollen som Zelma i Rossinis “Italienskan i Alger” på Läckö slott i somras.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

to-die-for

Det finska gothmetall-bandet To/Die/For kommer att spela på Forum De Beyrouth i Libanons huvudstad Beirut den 13 november. Bandet, som nyligen återförenades, håller just nu på att färdigställa fyra nya låtar som kommer att användas för att hitta nytt managementbolag och skivbolag.

To/Die/For släppte sitt senaste och femte album, “Wounds Wide Open”, i oktober 2006. Plattan spelades in i två olika studior i hemlandet och mixades av svenske mästerproducenten Peter Tägtgren vid hans studio Abyss utanför Ludvika i Dalarna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

bring-me-the-horizon

Det brittiska metalcorebandet Bring Me The Horizon kommer att signerar skivor i samband med deras spelningar i Göteborg och Stockholm. Signeringarna sker på följande tider:

Fredag 16 oktober kl. 17.00
Bengans Skivor
Drottninggatan
Stockholm

Lördag 17 oktober kl. 17.00
CD-Specialisten/Rockhouse
Kungsgatan
Gothenburg

...