Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

sugababes

Vi har tidigare rapporterat om de problem som omgärdat den brittiska popgruppen Sugababes de senaste månaderna och det verkar inte vara slut på charaden än. Ikväll skulle bandet ha gjort sin första konsert sedan Keisha Buchanans avhopp på en välgörenhetsgala i skotska Glasgow men de tvingades ställa in sin medverkan på grund av att alla juridiska frågor ännu inte har lösts.

Det kan tyckas vara mycket dålig stil av samtliga inblandade att låta deras personliga problem sätta käppar i hjulet när det handlar om välgörenhet. En enkel lösning hade varit att uppträda helt utan ersättning och / eller under annat namn vilket hade varit långt bättre än att ställa in helt och hållet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

kesha

Den tidigare utannonserade Ke$ha-tävlingen har nu förlängts till imorgon kväll. Vi vill alltså ha dina svar senast torsdagen den 15 oktober kl. 23.59.59. Nu har du även chansen att ro hem biljetter till hennes spelning på VeckoRevyn Blog Awards efterfest på Café Opera tillsammans med Lorentz & M. Sakarias. Observera att det där är 18-årsgräns. Du har dock fortfarande chansen att träffa Ke$ha även om du är under 18.

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på en fråga och skriva en motivering samt fylla i dina kontaktuppgifter. Tävlar gör du här!

Det var en liten miss i formuläret tidigare men nu ska allt vara rätt så missa inte chansen att träffa en av de mest lovande amerikanska soloartisterna just nu!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

alexi-laihoDet svenska dödsmetallbandet Hypocrisy, med Peter Tägtgren från Pain i spetsen, har anlitat ingen mindre än finska Children of Bodoms frontman Alexi Laiho för att spela gitarr för gruppen under deras turné i Nordamerika. Turnén inleds i Springfield, Virginia, den 6 november och sker tillsammans med finska Ensiferum, kanadensiska Ex Deo och Blackguard samt amerikanska Swashbuckle. Sista datum är i Worcester, Massachusetts, den 4 december.

“Det kommer inte råda brist på alkohol under den här turnén, det är ett som är säkert”, säger Peter Tägtgren.

Detta är inte första gången Tägtgren och Laiho möts utan de har varit goda vänner under många år. Den allra första spelningen Children of Bodom gjorde var som förband till just Hypocrisy på Nuclear Blast-festivalen 1998. Tägtgren, som är en av metalvärldens mest respekterade producenter och musiker, har sedan dess hjälpt Laiho med produktion och Laiho har i sin tur medverkat med gitarrsolon på ett av Pain-albumen.

Hypocrisy kommer att släppa sitt nya album “A Taste of Extreme Divinity” i Europa den 23 oktober och i USA den 3 november genom hårdrocksjätten Nuclear Blast.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

nostradameus

Det svenska power metal-bandet Nostradameus från Göteborg kommer att släppta sitt sjätte album, “Illusion’s Parade”, den 13 november genom tyska AFM Records. Återigen spelades plattan in tillsammans med producenten Anders “Theo” Theander vid RoastingHouse Studios i Malmö.

Den första officiella videon från gruppen, för låten “Not Only Women Bleed”, kan du se nedan. Den kommer från den förra plattan, “Pathway”, vilken släpptes i januari 2007 genom AFM.

Nostradameus genomförde i april 2007 en tre veckor lång turné genom Europa tillsammans med amerikanska Jon Oliva’s Pain och svenska Dionysus. Inga nya spelningar är i nuläget inbokade.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

jackson-5

Det legendariska amerikanska skivbolaget Motown har grävt djupt i sina arkiv och kommer i november att släppa flera tidigare outgivna låtar med Jackson 5 med Michael Jackson på sång. Dessa kommer att ingå på en ny samlingsplatta med gruppen.

Bland de nygamla låtarna finns “That’s How Love Is” vilken nyligen även släppts på singel. Senare i höst ger Motown även ut julskivan “The Jackson 5 Ultimate Christmas Collection” med 21 traditionella låtar i unik tappning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009
Foto: Mikael Eriksson

Foto: Mikael Eriksson

Backyard Babies firar 20 år som band och firar genom ”Them XX Tour”. Den 21 januari drar turnén igång på finsk mark och den 28 januari ser vi den svenska turnépremiären på Tyrol i Stockholm. Efter det följer den gamla hemstaden Nässjö, Oslo och sen bär det av ut i Europa. Biljetterna släpps på måndag den 19 oktober.

Det började i Nässjö 1989. Var, hur och när resan slutar är det ännu ingen som vet. Som ett av Sveriges mest framgångsrika rockband genom tiderna har Backyard Babies en musikalisk historia värd att berättas från början – och till slutet?

Bandet summerar nu sina 20 år tillsammans med en jubileumsturné och bjuder på en resa med låtar från första albumet Diesel & Power – via Total 13, Making Enemies Is Good, Stockholm Syndrome, People Like People Like People Like Us – till senaste Backyard Babies.

Med sex starka studioalbum i ryggen, säckvis med singlar och EP:s, plockar bandet russinen ur kakan och kastar ut dem över 16 spelningar i Europa under januari/februari 2010. Ett Backyard Babies som vi aldrig sett dem tidigare och med en unik show som även överraskar de mest hängivna fansen.

I samband med Them XX Tour släpps dessutom Them XX, eller “Dom Tjugo” om du föredrar; en exklusiv CD-box/Coffee table-bok med privata bilder och en DVD-dokumentär som skvallrar om Nicke, Peder, Johan och Dregens 20-åriga liv tillsammans. En dokumentation om hur fyra unga killar från småland förverkligar sin dröm och placerar sig på världens rockkarta.

För det är få band som vet hur man lyckas hålla ihop i samma sättning sedan starten. Ännu färre band lyckas år efter år leverera rock av högsta kvalité.

Men Backyard Babies vet hur man gör. Och gör det med besked.

www.backyardbabies.com

Turnéinfo:
21.1 Tampere, Klubi (FI)
22.1 Åbo, Turku Tall Ship (FI)
23.1 Helsingfors, Tavastia (FI)
28.1 Stockholm, Tyrol
29.1 Nässjö, Sporthallen
30.1 Oslo, Rockefeller (NO)

Ytterligare information om de svenska spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

Anoo Bhagavan

Anoo Bhagavan

Två av låtskrivarna bakom “Cry For You”, som med September blivit en topp 10-hit i 15 länder, har för sina insatser belönats med det mycket prestigefyllda BMI Dance Award. De som får priset är Anoo Bhagavan och Niclas von der Burg, och utdelningen skedde nyligen under en ceremoni som BMI arrangerade på Dorchester Hotel i London. BMI är en motsvarighet till Stim i USA.

Anoo Bhagavan gick med i Stim 2001 och har sedan dess varit med och skrivit 242 verk, som finns registrerade i Stims verkregister. Niclas von der Burg blev Stimansluten 1986 och i verkregistret återfinns 192 verk som bär hans signum. Von der Burg och Bhagavan är mest kända som låtskrivare och producenter till just September, men har även samarbetat med Ace of Base och Alcazar för att nämna några. Sitt genombrott fick de som låtskrivare och producenter till svenska duon Lucky Twice som hade enorma framgångar i Spanien med “Lucky” och det efterföljande platinasäljande albumet “Young & Clever”.

– Svensk musik fortsätter att skörda internationella framgångar. Stim har ett av de mest avancerade systemen i världen för att hantera de upphovsrättsliga ersättningar som kommer musikskaparna till del när deras musik spelas runt om i världen, och vi står väl rustat för fortsatta internationella musikframgångar. Stim lyfter på hatten och säger ett stort grattis till Bhagavan och von der Burg i deras fortsatta musikskapande, säger Fredrik Lomäng, chef för Stims Medlemsservice.

Övriga pristagare på BMI London Awards var bl a Natasha Bedingfield, vars “Pocketful of Sunshine” utsågs till Årets låt, samt 1960-talets superstjärna Donovan som belönades med BMI Icon Award. Hans största hits var “Mello Yellow” och “Sunshine Superman”. Andra som genom åren fått BMI Icon Award är bl a Bryan Ferry, Van Morrison och Ray Davies.

“Cry For You” har en tredje upphovsman, Jonas von der Burg, men då han inte representeras i USA av BMI är han heller inte med i bedömningsunderlaget för att kunna få en BMI Award.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

charlotte-gainsbourg

“IRM” är det första album Charlotte släpper på ungefär fyra år, allt har producerats av den nufunna kollegan Beck. Nu ger hon bort titelspåret via sin hemsida, www.charlottegainsbourg.com. Hela albumet släpps via franska Because Music i december.

Gainsbourg berättar själv att de först spelade de in “Master’s Hands” som är en låt med ett afrikanskt beat, för att fortsätta med “In The End” som är en finstämd sorglig melodi, för att sedan avsluta med “In The End” som blev en klassisk pophit.

På de tre första låtarna gick duon i tre helt olika riktningar för att sedan väva samman låtarna till en helhet på albumet. Första officiella singeln heter “Heaven Can Wait” och är en duett med just Beck.

Först var det tänkt att Beck bara skulle producera albumet, duon växte närmare varandra och står tillslut som två likvärdiga partnerns i detta projekt. Beck har producerat,sam-skrivit alla texter, komponerat all musik, och dessutom producerat och mixat hela albumet. Det är första gången Beck har varit såhär involverad i något projekt förutom sin egen karriär.

Han har även bjudit in sina kollegor Joey Waronker, James Gadson, Brian LeBarton, David Ralicke och sin egen pappa David som musiker på albumet.

Gainsbourg’s säregna röst står ut i mängden och fansen kommer direkt att hära vem det är som är tillbaka. Hennes första album sålde över en halv miljon exemplar världen över och innehöll samarbeten med bland andra Jarvis Cocker, Air och Nigel Godrich. Gainsbourg är inte bara en fantastisk artist, hon har även varit med i Lars von Trier’s kontroversiella film “Antichrist” som gav henne den åtråvärda titeln bästa skådespelerska på Cannes Internationella Film Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

jenny-wilson

Jenny Wilson spelar på musikfestivalen CMJ i New York nästa vecka. Hon blev specialinbjuden att spela på en fest som arrangeras av tidskriften The Fader och fick samtidigt en förfrågan att göra en officiell spelning på CMJ. CMJ står för Collage Music Journal.

24 oct – Levis Fader Fort @ Ace Hotel, 20 west 29th street at 4.15 pm
24 oct – Cake Shop (official CMJ-spelning), Ludlow Street (lower east side) at 9.30 pm

...