Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

shazam-logoDen mobila musiktjänsten Shazam har säkrat ytterligare investering när de nu låter meddela att de nått imponerande 50 miljoner användare över hela världen. Tjänsten är tillgänglig i mer än 150 länder och användarna har ökat med hela 15 miljoner sedan februari i år, berättar representanter för det London-baserade bolaget.

Samtidigt har Shazam bekräftat att det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Kleiner Perkins Caufield and Byers (KPCB) nu kommer att investera i företaget men vilken summa det handlar om har inte avslöjats. KPCB är en stor aktör inom informationsteknologi och bioteknik och har tidigare investerat miljardbelopp i bland annat Amazon.com, Google, Compaq och Sun Microsystems.

Tidigare finansiellt stöd till Shazam har getts av Acacia Capital och DN Capital.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009
CunninLynguists. Foto: Jens Nordström

CunninLynguists. Foto: Jens Nordström

Det svenska skivbolaget Bad Taste Records har tecknat ett nytt distributionsavtal för den amerikanska marknaden med EMI / Caroline Distribution. Bolaget, som bildades 1992 och är baserad i Lund, bedriver idag även bokningsverksamhet under namnet Bad Taste Events.

De första skivsläppen på den amerikanska marknaden blir CunninLynguists, Looptroop Rockers samt Danko Jones. Looptroop Rockers blir snart även det första svenska hiphopbandet att genomföra en omfattande turné i Nordamerika då de ger sig på en 30 städer lång turné med början i Atlanta, Georgia, den 10 november tillsammans med just CunninLynguists. Turnén avslutas i Boston på östkusten den 10 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009
Walking With Strangers

Walking With Strangers

Nu är det bara lite drygt två veckor kvar till höstens Rookiefestival. Inomhusfestivalen Rookie, som arrangeras i Hultsfred 30-31 oktober, är det perfekta sättet att stilla festivalabstinensen i väntan på fler nyheter om Hultsfred 2010.

Nu är alla artister klara!
Sedan tidigare har det varit klart att Hoffmaestro & Chraa, Florence Valentin, Detektivbyrån samt Lorentz & M. Sakarias kommer att headlina Rookiefestivalen. Och i förra veckan släpptes årets 20 Rookieakter.

Bland årets Rookieakter återfinns bland andra Guldpojken, Walking With Strangers, Seven Days Story och Ape Rape Escape.

Inom kort släpps även årets spelschema.

Länk:
KOLLA IN ALLA KLARA ARTISTER

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

how-hetero-spotify

Idag släpper Stockholm Pride nästa del av sin “How Hetero”-kampanj. Denna gång sker det tillsammans med Spotify, där du nu har möjlighet att testa hur hetero din spellista är.

– Efter succén med twitter-testet “How Hetero” i somras ser vi detta som ytterligare ett steg i synliggörandet av både vår kampanj kring heteronormen och av Stockholm Pride i övriga delar av världen. Vi ansöker om att arrangera World Pride 2014 och ser “How Hetero” som ett roligt och interaktivt sätt att placera Stockholm Pride på världskartan, säger Claes Nyberg, ordförande för Stockholm Pride.

Det var i juli som Stockholm Pride lanserade cybertestet “How Hetero”. Testet genererade en halv miljon besökare och över 200 000 användarnamn på Twitter heterotestades. “How Hetero” blev världens mest omtwittrade länk under två dagar – samma vecka som Michael Jacksons bortgång och världspremiären av nya Harry Potter-filmen. I internationell media var framgången också ett faktum när bland annat MTV Brasilien lyfte fram kampanjen. Några av de största tekniksajterna – Mashable.com och Creativity.com – ansåg att det var veckans höjdpunkt och Entertainment Weekly uppmärksammade satsningen.

– Det är en naturlig fortsättning att överföra “How Hetero”-kampanjen till Spotify. Det är ett öppet medium och det finns tydliga föreställningar kring vad du som person har för identitet eller sexuell läggning beroende på den musik du lyssnar på, säger Martin Cedergren, Creative Director på Åkestam Holst som är skapare av kampanjen.

How Hetero is your Spotify?
How Hetero is your Twitter?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

Varje år delar föreningen Levande Musik i Göteborg tillsammans med Bob Kelly AB ut ett musikstipendium á 10.000 kronor. Stipendiet kan sökas av enskild person eller grupp, som med framgång är professionellt verksam inom genren nutida konstmusik.

Sökanden får gärna ha en gränsöverskridande inriktning. Stipendienämnden söker en kreativ initiativtagare, som genom olika samarbeten vill hitta nya former och genom sitt skapande etablerar nya plattformar för den samtida musiken. Sökanden bör också ha anknytning till Västsverige.

Skriftlig ansökan skall ha inkommit till stipendiekommittén senast den 15 november 2009. Särskild ansökningsblankett finns inte.

Stipendiat(er) kommer att utses i mitten av januari. Utdelningen av stipendiet sker under våren 2010 vid ett speciellt tillfälle, som anordnas av Levande Musik och Bob Kelly AB. Då förväntas stipendiaten, utan särskild ersättning, ge en kortare konsert, föreläsning eller liknande.

Ansökan skickas till:
Föreningen Levande Musik
Musikstipendium
c/o Anna Eriksson
Vargögatan 4 A
414 67 Göteborg

För mer info:
www.levandemusik.org

Bob Kellys Musikstipendium gick i år till sångerskan, performance-artisten, kompositören och violasten Anne Pajunen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

jordin-sparks

2007 års vinnare av American Idol – Jordin Sparks – kommer till Sverige på fredag, den 16 oktober, för att medverka i Idol. Hon kommer dessutom att uppträda på årets Blog Awards dagen efter.

Jordins guldsäljande singel “No Air” blev en av 2008 års största hits i Sverige och det självbetitlade debutalbumet har sålt över 1,5 miljoner globalt.

Nu är hon aktuell med singeln “S.O.S” från sitt senaste album “Battlefield” där hon samarbetat med bl a Stargate (Beyoncé, Ne-Yo), Dr. Luke (Britney Spears) och T-Pain.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

linda-stromLinda Ström, som vi känner från trion Cookies’n’Beans (med Frida Öhrn och Charlotte Centervall) och deras medverkan i Melodifestivalen 2009, går nu även solo. Och som hon går!

Linda har, tillsammans med bl a Charlie Persson och Jörgen Kjellgren, gjort en skiva där varje textrad känns som ett öppet sår och varje andetag som det sista.

Sånger som berättar och berör, texter som gör ont men ändå känns läkande och befriande.

Lindas soloalbum, som ännu inte har någon titel, är helt på svenska och släpps 27 januari.

Lyssna på smakprov från albumet på www.myspace.com/lindastroem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

de-lyckliga-kompisarna-slussen-2009

I samband med releasen av EP´n ”Hugos Sång” gav sig DE LYCKLIGA KOMPISARNA ut på en turné för att spela gratis inför sina fans.

En turné som inleddes på Debaser Slussen och sedan fortsatte på Sticky Fingers i Göteborg för att avslutas på Debaser i Malmö.

Och samma sak upprepades varje kväll, långa köer redan timmar före konserterna och ”Fullt” skylten åkte snabbt upp!

Sedan spelade bandet några av sina gamla hits och dessutom alla låtar från ”Hugos Sång EP”.

Så det var ett mycket nöjt band som efter tre helt galna dagar visat upp sig inför en trogen publik!

Dessutom verkar återväxten på DLK fans vara tryggad…. Alla spelningar gjordes med 13 års gräns!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

decadence

Det melodiska thrash metal-bandet Decadence från Stockholm, med den kvinnliga sångerskan Kitty Saric (aka Metallic Kitty), presenterar nu sin nya video för låten “Silent Weapon (For A Quiet War) vilken du själv kan se nedan. Videon spelades in tidigare i år tillsammans med producenten Helena Starenby.

Låten kommer från gruppens fjärde album, “Chargepoint”, vilket släpps idag genom det japanska skivbolaget Spiritual Beast. Plattan består av följande låtar:

01. Discharge
02. Silent Weapon (For A Quiet War)
03. Out Of Ashes
04. Point Of No Return
05. Strength Of Mind
06. Fast Forward
07. Challenge
08. Be Home When I’m Gone
09. The Demons Run (instrumental) (bonus track)

Decadence har spelat på Sweden Rock Festival de senaste två åren och i slutet av september spelade de på Nordic Rage Metal Festival i Boden.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 14th, 2009

melissa-horn

Idag landar Melissa Horns nya album “Säg ingenting till mig” på skivdiskarna. Sedan albumet släpptes digitalt har det placerat sig som 1:a på iTunes albumlista och hennes tidigare album “Långa nätter” (2008) ligger också topp tio.

Turnépremiären på Göta Lejon i Stockholm den 11 november är redan utsåld och en extrakonsert har blivit insatt den 9 december, även den på Göta. Hon kommer att spela i ett antal konsert- och teaterlokaler runt om i landet under november och december:

11-nov Stockholm Göta Lejon
13-nov Östersund Storsjöteatern
14-nov Piteå Acusticum
18-nov Linköping Sagateatern
19-nov Kristianstad Yllan
21-nov Kalmar Stadshotellet
26-nov Varberg Peder Skrivares Skola, Aulan
27-nov Lund Mejeriet
28-nov Malmö Palladium
29-nov Göteborg Lorensbergsteatern
02-dec Söderhamn Söderhamns Teater
03-dec Gävle Spegeln
04-dec Uppsala Reginateatern
05-dec Uppsala Reginateatern
06-dec Borås Sagateatern
09-dec Stockholm Göta Lejon

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här. En del nya datum har som synes tillkommit sedan sist.

Se Melissa live med singeln “Lät du henne komma närmre” nedan.

...