Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2009

Göteborg är på väg att få Sveriges största operahus i och med att man planerar att bygga till ett helt nytt hus med nya scener. Finansieringen till bygget, som kommer att gå på 130 miljoner kronor, tänker man sköta helt på egen hand för att undvika diskussion om att pengar tas från sjukvård eller skola.

Göteborgsoperan drar redan större publik än Stockholmsoperan och i och mede denna satsning blir det ett av de största operahusen i Skandinavien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2009
Arash och Aysel

Arash och Aysel

Efter det att det visat sig att polisen i Azerbajdzjan har kallat människor till förhör när det framkommit att de röstat på grannlandet Armenien i Eurovision Song Contest så har organisationen EBU (European Broadcasting Union) beslutat att göra det möjligt att utesluta länder från tävlingen i upp till tre år om de inte kan garantera anonyma telefonröster.

Azerbajdzjan och Armenien är sedan länge oense om området Nagorno-Karabakh som idag tillhör Azerbajdzjan men till största delen styrs av den internationellt ej erkända utropade republiken med samma namn.

Svenska Arash tävlade i år för Azerbajdzjan i en duett tillsammans med Aysel och kom på tredje plats med låten “Always”.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 19th, 2009

steelwing

Det unga heavy metalbandet Steelwing från Nyköping har tillsammans med grekiska Suicidal Angels utnämnts till vinnare i en bandtävling som arrangerats av det österrikiska management- och bokningsbolaget Rock The Nation. Tävlingen presenterades och marknadsfördes av alla ledande hårdrockstidningar i Europa såsom de tyska, spanska, italienska och grekiska versionerna av Metal Hammer, brittiska Terrorizer, norska Scream och tjeckiska Spark. Mer än 1200 band från hela världen deltog i tävlingen som avgjordes dels genom allmän röstning och dels av en jury med anställda vid Rock The Nation, Boomer Entertainment och skivbolaget Nuclear Blast som slutligen valde ut vinnarna från de 100 band som fått flest röster.

Steelwing vinst är inget mindre än ett skivkontrakt med Nuclear Blast, det ledande skivbolaget inom metal i världen och även hem till en rad ledande svenska band såsom Hammerfall, In Flames, Therion och Candlemass. Bandet har tidigare varit aktivt under namnen Scavenger och Hellevator men bytte så sent som i år namn från det tidigare till Steelwing. Som Hellevator vann de 2007 länsfinalen i Rockkarusellen.

Hemsida:
www.myspace.com/steelwing

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 19th, 2009

dead_by_april

Det svenska popmetalbandet Dead By April från Göteborg har släppt en ny video för låten “Angels of Clarity” vilken du själv kan se nedan. Låten kommer att släppas som en singel i Storbritannien den 28 september genom finska Spinefarm Records tillsammans med en remix gjord av Shawn “Clown” Crahan från Slipknot samt akustiska versioner av “Losing You” och “Promise Me”.

Dead By April inleder den 30 september en tre veckor lång turné i Storbritannien som förband till walesiska Skindred.

...