Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

the-haunted

Konserten med The Haunted på Sticky Fingers i Göteborg som skulle ägt rum imorgon fredag den 18 september är flyttad till den 13 november på grund av sjukdom. Köpta biljetter gäller fortfarande. Vill du ändå lösa in din biljett så vänd dig till respektive inköpsställe.

Så vitt vi vet kommer fortfarande spelningen på The Cave i Sundbyberg den 24 september att äga rum som planerat. Närmare information om spelningarna hittar du här.

The Haunted kommer i slutet av oktober och början av november att genomföra en turné i Storbritannien tillsammans med de brittiska banden The Casino Brawl och Romeo Must Die.

The Haunted, ett svenskt thrash metal-band med inslag av melodisk death metal. Debutalbumet The Haunted gavs ut 1998. Sedan dess har ytterligare fem studioalbum och ett livealbum getts ut.

Bandet bildades 1996 av Patrik Jensen (gitarr), Jonas Björler (bas), Adrian Erlandsson (trummor) från At The Gates och John Zwetsloot från Dissection. Anders Björler (gitarr) från At The Gates ersatte senare Zwetsloot, och Peter Dolving (sång) från Mary Beats Jane gick med i bandet ett halvår innan första skivan spelades in i december 1997. The Haunted har tilldelats två grammisar i kategorin “Årets hårdrock”. Den första fick de 2000 för albumet The Haunted Made Me Do It, den andra fick de 2003 för albumet One Kill Wonder.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

beatles-2

Det är 45 år sedan sist, men nu har Sverige drabbats av Beatlemania igen! Veckan efter det magiska datumet 090909, då alla Beatles remastrade originalalbum släpptes, gör alla studioalbumen och de två boxarna entré på albumlistan:

6 (-) Abbey Road
8 (-) Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band
11 (-) The Beatles (vita dubbelalbumet)
13 (-) Revolver
15 (-) The Beatles In Mono (box set)
17 (-) Rubber Soul
18 (-) The Beatles (stereo box set)
24 (-) Let It Be
27 (-) Please Please Me
29 (-) A Hard Day’s Night
30 (-) Help!
31 (-) Beatles For Sale
32 (-) Magical Mystery Tour
34 (-) With The Beatles
36 (-) Past Masters
52 (-) Yellow Submarine

Mottagandet av de nya förpackningarna och det nya ljudet har varit överväldigande, recensionerna lyriska, och båda boxarna sålde raskt slut i de flesta butiker världen över. Nya är på ingång och boxarna lär stå högt på många önskelistor till jul…

Huruvida någon annan artist någonsin har placerat 16 album på svenska topplistan samtidigt låter vi vara osagt, men det kan inte vara så många!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

detektivbyran

DETEKTIVBYRÅN åker på höstturné i den egna Detektivmobilen – från Trondheim i norr till Madrid i söder och med en massa svenska spelningar däremellan!

Detektivbyrån är Anders “Flanders” Molin och Martin “MacGyver” Molin och de kommer i höst att stå på scen som en duo för första gången.
Från den 20:e oktober är bandet på turné och med sig har dom sitt alldeles egna sound bestående av elektronisk spiral, autocrashcymbal, Theremin, elkökssax, speldosa, dragspel, klockspel, rymdsyntar och drumpadsbasar.

Ett flertal av spelningarna är i Norge och senast Detektivbyrån var där, i februari 2009, spelade de på festivalen By:Larm i Oslo med omedelbar succé.
Festivalens tidning satte bandet på framsidan och beskrev Detektivbyrån som “A Cinematic Mind Indulging Universe” med “Universal Appeal”.

Detektivbyrån släppte nyligen den andra förhandstitten på den kommande live-DVD:n; “Detektivbyrån – Live In Stockholm”, via sin hemsida. DVD:n ges ut av bandets egna bolag senare i höst.

Svenska datum:
25.10 Kungsbacka, Kungsbacka Teater
14.11 Stockholm, Daydream [email protected] – OBS. Matiné + klubbgig!
27.11 Jönköping, Dreamhack 2009
04.12 Linköping, Klubb Din [email protected] Hus
09.12 Lund, Mejeriet

Många fler spelningar tillkommer. Närmare information om de svenska spelningarna samt biljetter (i de fall de finns ute till försäljning) hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

welcome-to-the-jungle-bokGuns N’ Roses är ett av vår tids största rockband vars frontfigurer Axl Rose och Slash blivit legender – lika kända för sin musik som för sina skandaler, kvinnoaffärer, drogmissbruk och psykiska problem.

I Welcome to the Jungle får vi följa deras väg från gatorna i Los Angeles på tidigt 80-tal, genom en period av rockglamour, turnéer och framgång, till ett oundvikligt uppbrott när Slash 1996 lämnar bandet för gott. Av originalmedlemmarna är det idag bara Axl Rose som är kvar i Guns N’ Roses, vars senaste skiva Chinese Democracy släpptes i december 2008.

Stephen Davis är amerikansk rockjournalist och har skrivit den omtalade Hammer of the Gods om Led Zeppelin, men också biografier om andra rocklegender såsom Jim Morrison och Aerosmith. Den svenska översättningen har gjorts av Linnéa Olsson (Svenska Dagbladet, Close-Up Magazine, Sweden Rock Magazine).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

mando_diaoDen 7 oktober släpper EMI ”The Malevolence of Mando Diao 2002-2007” vilken sammanfattar och sätter på sitt sätt punkt för Mando Diaos första fem år som skivartister. Fem omtumlande år som startar med EP`n Motown Blood 2002 och slutar med albumet ”Never seen the light of day” 2007.

Mando visade tidigt att de hade både talang, envishet och ett enormt självförtroende (kaxiga och dryga enligt vissa) för att lyckas med det som varenda band drömmer om. Det tar dem inte mer än fem år att etablera sig som ett av Europas största band, de hinner göra fyra album som var och ett säljer hundratusentals ex världen över. Replokalen i Borlänge byts snabbt mot de stora klubbarna och snart blir det europeiska arenor, festivaler, medverkan i TV-shower som Conan O´ Brian och Wetten Dass, världsturnéer, m.m, m.m …karusellen var i full gång.

Det var också fem år av stenhårt jobb, bandet var i princip ständigt på turné, gjorde promotion eller stod i någon studio och arbetade med nya låtar.

Mando spottade ur sig en mängd hitsinglar de här enormt produktiva åren men vi lämnar dom ifred tillsvidare och koncentrerar oss nu på att istället lyfta fram de guldkorn som hamnat lite på sidan om.

Det nya albumet ”The Malevolence of Mando Diao 2002-2007” innehåller alla de låtar som inte funnits med på orginalalbumen, B-sidor från singlar, EP´s och låtar som bara funnits tillgängliga på specialutgåvor av albumen. Totalt blev det hela 38 låtar när allt var räknat och klart och nu ligger dom snyggt fördelade på två CD. Dessutom innehåller också albumet den nyskrivna låten ”The Quarry”.

Följ med på en 2 tim 23 min lång utflykt i Mando Diaos förtrollade musikaliska värld, en värld av pop, rock, soul, blues, country, jazz, hip-hop och svensk folkmusik. En magnifik brygd som gör Mando Diao unika.

Slutligen toppas det här paketet med DVD´n ”Live & Unplugged – Mando Diao at Svenska Grammofonstudion”.

Här möter vi Mando Diao i sin renaste form; Unplugged. Bandets trogne följeslagare och turnéledare, Carlos Barth’s kommentar i filmen säger det mesta, ”That`s what this is all about, you can take everything out and put them in a studio, set them on chairs, listen to the music and it´s great”. Filmen spelades in 2007 och innehåller både intervjuer och en rad hitlåtar från de här åren.

Innan vi helt lämnar Mando Diao 2002-2007 till sin vila är det några saker vi undrar över.

En gravsten på ett skivomslag har ett ganska starkt symboliskt värde och är förstås öppet för en rad tolkningar, kan ni förklara idén med omslaget lite närmare?

Idén med gravstenen kom till när vi började samla ihop låtarna till denna samling. Vi tyckte att det passade bra eftersom en era i Mando Diaos historia gick i graven när vi lämnade EMI 2007. Vi kände att vi ville ge låtarna förlängt liv och samtidigt en värdig begravning.

Det är en hel del fantastiska låtar som inte fåttt plats på det ordinarie albumutgåvorna. Hur ser ni på de här låtarna idag? Spelas några av de live t.ex.?

Vi har olika relation till alla låtar. Dom flesta har vi bara spelat när dom spelades in. Några har vi knappt lyssnat på medan en del tillhör våra absoluta favorit-Mando-låtar. Vi fick alla en riktig ahaupplevelse när vi började sätta ihop låtordningen till samlingen. Så spretigt material men ändå med den svårdefinierade röda Mando Diao tråden skinande genom alltihop.

Berätta något om den nya låten The Quarry?

Låten spelades in i soliga Californien i slutet av arbetet med vår skiva ”Give me fire” hösten 2008. Låten färdigställdes med hjälp av Salla och Masse i Red Lline-studion. Rösten som hörs i början av låten tillhör deras studiogranne Akob som till vardags spelar in arabiskdoftande bröllopsmusik.

Dvd´n som följer med det här albumet känns som en väldigt exklusiv inspelning och filmen är inte visad i några sammanhang tidigare. Vad känner ni för begreppet ”unplugged” idag, är det uttjatat eller något som ni gärna fortfarande gör?

Vi har väntat lika länge som våra fans på att denna fantastiska film skulle få se dagens ljus. Den passar perfekt in i detta sammanhang. Spelningen innehåller låtar från alla våra album på EMI.Att spela akustiskt är någonting vi gör så fort vi får chansen. Dessutom är de flesta av våra låtar skrivna på akustisk gitarr eller piano.

Det känns helt grymt att denna samling låtar äntligen ges ut.

Tack EMI för det.

/ Mando Diao

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

lenka

På grund av ändringar i turnéschemat har Lenka inte längre möjlighet att framföra den planerade Sverigekonserten på Kägelbanan den 26 september. I skrivande stund finns ingen ny konsert bokad, men Lenka hoppas fortfarande kunna framföra en konsert i Sverige inom snar framtid.

För återköp av biljetter, kontakta Södra Teaterns biljettkassa.

Hemsidor:
www.lenkamusic.com

Södra Teatern, biljettkassa:
08-531 994 00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

bring-me-the-horizon

På grund av att konserten på Sticky Fingers i Göteborg den 17 oktober blivit utsåld har konserten nu flyttats till Brewhouse. Detta öppnar upp fler platser och ger dig som inte hann köpa biljett till Bring Me The Horizon nu chansen.

Bring Me The Horizon beskrivs ofta som ”Deathcore”: ett våldsamt möte mellan death metal och hardcore, som vuxit lavinartat i popularitet de senaste åren och fått en helt ny generation tonåringar att upptäcka vad riktigt brutal musik innebär. På den berömda frågan ”vilket deathcoreband skulle du ta med dig till en öde ö?” finns det knappast något bättre svar än Bring Me The Horizon.

Glöm alltså inte- ny plats, samma tid och köpta biljetter gäller.

Hemsidor:
www.myspace.com/bmth

Speldatum:
FREDAG 16 OKTOBER – KLUBBEN, STOCKHOLM
LÖRDAG 17 OKTOBER – BREWHOUSE, GÖTEBORG

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

christer-sjogren-schlagerminnen

Christer Sjögren innehar en central plats i det svenska folkets hjärta. Hans musikaliska bredd är påtaglig och täcker allt från andliga sånger, julskivor och country till rivig rock. Den 30 september kommer hans elfte soloalbum, Schlagerminnen.

På albumet tar han sig an schlagers i ordets breda bemärkelse – den schlager som förknippas med evergreens, till skillnad från de tillfälliga upphopparna av idag. Christer har själv plockat ut 14 av sina absoluta favoriter genom åren, varav flera är tidlösa klassiker från 50-talet.

Här ryms klassiker som Gröna små äpplen (Green Little Apples), med text av Stikkan Anderson, och Den sista valsen (The Last Waltz). Vi hittar också en modernare evergreen som Du rör min själ – en fin översättning av Josh Grobans storslagna ballad You Raise Me Up.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009
Coldplay

Coldplay

Den legendariska gitarristen Joe Satriani har tidigare hävdat att gruppen Coldplay har plagierat en av hans låtar vid namn “If I Could Play” i sin monsterhit “Viva La Vida” vilket de hela tiden nekat till. Efter en längre tids bollande fram och tillbaka så har nu de bägge parterna kommit överens utanför domstol. Ingen av parterna vill kommentera uppgörelsen men med allra största sannolikhet finns det en ekonomisk ersättning till Satriani med i bilden då Coldplay som en del av densamma slipper medge att de gjort något fel.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

Britten Daniel Harding har förlängt sitt kontrakt med Sveriges Radios Symfoniorkester med ytterligare tre år. Han kommer därmed stanna på sitt nuvarande jobb till slutet av 2012. Harding efterträdde 2007 österrikaren Manfred Honeck som numera basar över Pittsburgh Symphony Orchestra i USA. Daniel Harding har tidigare bland annat arbetat med symfoniorkestrarna i Trondheim och London.

Per Hammarström har samtidigt utsetts till assisterande dirigent efter att ha varit i Radiosymfonikernas förstaviolinstämma sedan 1997.

...