Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

michael-jackson-1984

Den tidigare utannonserade hyllningskonserten i Michael Jacksons minne som skulle hållas i Österrikes huvudstad Wien har ställts in och evenemanget kommer att flyttas till London och flyttas fram till nästa år. Bland de artister som var tänkta att uppträda fanns Mary J. Blige, Chris Brown och Natalie Cole. Organisatören Georg Kindel skyller det hela på ett negativt bemötande från österrikisk media och berättar att hyllningskonserten istället kommer att äga rum på Wembley Stadium i juni 2010.

Organisationen bakom evenemanget hade hoppats att Wiens stad skulle bidra med 600 000 Euro för att finansiera konserten på slottet Schönbrunn men kommunfullmäktige sa under fredagen att de inte tänker ge något stöd.

Biljetter till konserten i London kommer att kosta från 44 pund och artisterna kommer att meddelas i december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

hells-jingle-bells-2009

Nu på lördag den 12 september kl. 22.00 slår Storan i Göteborg upp sina portar och håller sedan öppet fram till 03.00.

I år firar Storan in julen med en show i hårdrockens tecken. Den 28 november sparkar Hells Jingle Bells igång och det kommer bli kvällar fyllda med humor, värme och ett sjuhelsikes drag.

Men redan nu vill vi börja värma upp och ge dig chansen att vinna biljetter till föreställningen. Hells Jingle Bells Kick-Off kommer bli något utöver det vanliga så missa det inte. Det blir live-karaoke-tävling där DU, uppbackad av tributebandet Metal Monarchs, har chans att vinna biljetter till ”HELLS JINGLE BELLS – The hardest julshow EVER!”. Enväldiga och egensinniga domare är Joacim Cans (HammerFall) och Mattias Lindeblad (Rundgång SR/SVT).

Ta med så många du vill, men eftersom det är FRI ENTRÈ är det bra om ni kommer i tid.

På scen under kvällen står det fantastiska tributebandet Metal Monarchs med Oscar Dronjak från HammerFall i spetsen som tillsammans med medlemmar från Dreamland och Dragonland levererar odödliga hårdrockshits. I DJ-båset hittar du Mattias Lindeblad med gäster.

Glada drycker, snygga vänner, bra musik och en garanterat stel nacke dagen efter kalaset utlovas!

Vi ses på lördag!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

your-demise-pilgrimz

Den 7 oktober ger Raised Fist en efterlängtad spelning på Tyrol i Stockholm. Luleå-kvartetten är känd som ett av punkscenens mest energiska liveband. Deras energi är något som garanterat får Tyrol att koka och förbanden som öppnar denna heta kväll är Your Demise och Pilgrimz.

Alla som absolut inte tänkt missa denna – utan tvekan – vilda kväll på Tyrol kan nu också glädjas åt förbanden som garanterat höjer pulsen på alla förväntansfulla Raised Fist älskare.

Your Demise kan i korthet beskrivas som ett starkt och hungrigt band som just nu befinner sig ute på en intensiv Europaturné. De är aktuella med albumet ”Ignorance Never Dies”, ett album som är satt efter deras regler och som de själva beskriver som musik som absolut måste bli gjord. Med låtar som ”The Blood Stays on the Blade” kommer Your Demise att få publikens puls att rusa iväg.

Det Danmarksbaserade bandet Pilgrimz intar scenen med sitt album Boar Riders i bagaget. De har i tidningen Metalized bekskrivits som ”The Metal Hives”. Man kan alltså lugnt säga att Pilgrimz är ett av Danmarks bästa live metal akter. De har inspirerats av skandinavisk metal, dirty rock `n´roll och modern hardcore. Detta kommer att spränga allt vad ramar heter och ta publiken med på en hissnande upplevelse.

Du som planerat att vara en del av denna vilda kväll på Tyrol kan alltså förbereda dig på en härligt svettig kväll som garanterat sätter standarden för den stundande hösten och som – utan tvivel – ruskar liv i alla hösttrötta själar runt om i landet!

Hemsidor:
www.myspace.com/raisedfist
www.myspace.com/yourdemise
www.pilgrimzband.com
www.myspace.com/pilgrimz

Speldatum:
ONSDAG 7 OKTOBER – TYROL, STOCKHOLM

Närmare information om spelningen och biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

norah-jones

Den amerikanska singer-songwritern Norah Jones har avslöjat att hennes nya och fjärde album kommer att bära namnet “The Fall” och släppas den 18 november genom Blue Note Records / EMI Music.

På “The Fall” så har hon samarbetat med flera andra låtskrivare, bland andra Ryan Adams, Okkervil River’s Will Sheff samt Jesse Harris.

Norah Jones är dotter till den indiska sitar-stjärnan Ravi Shankar och slog igenom 2002 med debutalbumet “Come Away With Me” för vilket hon belönades med inte mindre än fem Grammys. Hon har sedan dess sålt mer än 35 miljoner album världen över.

“The Fall” består av följande låtar:
1. Chasing Pirates (Norah Jones)
2. Even Though (Norah Jones/Jesse Harris)
3. Light As a Feather (Norah Jones/Ryan Adams)
4. Young Blood (Norah Jones/Mike Martin)
5. I Wouldn’t Need You (Norah Jones)
6. Waiting (Norah Jones)
7. It’s Gonna Be (Norah Jones)
8. You’ve Ruined Me (Norah Jones)
9. Back To Manhattan (Norah Jones)
10. Stuck (Norah Jones/Will Sheff)
11. December (Norah Jones)
12. Tell Yer Mama (Norah Jones/Jesse Harris/Richard Julian)
13. Man Of The Hour (Norah Jones)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

vox-archangeli-web

Idag gör den svenska gruppen Vox Archangeli entré på den svenska försäljningslistan. Med sitt debutalbum Sanctus : Michael [ Heart Song Records / CDA] går gruppen redan första releaseveckan direkt in på Sverige Topplistans 27:e plats.

Vox Archangeli introducerar på sitt debutalbum det nya musikaliska konceptet gregorian lounge music. I musiken placerar Vox Archangeli på ett nyskapande sätt tusenårig gregoriansk klostersång i moderna elektroniska ljudlandskap. Med filmiskt stämningsskapande arrangemang förenar gruppen i sin fantasieggande mix ekon från Hildegard von Bingens 1100-tal med såväl folkmusik som pop och rock. Konceptet är skapad i samarbete med producenten Dan Sundquist.

I albumets instrumentalt remixade air movements lanserar dessutom Vox Archangeli ytterligare ett nytt musikaliskt begrepp, i vilket musikens inneboende helande energiflöden ytterligare har förstärkts, förfinats och lyfts fram.

Vox Archangeli har redan inför utgivningen av sitt debutalbum väckt uppmärksamhet och möts av ett stort intresse även internationellt. Tidigare i år tecknade man ett långsiktigt avtal med X5 Music Group som distribuerar gruppens musikens digitalt worldwide. De närmaste månaderna kommer albumet Sanctus : Michael [ Heart Song Records ] dessutom att släppas på CD i bl.a Tyskland, Österrike, Schweiz och från såväl Frankrike som Kina och USA (där spår med Vox Archangeli givits ut på samlingsalbum) har olika musikbolag anmält sitt intresse.

Sanctus : Michael är det första albumet i en serie baserad på de fyra ärkeänglarna. Arbetet med nästa album i serien – Sanctus : Gabriel – påbörjades i våras och albumet kommer att släppas i januari 2010.

Vox Archangelis musikaliska äventyrsresa har bara börjat…

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

miike-snow

Har man skrivit låtar till Madonna, Kylie Minogue och blivit belönade med en Grammy för Britney Spears “Toxic” kanske man har lust att skriva några fina dängor alldeles till sig själv. Beslutet var taget och Miike Snow blev namnet på Christian Karlssons, Pontus Winnbergs och Andrew Wyatts band. Christian och Pontus känner vi bättre som superproducentduon Bloodshy and Avant. Sjunger gör Andrew och dansar, det gör vi!

Miike Snow är tre mystiska män som till alldeles nyligen verkat utan att synas, men nu blir det ändring på det. De blivande superhittarna “Animal” och “Burial” och “Sylvia” – ja, alla de här låtarna svänger ju något galet! Vi kan inte sluta le!

DATUM
26 nov – Malmö, Babel
27 nov – Göteborg, Parken
28 nov – Stockholm, Debaser Medis/Send in the Clowns

(bandet spelar även i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn)

BILJETTER
Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

HEMSIDA
www.myspace.com/miikesnow

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

do-make-say-think

MOUTIQUE ENSEMBLE feat. Do Make Say Think, The Happiness Project & Years (CAN)

Do Make Say Think (CAN)
Do Make Say Think är ett av världens bästa instrumentala postrockband. De har basen i Toronto och ligger på det Montreal-baserade skivbolaget Constellation. Till skillnad från andra kända Constellation-grupper som Godspeed you Black Emperor!, Fly Pan Am och Silver Mt. Zion kretsar Do Make Say Thinks musik i högre utsträckning kring jazz och punk. Dessa influenser märks kanske allra tydligast på den klassiska skivan “Goodbye Enemy Airship the Landlord is Dead” från 2000.

DMST består av fem fasta medlemmar men under konserter utökas de till uppemot tio musiker. Bandet har kopplingar till flera andra projekt, bland annat spelar basisten Charles Spearin gitarr i det kanadensiska rockkollektivet Broken Social Scene. Sedan 1998 har Do Make gett ut fem fullängdsskivor. Ovan nämnda “Goodbye Enemy Airship” brukar tillsammans med 2004 års “Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn” betraktas som de bästa av dessa. På “You, You’re a History in Rust” från 2007 kom sången in i bilden och senaste skivan kom tidigare i år – ”Other Truths”.

Support.
The Happiness Project (CAN)
The Happiness Project är Spearins soloprojekt, som släppte sin debutskiva på Arts & Crafts tidigare i år. Det är ett udda och fascinerande verk, baserat på intervjuer Spearin gjort med sina grannar i Toronto.

Years (CAN)
Years är ett projekt av Ohad Bechetrit från DMST, som även han släppte en skiva på Arts & Crafts i år.

DATUM:
11 november – Malmö, Debaser Malmö
12 november – Linköping, Herrgår’n

(spelar även i Oslo 13 nov och Århus den 14 november)

BILJETTER & INFO
Ytterligare information om spelningarna och biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

mikkey-dee

Hårdrocksveteranerna i Motörhead turnerar just nu i Nordamerika tillsammans med de amerikanska rockbanden The Reverend Horton Heat och Nashville Pussy men utan den svenske trummisen Mikkey Dee (eller Micael Delaoglou som han egentligen heter). Detta på grund av att den trogna trumslagaren istället deltar i tv-programmet “Kändisdjungeln” på TV4, den svenska versionen av “I’m a Celebrity… Get Me out of Here!” som tidigare visats i Storbritannien och USA.

Enligt bandets ledare Lemmy så beror situationen på bristande kommunikation då bandets managementbolag inte visste om att Mikkey skrivit på för programmet när de bokade turnén. Hans ersättare är Matt Sorum som tidigare spelat med Guns N’ Roses och numera är medlem i Velvet Revolver. Han gjorde sin första spelning med bandet i Washington D.C. den 8 september efter bara en repning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

rise-against

Biljetterna till Rise Against-konserten den 30 oktober på Arenan i Stockholm sålde slut på bara två veckor. Därför öppnas nu Arenan upp till större kapacitet och ytterligare några hundra biljetter släpps upp till försäljning idag.

Biljetterna finns ute nu och kostar 275 kronor + serviceavgift.

Läs mer och lyssna:
www.riseagainst.com
www.myspace.com/riseagainst

Konsertinfo:
30.10 Stockholm, Fryshuset – Arenan

Biljettinfo:
Biljetterna kostar 275 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Luger.se samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.
Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

moneybrother-2009

Den 30 september på Katalin i Uppsala påbörjar Moneybrother ett nytt kapitel i svensk turnéhistoria. Då inleder Moneybrother i samarbete med Luger och GreenBagTag Sveriges första gröna turné.

Luger har från starten 1991 tänkt i gröna banor. Sedan 2007 är företaget miljödiplomerat. På senare år har vi accelererat miljöarbetet. Nu startar vi tillsammans med GreenBagTag konceptet Green Touring och gör Sveriges första gröna turné. Det innebär bland annat att de arrangörerna runt om i landet väljer ekologisk och i möjligaste mån lokalproducerad mat och dryck till artister och personal, att de använder kranvatten istället för buteljerat, att artister och personal bor på hotell med miljöprofil och att de i övrigt håller nere den negativa miljöpåverkan så mycket som möjligt.

Vidare har vi på Moneybrotherturnén helt valt bort flygresor. Alla resor sker med bil, minbuss eller buss. Utsläppen från dessa klimatkompenserar vi på två olika sätt; via direkt klimatkompensation och via långsiktiga miljöprojekt med fokus på uthållighet och biologisk mångfald. De pengar vi investerar i direkt klimatkompensation går till projektet “One Nature Portfolio”. Det innehåller förnybar energi och teknikutveckling inom solenergi, vind, vatten, biomassa och biogas. Projektet är verifierat enligt the Carbon Neutral Standard och drivs av The CarbonNeutral Company (www.carbonneutral.com), ett av världens ledande företag inom miljö- och klimatfrågor.

Det långsiktiga miljöprojektet är “Replanting a Rainforest”. Projektet ligger i norra delen av staten Sao Paulo i Brasilien och handlar om återplantering av regnskogsfauna för att skydda vatten, växter och djur och att skapa en biologisk mångfald i samarbete med lokala samhällen och miljöorganisationer. Projektet drivs av svenska Open World Foundation (www.openworldfoundation.org) med stöd från bland annat Brasilianska handelskammaren och Brasilianska ambassaden i Stockholm.

Tillsammans med GreenBagTag arbetar Luger löpande med research, mätningar, dokumentation, utvärdering och kommunikation för att skapa attityd- och beteendeförändringar. Konceptet kallar vi Green Touring.

Att klimatkompensera våra turnéer är dock inte något vi vill hålla på med i evighet. Vi vill istället se till att resorna från start inte bidrar till någon negativ miljöpåverkan. För att lyckas med det behöver vi hjälp. I dagsläget finns det till exempel väldigt få miljöanpassade minibussar och bussar att tillgå i Sverige. Sverige är för litet för att de fordon som faktiskt tillverkas ska skeppas hit, det menas att det inte är tillräckligt ekonomiskt lönsamt. Detta vill vi ändra på. Vi vill uppmana bil- och busstillverkare att ställa om produktionen att tillverka fler miljöanpassade minibussar och stora bussar. Efterfrågan finns nämligen – det kan vi garantera. Och vinsten finns i ett hållbart och långsiktigt samhälle!

Moneybrothers turné avslutas 28 november på Högfjällshotellet i Sälen, med summa summarum noll i klimatpåverkan för resandet och boendet, och en jäkla skön känsla hos alla inblandade.

...