Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

snoop-dogg-2

Hip-hopstjärnan Snoop Dogg, eller Calvin Broadus som han egentligen heter, har av skivbolaget EMI Music fått titeln “Creative Chairman” (ungefär konstnärlig ledare) vid deras etikett Priority Records. Snoop Dogg är en av hip-hopens superstjärnor och har sålt mer än 30 miljoner album världen över. Han kommer att släppa sitt tionde album “Malice N Wonderland” i december.

Snoop Dogg kommer att ansvara för att återupprätta Priority Records rykte som en västkustrapens mest inflytelserika kanaler och kommer att vidareutveckla etikettens digitala verksamhet. Han kommer dessutom att fungerar som exekutiv producent för en rad nya skivor som kommer att släppas nästa år för att fira Prioritys 25-årsjubileum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

maxwell

Få artister – möjligen D’Angelo eller Erykah Badu – definierade nittiotalets neosoul lika tydligt som Maxwell. Debuten ”Urban hang suite” erbjöd en mer sansad och romantisk själfullhet än dåtidens överdrivet maskulina R&B och följdes upp av ”Embrya” och ”Now”, moderna, platinasäljande klassiker som påminde om varför soul kallas just soul.

Efter åtta års andhämtning från musikindustrin är han tillbaka och sluter en cirkel: i en tid då listorna domineras av Autotunad ringsignalsmusik, gör Maxwell det organiskt nyanserade albumet ”BLACKsummers’night” och visar än en gång hur tidlös R&B kan och bör låta. Skivan – den första i en planerad trilogi – släpptes i juli och fick lysande kritik såväl i Sverige som utomlands, inte minst för sin medryckande livekänsla.

När han ställer sig på Berns scen den 10 november är det inte som en comebackförklaring; han intar bara samma självklara position som sist vi sågs och sjunger ”Honey, if anything ever should change in you/ Don’t worry, I’m standing still” med sin allra finaste falsett. Närvaron på studioinspelningarna är trots allt ingenting mot att höra Maxwells sammetslena röst i levande livet, en sensuell upplevelse i klass med att höra Marvin Gaye på sjuttiotalet.

De 144.000 biljetterna till fjolårets ”BLACKSUMMERS’NIGHT”-turné i USA sålde slut på några minuter, så gissa hur länge de 1200 till Berns räcker. Detta är den enda Sverigespelningen på turnén och utan tvekan årets stora soulstund. Förväntningarna är enorma, men lita på att Maxwell infriar dem.

Hemsidor:
www.musze.com
www.myspace.com/maxwell

Speldatum:
TISDAG 10 NOVEMBER – BERNS, STOCKHOLM

Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

clutch-2009

Förra årets Clutch-konsert var en manlig och skäggig sammanslutning som Musiklandet sammanfattade som ” Förstklassig jam i skäggets tecken”. När Clutch nu kommer tillbaka till Sverige den är det med nya albumet ”Strange Cousins From The West” i ryggen. 15 november är datumet, Debaser Medis i Stockholm är scenen, bluesdoftande rock är genren. Biljetterna släpps den 14 september!

Clutch är nu inne på sin nionde fullängdare och genom åren har en hel del hunnits med. Det har spelats allt från hård metallisk rock till hardcorepunk och det har dragits paralleller till mytologi och religion. Idag landar de i en intelligent del av rockvärlden med tydliga dragningar åt blues-hållet.

Clutch är ett kritikerrosat band. Det mesta de släppt ifrån sig har mottagits med ovationer, 2007:s ”From Beale Street to Oblivion” beskrevs av Metal Hammer som ”A future classic” och om nya ”Strange Cousins From The West” skriver Göteborgsposten ”Amerikanerna Clutch spelar en förrädiskt enkel, bluesgroove-ig hårdrock. Grundläggande rytm, snygga trummor och så Neil Fallons halvskrikna, smarta texter.”.

I november blir det manligt, skäggigt och groovigt på Debaser Medis i Stockholm!

www.myspace.com/clutchband

Konsertinfo:
15.11 Stockholm, Debaser Medis

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

magnus-ugglas-revy

2Entertain, Roxy Recordings, Vicky Nöjesproduktion & Live Nation presenterar

UGGLAS REVY i Göteborg!

Nu är det klart att Ugglas Revy även kommer till Göteborg. Den 29 januari 2010 är det premiär på Rondo, biljetterna släpps den 6 oktober.

Publiken bjuds på förstklassiga revy- och varieténummer, nostalgisk musikal med de klassiska hitsen, rock n´roll och massvis av humor i ett rasande tempo.

Revydirektör Uggla presenterar bl.a Sveriges roligaste kvinna ANNIKA ANDERSSON, komikern PER ANDERSSON, världens vigaste tjej från Ukraina, dansare och orkester ledd av Martin Hedström. Även en musikalstjärna kommer dyka upp, vem det är förblir en hemlighet ett litet tag till.

Regi: Johan Wahlström
Regi/Koreografi: Roine Söderlundh

Ej lämplig för barn under 13 år.

Pressbilder finns att hämta på: www.ugglasrevy.se.

Biljetterna säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se och 2Entertain 0771-363700, [email protected]

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

Den svenska skivdistributören CDA fick för fyra år sedan beskedet om att det var slut på statligt stöd till bolaget och att de skulle anpassa sig till den konkurrens som råder på marknaden. För ett bolag som specialiserat sig på smalare musikgenrer såsom jazz, klassisk musik och folkmusik så är det inte helt enkelt och nu hotas CDA av konkurs. Tills vidare har de därför beslutat om att ställa in betalningar för att om möjligt rädda företaget.

Det var redan i våras nära konkurs men då fick CDA 1 miljon kronor i stöd av Kulturrådet. Företaget har sedan dess sökt andra finansiärer men då detta inte lyckats så anser ledningen att verksamheten inte kan fortsätta utan ett långsiktigt stöd från statligt håll. Rebecka Svensén, informationschef på Kulturrådet, beklagar den situation som uppkommit men låter samtidigt meddela att de inte har resurser att gå in med mer pengar i nuläget.

CDA har varit i drift sedan 1988 och är idag ensam distributör för 195 små och medelstora skivbolag i Sverige som därmed är helt beroende av företagets fortsatta existens.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009
Carola

Carola

Den engelska sångaren Paul Potts, som slog igenom rejält genom sin medverkan i den brittiska versionen av tv-programmet “Talang”, har spelat in en duett med svenska sångfågeln Carola till hennes traditionsenliga julskiva “Jul i Betlehem”. Den utvalda låten är “O Holy Night” och spelades in under tisdagen i Benny Anderssons studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Paul Potts släppte sitt andra album “Passione” i juni och har i år även besökt Sverige ett par gånger för utsålda spelningar.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 10th, 2009

dark-tranquillity

Det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg kommer i början av december att göra en miniturné i Turkiet. Bandet har tidigare besökt Istanbul både 2001 och 2008 men denna gång blir det hela fyra spelningar i storstäderna Istanbul, Izmir, Eskisehir och Ankara.

Dark Tranquillity släpper den 26 oktober sin nya DVD “Where Death Is Most Alive” genom Century Media. Den 28 augusti gick bandet även in i studion för att påbörja inspelningarna av sitt nionde album vilket beräknas släppas tidigt nästa år. Plattan spelas in i bandmedlemmarnas egna studios och kommer som vanligt att mixas av Tue Madsen vid Antfarm i Danmark.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

bjorn-skifs-2009

Januari till mars 2010 intar Björn Skifs, en av Sveriges mest älskade och framgångsrika artister och underhållare genom tiderna, scenen på Cirkus i Stockholm med en helt ny show där han för första gången någonsin samlar det absolut bästa ur sin långa och imponerande karriär.

Vi får följa med Björn på en musikalisk resa som startade i Vansbro med Slamcreepers och fortsatte vidare över hitlistorna, genom USA, via Melodifestivalerna, ut i folkparkerna, in på showarenan och musikalscenen, men också upp på den vita duken och in i tv-rutan. Allt med Björns personliga betraktelser och den humor och värme vi förknippar så starkt med honom.

Med på scen finns Björn Skifs favoritmusiker under ledning av Hans Gardemar och flera fantastiska dansare.

Idé: Björn och Pernilla Skifs
Regi och koreografi: Pernilla Skifs
Producent: Blixten & co

Premiär fredagen den 29 januari 2010 kl. 19.30 på Cirkus i Stockholm.

Showen spelas torsdagar kl. 19.30, fredagar kl. 19.30 och lördagar kl. 15.00 och kl. 19.30 hela våren.

Biljetterna släpps torsdagen den 10 september och säljs via Ticnet, Cirkus biljettkassa och SJ.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

wavves-2

Välkomna sovrums-neurotican som sparkar in barrikaderade dörrar med hjälp av vitt brus, distorsion och Johnny Ramone. No-fi-estetiken är numera någorlunda rumsren och tillsammans med en färsk dos nihilism så personifierar Nathan Williams, den unge mannen från San Diego som lystrar till namnet Wavves, den amerikanska punken som rinner i blodet på barnen i California.

Fem-enigheten i Wavves värld består av gräs, skating, pizza, 40’s och milkshakes; en amerikansk cocktail som slukas glatt. Hurvida denne utgör essensen för det musikaliska perspektivet låter vi vara osagt men musiken speglar mentaliteten och vice versa. I samma kohort som No Age, Times New Viking, Japanther och annan shitgaze, maler detta en-mans-projekt (två personer live) ner det mesta i sin väg. Wavves andra album, ”Wavvves”, är utgivet på Fat Possum vars stall inkluderar storheter som RL Burnside, Fiery Furnaces och Dinosaur Jr.
Wavves projiceras på en stökig ljudvägg där de många olika, ibland sublima, teman som en uttråkad ungdomsgeneration tvingas leva efter tar form. Att vi som är över trettio och hatar våra jobb glatt kan sjunga med och känna samma saker som Nathan Williams är bara en bonus. Njut av en lika solig som regnig dag!

Wavves skulle ha spelat i somras men ställde in hela europaturnén efter sångaren Nathan Williams problem med alkohol och droger som kulminerade i en incident på Primavera Sound Festival i Barcelona där han började slåss med trummisen Ryan Ulsh samt förolämpa publiken varpå spanjorerna svarade med att kasta flaskor och en sko mot Williams.

DATUM:
2 december – Malmö, Debaser Malmö
5 december – Göteborg, Parken
6 december – Stockholm, Debaser Slussen

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du snart här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

airbourne

Förra året besökte de Europa som förband på Motörheads stora turné. I vår återvänder Australiens nya heavy metal-hjältar Airbourne till Sverige på egen hand. Den 20 mars kommer de till Malmö för en klubbspelning på Kulturbolaget. Biljetterna släpps imorgon, fredagen den 11 september.

Äntligen ett band som med klass för vidare Australiens heavy metal-tradition efter framför allt gigantiska AC/DC. Bröderna Joel och Ryan O’Keeffe växte upp i en småstad på landsbygden med inte så mycket mer än en stadig skivsamling rockklassiker som sällskap. Något som självklart satte djupa spår.

Fyllda med rockreferenser bildades bandet så klart på den lokala puben och de fyra medlemmarna flyttade snart vidare till Melbourne för att söka lyckan. Hårt arbete resulterade i förbandsspelningar med bland annat Mötley Crüe och Rolling Stones. Därefter dröjde det inte länge innan de rodde hem sitt första stora skivkontrakt. Debutplattan “Runnin’ Wild” spelades in i USA tillsammans med den legendariske producenten Bob Marlette. En framtida klassiker som bland annat utnämndes till årets debutalbum av brittiska Metal Hammer och vann pris av Marshall Classic Rock Roll of Honour av samma anledning.

Nästa år släppts uppföljaren och i samband med den väntar en hårdlansering över hela världen. En platta som med all säkerhet kommer ta Airbourne till nya höjder.

Hemsidor:
www.myspace.com/airbourne
www.airbournerock.com

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...