Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

paloma-faith

Vi beklagar att vi är 10-15 minuter sena men vi ville försäkra oss om att allting fungerade som det skulle först. Det unga stjärnskottet Paloma Faith kommer att gå på scen ca 21:00 om allt går enligt planerna. Just nu kan du bara se korta klipp från lokalen Village i Stockholm där konserten går av stapeln. Vi hoppas att livesändningen ska påbörjas så snart som möjligt. Var vänlig ladda om sidan med jämna mellanrum till dess att sändningen påbörjats.

Paloma Faith förutspås bli Englands nästa stora soulexport i stil med Amy Winehouse och Duffy.

Konserten är filmad i samarbete med Sony med hjälp av mobiltelefonteknik genom Bambuser så vi ber om ursäkt för att ljud och bild inte är av särskilt hög kvalitet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

Glöm inte bort att vi kommer att visa Paloma Faiths konsert i Stockholm ikväll live här på Musiknyheter.nu med början 20.00. Läs mer här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

adam-heldring

När The Walkmen kommer till Stockholm på tisdag får de fint sällskap av högaktuella Adam Heldring. Adams debutplatta ”Mount Foreverest” släpptes igår och på tisdag ser vi honom med fullt band på Göta Källare i Stockholm. Biljetter finns ute nu.

Sedan Adam Heldring påbörjade arbetet med det som skulle komma att bli debutalbumet ”Mount Foreverest” har han inte synts till så mycket på svenska scener. Däremot har succén varit given i resten av världen och bejublade gig har gjorts i ibland annat New York, London, Oslo och Los Angeles. Igår landade äntligen debutplattan i butikerna och det låter precis som man hoppats. Det är aldrig långt mellan det mest intima och det storslagna. Svensk pop och amerikansk singersongwriter-tradition vävs samman till något vackert och rått. Vi kommer att höra mycket av Adam Heldring framöver, och vi börjar redan på tisdag på Göta Källare i Stockholm. Missa inte!

På scen och på skiva är Adam Heldring:
Adam Heldring – gitarr och sång
Jonas Fläckerud – bas
Marcus Sjöberg – trummor
Marcus Arnström – piano och rhodes
Mattias Green – trumpet och flygelhorn

Lyssna: www.myspace.com/adamheldring

Konsertinfo:
1.9 Stockholm, Göta Källare: The Walkmen (US) + Adam Heldring (SE)

Biljettinfo:
Biljetterna finns ute nu, kostar 230 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Gotakallare.com samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

el-perro-del-mar

Sarah Assbring från Göteborg har haft stora internationella framgångar med sitt projekt El Perro del Mar under de senaste åren. Hennes tredje album “Love Is Not Pop” kommer att släppas i Australien och Nya Zeeland den 12 september via Rogue Records/Inertia och i USA den 20 oktober genom The Control Group. Albumet producerades av henne själv tillsammans med Rasmus Hägg i hemstaden Göteborg.

El Perro del Mar kommer att turnera i Sydamerika i september, i Australien i oktober och i USA i november. Innan dess blir det två spelningar på hemmaplan – på Popaganda i Stockholm imorgon och på Velvet / Västgöta-Dala nation i Uppsala på lördag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

anne-lie-ryde

Rockikonen Anne-Lie Rydé gjorde under Dansbandsveckan i Malung ett bejublat framträdande: Utdelare av klaven till Årets sångare var Anne-Lie Rydé som bjöd på Thorleifs “Gråt inga tårar” i ny rivig tappning. Efter detta första steg in i dansbandsvärlden utbrast hon: ”Det kändes fantastiskt, som att hångla med en dansbandsmusiker!”

Anne-Lie, som tycker om att utforska nya musikområden, har fått blodad tand! Den 4/10 kan ni se henne i Bingo-Lotto. Blir det en dansbandslåt där, tro..?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

madonna-dans-2009

Warner Bros. Records har nu bekräftat den slutliga låtlistan på Madonnas kommande samlingscd “Celebration” samt “Celebration – The Video Collection” – båda satta för release i Sverige 23 september. Sångerna, utvalda av Madonna tillsammans med sina fans, har samtliga remastrats. “Celebration” kommer att släppas som dubbel-CD men även i singel-CD-format.

“Celebration: The Video Collection”-DVD:n kommer att innehålla oklippt och hittills osett bildmaterial från “Justify My Love” tillsammans med 27 Madonnavideor och kommer att släppas på en dubbel-DVD “för allra första gången” inkluderat “Into The Groove” och “Give It To Me” såväl som den alldeles nyligen färdigställda videon till Madonnas nya singel “Celebration”.

Madonna regerar tydligt även fortsättningsvis på dansgolvet med sin senaste singel. Här i Sverige ligger “Celebration” som nr 1 på Digilistan för tredje veckan i rad och i USA är hennes “Celebration” Remix EP som nr 1 på iTunes Dance Album Chart såväl som #1 på Masterbeat overall chart. Sången är #5 på Billboards Club Singles Chart och snabbast klättrande för andra veckan i rad. Om “Celebration” når “1 på Billboards Club Single Chart blir det Madonnas 40:e (!!!) #1-singel – mer än någon annan artist i Billboard Club Singles Charts historia!

Ännu en nyinspelad låt, “Revolver” feat Li’l Wayne, finns med på “Celebration”-CD:n. Albumomslaget till både CD och DVD är designat av välkände streetpopkonstnären “Mr Brainwash”.

Madonna är just nu på turné i Europa med sin utsålda Sticky & Sweet-turné, och denna multigrammyvinnande Rock’n’Roll of Fame-invalda bästsäljande kvinnliga artist avslutar sin turné i Israel 1 september.

madonna-celebration

Madonna Celebration CD Track Listing:

CD 1:
01) Hung Up
02) Music
03) Vogue
04) 4 Minutes
05) Holiday
06) Everybody
07) Like A Virgin
08) Into The Groove
09) Like A Prayer
10) Ray Of Light
11) Sorry
12) Express Yourself
13) Open Your Heart
14) Borderline
15) Secret
16) Erotica
17) Justify My Love
18) Revolver

CD 2:
01) Dress You Up
02) Material Girl
03) La Isla Bonita
04) Papa Don’t Preach
05) Lucky Star
06) Burning Up
07) Crazy For You
08) Who’s That Girl
09) Frozen
10) Miles Away
11) Take A Bow
12) Live To Tell
13) Beautiful Stranger
14) Hollywood
15) Die Another Day
16) Don’t Tell Me
17) Cherish
18) Celebration

Madonna Celebration DVD Track Listing:
01) Burning Up
02) Lucky Star
03) Borderline
04) Like A Virgin
05) Material Girl
06) Crazy For You
07) Into The Groove
08) Live To Tell
09) Paper Don’t Preach
10) True Blue
11) Open Your Heart
12) La Isla Bonita
13) Who’s That Girl
14) Like A Prayer
15) Express Yourself
16) Cherish
17) Vogue
18) Justify My Love
19) Erotica
20) Deeper and Deeper
21) Rain
22) I’ll Remember
23) Secret
24) Take A Bow
25) Bedtime Story
26) Human Nature
27) I Want You
28) You’ll See
29) Frozen
30) Ray Of Light
31) The Power Of Good-Bye
32) Beautiful Stranger
33) American Pie
34) Music
35) Don’t Tell Me
36) What It Feels Like For A Girl
37) Die Another Day
38) Hollywood
39) Love Profusion
40) Hung Up
41) Sorry
42) Get Together
43) Jump
44) 4 Minutes
45) Give It 2 Me
46) Miles Away
47) Celebration

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

samael

Nu är det klart att legendariska Samael öppnar på samtliga spelningar under Paradise Losts Skandinavienturné i november.

Schweiziska Samael bildades redan 1987 som ett renodlat black metal band och debuterade med albumet Worship Him som gavs ut 1991.

Musiken har sedan kommit att innehålla mer och mer industriella inslag, dock är det fortfarande hård mörk metal som är grundstenen i bandets musik.

Senaste albumet, Above, släpptes i mars i år och är enligt bandet en återgång till soundet på deras tre första plattor. Samaels medverkan på dessa spelningar är en chans att kolla in ett band som alltför sällan gästar våra breddgrader.

Öppnar i Köpenhamn & Stockholm gör även finska Ghost Brigade.

Datum:
24/11 Köpenhamn – The Rock
25/11 Stockholm – Debaser Medis
26/11 Oslo – John Dee
28/11 Göteborg – Brew House
29/11 Malmö – KB

Mer info + biljetter: www.skrikhult.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

Operachef Lars Tibell har begärt att få avsluta sin anställning i förtid och gör sin sista arbetsdag vid Malmö Opera nu på måndag den 31 augusti 2009.

– Min tid vid Malmö Opera har varit en resa med utmaningar, med inspirerande och stimulerande uppgifter och fyllt av möten med engagerade och hängivna människor. Nu är det dags att sluta, säger Lars Tibell.

Lars Tibell anställdes som operachef i september 2003 och skulle ha slutat sin anställning i maj 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 27th, 2009

peter-joback

Peter Jöback bjuder i december på fyra exklusiva julkonserter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo. Konserterna följer upp förra julens succéturné som sågs av närmare 30 000 personer.

Peter Jöbacks numera klassiska julskiva “Jag kommer hem igen till jul” kom 2002 och har sålt fantastiska 450 000 exemplar. Förra julen gjorde Peter Jöback för första gången på fem år en efterlängtad julturné med “Jag kommer hem igen till jul”. Konserterna möttes av stående ovationer och enorma hyllningar från både publik och press.

Julen 2009 gör Peter Jöback om succén. I december kommer han hem från New York – där han bott under året – för fyra exklusiva julkonserter i Sverige och Norge.

Peter tolkar både de traditionella julsångerna och moderna klassiker som “Snön föll”, “Halleluja” och “Jag kommer hem igen till jul”. Dessutom väver han in nya favoriter som tillkommit sedan sist i repertoaren. Precis som förra året är Lars Halapi och bandet, stråkarna, körerna och gäster med på scenen.

Det blir en stämningsfull och personlig konsert som ger publiken en perfekt början på julfirandet. Konsertturnén 2008 fick lysande recensioner i pressen.

Konsertdatum:
11 december kl 19.30 Göteborg, Scandinavium
15 december kl 19.30 Oslo, Spektrum
18 december kl 19.30 Stockholm, Ericsson Globe
19 december kl 19.30 Malmö, Malmö Arena

Biljetterna släpptes idag och säljs via Ticnet.se, 077-170 70 70, Ticnet- och ATG-ombud samt hos SJ, 0771-75 75 75, www.sj.se/upplevelser eller i närmaste SJ Resebutik.

...