Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

caracola

Den svenska poptrion Caracola har meddelat att de tre medlemmarna Emma Lewin, Emelie Rosén och Sara Larsson nu kommer att gå skilda vägar för att istället fokusera på egna projekt. Detta uppger schlagersajten Gyllene Skor.

Caracola bildades ursprungligen inför Melodifestivalturnén 2005 där de var förband i samtliga städer. Sedan dess har de gett ut tre egna album och tog sig vidare till Andra chansen i Melodifestivalen förra året med låten “Smiling In Love” där de dock förlorade mot Olas “Love In Stereo”.

Efter gruppens framträdande i Melodifestivalen kallade Aftonbladets Torbjörn Ek bandet för “Bubbles” och deras musik för “tuggummipop” vilket resulterade i att deras låtskrivare Henrik Bie och Matias Olsson skrev låten “The Tuggummi Song” som handlade om Torbjörn Ek och hans kollegor.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

Den svenska låtskrivaren och musikförläggaren Åke Gerhard, eller Åke Gerhard Larsson som han egentligen hette, avled i torsdags på sin födelseort Utansjö i Ångermanland. Han blev 88 år gammal.

Åke Gerhard var verksam som producent och musikförläggare tillsammans med sin partner Leon Landgren. De hade stora framgångar på 50-talet med låten “Ann-Caroline” som spelades in av Leons fru Thory Bernhards och blev en stor hit. Melodin översattes till engelska och toppade under titeln “Lay Down Your Arms” den brittiska singellistan i fyra veckor under hösten 1956.

Under Melodifestivalens första år dominerade Åke Gerhard helt och hållet. Han var med och skrev inte mindre än fyra av de fem vinnarna under åren 1958-1962. Han startade under denna period även skivbolaget Olga och var manager för bolagets popsuccé Hep Stars åren 1963-1969.

Åke Gerhard var även själv musiker och spelade både bas och saxofon.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Aug 24th, 2009

michael-learns-to-rock

Det danska rockbandet Michael Learns To Rock är bokade att spela i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur den 5 september mitt under den muslimska fastemånaden Ramadan. Detta har fått det islamistiska oppositionspartiet PAS att kräva att konserten stoppas eftersom det ses som en grov förolämpning.

Ordföranden i partiets ungdomsförbund, Nasrudin Hassan Tantawi, säger att bandets konsert bidrar till att förstöra människors moral. Mer än hälften av Malaysias drygt 28 miljoner invånare är muslimer och PAS har efter lyckosamma protester de senaste åren lyckas stoppa bland annat en konsert med den amerikanska R&B-stjärnan Beyoncé.

Det danska bandet Michael Learns To Rock har haft stora framgångar i Asien och spelade i Hong Kong redan 1997. Så sent som sommaren 2007 turnerade de i Asien och besökte då Hong Kong, Taiwan, Thailand och även Malaysia.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

paul-anka-2007

Den kanadensiska sångaren Paul Anka hade bokat in tre spelningar på svensk mark i början av november (Göteborg, Malmö och Stockholm) men den svenska turnéarrangören Julius Produktion bekräftar nu att samtliga spelningar har ställts in. Enligt obekräftade uppgifter från TT Spektra är orsaken att sångaren inte kommit överens med den danska arrangör som bokat turnén.

I höst kommer TV-tittarna att kunna se Paul Ankas fru Anna (född Yeager) i den nya dokusåpan “Svenska Hollywoodfruar” på TV3, televisionens motsvarighet till kvällspressen. Anna arresterades i november 2008 för att ha slagit sin man i huvudet med en isbit vilket resulterade i två stygn men Paul ville inte ha någon rättegång.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

nemhain-2007

Det brittiska rockbandet Nemhain, med Göteborgs-sonen Adrian Erlandsson (före detta trummis i At The Gates och Cradle of Filth) och hans fru Amber, har tecknat kontrakt med tyska Tiefdruck-Musik, ett bolag som även huserar svenska M.A.N. Gruppen kommer att släppa sitt debutalbum “From The Ashes” den 16 oktober. Den första singeln, “Second Skin”, släpps redan den 29 september.

Låten “Second Skin” är en cover av det amerikanska grunge-bandet The Gits’ klassiker. The Gits var aktivt fram till 1993 då bandets sångerska Mia Zapata blev våldtagen och mördad.

“From The Ashes” spelades in i Studio Fredman i Hyssna utanför Kinna i Västergötland under tre veckor i april 2008. Skivan består av följande låtar (ej slutgiltigt):

01. Ana
02. Clear My Eyes
03. Dirty Weekend
04. From the Ashes
05. Girls Like Honey
06. Heroin Child
07. Jane Doe
08. Mr. Bronson
09. Never Dies
10. Reptile
11. Second Skin
12. Speed Queen
13. The Filth And The Fury

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

jerry-lee-lewis-linkoping-2009Efter förra årets succékonsert på Ejendahls Arena i Leksand i november återvänder nu Jerry Lee Lewis till Sverige. Den 20 november uppträder han med gästartister på Cloetta Center i Linköping. Detta blir hans enda konsert i Sverige. Biljetterna till konserten släpps den 26 augusti.

Jerry Lee Lewis tillsammans med Linda Gail Lewis, Some Like It Hot & The Memphis Beats, The Refreshments, Eva Eastwood, Gil Edwards, X-Mas Horns och Nisse Hellberg med band bjuder på en helkväll för alla rock’ n’ roll älskare.

Jerry Lee Lewis slog igenom på 50-talet med megahitsen “Whole Lotta Shakin´ Goin´ On”, “High School Confidential” och “Great Balls Of Fire”. Han var en av de fyra som ingick i “The Million Dollar Quartet” som bestod av Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins och Jerry Lee Lewis. 2006 gav han ut albumet “Last Man Standing” (där han sjunger duetter med bl. a. Mick Jagger, Little Richard, Keith Richards, Ringo Starr).

Efter närmare 50 år som artist fortsätter Jerry Lee Lewis sitt turnerande. Han har fortfarande kvar det omisskännliga soundet både i sättet att hantera tangenterna och i sitt sätt att sjunga.

Konsertinfo
20.11 Linköping, Cloetta Center

Biljetter
Biljetter säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt via Konsert & Kongress 013-190 00 00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

teddybears-2009

Svenska Teddybears har lämnat följande meddelande:

Vi hade från början tänkt att fokusera på att göra klart nya skivan och därför bara göra en enda spelning den här sommaren. Sen blev det
fullständig upploppsstämning på vårt gig på Way Out West, och det var många som inte ens kom in i tältet och kunde se showen. Sjukt
kul att det kom så mycket folk, men lite synd om de som missade alltihop tycker vi. Därför har vi med kort varsel bestämt oss för att
göra ett gig till.

Vi kommer att köra på Berns i Stockholm den 3:e september kl 21.00. Det kommer att vara gratis inträde, fri entré, free entrance, 0:–, GRATIS!

20 år i dörren. Risken finns ju att även det här kommer att bli en smula riot-aktigt, så därför rekommenderar vi alla att vara där i god tid – det finns bara 1100 platser och det är först till kvarn som gäller.

/Teddybears

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

rise-against

När Rise Against spelade på förra helgens Way Out West köade fansen i över 24 timmar för att vara först på plats. Då var Trädgår’n i Göteborg var fylld till bredden och idag kan vi glädjande meddela att Chicago’s finest återvänder till Sverige senare i höst. Den 30 oktober kör vi. Biljetterna till spelningen på Arenan i Stockholm släpps den 25 augusti klockan 09.00.

Rise Against växte i Chicago upp på en stadig diet av Black Flag, Adolescents och Minor Threat. Det startade för tio år sedan då medlemmar ur punkbandet 88 Fingers Louie värvade folk till ett nytt band med målet att ta det bästa från traditionell hardcore och göra något helt nytt av det. De signades för Fat Wreck och gav ut sin debut ”The Unraveling” 2001 men nu är de ett av storbolaget Geffens största framgångar med den senaste skivan ”Appeal to Reason” som släpptes i slutet av förra året. Att bandet har skaffat sig en rejäl fanbase i hemlandet är lätt att räkna ut när man ser billboardplaceringarna de haft de senaste åren, ”Appeal to Reason” stormade rätt in på tredje plats när den kom ut. Nu växer framgångarna också i resten av världen, vi kan höra dem på radio i Sverige till exempel. Detta betyder dock inte att de poppat till sig eller blivit mesiga, tvärt om har de bara ökat trycket. Det är kraftfull och effektiv rock som passar till frispel eller allsång på Arenan i Stockholm.

Läs mer:
www.riseagainst.com
www.myspace.com/riseagainst

Konsertinfo:
30.10 Stockholm, Arenan

Biljettinfo:
Biljetterna släpps imorgon 25 augusti klockan 09.00, kostar 275 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Luger.se samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.

Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

rosanne-cash

Den kritikerrosade singer-songwritern Rosanne Cash kommer att släppa sitt tolfte studioalbum “The List” den 7 oktober via Manhattan Records / EMI. Plattan består av hennes moderna tolkningar av 12 countryklassiker som är hämtade från en lista över de 100 mest betydande countrylåtarna i historien som hon fick av sin legendariska far 1973. Idén till projektet dök upp medan Rosanne var ute på turné 2006.

“The List” innehåller bland annat låtar från The Carter Family, Hank Williams, Merle Haggard och Bob Dylan. En rad kända gästartister dyker också upp på skivan såsom Bruce Springsteen, Elvis Costello och Jeff Tweedy från Wilco. Albumet är det första Cash har spelat in sedan hon genomgick en hjärnoperation 2007 för en ovanlig men godartad hjärnsjukdom från vilken hon helt och hållet återhämtat sig.

Rosanne Cash föddes 1955 i Memphis, Tennessee, som den äldsta dottern till countrylegenden Johnny Cash och hans första fru Vivian Liberto Cash Distin. Hon vann en Grammy 1985 för “I Don’t Know Why You Don’t Want Me” och har fått ytterligare åtta nomineringar. Hon har haft inte mindre än 11 låtar som toppat countrylistan i USA och två av hennes album har sålt guld.

“The List” består av följande låtar:

1. “Miss the Mississippi and You”
2. “Motherless Children”
3. “Sea of Heartbreak” (med Bruce Springsteen)
4. “Take These Chains From My Heart”
5. “I’m Movin’ On”
6. “Heartaches by the Number” (med Elvis Costello)
7. “500 Miles”
8. “Long Black Veil” (med Jeff Tweedy)
9. “She’s Got You”
10. “Girl From the North Country”
11. “Silver Wings” (med Rufus Wainwright)
12. “Bury Me Under the Weeping Willow”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 24th, 2009

basshunterSveriges just nu absolut största musikexport, Basshunter, röner extrema framgångar utomlands. Hur många svenska artister finns det som säljer över 300 000 album enbart i England? Och hur många andra svenska artister har till exempel Nya Zeeländarna ens hört talas om? Vi passar då på att nämna att Basshunter sålt tre (3!) gånger platina i Nya Zeeland…

Det är svårt för oss i Sverige att förstå vidden av Basshunters oerhörda popularitet. Han är en av YouTubes absolut mest populära artister, och alla hans videor har mellan 10 och 60 miljoner visningar. Fullständigt makalösa siffror.

Nu är Basshunter tillbaka med nytt material och det med besked. Efter att ha sålt sammanlagt över 1,2 miljoner enheter i UK och med både singel och album på förstaplatsen på listorna släpper Basshunter albumet Bass Generation 30 september i Sverige och första singeln Every Morning gick till radio i förra veckan.

Videon till Every Morning kan du själv se nedan och rapporterna från UK är entydiga: SMASH HIT!

Videon hade högre antal visningar under sin första vecka än “Now You’re Gone” på YouTube, det är Englands just nu snabbaste klättrare på TV Airplay Chart och självklart ser vi Aylar i huvudrollen tillsammans med Jonas. Denna gång befinner vi oss i ett lite varmare klimat, men videon avslutas under dramatiska former i en riktig cliffhanger…

Every Morning speglar en lite mognare sida hos Basshunter. Självklart återfinner vi det välbekanta, stampande soundet men här även ett vanvettigt catchiga gitarriff.

basshunter-bass-generation

Basshunters andra album, Bass Generation, är uppföljaren till det oerhört framgångsrika fullängdsalbumet Now You’re Gone (titel efter den engelska versionen av Boten Anna), där titellåten var Englands mest säljande danssingel under hela 2008 och spenderade fem veckor i rad på singellistans förstaplats. Icke att förglömma låg även Basshunter etta på Billboards Hot Dance Airplay-lista, till och med före superstjärnan Madonna feat Justin Timberlake!

De senaste månaderna har Basshunter flugit världen runt och framträtt bland annat på scener inför över 60 000 fans, och närmsta tiden ser inte ut att ge någon vila att tala om. Innan en större turné går av stapeln i UK i oktober ska han en runda till Nya Zeeland och under hela november besöks USA på en omfattande turné.

...