Av Redaktionen
2 Kommentarer
Aug 20th, 2009

jimi-hendrix-1967

Om filmbolaget Legendary Pictures får som de vill så kommer rockikonen Jimi Hendrix liv att kunna ses på filmduken. Filmbolaget har dock inte försäkrat sig om rättigheterna till hans musik vilket tidigare har lett till att liknande projekt har tvingats till reträtt.

Legendary Pictures släppte tidigare i år dokumentärfilmen “It Might Get Loud” som handlar om gitarristerna Jimmy Page från Led Zeppelin, David “The Edge” Evans från U2 och Jack White från White Stripes.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

ken-ring-2006

De som väntat på den svenska rapparen Ken Rings nya album, “Hip Hop”, får vänta något längre än beräknat. Plattan, rapartistens tionde i ordningen, skulle släppas den 26 augusti men eftersom han inte var helt nöjd dröjer det nu ytterligare några veckor innan han vill släppa det nya materialet.

Den nya singeln “Nu måste vi dra” finns dock redan ute.

Ken Ring har sina rötter i Kenya slog igenom med hiten “Mamma” som handlar om hur hans mor Rebecka drabbades av cancer och avled när han var 14 år gammal. Han fick dock större utrymme i media då han efter en spelning på Vattenfestivalen i Stockholm 1999 greps av polis efter att ha framför låten “Spräng Regeringen” med textrader som handlade om att storma slottet och våldta prinsessan Madeleine. Detta ledde till att EMI avslutade samarbetet med Ken.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

Den tyska operasångerskan Hildegard Behrens har avlidit i samband med ett besök på en musikfestival i Japan, 72 år gammal.

Behrens gjorde många stora roller i Wagneroperor, bland annat har hon porträtterat Brünnhilde i “Nibelungens ring” på flera världsscener.

Dödsorsaken angavs enligt nyhetsbyrån AFP till aortabråck.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

robert-wells

Som första icke-kines har den svenska pianisten Robert Wells tilldelats titeln Turistambassadör för staden Beijing. Överlämnandet skedde på Sollidens scen i Stockholm i samband med helgens föreställningar av Rhapsody In Rock, dit Beijings turistambassadör An hade rest enkom Stockholm i ärendet.

– Robert Wells är en god gammal vän till staden Beijing och har skapat broar mellan våra städer Beijing och Stockholm, men också mellan Sverige och Kina, kommenterade An.

I Kina publicerades nyheten i över 1000 artiklar och var i måndags en av Kinas huvudrubriker i landets samtliga TV-kanaler.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

På torsdag nästa vecka väntas företaget Global Gaming Factory X (GGF) ta över The Pirate Bay och just nu för man diskussioner med svenska STIM, som representerar tonsätter och låtskrivare, för att ta fram ett licenseringsavtal som är ett steg i legaliseringen av den gamla fildelningstjänsten.

I ett nyligen utskickat pressmeddelande konstaterar GGF:s VD Hans Padeya att dagens musikvärld är mycket komplex och menar att eftersom problemet med fildelning är universellt så måste även lösningen vara det. Företaget försöker därför skaffa heltäckande rättigheter och hoppas kunna ta hjälp av STIMs kompetens i upphovsrättsliga frågor för att ta fram en musiklicens gällande hela Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

way-out-west-sold-out

Festivalen Way Out West 2009 i Göteborg sålde slut för tredje året i rad. 25.000 sålda biljetter är dessutom publikrekord. Vi är galet nöjda och vill därför tacka alla som var med och satte den höga ribban festivalen faktiskt hade:

Funktionärerna
1.200 st frivilliga, ambitiösa och seriösa funktionärer som vi inte på något sätt hade kunnat vara utan – inte en enda en.

Publiken
25.000 som blev lika upprymda som vi över artisterna och festivalen i helhet och valde att köpa biljett.

Sponsorerna/Partners
Fina samarbeten som ger festivalen mervärden både direkt och indirekt.

Personalen
Som jobbade arslet av sig för festivalens väl.

Och om man försöker koka ner Way Out West 2009 i siffror så hade vi:

82 artister
45.000 besök per dag på hemsidan under festivalen
40 st arbetande på festivalkontoret
1.200 volontärer
6.500 m2 plastgolv/grästäckning
1.200 m2 aluminiumväg
26 st belysningsmaster
12 dagar att bygga festivalområdet
6.000 meter staket
3.500 meter staketklädsel
28 matförsäljare (varav 94% hade ekologisk mat)
1 st miljödiplomering
8.000 korvar
1.500 kantarellfoccacia
3.000 Cop 15-vykort
Besökare från 30 länder

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

switch-opens

Den 9 september 2009 släpper Stockholms-bandet Switch Opens sitt självbetitlade debutalbum, innehållande en samling kompromisslösa låtar som sträcker sig från psykedelisk doom till rå energisk punk, allt vilande på en solid grund av tung progressiv rock. Varje låt har sin egen tydliga identitet och i botten ligger hela tiden ett vibrerande, varmt sound.

Switch Opens är långt ifrån debutanter, de har funnits sedan 2000 och har släppt två album 2004 och 2006, men då i namnet Fingerspitzengefühl. Det visade sig bli alldeles för komplicerat för många att uttala, förstå och stava, vilket gjorde att de 2008 beslöt att ändra det till Switch Opens. Bandmedlemmarna är samma och de spelar fortfarande vissa Fingerspitzengefühl-låtar live.

Under åren har de skaffat sig ett rykte att vara en överväldigande och kraftfull liveakt. Deras spelningar är intensiva tillställningar med basisten och sångaren Jesper Skarin i centrum flankerad av gitarristerna, den spastiska Mikael Tuominen på höger sida och en skäggig och långhårig tidsresenär från 70-talet, Tomas Bergstrand på vänster sida. Längst bak sitter den stabila ryggraden, kreative trummisen Anders Bartonek.

Tillsammans har de genomfört en mängd klubbspelningar och har supportat band som Neurosis, Scars on Broadway och Entombed och delat festivalscen med exempelvis Tool, Motörhead och Opeth.

Det självbetitlade albumet spelades in i Studio Cobra, en
stockholmsbaserad studio som kombinerar det bästa av det bästa från alla epoker. Det i kombination med en bra stämning och gedigen kunskap gör studion till en favorit bland artister som Nicke Andersson, The Soundtrack Of Our Lives, Bob Hund och Thåström.
Producenten/Studioägaren Martin Konie Ehrencrona har ödmjukt pressat bandet att pröva nya ljud och idéer som utmant hela bandet vilket har lönat sig. Releasefest på Debaser 17 september.

SWITCH OPENS
Anders Bartonek – Trummor
Tomas Bergstrand – Gitarr
Jesper Skarin – Sång & Bas
Mikael Tuominen – Gitarr

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

The Poodles

Det svenska hårdrocksbandet The Poodles kommer att ge sig ut på en tre veckor lång turné genom Europa med början den 31 oktober. De länder som besöks är Tyskland, Spanien, Italien, Schweiz och Holland.

The Poodles kommer att släppa sitt nya album “Clash of the Elements” i Europa den 28 augusti genom Blistering Records. Plattan finns redan ute i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

The BandMeeting – mötesplats & nätverk för musiker

Lördagen den 12 sep kl.13.00-18.00
Parken, Vasagatan 43 i Göteborg
Entré: 120 kr
Åldersgräns: 18 år
Konferencier: Morgan Larsson

Skivkontrakt eller Do-It-Yourself?

The BandMeeting fokuserar den här gången på den här viktiga frågan som många musiker ställer sig.

Vi får lyssna på Per Boysen, en av dem som skrivit ”Musik som levebröd”, som kommer att berätta om de olika förutsättningarna och bl a gå in på hur artistavtal ser ut.

Morgan Larsson (från ”Christer i P3”) är konferencier under hela eftermiddagen och intervjuar en mängd intressanta personer.

Intervju och livespelning blir det exempelvis med skivaktuella One Without och New Found Land.

One Without är signade på ett skivbolag medan New Found Land startat eget bolag.

Fler liveakter samt ”Musiker sökes” och ”Morgan Intervjuar” blir det under eftermiddagen.

Se mer info om programmet på www.bandmeeting.se.

Med vänliga hälsningar:
Patrik Strömberg, arrangör av the BandMeeting

Samarbetspartners:
Parken
Triada Promotion
Musikverkstan
MMOnline
Ladyfest Gbg

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 20th, 2009

simple-minds

Glasvegas i all ära, men låt oss snacka tungviktare en stund. Simple Minds, Skottlands mest framgångsrika band genom tiderna, kommer till Sverige den 23 november. Biljetterna släpps den 25 augusti.

Simple Minds bildades i Skottland 1978 och deras första skiva, ”Life In A Day”, firar i år 30-årsjubileum. Sedan dess har mycket hänt för Jim Carr och Simple Minds. Femton album, ett gäng världsturnéer och ett antal listettor i både Storbritannien och USA, till exempel.

Med superhits som “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive and Kicking” och “Belfast Child” i bagaget har de etablerat sig som ett av de viktigaste namnen på rockhistoriens karta. Tidigare i år släpptes bandets 15:e fullängdsalbum ”Graffiti Soul”, ett album som enligt bandet bearbetar teman som att lämna och komma tillbaka, resor och det stora sökandet.

Senast Simple Minds besökte Sverige var 2006 med turnén Black & White. Snart är det dags igen. Den 23 november står Skottlands genom tiderna mest framgångsrika band på Solnahallens scen. Den 25 augusti släpps biljetterna.

Mer information på www.simpleminds.com samt Livenation.se.

Biljettinformation:
23.11 Solnahallen, Stockholm

Biljetterna släpps den 25 augusti, kostar 450 plus förköpsavgift och säljs via säljs via LiveNation.se, www.eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

...