Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009
Coldplay

Coldplay

Av produktionstekniska anledningar har Live Nation nu möjlighet att släppa upp ytterligare biljetter till Coldplays utsålda konsert på Stockholms Stadion den 22 juli. Biljetterna släpps imorgon, onsdag, klockan 14.00.

Efter två helger med celebra besök av U2 och Madonna är det snart dags för Chris Martin med band att gästa Sverige, den här gången för en sommarkväll utomhus på Stockholms Stadion. Sist Coldplay var i Sverige var i september då de spelade för ett fullsatt Globen. När biljetterna till sommarens Stadionspelning släpptes tidigare i år sålde de snabbt slut.

Live Nation släpper imorgon klockan 14.00 ytterligare ett antal biljetter till den sedan länge utsålda konserten. Det rör sig om både sitt- och ståplatser.

Konserten är ett samarrangemang med Luger.

Biljetterna kostar 495 – 595 kr + serviceavgift och säljs via Livenation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt hos Ticnet-ombud.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

frank-turner

Hyllade Frank Turners solokarriär drog igång när bandet Million Dead sa tack och hej och Frank själv inte ville sluta turnera. Punkrötterna har satt sina tydliga spår i de akustiska låtar vi nu hör och sist vi såg Frank Turner i Sverige var som förband till The Gaslight Anthem inför ett lyriskt Debaser Slussen. Den 4 december spelar Frank Turner på Parken i Göteborg och den 5 december på Göta Källare i Stockholm. Biljetterna släpps den 13 augusti.

Den engelske singer/songwritern Frank Turner har en historia i band som Million Dead och Kneejerk. Då var det punk som gällde, men efter att banden gått i graven ville Frank Turner inte sluta turnera. Istället tog han sin akustiska gitarr och drog ut på vägarna själv, och här började turnén som har hållit på sen dess och som Turner själv kallar ”the neverending tour of everywhere”. Solodebuten, ”Sleep Is For The Week”, släpptes i Storbritannien i januari 2007. Efter det gav sig Turner ut på en headlineturné i Storbritannien tillsammans med vänner från bandet Dive Dive. Recensenterna jublade och turnén gav mersmak, efter det har Frank Turner hunnit med två USA-turnéer och han har stått på scen på de största festivalerna världen över. I sommar har han supportat Offspring på deras långa sommarturné.

I juli i år släpptes plattan ”Love Ire & Song” på Epitaph. Det är ärligt, samhällskritiskt och punkigt i en alldeles förträfflig singer/songwriter-tappning. Tankarna går till Billy Bragg i möte med Joe Strummer. I september följs albumet upp av skivan ”Poetry of the Deed”. I december kommer Frank Turner till Sverige.

Turnéinfo:
4.12 Göteborg, Parken
5.12 Stockholm, Göta Källare

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 13 augusti.

Göteborg: Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Ticnet: 077-170 70 70 och Ticnet- och ATG-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Gotakallare.com samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp.
Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009
Scotts

Scotts

Att fd hobbymusikerna från Lidköping med den fantastiska askungesagan via Dansbandskampen i SVT spelat sig in i svenska folkets hjärtan är återigen bevisat.

Scotts nya album Längtan gick in på Svenska Albumlistans förstaplats denna vecka och har dessutom nu passerat 20 000 sålda exemplar – Längtan har därmed passerat gränsen för Guld!

På lördag kan hugade tittare bänka sig antingen på Gröna Lund eller hemma i TV-soffan där Scotts framträder i TV4:s direktsända Sommarkrysset. Senaste singeln Underbar spelas flitigt på P4 Riks och missa heller inte bandets redan nu oerhört uppskattade version av Sofia dansar Go Go.

Förra albumet med Scotts, På vårt sätt, sålde platina när den släpptes tidigare i år och nya albumet Längtan är redan med stormsteg på väg dit.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

erik-hassle-2009Oktober 2006, musikgymnasiet Rytmus har höstkonsert i Stockholm. I publiken, som mest består av föräldrar och farföräldrar, sitter en kille från musikbolaget Artist Company TEN. Killen från TEN heter Adis och den rödhårige sjuttonåringen på scenen Erik Hassle.

Erik skriver kontrakt med TEN och bärjar jobba med Gustav, Mackan, Tommy och Fredrik i TENs lilla studio på Hagagatan i Stockholm

Oktober 2008: TEN skriver licensavtal med Roxy Recordings för utgivning av Erik Hassles debutalbum i Sverige.

Februari 2009: TEN skriver ett licensavtal avtal med Island Records i London (U 2, Mika, Amy Winehouse). Avtalet innebär att Island ger ut Eriks skivor utanför Sverige.

Juli 2009: Eriks debutsingel “Hurtful” har legat på singellistan i Sverige i närmare ett år och spelats i de olika radiokanalerna lika länge.

19 augusti 2009: samtidigt som Eriks första singel i England, “Don’t Bring Flowers”, börjar adderas på brittiska radio/videospellistor är det äntligen dags att släppa debutalbumet i Sverige.

Eriks artistresa har börjat… är det som de säger i England? Att han har popvärldens bästa röst och näst bästa frisyr?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

På ett fullsatt Skansen genomfördes Taubedagen den 9 aug 2009 på skansen för första gången. En fantastik publiksuccé. I samband med den stora festkonserten med bl a Sven-Bertil Taube, Lill Lindfors och Tomas Edström utdelades Taubedagens stipendium till vissångaren och skådespelaren Pär Sörman. Stipendiet har instiftats av Taubesällkskapet och Stiftelsen Skansen.

Juryns motivering: “Taubedagens stipendium utdelas till någon som på ett betydelsefullt sätt medverkat till att det kulturarv som Astri och Evert Taube efterlämnade vårdas och förvaltas till gagn för dagens och framtidens generationer”.

2009 års stipendium på 10 000 kronor till vissångaren och skådespelaren Pär Sörman.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

the-recon

Lördagen den 22 augusti går sommarens stora händelse av stapeln på Tomelilla Folkets Park, nämligen Soffta Music Festival.

En helkväll arrangerad av ungdomar för ungdomar, med hjälp av
personalen på Soffta.

Kvällen som startar 18:00 och slutar runt 24:00 kommer att innehålla kända band från Österlen och Landskrona/Malmö:

* The Recon
* OPK (Opolitiska Kompaniet)
* Le Bataillon Des Fous
* Emilush & Caustic

Alltså en sagolik och häftig blandning av Rock, Pop, Reggae, Hip-Hop och Rapp.

DJ- Peter Svensson spelar i pauserna

Biljetter till denna musikupplevelse kostar endast 80:- vid förköp
och 100:- vid “dörren”

Biljetter kan köpas på Soffta Fritidsgård samt på Tomelilla Kulturhus.

Givetvis är det en alkohol och drogfri tillställning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

juliette-lewis

Historien är full av skådespelare som borde ha låtit bli att sjunga. Ingen nämnd, ingen glömd, men vi vet alla hur det brukar låta (illa). Ett av få lysande undantag är Juliette Lewis, känd för sina intensiva karaktärer i filmer som ”Cape Fear”, ”Kalifornia” och ”Natural Born Killers”.

Att hon kunde sjunga hörde vi redan 1995, när hon framförde PJ Harveys ”Hardly Wait” i filmen ”Strange Days”. Men ingen var beredd när hon åtta år senare bildade bandet Juliette Lewis & The Licks och blev en sorts livsfarlig rock’n’roll-version av sin mest populära rollfigur Mallory Knox.

Efter albumen ”You’re Speaking My Language” och ”Four On The Floor” (som ingen mindre än Dave Grohl trummade på) är det dags för Lewis att slå världen med häpnad igen. Tidigare i år skaffade hon ett nytt band, The New Romantiques och började spela in låtar tillsammans med Mars Volta-geniet Omar Rodriguez-Lopez för att visa sin verkliga bredd som sångerska och låtskrivare.

I sommar har Juliette Lewis turnerat med Pretenders och Cat Power och i september släpps albumet ”Terra Incognita”, som visar släktskapet med förebilder som Janis Joplin, David Bowie och Patti Smith.

Den 31 oktober kommer Juliette Lewis till Berns i Stockholm. Lika kaxig och energisk som förut, men så mycket större och intressantare som artist. Även någon som sett henne äga en scen med The Licks kommer att få plocka upp sin haka från golvet; att se Lewis live 2009 kommer inte att vara något mindre än häpnadsväckande.

Sedan kommer hon förstås också att inspirera hopplösa musikerdrömmar i en ny generation skådespelare, men det får det vara värt.

Hemsidor:
julietteandthelicks.co.uk
www.myspace.com/julietteandthelicks

Speldatum:
LÖRDAG 31 OKTOBER – BERNS, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 13 augusti, kostar 295 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 20 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

Vid invigningen av Malmöfestivalen fredagen 14 augusti belönas festivalen med Stimgitarren Blå. Utdelningen kommer äga rum på Stora scenen på Stortorget i Malmö. Den som för Malmöfestivalens räkning tar emot Stimgitarren är kommunalrådet Ilmar Reepalu.
Malmöfestivalen är Sveriges största stads- och kulturfestival. Arrangören Malmö Stad har till stor glädje för publiken lyckats blanda musik från alla genrer. Allt från folkmusik till dansband, metal och barnvisor får plats på Malmöfestivalen. Många är de musikskapare vars kompositioner blivit framförda på festivalens scener genom åren.

– Genom att dela ut Stimgitarren Blå till Malmöfestivalen vill Stim tacka för en mycket betydelsefull insats i upphovsrättens och musikens tjänst, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim.

Malmöfestivalen firar i år 25-årsjubileum. Den har etablerat sig som Nordens största stadsfestival med ca 1,4 miljoner besök under en dryg vecka. I år pågår festivalen 14-21 augusti.

Fakta: Stimgitarren Blå
Stimgitarren Blå har delats ut sedan 2002. Den är en uppmuntran till föreningar, organisationer och företag som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

Taubedagen på Skansen genomfördes för första gången den 9 augusti på ett fullsatt Skansen. Aktiviteter pågick under hela dagen från kl 10-20. Dagen inleddes med gökotta och avslutades med dans till Evert Taubes bästa låtar på Galejan. Däremellan pågick seminarier och filmvisning om författaren, konstnären och diktaren Evert Taube. Bejublad festkonsert med bl a Sven-Bertil Taube, Lill Lindfors och Tomas Edström. Allsång med Bosse Larsson och Mysingen. Att intresset för Taube är oerhört stort det visar publiktillströmningen. Taubedagen är tänkt att bli ett årligt återkommande evenemang.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 11th, 2009

ralph-lundstenPlugged Music har ingått samarbetsavtal med Ralph Lundsten, Sveriges mest kända tonsättare av elektronisk- och synthesizer musik. Den drömska musiken har hörts bland annat i Radio Swedens signaturmelodi och i Beppes godnattstund. Samarbetet avser fysisk och digital distribution av ett 20-tal cd-produktioner och böcker.

Ralph Lundsten växte upp på landet i Norrbotten men flyttade 22 år gammal till Stockholmsområdet 1958 för att bygga upp musikstudion Andromeda i sin bostad. Han är kanske mest känd för att ha skrivit Sveriges Radio Internationals signaturmelodi vilken utan tvivel är en utav hans mest spelade kompositioner. Hans samlade musikaliska produktion uppgår till inte mindre än 650 verk. Han har även varit verksam som konstnär, filmskapare och författare.

...