Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

alexander-bard

Det svenska syntpopundret BWO (Bodies Without Organs) har beslutat att ta en paus då sångaren Martin Rolinski vill fokusera på familjelivet en tid. Samtidigt meddelar Alexander Bard att han nu startar ett nytt band under namnet Gravitonas. Enligt honom själv ska musiken vara något mörkare än BWO. Sångare blir Andreas Öhrn.

BWO planerar att komma tillbaka med ett nytt album någon gång under 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

Det har förekommit en del rykten om vad som kommer att hända med fildelningstjänsten The Pirate Bay men enligt planerna förväntas börsnoterade Global Gaming Factory X AB offentliggöra köpet därav den 27 augusti på Tekniska Muséet i Stockholm. Nu har företaget dessutom anställt Janne “Lunkan” Lundqvist med titeln Music Business Relations. Hans roll blir att förklara för musikindustrin hur The Pirate Bay ska omvandlas till en legal verksamhet.

Janne Lundqvist började sin karriär i musikbranschen 1975 på skivbolaget CBS där han bland annat arbetade som inköpschef. Han fortsatte därefter som marknads- och försäljningschef på Virgin Music 1983-1997, som ansvarig för “Most Wanted”-serien 1997-2000, som VD för den digital distributören Vitaminic 2000-2002 och därefter har han drivit egen firma under namnet Lunkan Musik & Media.

Företaget Global Gaming Factory X är ett internationellt bolag som äger det största nätverket av internetcaféer och spelcenter i världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

the-stone-roses10 augusti är det exakt 20 år sedan The Stone Roses klev upp på scenen på Blackpool Empress Ballroom för att genomföra en vad som skulle bli legendarisk spelning.
Tre månader tidigare hade den brittiska musikpressen fullkomligt hyllat bandets debutalbum “The Stone Roses”.”The Greatest Album Of All Time”, enligt brittiska NME.

Sångaren Ian Brown och gitarristen John Squire bildade bandet och tillsammans med bassisten “Mani” och trummisen “Reni” skivdebuterade man 1988 med singeln “Elephant Stone” med viss framgång. Uppföljaren “Made of Stone” höjde förväntningarna inför debutalbumet och tillsammans med andra band från Manchester som t.ex New Order och Happy Mondays började den livescen ta form till det som sedan skulle kallas Madchester.

När debutalbumet med sin unika blandning av indiepop, psychedelica och acid house kom slog det ned som en bomb. Massor av band inspirerades och kom fram såsom Inspiral Carpets, The Charlatans, Ride, Soup Dragons, James m.fl. Utan The Stone Roses skulle förmodligen t.ex. aldrig Oasis bildats.

De nästkommande singlarna “She Bangs The Drums” , “Fools Gold”/”What The World Is Waiting For” och “One Love” bidrog alla till denna enorma succé.

The Stone Roses debutalbum anses som ett av de mest inflytelserika musikalbumen någonsin och står sig även 20 år senare. För att fira detta 20 årsjubileum släpps nu debuten i ett antal jubileumsutgåvor, med bl a tidigare ej utgivna spår och demos, release 10 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

jamie-t

Två och ett halvt år efter debutplattan “Panic Prevention” så är nu brittiska popundret Jamie T (eller Jamie Treays som är hans kompletta namn) med ett nytt album. Uppföljaren “Kings & Queens” släppts genom Virgin Records / EMI den 9 september.

Anledningen till att det dröjt med ett nytt album är att Jamie kände sig utbränd efter en hektisk period med turnerande i både Europa, USA och Australian efter framgångarna med debutalbumet. Han ville helt enkelt inte släppa ifrån sig nytt material innan han var helt och hållet nöjd med det.

Han säger med sina egna ord: “Jag gjorde inte mitt andra album. Jag gjorde det tredje istället.”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

clawfinger

I år är det 20 år sedan Zak Tell och Jocke Skog träffades på Rosenlunds sjukhus i Stockholm där de bägge arbetade. Det blev början på ett långt samarbete i form av metalbandet Clawfinger som slog igenom 1993 med plattan “Deaf Dumb Blind” och radiohiten “Nigger”. Följande år belönades de med två grammisar för bästa hårdrock och bästa musikvideo.

Nu planerar Clawfinger att fira sitt 20-årsjubileum genom att göra en komplett nyinspelning av debutalbumet. I en intervju med en bulgarisk hårdrockstidning säger sångaren Zak Tell att de tänker ta in ett gäng gästartister och har i detta syfte talat med medlemmarna i Rammstein och Peter Tägtgren från Pain och Hypocrisy.

Under 90-talet hade Clawfinger stora framgånger och turnerade med tyska Rammstein som förband och spelade på festivalen Monsters of Rock i Brasilien tillsammans med Ozzy Osbourne. 2007 släppte de sitt sjunde album, “Life Will Kill You”, på det tyska skivbolaget Nuclear Blast.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

deathstars-2008

Det svenska metalbandet Deathstars kommer i september att göra sitt första besök i Australien. Totalt blir det fyra spelningar i slutet av månaden i Sydney, Brisbane, Melbourne och Perth.

Deathstars släppte sitt tredje album, “Night Electric Night”, den 30 januari i år vilket nådde en tiondeplats på den svenska albumlistan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 7th, 2009

När dom flesta svenskar njuter av sommaren och semester går det på högvarv hos den ständigt aktuelle Osten af Mozzarella (eller Fredrik Engström som han egentligen heter) från Örebro, som tidigare i år släppte Sveriges första officiella musikvideo på teckenspråk.

Han har under åren hunnit med att spela med ett flertal kända artister så som Snook, Prop Dylan, Kung Henry, Kapten Röd, Freestyle from the Arsonists för att nämna några. Med över 200 spelningar i bagaget i både Sverige och Baltikum gör han sig nu redo för en miniturné med bandet Pickadoll som är ett ösigt liveband som hämtar sina influenser lika mycket från 60-talets soulorkestrar som från sin hemstad, Göteborgs, popmusik. Med elva medlemmar, där inräknat en stabil blåssektion och två sångare, har de sedan bandstarten 2004 avverkat över 100 spelningar runt om i Sverige.

Du kan se Osten och Pickadoll’s eminenta show 12 augusti på Minifestivalen i Vänersborg, 13 augusti på Kulturkalaset i Göteborg, 14 augusti på Kulturfestivalen i Stockholm, 15 augusti på Oliver Twist i Västerås samt den 16 augusti på Villa Strömpis i Örebro.

...