Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 16th, 2009

white-denim

I slaktarens butik mals det mesta ner för att mätta hungriga munnar; senor, fett, brosk och snusk bildar mystisk köttfärs till flottiga burgare. I White Denims fall är läget kanske inte lika prekärt men en musikalisk mix lika bred som vägarna i Texas är vad som strömmar ut från bilstereon på en imaginär roadtrip. Skev garage, trippig psykadelia, stompig blues, waltz-aktigt folkrock… vi lämnar beskrivning av musiken någonstans där.

White Denim bildades 2005 i en härdsmälta av flyende och tillkommande medlemmar men musiken vilar nu i händerna på Joshua Block, James Petrelli och Steve Terebecki. Till dags dato har de erövrat världen i form av avväpnande album och grandiosa och svettiga live-spelningar. Alldeles nyligen släpptes bandets tredje album, “Fits”, som redan skapat rubriker bland hippa och ohippa tidningar; Dazed och Confused, Spin och NME är alla anhängare av White Denim.

White Denim är schizofrent och galet. Ord som dessa blir superlativ och allt känns som en fin röd lekstuga för äldre män. Kategorier vägrar att fastna och man lämnas smått utmattad på dansgolvet med en vilja att ha mer mer mer.

TURNÈDATUM
2 september – Malmö, Debaser
3 september – Oslo, Garage
5 september – Stockholm, Debaser Slussen
6 september – Köpenhamn, Vega

BILJETTER
Se respektive spelställe för information.

HEMSIDOR
www.whitedenimmusic.com
www.myspace.com/whitedenimmusic

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 16th, 2009

construcdead

Death/thrash metal-bandet CONSTRUCDEAD från Stockholm är tillbaka med sitt fjärde album “Endless Echo”. Inspelat och producerat av Klas Ideberg & Peter Wildoer från DARKANE.
I Construcdead hittar du medlemmar från band som FACE DOWN,
INSISION, THE DEFACED & DARKANE.

Release 21 September på BLACK LODGE Records / Sound Pollution.

...