Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

bob-log-iii

Världens hemligaste enmansband kommer till Sverige för ännu en turné.

Att kalla Bob Log III för Sverigevän är inte en överdrift. Mannen, myten och legenden iförd hjälm o med endast gitarr och trumma har besökt Sverige ett flertal gånger. Bob Log III’s egen version av Delta blues har gjort honom ett namn över hela världen och han ger årligen mer än 150 konserter i över 30 länder.

I bagaget denna gång har han sitt femte album ”My shit is perfect” som släpptes tidigare i år. Man måste se Bob Log III , först då förstår man!

Datum:
27/8 Eskilstuna – TBA
28/8 Stockholm – Gearclub @ Debaser Slussen
29/8 Karlstad – Nöjesfabriken
30/8 Göteborg – Parken
2/9 Köpenhamn – Loppen

www.boblog111.com

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jun 30th, 2009

bring-me-the-horizon

Under helgen som gick kunde det brittiska metalcorebandet Bring Me The Horizon skådas på festivalen Metaltown i Göteborg och i oktober återvänder de till Sverige för två spelningar i Göteborg och Stockholm.

Datum:
16 oktober – Klubben, Stockholm
17 oktober – Sticky Fingers, Göteborg

Läs mer om hur du köper biljetter här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

raised-fist

Hardcorebandet Raised Fist från Luleå kommer att släppa sitt femte album, “Veil Of Ignorance”, den 7 september genom Burning Heart Records. Plattan spelades in vid Dugout Productions i Uppsala tillsammans med producenten Daniel Bergstrand som tidigare arbetat med bland andra In Flames och Meshuggah.

Efter det att bandet färdigställt albumet kommer de att spela på festivalerna Peace & Love i Borlänge, West Coast Riot i Göteborg och Provinsirock i Finland. En världsturné påbörjas i samband med skivsläppet i början av september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

solution45

Det svensk-finska progressiva metal-bandet Solution.45, med bland andra den forne Scar Symmetry-sångaren Christian Älvestam och Mikko Härkin (ex-Sonata Arctica), har skrivit kontrakt med Marquee/Avalon för det japanska släppet av bandets kommande debutalbum vilket beräknas dyka upp tidigt nästa år. Plattan släpps i Europa genom tyska AFM Records.

Solution.45 går in i Panic Room Studios i september tillsammans med producenten Tomas “Plec” Johanssson för att spela in debutalbumet. Samtliga texter skrivs av Mikael Stanne från Dark Tranquillity.

SOLUTION.45 är:
Christian Älvestam (SCAR SYMMETRY) – Sång
Mikko Härkin (SONATA ARCTICA, KOTIPELTO) – Keyboard
Jani Stefanovic (MISERATION, ESSENCE OF SORROW) – Gitarr
Tom Gardiner (HATEFORM) – Gitarr
Anders Edlund (ANGEL BLAKE) – Bas
Rolf Pilve (MISERATION, ESSENCE OF SORROW) – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

skyfire-2008

Efter fem år av datorkrascher, sjukdom, medlemsbyten och en rad andra motgångar så har det skånska progressiva dödsmetallbandet Skyfyre nu äntligen färdigställt sitt efterlängtade fjärde album. “Esoteric” kommer att släppas genom Pivotal Rockordings i Nordamerika den 8 september, i Storbritannien den 14 september och i övriga Europa den 18 september. Enligt bandets basist Martin Hanner har de denna gång inspirerats en hel del av band som Symphony X och Bal-Sagoth som skriver episka men samtidigt minnesvärda låtar.

Skivomslaget står Pär Olofsson (The Faceless, Psycroptic, Spawn of Possession) för medan layouten togs om hand av Erik Olofsson från Umeåbandet Cult of Luna.

“Esoteric” består av följande låtar:

01. Deathlike Overture (intro)
02. Esoteric
03. Rise and Decay
04. Let the Old World Burn
05. Darkness Descending
06. Seclusion
07. Misery’s Supremacy
08. Under a Pitch Black Sky
09. Linger In Doubt
10. The Legacy of the Defeated
11. Within Reach (bonus)

Titelspåret finns redan nu att lyssna till på bandets MySpace-sida.

skyfire-esoteric

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

alexander-rybak

Alexander Rybak vann 2009 års Eurovision Song Contest med för tävlingen rekordhöga poäng. Den norska violinspelande 23-åringen är nu klar för fyra konserter i Sverige i oktober. Den 19 oktober ser vi honom på Cirkus i Stockholm, den 21 oktober på Elmia i Jönköping, den 24 oktober på Baltiska Hallen i Malmö och den 25 oktober på Lisebergshallen i Göteborg. Biljetterna släpps på torsdag den 2 juli.

Alexander Rybak är född i Minsk den 13 maj 1986 och är uppvuxen på Nesodden utanför Oslo. Alexander har spelat fiol sedan han var 5 år gammal, han är både låtskrivare och sångare. 2006 vann han ”Kempesjansen” på NRK (norska motsvarigheten till svenska SVT), med den egenskrivna låten ”Foolin..”. Vid sidan av att ha spelat fiol med världens idag levande violinister, Pinchas Zukerman, mottagit Anders Jahres kulturpris och varit konsertmästare i Norge största symfoniorkester för ungdomar så har även Alexander varit spelmannen i Oslos nyuppsättning av ”Spelman på taket” (2007), och har också en filmroll i den norska storsatsningen ”Yohan – Barnevandreren” (augusti 2009).

Sommaren 2008 vandrade Alexander runt på Vestlandet och spelade ”hoskonserter” mot mat och övernattning – som spelmännen gjorde förr i tiden. Här inspirerades han av naturen och gästfriheten och skrev låten ”Fairytale”, en sång om den första kärleken som man aldrig glömmer. Låten blev senare hans bidrag till norska Melodi Grand Prix, där Alexander tog hem segern med över 600 000 fler röster än tvåan. Detta skickade honom till finalen av Eurovision Song Contest i Moskva och även där vann Alexander stort, poängen blev den högsta i tävlingens historia.

Missa inte Alexander Rybak i Sverige i höst!

Turnén presenteras av Live Nation och Lifeline Entertainment i samarbete med MLP.

HEMSIDA
www.myspace.com/alexanderrybak

TURNÉINFO:
19.10 Stockholm, Cirkus
21.10 Jönköping, Elmia
24.10 Malmö, Baltiska Hallen
25.10 Göteborg, Lisebergshallen

BILJETTINFO:
Biljetterna släpps den 2 juli.

Stockholm: Biljetterna kostar 325 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp. Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

Jönköping: Biljetterna kostar 325 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, www.programbolaget.se, Ticnet: 077-170 70 70, Ticnet- och ATG-ombud samt Biljettservice Jönköping.

Malmö: Biljetterna kostar 300 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se samt Eventims callcenter 0771-651 000 och ombud. Ingen reservation kommer att ske över telefon utan all försäljning, både via Internet och Callcenter, är direktköp. Eventims ombud finns listade på LiveNation.se.

Göteborg: Biljetterna kostar 300 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Liseberg 031-400 200 samt Ticnet: 077-170 70 70 och Ticnet- och ATG-ombud.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

teddybears-2009

Rockbandet Teddbyears (tidigare känt som Teddybears Sthlm) befinner sig just nu i studion för att spela in sin kommande platta “Devil’s Music” vilken kommer att släppas någon gång i höst. Redan nu finns smakprovet “Get Mama A House” att ladda ner gratis på gruppens hemsida där du även hittar två olika remixer gjorda av Björn Yttling och Jackpot.

www.teddybearsrock.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

kevin-borg

Kevin Borg, Sandra Dahlberg och Amy Diamond är gäster när det är dags för en ny omgång av sommarsuccén Barnens allsång. Allsångsledare är som vanligt Ayla Kabaca, känd från barn-tv, som håller igång tillsammans med Krumelurorkestern och Spektrumkören. Dessutom får vi möta Snårpan och hennes musvänner Mamma Ellen och Lille B.

Snårpan är en figur skapad i protest mot skönhetsidealen, där charmen istället sitter i vem hon är. En figur som är spontan och frågvis, som har nära till skratt och därmed också till gråt. I sommar står hon på Sollidenscenen tillsammans med Ayla och de andra i barnens alldeles egen allsång, fylld med sång, dans och galna upptåg.

Skansen, Sollidenscenen kl 13.00. Premiär den 5 juli!

5/7 Gäst: Kevin Borg
19/7 Gäst Sandra Dahlberg
2/8 Gäst: Amy Diamond

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

scotts

Nu är det spikat. Bland artisterna till Kulturkalasets dansbandsyra på Packhuskajen finns några av Sveriges just nu hetaste dansband. Under hela fem dagar ska det buggas loss till bland annat Scotts, Larz Kristerz, Barbados och Thorleifs.

Dansbandsyran drar igång redan på Kulturkalasets första dag tisdagen den 11 augusti.

Först ut på scen är Scotts, Lidköpingsbandet som gjort sig kända från Dansbandskampen och Melodifestivalen. Under inledningskvällen ses även Göteborgs Killkör presentera en kompott och tolkning av kända dans och schlagerlåtar på scen.

På onsdagen delar de flerfaldigt prisbelönta hitmakarna Barbados scenen med Bhonus, bandet med stämsång och en repertoar från 50-talet fram till idag. På torsdagen följer kultbandet Thorleifs med 47 år och över tre miljoner sålda skivor i bagaget liksom Flamingo, som slog igenom redan 1966.

Under fredagen och lördagen förlängs dansyran med en timme fram till 00.30. Då spelar Larz Kristerz som blev hela svenska folkets favoriter när de med sina 70-tals inspirerade framträdanden tog hem vinsten i Dansbandskampen 2008. Också High Lights med frontfiguren Andreas Wistrand, känd från Fame Factory, syns på scenen under fredagen.

Dansbandsprogrammet avslutas på lördagen med Wizex som idag frontas av sångerskan Anna Sköld och 20-årsjubilerande Arvingarna.

Och kan man inte dansa, kan man lära sig! Flera av dagarna erbjuds danskurser av olika slag. Bland annat i line-dance, bugg och salsa. Alla åldrar är välkomna och inga förkunskaper krävs.

För detaljerat program se www.goteborg.com/kulturkalaset.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2009

raised-fist

En välbevarad hemlighet i hardcorekretsar? Nej, den som tror det måste ha bott under en sten de senaste åren. Idag är Luleå-kvintetten Raised Fist ett hushållsnamn för alla som gillar hård musik, punkt. I dagarna gjorde de bejublade festivalspelningar på West Coast Riot i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Men att de är populära i punkigare sammanhang är inte så konstigt; de är kända som ett av scenens mest energiska liveband. Mer överraskande är att de gjorde stor succé på Emmabodafestivalen 2008 och öppnade en helt ny ljudvärld för indiepopparna i publiken. ”Allsång på Skansen” har nog den enda publik som inte skulle älska det här bandet (och tur är väl det, ärligt talat).

Den 7 oktober spelar Raised Fist på Tyrol i Stockholm, så vill du gå på en sjövild klubbspelning med dem är det säkrast att passa på nu. Turnén kommer att sträcka sig över flera kontinenter och det lär dröja länge innan killarna kommer hem igen.

Med sig i bagaget har de dessutom sitt femte album, som är så nyinspelat att ingen vet vad det heter ännu. Däremot kan man lätt gissa att det blir ännu mer omskakande än 2006 års fantastiska ”Sound of the Republic”, som gav bandet en stor internationell publik. ”Ett gäng käftsmällar så snyggt placerade att masochisten i en vaknar till liv och ber om mer”, skrev Linnéa Olsson i Svenska Dagbladet och fångade precis vad bandet handlar om.

Vill du ha mer – och det vill du – är det alltså Tyrol som gäller. Oavsett om du kallar dig punkare, metalskalle, hardcorefan eller till och med indierockare.

Hemsidor:
www.myspace.com/raisedfist

Speldatum:
ONSDAG 7 OKTOBER – TYROL, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 2 juli, kostar 295 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...