Av Redaktionen
1 kommentar
Maj 29th, 2009

discocrew

Man kan säga mycket om det här glada gänget från Uppsala men en sak står säker, att det här är ett band med fyra starka eldsjälar som inte är rädda för att bjuda på sig själva. Deras personligheter lyser igenom på alla sätt i deras låtar, videor och uppträdanden och det kan inte hjälpas att man får lite “discofeber” när man ramlar över ett gäng som det här. DiscoCrew kallas ofta för Sveriges svar på “Aqua”.

Till låten lanseras även en video med ovanlig hög budget för att vara svensk musikvideo, en färgstark campingsemesterhistoria med sedvanliga inslag från den svenska semestersommaren.

DiscoCrew: Husvagn – “Är vi framme snart”

Semestermusikvideofilmen spelades in under 3 dagar och innehåller bland annat en 4,5 meter hög husvagn på 2 våningar med terass och en buss med rekvisita. Över 100 statister och riktiga skådespelare användes. I filmen medverkar även bland andra Svante Grundberg – känd från filmer som Sällskapsresan och nu snart aktuell i nya Göta Kanal 3 “Kanalkungens hemlighet”.

20 maj hade videon premiär på YouTube och fick redan första dagen över 10.000 tittare vilket gjorde videon till det mest sedda
klippet på Yotube i Sverige den dagen! Detta kan enbart jämföras med Promoes “Svennebanan” som fick 10.000 tittare på en vecka. Nu är videon redan uppe i över 38 000 visningar – fantastiskt!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2009

jesper-taubeJesper Taube, baryton vid Kungliga Operan, har idag erhållit det “nya” Jussi Björling-stipendiet på 50.000:-. Stipendiet, som instiftades 1970, har tidigare delats ut vartannat år men blir från och med i år årligt återkommande.

Själva överlämnandet till stipendiaten ägde rum i samband med en ceremoni vid Jussi-bysten utanför operahuset i närvaro av den nye donatorn till priset, Anders Wall. På plats fanns också bl a Operans vd och teaterchef Anders Franzén, Jespers sångarkollegor vid Operan.

Jesper Taube har en bred repertoar och är en bärare av den enastående svenska sångkulturen. Närmast kan man höra honom ikväll i rollen som Jeletskij i Operans uppsättning av Tjajkovskijs opera Spader dam.

Stipendiet instiftades 1970. Det var Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister som av Jussi Björlings maka Anna-Lisa Björling fick i uppdrag att förvalta minnesfondens kapital och tilldela sångstipendier till sångsolist vid Kungliga Operan. Jury är chefen för Kungliga Operan och Stiftelsen Kungl. Teaterns Solisters styrelse.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2009

morrissey

Morrissey är en av de mest provocerande, karaktäristiska och kontroversiella artisterna inom popmusiken. Under sin karriär har han hunnit med över femtio Topp 40-singlar och tjugo Topp 10-album i Storbritannien från det att han startade Manchesterbandet The Smiths 1982, till den aktuella releasen av hans soloalbum Years Of Refusal år 2009.
Möten med Morrissey är den första boken som ges ut på svenska om denna mytomspunna legend som i år fyller 50 och dessutom är Sverige aktuell med en turné.

Möten Med Morrissey är baserad på tidigare opublicerade intervjuer som ger fansen en glimt av mannen bakom den allmänna imagen. Boken beskriver Morrisseys livshistoria med hans egna ord och utforskar detaljerat hans enastående texter. Här beskrivs vilka artister som inspirerat Morrissey, både genom hans texter och låtar som The Smiths gjort covers av; allt ifrån Patti Smith, Pat Phoenix och Bill Fury till Marc Bolan, James Dean och The New York Dolls. Men framförallt fokuserar han på att berätta om sin livslånga hängivelse till Oscar Wild.

Om författaren:
Len Brown föddes vid den skotska gränsen och växte upp i Cambridge och Newcastle. Han praktiserade på tidningarna East End News och The South Shileds Gazette innan han fick anställning på New Musical Express 1984. Under 1989 bytte han till att arbeta inom tv som musikresearcher för BBC2-serien Rough Guides to the World. Sedan 1994 har han gjort över 40 dokumentärer för BBC, ITV och Channel Four, bl a serien My Generation, T. Rex: Dandy In The Underworld, It’s Slade, Three Lions, The Brit Girls, Football Stories: When Bobby Moore Met Jimmy Greaves, The Carpenters: Close To You och Rod Stewart: Wine, Women & Songs.

Len har intervjuat Morrissey fler gånger än någon annan journalist. Han såg The Smiths för första gången 1983 och blev den första att få intervjua Morrissey om bandets splittring och födelsen av solokarriären 1988.

Boken Möten med Morrissey släpps på BTM Books i Juni 2009.

...