Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

amorphis-2009-2

Från och med imorgon onsdag så kan Ni ta del av finska Amorphis nya album före alla andra via deras MySpace-sida, ett album som nyligen utsågs till månadens album av bland annat Sweden Rock Magazine.

Efter en omtalad comeback 2006 med albumet “Eclipse” och en ny sångare i Tomi Joutsen så togs uppföljaren “Silent Waters” väl emot av en enad hårdrocksvärld under 2007. Många var tveksamma när den tidigare sångaren Pasi Koskinen lämnade bandet 2004 men faktum är att de kommande åren skulle visa sig bli de mest framgångsrika i Amorphis karriär och för första gången i bandets 19-åriga historia så sålde både “Eclipse” och “Silent Waters” guld i Finland.

Nu är de tillbaka med ett nytt fantastiskt album i form av “Skyforger” som släpps den 27:e maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009
Nina Söderquist

Nina Söderquist

Efter det stora internationella genombrottet i musikalen Spamalot i London är Nina Söderquist nu tillbaka med nya singeln “How do I” – och här snackar vi radiohit! Nina bevisar på nytt att hon har en röst av guld!

I sommar åker Nina på turné med Rhapsody in rock och inspelning av hennes debutalbum pågår för fullt. “How do I” är skriven av Tommy Denander, Marjorie Maye, Christian Ingebrigtsen och Russel Ali.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

riverdance-2010

Med ett tiotusental shower, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour. Den 12 och 13 januari, Kinnarps Arena, Jönköping.

Med sin framgångsrika fusion av irländsk och internationell dans och musik slog Riverdance igenom hos den breda allmänheten 1994, då de irländska dansarna gjorde ett nummer i pausen av Eurovision Song Contest som då avgjordes på Irland. Ett halvår senare bjöd Dublin på den första fullängdsshowen med Riverdance och därefter var världssuccén ett faktum.

Föreställningen är utöver sin karaktäristiska dans känd för sina vackra scenkostymer och den mångfacetterade irländska musiken, skriven av Bill Whelan som både vunnit grammis för Best Musical Show Album för Riverdance-albumet och blivit utsedd till medlem i Royal Irish Academy Of Music. Även artister som U2, Van Morrison och The Dubliners har använt sig av Bill Whelans kompositioner.

Redan från första framträdandet 1994 har temat varit ”floden” (the river), vilket alltså är shownamnets ursprung. Koreografin, som speglar moln som blir till regn som faller i floden och återvänder till marken där nytt liv föds, symboliserar livscykeln. Ekande av irländska erfarenheter av emigration och förnyelse, människor som lämnat sina hemland och rest över hav och sedan under 90-talet återvänt för att berika Irland med erfarenheter och talanger som införskaffats utomlands, har Riverdance hänfört sin publik världen över.

Med ett tiotusental shower i bagaget, över 21 miljoner besökare, 3 miljoner sålda skivor och ett turnerat avstånd motsvarande en resa till månen och tillbaka är det nu dags för Riverdance, showen som placerade Irland på kartan, att göra sin allra sista turné. Vi ger er Riverdance – The Farewell Tour.

För mer information, se Livenation.se eller Riverdance.com.

Biljettinformation:
12.1 Kinnarps Arena, Jönköping
13.1 Kinnarps Arena, Jönköping

Biljetterna kostar 520 – 565 kr exklusive serviceavgift och släpps via Eventim i juni. Information om biljettsläpp kommer inom kort.

Konserten är ett samarrangemang mellan Live Nation och Kulturbolaget.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

adiam-dymott

Vårens hetaste nykomling Adiam Dymott har precis släppt andra singeln “Pizza” från sitt hyllade debutalbum som kom i mars. Nu följer hon upp vårens succéturné med ett gäng festivalspelningar i Sverige och Norge. I sommar spelar hon på bland annat Where The Action Is, Arvikafestivalen, Hultsfredsfestivalen och Festspillene i Norge.

Adiams första singel “Miss you” släpptes i januari och gick in som etta på iTunes lista över mest sålda låtar. Debutalbumet “Adiam Dymott” kom 18 mars och har hyllats av både publik och kritiker. Albumet är producerat av Thomas Rusiak.

Turné sommaren 2009:
Fredag 22 maj, Fredagsfestivalen, Växjö
Fredag 29 maj, Siesta Festivalen, Hässleholm
Fredag 5 juni, Eskilstuna 350, Eskilstuna
Fredag 12 juni, Where The Action Is, Stockholm
Torsdag 25 juni, Festspillene i Nord-Norge, Harstad, Norge
Fredag 26 juni, Kirunafestivalen, Kiruna
Torsdag 2 juli, Arvikafestivalen, Arvika
Lördag 4 juli, Sundsvalls gatufest, Sundsvall
Torsdag 9 juli, Hultsfredsfestivalen, Hultsfred
Fredag 21 augusti, Borggården, Nyköping

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

Skuggutredningens tankesmedja Det Osynliga går i sitt remissvar hårt åt kulturutredningen som presenterades i februari. Förslagen och resonemangen i utredningen är dåligt underbyggda, och ibland undrar man om utredarna riktigt insett följden av sina egna förslag.

Kulturutredarna säger sig värna ett medborgarperspektiv, men förespråkar i själva verket ett marknadsperspektiv. En marknad utan kunskap eller mothugg från marknadsbefriade verksamheter skapar inte mångfald, utan likriktning.

“Det borde inte vara i första hand för turisterna man skapar kultur, utan för invånarna i den egna regionen. Det är de som har rätt till kvalitet.

Idag när vi dessutom är mitt inne i en lågkonjunktur borde all kraft satsas på att försvara det som inte är kommersiellt gångbart, men som trots detta bär med sig värden vi inte vill förlora. Kulturpolitikerna borde vässa sina argument så att de slipper stå svarslösa när teater ställs mot sjukhussängar. All politik handlar om prioriteringar, men också om värderingar. För att kunna försvara kulturpolitiken måste man lyckas tränga igenom populism och kortsiktigt tänkande och formulera att konsten och kulturlivets huvudsakliga syfte inte är ekonomisk vinning, utan att det måste kosta, för att det ger oss värden som mäts med en annan måttstock. De argumenten borde en kulturutredning åtminstone ha lagt ned i portföljerna!” (Ur kapitlet om regionaliseringen i remissvaret.)

Återremittera kulturutredningen och tillsätt en ny parlamentarisk utredning med möjlighet till ett längre och mer djupgående arbete, det är slutsatsen i remissvaret från Skuggutredningens tankesmedja Det Osynliga, som överlämnas till regeringen idag. Remissvaret i sin helhet finns som bifogad fil till det här pressmeddelandet, eller att läsa på:

www.detosynliga.se
www.skuggutredningen.se/aktuellt

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 19th, 2009

Under hela våren har biljettförsäljningen till Peace & Love i Borlänge gått som på räls. Redan nu har det sålts lika många biljetter som man totalt gjorde förra året, vilket gör att man redan slagit sitt rekord från förra året. 95% av biljetterna som sålts är festivalpass.

Hur många biljetter som kommer att finnas till försäljning är i nuläget inte helt klart, men det kommer att vara något fler än förra året. Området har förändrats jämfört med förra året och även campingen har utökats något. Detta gör att Peace & Love nu har regelbundna möten kring service och säkerhet för att besökarna ska få en så fin upplevelse som möjligt under festivalen. Det exakta taket på biljetter är i nuläget inte bestämt och baseras på de samtal man nu för. Detta gör att festivalpassen med camping nu också snart kan vara slut.

– Förra året var det ett jäkla tryck efter våra biljetter. I år är det ännu större, vilket såklart är helt sjukt kul. Det kommer att bli en sjuhelsikes bra festival i sommar igen med väldigt mycket folk. Men vi vet sedan tidigare att många väntar för länge med att köpa och då inte hinner köpa innan biljetterna är slut. Nu är det hög tid att göra det om man inte ska riskera att missa festivalen i år, säger presschef Ronny Mattsson.

...