Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2009

alexander-rybak

Norges representant Alexander Rybak är enligt spelbolagen stor favorit till att vinna Eurovision Song Contest i Moskva ikväll. Spelar man på grannlandet i väster får man 2 gånger insatsen hos majoriteten av spelbolagen vilket kan jämföras med tvåan Grekland som ger 6-8 gånger pengarna. Förutom Grekland så är Turkiet, Bosnien, Azerbajdzjan (med svenskpersiske Arash) och Storbritannien de som enligt spelbolagen kan utmana storfavoriten.

Vad gäller Sverige så är det inte många som tror på Malena Ernman. Hos många spelbolag ger Malena så mycket som 50 gånger pengarna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2009

christer-thorvaldssonGöteborgs Symfonikers förste konsertmästare Christer Thorvaldsson går i pension med en konsert han själv valt programmet till. Det blir bland annat Sibelius första symfoni och Sjostakovitjs Violinkonsert nr 1 med hans gamle vän Arve Tellefsen som solist.

Egentligen skulle Neeme Järvi ha dirigerat men han har tvingats ställa in av hälsoskäl och ersätts i stället av Okko Kamu: “För Christers och Arves skull ställer jag upp”, meddelade Okko Kamu när han fick förfrågan om han på kort varsel kunde hoppa in som ersättare. Christer Thorvaldsson har varit konsertmästare i Göteborgs Symfoniker i över 30 år (han kom till orkestern 1973). Innan dess hade bland annat han varit kollega med Arve Tellefsen:

– Vi spelade tillsammans i början av 1970-talet när han var konsertmästare hos Sveriges Radios symfoniorkester och Sergiu Celibidache ledde orkestern. Arve Tellefsen var helt klart den starkast lysande violinisten på den nordiska scenen. Han gjorde en fantastisk version av Sjostakovitjs första violinkonsert hos oss 1995 så den får han göra igen, säger Christer Thorvaldsson.

På programmet onsdag 20 maj kl 19.30 står också Första valssviten ur Rosenkavaljeren av Richard Strauss och Sibelius första symfoni, ett verk som betyder mycket för Christer Thorvaldsson:

– Redan som 16-åring spelade jag symfonin med Nordiska ungdomsorkestern 1962 och det var en enorm upplevelse att svepas med i den romantiska finalen. Dirigenten Sten-Åke Axelsson fick tårar i ögonen. Vilken musik!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2009

stockamollan-swing-festival

Stockamöllan är unikt! Det är svårt att hitta en vackrare plats i hela Sverige! Här bor jazzmusikern och artisten Gunhild Carling som förutom byns åkrar har hela världen som arbetsfält.

Hit kommer artister, dansare och publik. Alla tränger ihop sig i ett gigantiskt cirkustält och åtnjuter tre dagars festivalstämning i ett Skåne som badar i rapsfält och vallmo.

Man kan koppla av i gröngräset, lyssna på svängig musik, äta något gott eller ta kurser i Lindy Hop, Shim-Sham och Charleston. Ett bra tips för den som vill ha en chans i lördagens danstävling – King of Swing.

Artister:
Gunhild Carling m Carling Family och Big Band, Gilbert Leroux Washboard Group (Paris), Antti Sarpila (Finland), John Pohlman kvartett, Peps Persson, Harlem Hot Shots, Swing Al dente, Joe Spinaci Combo, Jan Lundgren Trio, Maritime Stompers, m fl.

Mat och dryck finns till försäljning med mycket rimliga priser under hela festivalen.

Biljetter köps på Kulturcentralen, www.kulturcentralen.nu tel: 040-10 30 20, Eliasons livs tel:0413-544370, Biljettexpressen tel: 0413-616 60

Priser: Fredag 260kr, lördag 280kr, söndag 50kr.
Att besöka festivalen kostar 50-280kr per kväll för den som endast vill spisa musik och dansa. De som önskar förkovra sig inom swingdans, och kan tänka sig att kvällstid följa dresscode á la 1920-40 erbjuds ett fantastiskt helgpaketpris om 690 kr för kurser, dans och camping. Kravet är dock att man klär sig retro på kvällarna, samt föranmäler sig

Swingkurser
I samband med festivalen erbjuds även swingdanskurser på flera nivåer med världsberömda dans truppen Harlem Hot Shots. I år även för nybörjare.

Övrig info
Festivalen www.stockamollan.com
Swingdanskurser: www.heptown.com , 046-211 14 49

Spelprogram:

Fredag den 12 juni

TÄLTET
18.00-19.00 Gunhild Carling Kvartett med Anttti Sarpila & ev Peps
19.30-20.30 Gilbert Leroux Washboard Group
21.00-22.00 Jan Lundgren Trio
22.30-23.30 Carling Big Band m Peps Persson och Harlem Hot Shots
23.00 Jam Session

KULTURFABRIKEN
19.00 Joe Spinaci Combo
20.30 John Pohlman och Erik Krölle Andersen
22.00 Gimer m Gäster

Lördag den 13e juni

TÄLTET
16.00-17.00 Gunhild Carling
17.30-18.30 Swing Al Dente, Gipsy Jazz á la Django Reinhardt
19.00-20.00 CARLING FAMILY m Harlem Hot Shots
20.00 King of Swing, Danstävling
20.30-21.30 Carling Big Band m Peps Persson och Antti Sarpila
22.00-23.00 Gilbert Leroux Washboard Group
23.00- Clarinet Battle Max Carling, Erik Krölle Krölle Andersen, Antti Sarpila,

KULTURFABRIKEN
17.00 Maritime Stompers
18.30 Jan Lundgren i ett intimt format
22.00 Jam Session

Söndag den 14e juni
11.00 Max Och Ulf Carlings varieté
11.30 Malin NilssonS MAGISKA SHOW
12.00 Maud Cederlöw
12.30 Carling Family’s svängiga dixieland-cirkus m danstruppen Harlem Hot Shots!
13.00 Danstävling
13.30 Drum Battle under ledning av Ulf Carling
14.00 Max går på lina över rönne å! Mycket läskigt och måste ses!

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Maj 16th, 2009

the-new-christ

Det har varit en intressant och turbulent resa för det australiensiska rockbandet The New Christs sedan de bilades 1984 av legendariska Radio Birdman’s frontfigur Rob Younger i samband med att de skulle agera support åt Iggy Pop under hans Australiska turné.

Framgången inleddes med ett antal singel utgåvor och därefter följde flera medlemsbyten, först 1989 släpptes deras debutalbum ‘Distemper’. Efter en avslutad succé fylld Europa turné splittrades bandet men återbilades 1990, denna gång för att supporta The Ramones. Ännu en gång tog bandet ett uppehåll, denna gång varade det i tre år innan Rob återtog samarbetet med Christian Houllemare (Happy Hate Me Nots) och Bill Gibson (Lemonheads, Eastern Dark) för att spela in ‘The Pedestal’ och ‘Woe Betide’.

Albumet ‘Lower Yourself’ kom ut 1997 och nästa tänkta utgåva
‘We Got This’ tog sin form i början av 2001. Diverse skivbolagsbekymmer bidrog till att produktionen drog ut på tiden och när det var dags för release hade bandet återigen gått skilda vägar.

Efter att Rob tillbringat ett par år med att producera andra band och turnera med det pånyttfödda Radio Birdman bildade han under 2006
den nuvarande versionen av The New Christs.

Tidigare basisten Jim Dickson återvände, Stu Wilson (trummor),
Dave Kettley (gitarr) och Brent Williams (gitarr) tillkom och den nya
sammansättningen har kommit att bli den mest stabila konstellationen.

THE NEW CHRISTS har under åren förvärvat sig en kultstämpel, bland både publik, recensenter men även hos andra musiker och de efterfrågas runt om i Europa av hyllande fans. Med den nya väl fungerande banduppställningen har bandet under senare år hunnit med att turnera i bl.a. Australien, Spanien, Frankrike, Tyskland och Belgien och lagt grunden för ett nytt album.

Nu kommer The New Christs till Skandinavien med pinfärska “Gloria”
i bagaget, inför besöket finns de tillgängliga för intervjuer.

På sin visit i Skandinavien stannar de till på:
3 Juni – Cafe Mono, Oslo, Norge
4 Juni – Cafe Black Rock, Tromso, Norge
5 Juni – Debaser, Stockholm, Sverige
6 Juni – Feelgood, Halden, Norge

www.myspace.com/theofficialnewchrists

...