Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009

sonjagon

Den 13 maj på Allmänna Galleriet firar Sonjagon släppet av sin debutskiva “Arches” (Quadrarock records/Border) som släpptes igår 6 maj. Festen börjar kl 20. Sonjagon spelar live. Skivan och merch finns till försäljning.

Adressen är Kronobergsgatan 37 på Kungsholmen.

Alla är välkomna!

HEMSIDA
www.myspace.com/sonjagon

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009

The Poodles

De svenska pudelrockarna i The Poodles kommer att släppa sitt nya album “Clash Of The Elements” den 20 maj. Redan nu på lördag (9 maj) kl. 20:00 kan du dock se premiärspelningen av den föregående singeln “I Rule The Night” i SVT´s BABBEN & Co.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009

dj-wordy

Som trefaldig DMC-mästare har Dj Wordy spelat över hela världen, från Paris och Holland till Jamaica och Cologne. Han har delat scen med världsberömda namn som Talib Kweli, Dj Q-bert, Richi Spice och Beenie Man.

Dj Wordy är killen som har representerat 1,4 miljarder kineser tre år i rad i världsmästerskapet i DJ-ing!

I maj kommer Kinas största Dj – Dj Wordy – till Stora Salongen på Berns för en exklusiv klubbkväll.

Dj Wordy är en av pionjärerna inom hiphopen i Kina och hans betydelse för den moderna urbana musiken i dagens Kina går inte att förneka. Dj Wordy blev tidigt inbjuden att spela på NBA-stjärnorna Kobe Bryant och Shaquille O’Neal’s efterfest.

”DJ Wordy, one of China’s most popular DJs.” – Nytimes.com

”You can’t deny that the north capital’s DJ Wordy’s got skills.” – City Weekend

Värmer upp kvällen gör grymma svenska liveakter som Mofeta & Jerre, Chapee & Chess, Sidewalk och Nimo Cheebs. Det kommer att bli en stor kväll i klubb-Sverige!

På Berns den 20 maj kl. 22-03 Ålder: 20 Pris: 160kr + serviceavgift.

www.myspace.com/djwordy

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009
Bullet

Bullet

Sen i augusti förra året har Bullet gjort över 100 livespelningar i Sverige och resten av Europa. Växjöbandet har för länge sen bevisat att när Bullet-cirkusen är i stan är det 80-talsdoftande hårdrock av finaste sort på gång. Sommarens turnépremiär ser vi den 28 maj i Oulu, Finland, och den svenska dito går av stapeln den 4 juni på Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

Vilket år Bullet har haft! Eller ska man kanske skriva halvår? För längre tid än så har det inte gått sedan Bullet släppte sin andra fullängdare Bite The Bullet, den som skulle komma att bli bandets stora genombrott. Kort därefter rullade den idag vida beryktade Bulletbussen ut på vägarna och Bullet tog hårdrockssverige med storm. Över 100 livegig senare har bandet både plockat åt sig pris för Årets Bästa Hårdrock på Swedish Metal Awards och lyckats spela sig till en festivalsommar som inte liknar någon annan.

Bullets debutplatta, Heading for the Top, släpptes ursprungligen redan 2006. Tidigare i vår kom den ut på vinyl och släpptes dessutom i en limiterad version på vit vinyl.

Bullet är nitar, läder och glöd med sång från avgrunden. Bullet live är oförglömligt.

Sagt om Bullet live:

”Slutligen ett tips: ska ni se Hammerfall på de sista turnédatumen i Sverige, se till att inte missa första förbandet Bullet – Sveriges just nu bästa liveband.” Linnea Olsson, Svenska Dagbladet

”Ibland glömmer man. Då är det tur att det finns band som Bullet som kan påminna en. Påminna om hur fantastiskt roligt det kan vara att gå på hårdrockskonsert.” Emil Sandgren, Ystads Allehanda

”BULLET – Sveriges coolaste band och tillika liveakt!” Peter Jandréus, Critical Mass

Turnéplan:
28.5 Ice Hall, Oulo (FI)
31.5 Rock Hard Festival, Gelsenkirchen (GER)
1.6 Pegorock festival, Pegognaga (IT)
4.6 Sweden Rock Festival, Sölvesborg
7.6 Sauna Open Air, Tammerfors (FI)
19.6 Metalway, Zaragoza (SP)
25.6 Peace & Love, Borlänge
26.6 Metaltown, Göteborg
27.6 Kirunafestivalen, Kiruna
2.7 Arvikafestivalen, Arvika
3.7 Stadsfesten, Skellefteå
4.7 Gatufesten, Sundsvall
10.7 SommarRock, Svedala
11.7 Tivolirocken, Kristianstad
23.7 Headbanger Open Air, Itzehoe (GER)
24.7 Helsingborgsfestivalen, Helsingborg
30.7 Storsjöyran, Östersund
31.7 Sävsjöfestivalen, Sävsjö
1.8 Putte i Parken, Karlskoga
7.8 Karl-Oskar-dagarna, Växjö
8.8 Olssons brygga, Arvika
19.8 Malmöfestivalen, Malmö
29.8 Skogsröjet, Rejmyre

Fler datum kan tillkomma.

Biljetter:
Biljetter släpps lokalt, kontakta respektive spelställe för mer info samt se LiveNation.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009

simian-mobile-discoLondonduon Simian Mobile Disco återvänder 19 augusti med albumet “Temporary pleasure” – uppföljaren till 2007 års debut, “Attack decay sustain release”.

Den nya Simian Mobile Disco-skivan släpps via Wichita / Cooperative Music och innehåller tio nya spår inspelade under 2008 och 2009. Bland gästerna märks bland andra Beth Ditto (Gossip), Alexis Taylor (Hot Chip) och Chris Keating (Yeasayer) som sjunger på första singeln, “Audacity of huge”. (Komplett låstlista i pressreleasen nedan.)

I sommar kommer Simian Mobile Disco att besöka Sverige för både promotion och DJ-spelningar. Datum presenteras inom kort.

Simian Mobile Disco bildades 2005 av det brittiska produktionsteamet James Ford och Jas Shaw i ruinerna av ett äldre band vid namn Simian. Från början var de bara en DJ-duo men efter att ha släppt ett par egna singlar så fick de in en fot i musikvärlden.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2009

ellika-och-solo

Det blir gränsöverskridande folkmusik då Ellika Frisell och Solo Cissokho tillsammans med percussionisten Rafael Sida gästar Inkonst den 14 maj. BBC music award belönade Ellika Frisell och Solo Cissokho, på fiol respektive kora, träffades första gången på en klubb i Stockholm 1998. Där och då förenades den Senegalesiska traditionella musiken med den svenska polskan. Nu kommer de med trumslagaren Rafael Sida, känd från bl a Ale Möller Band och låter oss snubbla över rytmerna.
Ellika & Solo har spelat tillsammans sedan deras första möte och har turnerat i USA, Afrika, Grönland och många delar av Europa. Deras pågående dialog mellan fiol och Kora känns lika spännande och oförutsägbar nu som den gjorde första gången.

Solo Cissokho, på kora, är en griot, som kan sägas vara en kombinerad musiker och berättare. Solo föddes i Ziguinchor i Senegal och lärde sig att spela kora, den västafrikanska harpan, vid en ålder av sju. Efter en period som turnerande musiker i Senegal med eget band, flyttade Solo först till Frankrike och sedan Norge där han bor idag, ger konserter och turnéer med bland annat norska Rikskonserter. Han har spelat med många norska folkmusiker och den indiske violinisten Subramaniam, men även med andra afrikanska musiker såsom Tore Kunda, Youssou N’Dour och Ali Farka Touré.

Ellika Frisell på fiol och violin är född i Stockholm och spelar svensk folkmusik enligt klassisk Bingsjö och Orsa tradition. Ellika har spelat med många folkmusik grupper som tex Filarfolket, Den Fule och Rosenbergs Sjua och har också ofta arbetat i teater-projekt och i andra sammanhang där folkmusik interagerar med nya genrer. Hon har också studerat indisk klassisk musik i Bombay. Ellika spelar för närvarande iransk folkmusik i “Padik”, tillsammans med Sven Ahlbäck och Mats Edén.

Percussionisten Rafael Sida är född i Mexiko men Sverige har varit hans hem under de senaste tjugofem åren och han har samarbetat med sådana grupper som Hot Salsa, Makonde, Amadu Jarrs Highlife orkester och Erik Steen’s Flamenco Fusion. För Malmöpubliken är han nog mest känd som trumslagare i Ale Möller Band.

Ellika & Solo med Rafael Sida:
Ellika Frisell – sång, fiol/violin
Solo Cissokho – sång, kora
Rafael Sida – percussion, slagverk

Konsert 14 maj, Inkonst, Bergsgatan 29 i Malmö kl 20.00

Biljetter på Kulturcentralen 040-10 30 20 120 kr stud/medl 100 kr.

...