Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

daniel-peter-hasse-the-nursery

Sony Music Entertainment Sweden AB har idag kontrakterat Peter Swartling och Daniel Breitholtz för att starta upp och driva The Nursery. The Nursery kommer att arbeta med konventionell A&R och artistutveckling samt fokusera på att hitta norm- och banbrytande affärsmodeller. The Nursery jobbar med Sverige som bas men med världen som spelplan.

“Vårt mål med The Nursery är att inom nöjesindustrin – med kreativitet, nytänkande och på ett konstruktivt sätt – utveckla befintliga intäktsströmmar samt hitta att helt nya inkomstkällor,” säger Peter Swartling.

Daniel Breitholtz fyller i:
“Det är en intressant tid just nu med pågående fildelningsdebatt, stiftande av FRA- och Ipredlagar och nyss avslutad Pirate Bay-rättegång. Jag är övertygad om att det musikbranschen måste göra är att, både för sin egen skull och för de artister de företräder, verka proaktivt genom att inte bara luta sig mot den konventionella intäktsströmmen som försäljning av CD-skivor innebär. Det är dags att agera och där kommer The Nursery in i bilden. Musikkonsumtionen är större än någonsin och därför är framtidens möjligheter enormt inspirerande.”

Trots att de båda har verkat i musikbranschen länge, så var det som jurymedlemmar i Idol som Peter och Daniel jobbade med varandra för första gången. Tillsammans har de över 35 års erfarenhet av att utveckla talang. De har jobbat med artister och låtskrivare som: Red One, Alcazar, Lenny Kravitz, Just D, Andreas Carlsson, Shakira, Josef Lauroussi, Afasi & Filthy, Anders Bagge, Feven, Jörgen Elofsson, Mark Anthony, Jennifer Brown, Stefan Andersson, Redman, Robyn, Andreas Romdhane, Angie Stone, Dilba, Toni Braxton, Johan Åberg, Westlife, Kara DioGuardi, Jay Jay Johansson, Darin, Bob Sinclair, Meja, Petter, Il Divo, Daniel Lindström, Celine Dion, Pete Rock, Legacy of Sound, Das EFX, Enrique Igelsias, Agnes mfl.

Men nu är det nya utmaningar som hägrar för de båda.

Peter Swartling:
“Det finns hur mycket som helst att göra, men de stora bolagen har hittills varit relativt passiva i sitt agerande. Sony Music visar bland annat genom detta initiativ att man vill gå i bräschen för att utveckla den värld man verkar i och inte bara tala om det hela tiden. Sony Musics VD Hasse Breitholtz och jag har tidigare delat en del av Sveriges musikhistoria, genom ett antal framgångsrika år tillsammans. Hasse är enligt mig branschens bästa VD och den enda som skulle kunna locka tillbaka mig till ett storbolag.”

“Bolagen måste erbjuda sina artister ett större spektra av möjligheter att nå ut med sin musik och därigenom skapa värdekedjor för alla, även för konsumenten. Det känns som om en eller två cirklar håller på att slutas, samtidigt som en helt ny värld öppnas upp, när jag och Sony Music nu åter får möjligheten att jobba ihop med Peter och Daniel, i en ny spännande gruppering,” säger Sony Musics VD Hasse Breitholtz.

The Nursery börjar sin verksamhet på Sony Music Entertainment Sweden AB idag, 27 april 2009.

Sony Music Entertainment Sweden AB är ett av Sveriges och världens största skivbolag. Bolaget är från början en sammanslagning av de båda skivbolagen BMG & Sony Music, vilken skedde 2005. Hösten 2008 köpte Sony ut BMG och bolaget heter nu enbart Sony Music Entertainment Sweden AB.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

way-out-west-2009-miljo

För andra året i rad väljer tidningen The Times att lyfta fram Way Out West som en av de 20 bästa festivalerna i Europa. Way Out West utmärker sig som enda svenska festival på denna åtråvärda lista.

Varje år kollar The Times runt på vad Europas alla olika festivaler har att erbjuda och plockar sedan russinen ur kakan och väljer ut de 20 bästa. Och precis som förra året väljer de att utse Way Out West i Göteborg som en av Europas absolut mest intressanta och spännande festival.

Läs artikeln här

Men det är inte bara The Times som lagt ögonen på Way Out West, även exklusiva amerikanska tidningen Conde Nast listar Way Out West som en högklassig festival i Sverige.

Way Out West pågår mellan 14 och 15 augusti i Slottsskogen, Göteborg. Festivalens klubbar drar dock igång redan den 13 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

green-day-2009

Den 28 september börjar Green Day sin första Europaturné sedan 2005 och den tar avstamp i Lissabon, Portugal, och kommer efter det att slingra sig igenom Europa för att avslutas i Turin, Italien, den 12 november. Den 11 oktober stannar de i Stockholm för en konsert på Ericsson Globe.

Turnén följer deras hett efterlängtade åttonde studioalbum, 21st Century Breakdown, som släpps den 15 maj, första singeln Know Your Enemy finns ute nu. 21st Century Breakdown är Green Days första studioalbum sedan American Idiot, som vann två Grammy’s och som sålde trippelplatina i Sverige.

Green Day framförde nyligen 21st Century Breakdown i sin helhet live för fans i hemmatrakterna Bay Area, Kalifornien. Rolling Stone skrev i sin recension av konserten att “rock opera in which the rock always comes first. 21st Century Breakdown is Green Day’s best album”. Recensenten avslutade med att konstatera, “and at the Fox, they proved that the rock opera can be as punk as a Clash 45.”

Hemsidor:
www.greenday.com
www.greendaymusic.se
www.myspace.com/greenday

Speldatum:
SÖNDAG 11 OKTOBER – ERICSSON GLOBE, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 4 maj, kostar 375-525 kr + serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

malena-ernmanMalena Ernman går rakt in på Svensktoppens förstaplats med La Voix;

-Åh vad kul! Det här hade jag inte ens kunnat drömma om när jag var 10 år och lyssnade på Svensktoppen!, säger Malena när Svensktoppen ringer upp henne för att gratulera.

Malena sällar sig nu också till den exklusiva skara melodifestivalvinnare under 2000-talet som gått rakt in på Svensktoppens förstaplats, nämligen Roger Pontare 2000 och Lena Philipsson 2004.

Vem vet, kanske det har uppstått en ”Malena Ernman-effekt”?

-Jag är en 38-årig tvåbarnsmamma, det är kul om även en så vuxen människa får vara lite av en förebild! Jag tillhör ju också en annan ”ras” skulle man kunna säga, eftersom jag kommer från den klassiska världen så jag är inte van att få så här mycket fokus. Det jag hoppas på nu är att det också blir mer fokus på klassisk musik. Nej. Nu måste jag ringa till min mamma och pappa och skryta lite över min förstaplats! avslutar en glad Malena.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

paul-carrack

Paul Carrack, en av världens mest välrenommerade musiker, öppnar för rocklegenderna The Eagles när de kommer till Malmö Stadion den 29 maj.

Ace, Squeeze, Mike & The Mechanics, Nick Lowe, Van Morrison, Elton John, Sting, BB King och Eric Clapton. Listan på musikaliska projekt där brittiske Paul Carrack varit inblandad kan göras ännu längre. Pauls unika soulröst fick sitt genombrott under 70-talet i och med Ace och låten ”How Long”. På 80-talet allsjöng världen med till Squeezes ”Tempted” och årtiondet därpå gick ”Over My Shoulder” med Mike & The Mechanics knappast någon förbi. Nu kommer Paul Carrack till Sverige och Malmö i maj för att öppna för The Eagles på Malmö Stadion den 29 maj.

The Eagles har över 120 miljoner sålda album, åtskilliga listettor och flera Grammy Awards på sin meritlista. Faktum är att “Their Greatest Hits 1971 – 1975” från 1976 är det försäljningsmässigt mest framgångsrika albumet någonsin i USA, och världen över har det sålts i hela 40 miljoner exemplar. Några månader senare samma år släpptes det inte helt okända studioalbumet ”Hotel California” som blev en enorm succé och fortfarande anses som en av de bästa rockplattorna någonsin när det är dags att summera årtionden och århundraden.

I oktober förra året släpptes ”Long Road out of Eden” efter nästan sex års minutiöst arbete. Skivan var bandets första studioalbum sedan 1979 och ett komplett mästerverk där inte en sekund lämnats åt slumpen. Skivan toppade listorna världen över och har sålts i mer än fem miljoner exemplar. Det har nämnts att den förmodligen är gruppens sista.

Den 29 maj gör Glenn Frey, Don Henley, Joe Walsh och Timothy B Schmit sin enda Sverigespelning med The Eagles på Malmö Stadion och framför nyare alster tillsammans med klassiker som “Hotel California”, “Desperado”, “Take It To The Limit”, “Life In The Fast Lane”, “Take It Easy och många fler.

Biljetterna kostar 820 kr + serviceavgift säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnet och ATG-ombud samt via Biljettnet + 45 70 15 65 85. Konserten är ca tre timmar och det är 13-årsgräns som gäller.

För VIP-paket och övrig information besök www.eaglesband.com

Biljettinformation:
Biljetterna kostar 820 kr + serviceavgift säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnet och ATG-ombud samt via Biljettnet + 45 70 15 65 85.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2009

Svensk körverksamhet förstärks när Kulturrådet nu ger utvecklingsbidrag till regionala och lokala scenkonstinstitutioner. Projektet Kör och Stråkar i Kalmar, En professionell körscen i Stockholm och Dixit Dominus som Musik i Syd står bakom, är exempel på verksamheter som nu får bidrag från Kulturrådet.

Kulturrådet har beslutat att ge 9,6 miljoner kronor i utvecklingsbidrag till lokala och regionala scenkonstinstitutioner. Den här gången får 32 olika projekt vid landets teater-, dans- och musikinstitutioner utvecklingsbidrag. Utvecklingsbidrag ges för arbete med att nå nya publikgrupper, turnéverksamhet, samarbete över konstområdesgränserna och samverkan mellan professionella konstutövare och amatörer.

Kulturrådet har i år fått en förstärkning av budgeten för att främja musikområdet och bland annat utveckla den svenska körsångens spetskompetens. Det innebär att Kulturrådet i år satsar dubbelt så mycket pengar i utvecklingsbidrag på musikområdet jämfört med förra året, totalt 3,8 miljoner kronor.

Det är en rad utvecklingsprojekt inom andra områden som också får bidrag från Kulturrådet. Västerbottensteatern får bidrag för att arrangera en berättarfestival i Skellefteå, Folkteatern i Gävle ska nå nya publikgrupper i projektet Community och Publikutveckling och Region Halland ska skapa nya mötesplatser för dans.

Intresset för att söka det här bidraget är stort, Kulturrådet har den här gången fått in 70 ansökningar vilket kan jämföras med 54 förra året.

Hela listan över beviljade bidrag finns på Kulturrådets webbplats: www.kulturradet.se/beviljadebidrag.

...