Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2009

beyonce

Thrillern “Obsessed” gick på fredagen upp på topplaceringen på den amerikanska biolistan efter att ha kammat hem inte mindre än 89 miljoner kronor under premiärdagen. I huvudrollerna finns bland annat popstjärnan Beyoncé som verkar få en mycket lyckad start i sin andra karriär.

Beyoncé slog igenom med tjejbandet Destinys Child och släppte sitt första album som soloartist 2003. “Dangerously in Love” blev ett av årets mest sålda album och hon blev belönad med inte mindre än fem Grammys året därpå.

If I Were A Boy

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2009

barron-knights

Duke D’Mond, sångare i det brittiska komedibandet The Barron Knights, avled den 9 april av en hjärtattack och begynnande lunginflammation, 66 år gammal. Detta enligt ett meddelande på bandets hemsida. D’Mond var medlem i gruppen i 46 år. Begravningen kommer att äga rum i Dunstable imorgon den 27 april.

Barron Knights bildades i Bedfordshire 1959 och hade stora framgångar i hemlandet med en rad parodilåtar under 60- och 70-talen.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 26th, 2009

gallows

Det brittiska punkbandet Gallows, som nyligen tecknade ett mångmiljonkontrakt med Warner Music, berättar i en intervju med NME att de under inspelningen av sitt nya album besökte ett slakteri för att spela in ljudet av en gris som slaktas.

Gallows släpper sitt nya album “Grey Britain” den 4 maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2009

torchbearer

Det svenska death / black metal-bandet Torchbearer, med medlemmar kända från bland annat Scar Symmetry och Satariel, har skrivit kontrakt med VIC Records och kommer att spela in sitt tredje album under sommaren på flera platser. Det kommer att mixas och mastras av Tomas “Plec” Johansson vid Panic Room Studios och släppas möjligen i slutet av november.

Bandet har även genomgått några förändringar genom att rekrytera två nya medlemmar – Rolf Pilve på trummor och Tomas “Plec” Johansson på bas. Torchbearer släppte sitt andra album, “Warnaments”, i april 2006 via Malmö-baserade Regain Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2009

raise-hell

Raise Hell och Construcdead kommer att vara en del av minifestivalen STHLM Thrashfest 2009 vilken äger rum den 30 maj på Nalen i centrala Stockholm. Evenemanget anordnas av musikerna själva för att ge Stockholm kvalitetsmetal till ett bra pris och i en bättre lokal än vad fans av dödsmetall och thrash metal normalt är vana vid.

Hittills är följande band klara för festivalen:
RAISE HELL
CONSTRUCDEAD
SCARPOINT
STERBHAUS

Hemsida:
www.myspace.com/sthlmthrashfest

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 26th, 2009

alice-in-chains

Det återförenade amerikanska rockbandet Alice In Chains har skrivit kontrakt med Virgin Records / EMI för att släppa sitt ännu obetitlade nya album i mitten av september. Bandet började arbeta på det nya materialet i oktober förra året i Foo Fighters sångare Dave Grohls privata Studio 606 innan de flyttade till Henson Recording Studios i Hollywood i december.

Alice In Chains bildades i Seattle, Washington, 1987, och var ett av de främsta banden inom den nyskapande grungevågen i början av 90-talet tillsammans med Nirvana, Pearl Jam och Soundgarden. De sålde mer än 14 miljoner album enbart i hemlandet. Gruppens sångare Layne Staley kämpade med tunga drogproblem vilka ledde till hans död i april 2002. Han ersattes 2006 av William DuVall.

...