Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

rigo

Den karismatiske mångsysslaren Rigo blev för den breda publiken ett välbekant ansikte när han i årets Melodifestival tog sig till Andra Chansen med den 50-talsdoftande ”I Got U”.

Rigos andra album släpps den 10 juni 2009 och gästas av Red Fox, Jerry Williams och Caroline af Ugglas.

Innan Melodifestivalen var Rigo förmodligen mer känd som en av de två frontfigurerna i Infinite Mass och som en av den svenska hiphopens verkliga pionjärer. Sedan början av 90-talet har han varit en av dess nyckelfigurer, både som artist, DJ, producent och del av produktionsbolaget Topaz. Under våren 2006 släppte soloartisten Rigo debutalbumet Soundclash och nu, tre år senare, är det dags för Rigos andra, ännu obetitlade, egna album. Ett album där ”I Got U” samsas med 10 andra sommardoftande låtar. Räkna med ett album innehållandes några skönt nyskapande stilmixar inspelade i en klädsamt kaotisk studio i Solna.

Rigos kommande album, som inte har fått någon titel ännu, görs i samarbete med Robert Wåtz, tidigare känd som ena halvan av Rob n’ Raz och Rigos bror Cribe Pencheff.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

sonisphere-festival

Nu är det bestämt, the Hives gör sin enda svenska festivalspelning i sommar på Sonisphere Festival den 18 juli! De andra tillkomna banden är Machine Head, Anthrax och The (International) Noise Conspiracy!

The Hives behöver ingen vidare presentation vi det här laget, de är Sveriges klarast lysande fenomen på rockhimlen sen 2000 och som Pelle själv har sagt det “I’ve been busy being fantastic.” Och visst har dom det, deras rykte om att vara helt galna live med fantastiska spelningar är välförtjänt och vi är otroligt glada att få ha med denna svartvita dröm på den svenska upplagan av Sonisphere Festival!

Burn My Eyes med Machine Head brände in sig på hjärnbalken på mängder av människor när den kom ut 1994 och var länge Roadrunners mest framgångsrika debutalbum. Sen kom år av turnerande, Burning Red, Supercharger, fantastiska Through the ashes of empires, senast the Blackening, turnerande med Metallica och nu kommer de till Sonisphere Festival den 18 juli!

En av 80-talets trashmetal-hjältar tillsammans med Metallica var Anthrax. Anthrax och deras Fistful of Metal har hängt med ett tag nu och det ska bli ett sant nöje att få se 2/4 av ”The Big Four of Thrash”! Och som den gamla Anthrax-dängan säger.. låt oss bli “Caught in a Mosh”…

“The perfect rock outfit would be a combination of Elvis and Che Guevara.” Och med det sagt presenterar vi glatt The (International) Noise Conspiracy! Denna snygga blandning av garage, 60-tals soul, 70-tals punk och mycket politik med Dennis Lyxzén i spetsen kommer bli ett mycket bra inslag den 18 juli. Väl mött!

Sonisphere Festival tar plats den 18 juli, Folkets Park i Hultsfred och håller på hela dagen med avslutning av Metallica fram till 02:00 när hela kalset är slut! Vi rekommenderar varmt Festivalbussen – dit och hem på samma dag, låt någon annan sköta körandet! Camping och parkering finns på plats, glöm inte att köpa tältplats om sådan behövs!

För mer info, gå till www.sonispherefestivals.com. Kolla gärna in tävlingen med MySpace, www.myspace.com/aeglivesweden. Biljetter finns på www.ticnet.se och www.festivalbussen.com.

Datum:
LÖRDAG 18 JULI – FOLKETS PARK, HULTSFRED

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

paul-potts-passions

Etta på topplistan i tretton länder, 31 platina- och guldskivor, 100 utsålda konserter och över tre miljoner sålda exemplar av debutskivan “One Chance”. Nu är det dags för Paul Potts andra skiva, den 20 maj släpps det svenskproducerade albumet “Passione”.

Paul Potts slog igenom över en natt som mobiltelefonförsäljaren med den fantastiska rösten i talangjakten “Britain’s Got Talent” och blev snart ett globalt fenomen. Hans tävlingsbidrag “Nessun Dorma” av Giacomo Puccini lades ut på nätet och snart hade klippet från talangjakten blivit ett av de mest sedda i YouTubes historia. Debutalbumet “One Chance” gjorde snabbt stor succé och blev år 2007 den mest sålda utländska skivan i Sverige.

Med “Passione” skrivs ett nytt kapitel i sagan om Paul Potts. Albumet innehåller originallåtar blandat med klassiska kompositioner. Bland skivans spår återfinns låtar som bland annat “Memory” av Andrew Lloyd Webber, “La Prima Volta (The First Time I Saw Your Face)”, “Un Giorno Per Noi”, “E Lucevan Le Stelle (Sången till livet)” och “Il Canto”.

Paul Potts har spelat in stora delar av skivan i Sverige tillsammans med producenterna Quiz & Larossi (Andreas Romdhane/Josef Larossi) som tidigare arbetat med Il Divo, Diana Ross och Westlife. Stråkarrangemanget framförs av välkända Czech Philharmonic Orchestra.

“I am unbelievably excited and proud of this album which has a completely different flavour to One Chance,’ It is more classical. I have worked with some amazing people in Europe to create a beautiful album full of the passion that I feel for my music. I love what I do and feel so incredibly fortunate to be able to continue and release a second album where I can share magnificent aria’s full of inspiration, energy and power,” säger Paul Potts.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

helena-eriksson

Helena Erikssons sång rör sig gärna i gränslandet jazz, pop och visa. Mycket av sin inspiration har hon hämtat hos Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Men Helena och hennes musiker tar arvet vidare och skapar utifrån det något nytt och högst personligt.
Nu ger de sig ut på Musik i Väst-turné i Västra Götaland, denna gång med konserter på äldreboenden på dagtid och för allmänheten på kvällstid.

Helena Eriksson är född i Mariestad och bor numera i Stockholm. Debuten som sångerska skedde dock på en jazzklubb i New York. Publikens uppskattning var så stor att hon stannade ytterligare tre kvällar och presenterades som “the Swedish singer with the sultry Peggy Lee sound”.

Bandet
Helenas bandmedlemmar är en imponerande skara musiker från svensk och internationell musikerelit: David Wilczewski: saxar, flöjt, klarinett, Janne Peterson: piano, Björn Lundquist: bas och Kjell Gustavsson: trummor. Musiker som spelat med Brian Wilson, Ola Magnell, Mikael Rickfors, Kjell Höglund, Marie Bergman, Cornelis Vreeswijk, Lisa Nilsson, Eric Gadd med flera…

Konserter
20 april Amnegården, Gullspång och Folkets hus, Otterbäcken
21 april Tonumsgården, Kvänum
22 april Äldreboendet Ekbacken och Café XO, Åmål
23 april Pilgården och Folkets hus, Lilla Edet
24 april Tolsjöhemmet och Närebo, Lidköping

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

Hannah Holgersson, Malena Laszlo, Christer Nerfont, Signe Lind, Anna Grevelius och Christopher Wollter är några av artisterna som kommer till en helt ny festival i Lund i maj. Alla har de en sak gemensamt: De är från Lund. Den 8-10 maj är det dags för Genklang, festivalen som samlar över 40 professionella sångare och musiker i ett program som spänner över genrerna opera, musikal, barock- och kammarmusik.

Idén kommer från Lunds kammarmusiksällskap (LKMS), som också är arrangör av festivalen som går under namnet Genklang med underrubriken “Musiken tände stjärnorna”. Ett fyrtiotal inbjudna artister – en gång vanliga lundabor men nu etablerade stjärnor – kommer att delta i festivalen.

– Detta är en tanke som vi haft länge, säger Bo Ursing, ordförande för Lunds kammarmusiksällskap. Lund har fostrat så många av våra framstående musiker och artister, och det här blir ett tillfälle för lundapubliken att få möta dem på hemmaplan.

Det blir fem konserter med olika teman; opera, kammarmusik (2 st), barock och musikal. För varje genre har LKMS tagit hjälp av verksamma musiker – från Lund förstås – som bland andra Sofia Söderberg Eberhard och Joel Bexelius, för programplanering, artistkontakter och konstnärlig ledning.

Festivalen inleds med operaafton i Stadshallen, där åtta solister bjuder på highlights ur operalitteraturen. Lördagen innehåller två kammarmusikkonserter på Skissernas museum, som även är lokalen för söndagens barockkonsert. Den storslagna finalen på festivalen blir musikalkonserten i AF:s stora sal på söndagskvällen.

– Vi har fått ett mycket positivt gensvar från artisterna, alla tycker det ska bli kul att få uppträda i sin gamla hemstad, säger Bo Ursing.

Genklang avslutar Lunds kammarmusiksällskaps program för säsongen 08-09. Ett generöst stöd till evenemanget ges från Lunds kommun, Musik i Syd samt från Sparbanken Finn Framtidsstiftelse och Färs & Frosta Sparbanksstiftelse.

Fakta:

Vad: Festivalen Genklang – musiken tände stjärnorna

När: 8-10 maj

Var: Stadshallen, Skissernas museum, Stora Salen på AF

Program: Opera (8/5), kammarmusik (9/5), barockmusik (10/5) och musikal (10/5)

Medverkande: Artister och musiker, max 40 år, som en gång bott eller gått i musikskola i Lund.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

love-olzon-fri-fran-dig

Den 27 maj släpper Love Olzon sitt sjätte album “Fri från dig” (another.records). ´

Jakob Love Ryman Olzon föddes i Lahäll den 15 december 1970. Han uppfattades som ett någorlunda harmoniskt barn, trots att han hade en massa märkliga allergier och i tioårsåldern drabbades av märkliga hörselhallucinationer. Den senare åkomman förklarades av läkarexpertis med att hjärnan växte. En förklaring som Love Olzon själv aldrig riktigt trott på. Han växte upp med sin mamma och en storebror. Pappan (Staffan Olzon) hade dessutom sett till att Love Olzon hade två äldre halvsyskon. Det var bra, tyckte han. Det skulle komma flera syskon. Love Olzon hade (tyckte somliga) ett oförklarligt stort självförtroende som endast kunde rubbas av en barnslig hjärtesorg som då och då plötsligt anföll honom. Han var, om man sammanfattar det, en lycklig människa som var livrädd att bli borttappad. Den känslan kom senare att prägla hans relationer till kvinnor (och män också för den delen). År 1993 till exempel blev han borttappad i New York av sin dåvarande flickvän. Då bestämde han sig för att strunta i New York, resa hem till Stockholm, avbryta sina studier i litteratur- och filmvetenskap och istället satsa helhjärtat på musiken. Och så gjorde han det.

År 1995 fick han skivkontrakt och året därpå kom debutalbumet “Love Olzon”. Den fick ett varmt mottagande och framtiden såg ljus ut. En ny era hade startat, i varje fall för Love Olzon. De två följande albumen – “När din dag kommer” (1999) och “En annan sida av Love Olzon” (2001) – mottogs med ännu större entusiasm av kritikerkåren, men sålde i ärlighetens namn inte särskilt bra. Inte heller psykoanalysen som Love Olzon underkastade sig en höst och följande vår fungerade riktigt som han hade tänkt sig. Fyra dagar i veckan på en divan höll på att driva honom till vansinne. “Vad gör jag här?” frågade han sig själv. “Och vem i helvete tror jag att jag är egentligen?” (Han skulle långt senare senare ångra sig, men då hade själva psykoanalytikern gått ur tiden.) Istället började han skriva låtar med texter på engelska och startade tillsammans med gitarristen/producenten Johan Lindström bandet The Glimmering Nobodies. De gav ut sina låtar på kassettband. Varför? Det vet vi inte. År 2004 kom Love Olzons fjärde album, “#4”, och året därpå det femte “Skärsände”. Samtidigt producerade han och skrev några av låtarna till Nina Kinerts debutalbum “Heartbreaktown” (2004) och producerade även uppföljaren “Let there be love” (2005). Efter det ägnade sig Love Olzon med att producera Ebba Forsbergs “Ebba Forsberg” (2007) och med att under pseudonym göra låtar på engelska igen. Att skriva på svenska gick plötsligt inte; texterna blev bara pretentiösa och livlösa tyckte han.

Nu är emellertid Love Olzon tillbaka. Han bestämde sig för att flyga till New York för att om möjligt hitta sig sig själv igen (efter 16 år), sluta cirkeln och skriva material till en ny skiva. Det nya albumet “Fri från dig” skrevs och spelades in under februari och mars i år och innehåller bland annat Alla Själars Aveny, en redan omtalad duett med Plura från Eldkvarn.

Lyssna på “Alla Själars Aveny” här:
www.myspace.com/loveolzon

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

alcazar30 juli till 2 augusti är det dags för årets upplaga av Halmstad Marinfestival. Artistbokningen pågår för fullt till Skeppscenen där det blir liveframträdanden från kl.13.00 varje dag på. Redan nu kan vi presentera två av programpunkterna: Alcazar och Barbados, två av Sveriges mest kända liveband.

Halmstad Marinfestival 2009 börjar ta form och inför året har en del förändringar gjorts. Den tidigare scenplaceringen i Stationsparken med i huvudsak Rixfm festival utgår och årets huvudscen placeras på kajen, centralt i festivalområdet.

Programutbudet kommer även i år att bli brett och målsättningen med Marinfestivalen är att det skall finnas något för alla i såväl artistuppträdanden som i aktiviteter.

“-Halmstad Marinfestival pågår mellan den 30 juli och 2 augusti och internt på Halmstad & Co arbetar vi i år med ledordet “mera hav. Vi får se hur långt vi når med dessa ord detta år menar projektledningen för årets Marinfestival, men tanken är att Marinfestivalen skall andas mera hav för att till 2011 då The Tall Ships´Races anlöper Halmstad vara än mer en Maritim värd och målhamn.

Alcazar & Barbados – två höjdpunkter på Skeppscenen
Alcazar betyder palats, och en orubblig bastion är just vad det här bandet blivit. En discoinstitution som sedan 1998 varit och är en pålitlig leverantör av självhäftande hits. Alcazar består av: Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under femtonårs tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem. Detta är några exempel på egna orginallåtar som gruppen framfört och spelat in på platta. Tre Grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor gör Barbados till ett av Sveriges mest älskade och uppskattade dansband. Barbados består av: Björn Lagerström, Mathias Lager, Peter Samuelsson, Håkan Swärd och Magnus Wictorinsson.

För mer information om program, vilka traditionsfartyg som besöker Halmstad i år mm se: www.destinationhalmstad.se.

...