Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2009

tony-komaDen 5 maj blir det svensk hip hop på Obaren i Stockholm då Tony Koma håller releaseparty. Bandet kommer att ge sig upp på scen kl. 22:00. Tony Koma har varit aktiv på den svenska hiphopscenen under en längre tid som både rappare och producent. Hans låt “That’s That” blev i februari utvald till veckans MySpace-hit.

Tony Komas debutplatta heter “Prelude” och är producerad av honom själv tillsammans med Jonas Wall med bidrag från Sevon, Godspeed, Viktor Ax med flera.

www.myspace.com/tonykoma

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2009

depeche-mode-2009

Depeche Mode‘s nya album “SOUNDS OF THE UNIVERSE” släpps idag den 20 april och har skeppat långt över GULDGRÄNSEN!

I sommar spelar Depeche Mode på Arvikafestivalen (3 juli).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2009

edguy

Det tyska power metal-bandet Edguy kommer att släppa sin nya live-DVD “Fucking With Fire” den 2 Maj via Nuclear Blast. Befinner man sig i Tyskland så kommer hela spelningen att visas på nio utvalda biografer den 27 april.

Edguy avslutade förra månaden en längre turné i Europa, Sydamerika och Japan. Under sommaren finns flera festivalspelningar inbokade, bland annat Rockweekend i svenska Kilafors den 11 juli.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2009

metallica

I sommar spelar Metallica tillsammans med bland annat Cradle of Filth, Mastodon och Primal Scream på nya festivalen Sonisphere Festival som tar plats i Folkets Park i Hultsfred den 18 juli. Sonisphere Festival erbjuder nu, tillsammans med MySpace, skandinaviska band chansen att vinna en plats på Sonisphere-scenen. Fans från Norge, Sverige och Danmark kan vara med och nominera vilka de helst vill se och band från dessa länder kan anmäla sitt intresse av att spela. Efter att Sonispheres jury valt ut sina favoriter röstar MySpace-användarna tillsammans fram vinnaren som kommer att stå på Sonispheres scen den 18 juli.

All anmälan och omröstning sker på www.myspace.com/aeglivesweden

– Det här är en otrolig chans, särskilt för mindre band utan ett stort skivbolag eller management i ryggen att få uppträda på en stor scen tillsammans med några av rockens giganter. MySpace arbetar ju dagligen med att hitta sätt att lyfta upp osignade, mindre etablerade band, genom vårt projekt MusikSverige (www.myspace.com/musiksverige) och redan har hundratals mindre band synts i media och på livescener – men ingen så stor som denna – berättar Andreas Hindenäs ifrån MySpace.

– Vi på AEG Live tycker det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda en sån här möjlighet till ett av alla de otroligt bra band som finns ute i Skandinavien som ännu inte blivit presenterade för en större publik. Att få spela framför 40.000 fans på sommarens största rockhändelse är någon av en dröm även för etablerade band, så de som vinner får se till att hålla nerverna i styr den 18 juli och vi ser verkligen fram emot det här!

Nomineringsfasen, då fans och band kan nominera sig själva eller det band de helst vill se på scenen, startar i dag, måndag. Sonisphere väljer sen sina 15/20 favoriter och bland dessa röstas vinnaren fram.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2009

eros-ramazzotti

Italiens stolthet, Eros Ramazzotti, återvänder med nya albumet “Ali E Radici” den 22 maj. Eros har under sin 25 år långa karriär sålt över en miljon album i Sverige och blivit Europas mest säljande artist. “Ali E Radici” är uppföljaren till förra årets stora succé “E2” som toppade den svenska försäljningslistan under sju veckor och blev 2008-års näst mest sålda skiva i Sverige.

På “Ali E Radici” (“vingar och rötter”) har Eros samlat några av Italiens främsta låtskrivare och producenter. De elva spåren på albumet är skrivna av Eros tillsammans med välrenommerade Claudio Guidetti och Michele Canova (Tiziano Ferro, Laura Pausini).

“Ali E Radici” kommer även att släppas i en specialutgåva innehållande en 64-sidors booklet med bilder av fotografen Bruce Weber och samtliga låttexter paketerade i en exklusiv bok.

Under sina 25 år som artist och med sina 15 album har Eros Ramazzotti sålt över 50 miljoner plattor världen över.

www.ramazzotti.com

...